Dodaj do ulubionych

Depilacja intymna

10.05.19, 14:12
Jak sobie z tym radzicie? Na laser mnie nie stać. Do kosmetyczki na wosk nie pójdę. Kremy do depilacji są podobno? mało skuteczne, jeszcze nie próbowałam. Golę maszynką, ale ciężko mi to idzie, a na drugi dzień zaczyna się swędzenie i nieestetyczne krostki. Co robić? A może depilacja miejsc intymnych jest już niemodna?
Obserwuj wątek
    • mildenhurst Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:18
      Depilator, masa cukrowa.
      • emka_bovary Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:01
        Ta masa cukrowa jest skuteczna? Chodzi Ci o samodzielnie zrobioną czy polecasz jakąś firmę?
    • 45rtg Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:19
      emka_bovary napisała:

> Jak sobie z tym radzicie? Na laser mnie nie stać. Do kosmetyczki na wosk nie pó
      > jdę. Kremy do depilacji są podobno? mało skuteczne, jeszcze nie próbowałam. Gol
      > ę maszynką, ale ciężko mi to idzie, a na drugi dzień zaczyna się swędzenie i ni
      > eestetyczne krostki. Co robić? A może depilacja miejsc intymnych jest już niemo
      > dna?

Opalarka do farby.
      • baltycki Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:44
        Rozumiem cytowanie, gdy nie widac, komu sie odpowiada.
        Grzecznie zapytam: Jaki Twoj cel w cytowaniu zawsze calego postu na ktory odpowiadasz?

Z Netykiety.
        Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj....
        • 45rtg Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:55
          baltycki napisał:

> Rozumiem cytowanie, gdy nie widac, komu sie odpowiada.
          > Grzecznie zapytam: Jaki Twoj cel w cytowaniu zawsze calego postu na ktor
          > y odpowiadasz?

Po pierwsze, nie zawsze.

> Z Netykiety.
          > Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj....

Po drugie, a idąc w gości trzeba się ubrać w elegancki surdut, zabrać bilet wizytowy, laskę i cylinder. Ten zapis z netykiety powstał dziesiątki lat temu, w czasach modemów 2400, kiedy oszczędzanie transferu w taki sposób miało sens.
          • baltycki Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:22
            45rtg napisał:

> Ten zapis z netykiety powstał dziesiątki lat temu, w czasach modemów 2400,
            > kiedy oszczędzanie transferu w taki sposób miało sens.

Mysle, ze nie o transfer chodzi, a o komfort czytania.
            WQ....ce jest, przebrniecie po raz kolejny przez przez dlugi post cytowany, zeby przeczytac odpowiedz zlozona z 3 wyrazow, lub tylko z 10/10.
    • mrs.solis Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:19
      Nie radze sobie. Kremu w zyciu bym nie uzyla. Kiedys razem z kremem zeszla mi skora, a co do mody w tych miejscach to mnie nie interesuje co robia z tym inni.
    • pani-nick Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:24
      A dlaczego nie pójdziesz do kosmetyczki?
      • emka_bovary Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:29
        Słyszałam, że to bardzo bolesne, a poza tym krępuję się.
        • mildenhurst Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:41
          Nie masz powodu do krępacji. Kosmetyczka przecież nie jedna strefę intymną depilował-dla nie to rutyna, a będzie zadowolona z zarobku. Wszak po to jest.
          • mama-ola Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:47
            Mnie się raz trafiła wstydliwa smile Dla mnie to był n-ty raz, w ogóle nie pomyślałam, żeby się wstydzić. A ta dziewczyna cały czas wzdychała, jakie to krępujące.
            • ichi51e Re: Depilacja intymna 10.05.19, 18:38
              Moja za to caly czas opowiadala o szczegolach depilacji intymnej pewnego szczegolnie zarosnietego klienta plci meskiej... i ze uczyla sie na wlasnym mezu...0
        • beneficia Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:27
          Przecież goła nie lezysz...
          • katja.katja Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:41
            Ale z gołą mychą.
    • barattolina Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:50
      Uzbieraj na laser. Ja się męczyłam całe życie. Wreszcie zrobiłam i nie mogę uwierzyć ze byłam taka durna i nie zrobiłam tego wcześniej.
      • emka_bovary Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:02
        To byłoby najlepsze, ale u mnie na pewno trzeba by było wielu zabiegów sad
        • barattolina Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:35
          Ja mialam aż 9.
          Po 3 włoski jednak były już na tyle słabe ze przy goleniu krostki były o wiele mniejsze.
          Za jeden raz płaciłam 400zl.
          Laser robi się co 8-10 tygodni wiec to nie jest wydatek na co miesiąc. Myśle ze warto naprawdę się przemęczyć i jednak uzbierać.
          Golenie nigdy nie było dla mnie problemem, tylko te czerwone krostki. Nie dość ze wyglądały obrzydliwie to jeszcze bardzo bolały.
      • ck2 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 20:17
        Ja też polecam, już ponad 10 lat temu zrobilam laser - pachy, nogi i tzw. płytkie bikini - i to była jedna z moich lepszych decyzji urodowo-kosmetycznych.
    • 45rtg Re: Depilacja intymna 10.05.19, 14:56
      emka_bovary napisała:

> Jak sobie z tym radzicie? Na laser mnie nie stać. Do kosmetyczki na wosk nie pó
      > jdę. Kremy do depilacji są podobno? mało skuteczne, jeszcze nie próbowałam. Gol
      > ę maszynką, ale ciężko mi to idzie, a na drugi dzień zaczyna się swędzenie i ni

No dobra. A tak właściwie, to po co?
      • emka_bovary Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:05
        No cóż, lato idzie, na plażę nudystów się nie wybieram, ale... smile
        • mildenhurst Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:26
          Dziewczyno. Każda z nas ma włosy. Jeśli przeszkadzają to je usuwasz. Przełam się raz, a kolejny będzie rutyną.
        • 45rtg Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:31
          emka_bovary napisała:

> No cóż, lato idzie, na plażę nudystów się nie wybieram, ale... smile

No właśnie nie rozumiem tego "ale". Chyba że masz jakąś hipertrychozę, czy jak to się tam nazywa.
      • berber_rock Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:58

> No dobra. A tak właściwie, to po co?

_ Zeby wygladac jak 7-latka. Niektore tak lubia widocznie ...
        • 45rtg Re: Depilacja intymna 10.05.19, 16:00
          berber_rock napisał(a):

>
          > > No dobra. A tak właściwie, to po co?
          >
          > _ Zeby wygladac jak 7-latka. Niektore tak lubia widocznie ...

Raczej niektórzy.
    • katja.katja Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:41
      Ja depiluję się kremem, czasem jak mi się nie chce sięgam po maszynkę.
      Nic mnie nie swędzi, czasem zdarzają się pojedyncze krostki.
      • barattolina Re: Depilacja intymna 10.05.19, 15:47
        To zależy od włosa.
        Jeśli jest silny, to po goleniu robią się stany zapalne. Są tez wrastające włosy. Masakra.
        Można cuda wyczyniać, moczyć we wrzątku maszynkę, przemywać skore po goleniu środkiem antybakteryjnym - nic nie działa .
    • fawiarina Re: Depilacja intymna 10.05.19, 17:01
      Dobre pytanie! Ja mam już dość codziennego golenia maszynką, parę razy byłam na laserze to włoski tylko trochę przerzedził. Teraz nie mam czasu na chodzenie do kosmetyczki. Depilator też odpada, bo włos cholernie wrośnięty, wyrywa mi aż ze skórą miejscami.
      Jak sobie dają radę te wszystkie domowe depilatory laserowe typu Lumea w tych okolicach? Dają radę??
      • pani_tau Re: Depilacja intymna 10.05.19, 17:15
        A jaki to był laser? Bo jeśli IPL to faktycznie nic on nie daje. Lumea to, zdaje sie, IPL własnie.
    • kachaa17 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 17:05
      No ale jak inaczej usunąć włosy na cip...e? Zdaje się, że trzeba być gołym.
      • joanna05 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 17:14
        kachaa17 napisała:

> No ale jak inaczej usunąć włosy na cip...e? Zdaje się, że trzeba być gołym.
        No nie. Widać, że nie byłaś, co? smile
        W jednorazowej bieliźnie się robi depilację i często panie chcą tylko "do linii majtek" przecież. A jak bardziej radykalnie, to się odchyla papierowe majteczki na tyle, na ile to konieczne. Żadnej golizny. No i odradzam wosk - pasta cukrowa znacznie mniej podrażnia, nie ma stanów zapalnych i mniej boli.
        • kachaa17 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 17:27
          No ale jak się odchyla majtki to przecież i tak wszystko widać.
          I nie, nie byłam. Nie jest mi to do szczęścia potrzebne.
          • joanna05 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 18:13
            Widać głównie udo, pachwinę itp. Depilacja intymna to nie to samo co brazylijska (czyli na łyso wszędzie). Można depilować właśnie głównie uda i pachwiny i te włosy, które byłoby widać w kostiumie, czyli klasyczny "trójkąt". Wtedy niespecjalnie pokazujesz jakieś intymne miejsca, można ją nawet wykonać we własnych, zabudowanych gatkach.
            No widzisz, a ja byłam wiele razy, to wiem. Bez sensu pisać o goliźnie, jak się nie wie, jak to przebiega.
            • kachaa17 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 18:17
              Ja zrozumiałam, że autorce chodzi właśnie o depilację na łyso. Po odpowiedziach innych osób widzę, że nie tylko ja. Uda i pachwiny to raczej nie są miejsca intymne.
              Taką depilację to ja też robię, normalnie maszynką i nie mam większych problemów.
              • joanna05 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 18:40
                No nie, wszystko, co jest w strefie bikini to intymna. Jak idziesz na depilację nóg, to Ci nikt włosów z pachwiny czy boków wzgórka łonowego depiluje.
                Nigdzie nie pisała, że "na łyso". Polki chyba rzadko taką pełną w ogóle robią, bo jednak kojarzy się z dzieckiem bardziej niż z ciałem kobiety. U nas się głownie stawia na "trójkąt", ew. ciut cieńszy "paseczek" itp.
                • katja.katja Re: Depilacja intymna 10.05.19, 19:28
                  Dla mnie te paseczki są mega obleśne.
                  Jak już to iść na całość.
                  • joanna05 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 19:31
                    katja.katja napisała:

> Dla mnie te paseczki są mega obleśne.
                    > Jak już to iść na całość.
                    >
                    Zgadza się, paseczek u faceta wyglądałby zabawnie smile Może w poprzek? smile
                    • cruella_demon Re: Depilacja intymna 10.05.19, 20:36
                      O kurde, punk na jajkach big_grin
                      • eliszka25 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 21:14
                        Najlepiej taki kolorowy irokez 😂
            • mrs.solis Re: Depilacja intymna 10.05.19, 18:37
              Tez odnioslam wrazenie, ze chodzi o calosc. Bikini zalatwiam depilatorem i nie jest to bardziej bolesne niz depilacja brwi.
          • aandzia43 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 21:38
            kachaa17 napisała:

> No ale jak się odchyla majtki to przecież i tak wszystko widać.
            > I nie, nie byłam. Nie jest mi to do szczęścia potrzebne.

Nie była, ale oczywiście doskonale wie jak jest i co widać. Depiluje mnie zaufana i bardzo sprawna w temacie kosmetyczka, leżę w swoich gaciach, odchylam je raz w jedną raz w drugą stronę na komendę, ponieważ ręką przytrzymuję ciało w kroczu pomagając jej to zasadniczo zakrywam strategiczne miejsca. Nie leżę z rozdziawionym bobrem i nogami na za piętnaście trzecia.
            • joanna05 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 21:55
              smile smile smile
            • kachaa17 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 23:31
              Wyobrażam sobie jak to jest bo nie da się usuwać włosów z czegoś i na to nie patrzeć. Nie mówiłam, że się leży z rozłożonymi nogami. Z Twego opisu wynika, że jednak widać miejsca intymne.
    • madame_edith Re: Depilacja intymna 10.05.19, 17:26
      Normalnie chodze na wosk do salonu, ktory sie tylko depilacja zajmuje. Polecam
    • arabelax Re: Depilacja intymna 10.05.19, 18:09
      pasta cukrowa. boli, ale do przeżycia. im bliżej lechtaczki tym bardziej boli. babka też pomaga, bo mówi, gdzie nacisnąć ręką, żeby mniej bolało. efekty super. z.kazdym razem lepiej.
      włosy wyrwane są zgodnie z kierunkiem w jaki. rosną, więc nie ma małych ran jak slyszalam robi się przy wosku. nigdy wosku nie miałam.
      już od razu po zabiegu gładka skóra jak pupa niemowlaka, przez parę godzin tylko zaczerwieniona.
      jest się w majtkach jednorazowych.
      polecam smile
    • aguar Re: Depilacja intymna 10.05.19, 19:37
      A ja właśnie kupiłam sobie kostium kąpielowy z szortami. Szorty kąpielowe akurat doskonale zasłaniają te miejsca w pachwinach czy na wewnętrznej powierzchni ud, gdzie odrastają włosy, nie będę musiała co chwilę golić w te wakacjesmile
      • stephanie.plum Re: Depilacja intymna 10.05.19, 22:22
        mam od lat takie spodenki i chwalę sobie.
      • boogiecat Re: Depilacja intymna 11.05.19, 19:16
        Spodenki kapielowe sa fajne
        A mnie sie skojarzylo z tym: youtu.be/MyNfyiVrImo
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Depilacja intymna 10.05.19, 19:40
      Depiluje depilatorem, za pierwszym razem przez tydzień możesz tylko sama krocze oglądać, bo wygląda źle ale później jest super, kolejne razy już bez podrażnień i takiego bólu.
    • chatgris01 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 20:33
      Wątas mi przypomniał stronkę na FB, na której francuskie kosmetyczki dzieliły się anegdotkami ze swojej pracy, m.in. przy depilacji big_grin
      Talk bywa niebezpieczny tongue_out
      • beneficia Re: Depilacja intymna 10.05.19, 20:36
        No weź coś nam tu przetłumacz ☺
        • chatgris01 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 20:53
          Nie wiem, czy ta strona jeszcze istnieje i jak ją znaleźć, to dawno było.
          Zapamiętałam tylko historię, jak jedna się skarżyła koleżankom, jak przy depilacji intymnej przeszła do okolic odbytu, zasypała talkiem, rozchyliła lekko pośladki klientki (dla łatwiejszego dostępu) i dostała obłoczkiem talku w twarz.
          I jeszcze coś było zakładaniu tych jednorazowych majtek na głowę przez niedoświadczone klientki/klientów. I jakieś smakowite historie o depilacji klat panów, ale już zapomniałam big_grin
          • chatgris01 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 21:37
            A nawet odnalazłam big_grin
            Stronę znaczy. VDM d'esthéticienne się zwie.
            Czytam właśnie historyjkę, jak kosmetyczka, dmuchając by ostudzić zbyt gorący wosk, przy okazji niechcący wystrzeliła gumę do żucia na bobra klientki...
            • beata985 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 11:02
              chatgris01 napisała:

> Czytam właśnie historyjkę, jak kosmetyczka, dmuchając by ostudzić zbyt gorący w
              > osk, przy okazji niechcący wystrzeliła gumę do żucia na bobra klientki...
              tak się konczy praca bez podstawowych zasad bhp big_grin
          • beata985 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 11:02
            chatgris01 napisała:

> Nie wiem, czy ta strona jeszcze istnieje i jak ją znaleźć, to dawno było.
            > Zapamiętałam tylko historię, jak jedna się skarżyła koleżankom, jak przy depila
            > cji intymnej przeszła do okolic odbytu, zasypała talkiem, rozchyliła lekko pośl
            > adki klientki (dla łatwiejszego dostępu) i dostała obłoczkiem talku w twarz.

BO POWINNA założyć maskę ochronną, byłaby bezpieczna tongue_out
            https://euromedhurtownia.pl/userdata/gfx/c05327597c4b4a90f5e6a01032013219.jpg
    • lot_w_kosmos Re: Depilacja intymna 10.05.19, 21:56
      Depilator.
      Tak wiem, ała.
      Ale jak się robi to regularnie, to nie ma za dużego ała.
    • stephanie.plum Re: Depilacja intymna 10.05.19, 22:20
      ogrody.
      zapuszczam swoje ogrody,
      a modę mam, cóż, gdzieś.

kiedyś, owszem, wydepilowałam się, żeby zaskoczyć męża (udało się...) ale ta golizna była jakaś na maksa sztuczna i niewygodna.
      • boogiecat Re: Depilacja intymna 11.05.19, 18:57
        Ciekawe czy meza tez sie da zaskoczyc w druga strone😁
    • chatgris01 Re: Depilacja intymna 10.05.19, 22:33
      https://scontent-cdt1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19429882_899762526829428_3187795140395816234_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_ht=scontent-cdt1-1.xx&oh=c7e54032ad206a0a1d5c9775e890a51d&oe=5D72D128
      • pani_tau Re: Depilacja intymna 11.05.19, 15:05
        Ale się uśmiałam, dobre...
        Chatgris, poleciłabys mi jakieś francuskie Demotywatory?
        • chatgris01 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 15:41
          Takie tylko znalazłam: fr.memedroid.com/memes/top/ever

Francuskie memy widuję głównie na FB smile
          • pani_tau Re: Depilacja intymna 11.05.19, 22:05
            Dzieki smile. A forum jakiegoś wielotematycznego i na poziomie nie znasz? Bym se poczytała w ramach pracy nad językiem.
            • chatgris01 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 22:59
              Tylko kocie www.chatmania.fr/forum-chats/index.php

Podczytuję też dyskusje na medycznym forum.doctissimo.fr/ i kosmetycznym www.beaute-test.com/ (na tym ostatnim również opinie użytkowniczek o konkretnych produktach), ale wielotematyczne to one bardzo nie są...
      • ck2 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 22:46
        Żaba super, ale moglabyś przetłumaczyć tekst?
        • chatgris01 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 22:52
          "Kiedy jesteś naprawdę dumna po wizycie u kosmetyczki".
          • ck2 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 23:32
            Dzięki smile
    • swiezynka77 Re: Depilacja intymna 11.05.19, 10:13
      ja raz się wydepilowałam po całości woskiem (u kosmetyczki) i efekt był owszem fajny, ale utrzymał się tydzień a potem 3 tyg odrastającej szczeciny aż można wykonać zabieg ponownie... jak wy to znosicie?

to samo (króciutką szczecinkę) a bez bólu można osiągnąć trymerem do włosów ze zdjętą nakładką.
      • snakelilith Re: Depilacja intymna 11.05.19, 12:37
        Dokładnie. Do tego wosk, pasta cukrowa, czy inny depilacja polegająca na wyrwaniu włosa powoduje u wielu podrażnienia i krostki, w chwili, gdy włos przebija skórę. Trochę pomaga stosowanie kremów do ciała z kwasami, ale jak chce się na słońce, to kwasy raczej nie są wskazane. A trymer jest szybki, bezpieczny i bezbolesny. Polecam maszynkę do golenia dla kobiet Brauna, ma trymera i może też wygolić na gładko w miejscach, gdzie ma być gładko.
        • lemasakr Re: Depilacja intymna 11.05.19, 15:56
          Korzystalam z roznych golarek - meskich i damskich i ich golenie i trymowanie bylo naprawde nieefektywne, trwalo bardzo dlugo, zwlaszczs trymowanie.
    • bei Re: Depilacja intymna 11.05.19, 19:45
      Jak decydujesz się na golenie, to stosuj ten zabieg w każdy dzień. Przecież to moment- przy okazji porannej czy wieczornej kąpieli.
      Laser- jak masz jasne włoski to odpada. Laser „ nie widzi ich” - chyba, ze już są inne urządzenia. Ja kilka lat temu pytałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka