bergamotka77 10.06.19, 21:48 na laserze linii bikini. Ale cholerstwo boli i piecze a teraz swędzi jak diabli. Chyba zwariuje. Nie wiem jak wytrzymam kolejne zabiegi Po ilu sesjach mialyście depilacje laserowa tych okolic z głowy? Czym potraktować swedzaca skórę? Ratujcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brenya78 Re: Byłam... 10.06.19, 21:54 A nie mozna było napisać w tytule o co chodzi? Zaoszczędziłabym sobie czasu na wchodzenie w wątek który mnie nie interesuje. Powinny takie wątki lecieć od razu. Trochę szacunku do forumek. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 21:58 Byłaś ciekawą gdzie byłam to weszłas 😃 W błąd nikogo nie wprowadzilam 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
brenya78 Re: Byłam... 10.06.19, 22:00 Nie byłam ciekawa. Weszłam żeby ci napisać to co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 10.06.19, 22:15 Zawsze to jakaś reakcja na akcje. Co nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:21 brenya78 napisała: > Nie byłam ciekawa. Weszłam żeby ci napisać to co napisałam. Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Byłam... 10.06.19, 22:23 Napisz lepiej czego się spodziewałaś po wątku bergi Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Byłam... 11.06.19, 16:35 Ja mniej więcej tego że ją picz swędzi i dużo się nie pomyliłam. Coś jak u mady. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Byłam... 10.06.19, 21:55 Świetny gabinet, który taki zabieg wykonał. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 21:57 Kiedys trzeba zacząć. Nie bede czekala 3 miesiace na koniec lata. A na temat masz coś do dodania? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Byłam... 10.06.19, 22:15 🤦♀️ Takie rzeczy robi się wiosną. Żaden dobry gabinet nie doradziliby ci zrobienia lasera teraz. Mi odmówili w styczniu, bo się wygadalam, ze w lutym jadę do ciepełka. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Byłam... 10.06.19, 22:19 A jeszcze lepiej na jesien i zima. Wydepilowanych miejsc nie powinno sie wystawiac na slonce. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:23 Nie będę się przecież opalać nago - to co miałam depilowane chowam pod kostiumem. Nie jestem owłosiona na nogach przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 10.06.19, 22:16 Weź ich nie słuchaj. Ja tez miałam w lecie. I żyje. Żyje bez włosków w błogim szczęściu 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 23:03 barattolina napisała: > Weź ich nie słuchaj. > Ja tez miałam w lecie. > I żyje. > Żyje bez włosków w błogim szczęściu 😁 Haters gonna hate Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Byłam... 11.06.19, 09:40 NIe haters. Jakbys były haters to byśmy ci kazały goły tyłek na słonce wystawić...saisadka robiła w kwietniu, w lipcu pojechała na urlop opalała sie normalnie w kostiumie ( nie bez gaci) tak sobie podrażniła od słonca te okolice ze sie na dłgim leczeniu skonczyło....no ale skoro uwazasz to za hate to tak dzisiaj jestem haterką... Odpowiedz Link Zgłoś
malgo21 Re: Byłam... 11.06.19, 09:43 barattolina napisała: > Weź ich nie słuchaj. > Ja tez miałam w lecie. > I żyje. > Żyje bez włosków w błogim szczęściu 😁 Bo od lasera latem się nie umiera. To po prostu głupi pomysł, ale nikt nie broni. Zabiegi kwasami też można sobie strzelić i pewnie też byście nie umarły od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Byłam... 11.06.19, 09:38 Ze sie nie robi latem. Robi sie zimą. Mozesz sobie bardzo zaszkodzić. Przez miesiac od ostatniej sesji nie bedziesz sie rozumiem opalać?? Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:45 pani-nick napisała: > Świetny pomysł robić to latem... U ciebie juz lato? U mnie jeszcze wiosna 😃🤣😂 Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:56 To Bruksela z 17 st. jest w ciepłej zimie. Ech shell kiedy Ty zmadrzejesz? Jak temperatura spadnie to zmienisz porę roku? 😊 Chciałaś dosrac i nie udało się. Nie pierwszy i nie ostatni raz Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Byłam... 11.06.19, 06:20 Dosrac? Kobieto, żalisz się, ze cię poparzyli. To ci napisałam, ze zabiegów laserem nie robi się w sezonie. Tak. Mamy wiosnę. Przypomnij ile jeszcze dni... Bym się nie znała, bym się nie wypowiedziała. I zważ, ze wypowiedz była merytoryczna i odnosiła się do tematu twojego problemu. Miłego dnia i natłuszczaj. I naprawdę chroń ta okolice przed słońcem. Nie wiem jakie gacie masz od bikini, ale ja depiluje (i chyba większość), żeby mi nic nie „wystawało”, a nie mam zarostu na udach ... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Byłam... 11.06.19, 09:42 Ty jestes poważna? Zalisz sie ze jestes poparzona (tak ten laser troche parzy) wiec teraz nie mozna wystawiac sie na słoncze przez minimum miesiać...a ty masz jeszcze sesje przed sobą. Dziwczyn ci piszą ze to sie robi na jesien zeby sobie kuku nie zrobic a ty ze hejt??? Jak rozdrażniona na swoim punkcie 16latka... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 11.06.19, 07:31 Nie wyjdziesz w tym roku ani razu w stroju czy przebarwienia ci nie straszne ? No nie ma gorszego momentu w roku żeby to zaczynać To jakiś wietnamski salon piękności ? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Byłam... 10.06.19, 21:55 Ja bym traktowala jak kazda wymagajaca szczegolnej uwagi czyli na zminae nawilzasz i nawilzasz Odpowiedz Link Zgłoś
presens Re: Byłam... 10.06.19, 22:03 Nie powinno być takiej reakcji, po prostu zostałaś poparzona. Zle ustawiona moc lasera albo czas Odpowiedz Link Zgłoś
nika222 Re: Byłam... 10.06.19, 22:06 Do jutra najbardziej dokuczliwe objawy powinny ustąpić. Nawilżaj i specjalnie nic innego nie rób. Ja żałuję, że się tak późno zdecydowałam. U mnie efekty są spektakularne. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Byłam... 11.06.19, 10:16 Jak miałam podrażnienia po depilacji kremem, stosowałam sudocrem. Albo inne niemowlęce. Pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Byłam... 10.06.19, 22:08 Sprawdz moze gabinet gdzie robilas, bo linia bikini nie boli w ogole. Tzw. glebokie bikini moze troche bolec, bo tam jest jednak delikatna skora, ale tak to nie. Na przyszlosc kup sobie krem znieczulajacy np. emla. Po zabiegu tez mnie nic nie bolalo, nie swedzialo i nie pieklo... Uzyj czegos lagodzacego z pantenolem, albo fenistil. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 10.06.19, 22:14 Proszę Cię. Mnie bolało bardzo. To zależy od rodzaju lasera i indywidualnego progu bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 10.06.19, 22:12 Gratulejszyn Pszepani ! Nie martw się, tylko za pierwszym razem skóra jest poparzona. Mówię Ci będziesz boginią, bez ani jednego czerwonego krosteczka i włoska. Odpowiedz Link Zgłoś
jematkajakichmalo Re: Byłam... 10.06.19, 22:18 Co Ty piszesz? Jaka poparzona skora??? Nie ma prawa byc poparzona, urzadzenie testuje sie najpierw na wewnetrznej stronie przedramienia zeby ustawic moc i prog, do ktorego zabieg wlasnie nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:25 Nie poparzona tylko swedzi. Parzylo gdy miałam robiony zabieg. Kosmetyczka i salon sprawdzone, porządne, sprzęt najnowszej generacji. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Byłam... 11.06.19, 08:32 Skoro parzyło to za duża moc. Ja miałam kilka sesji już i nigdy mnie nie parzyło w czasie ani tym bardziej nie swędziało po zabiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Byłam... 11.06.19, 08:32 hmm ja miałam pachy nie bikini. Ważne jaki laser, Starczyło 3 razy, po 10 latach mam tam 3-4 pojedyńcze włoski które sobie pęsetą zbieram. Ale ja jestem ciemnowłosa i jasnoskóra, karnacja kłopotliwa to do lasera najlepsza. Ja bym nie natłuszczała a nawilżała. np panthenolem lub czymś takim chłodząco, ew. chusteczkami z wodą z lodem przecierać, piecze, to normalne. 2-3 dni skóra będzie do siebie dochodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 10.06.19, 22:28 Normalnie pisze. Poparzona oceniam, bo skóra była zaczerwieniona. Za każdym laserem mniej, chociaż dawka coraz większa. Tylko na bikini i nogach tak miałam. Na pachach nie miałam, na twarzy i brodzie tez nie. Na rękach tez nie. Nikt mi nie robił żadnych testów. Na nogach skończyłam na 10 razach, na twarzy i bikini chyba z 8 poszło. Bikini miałam głębokie, żeby było jasne. Pachy 4, ale trzebaby jeszcze ze trzy pocisnąć. Także tegooo...... bez testów i z poparzeniami (jak sądzę) to się odbyło, czytaj udało. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 11.06.19, 07:36 Poczytaj koniecznie w necie opinie o tym salonie bo podejrzewam po opisie skutków ubocznych ze to stary laser który nie usuwa żadnych włosów tylko parzy ( każdy laser ma jakaś tam żywotność) twój salon leci na łupienie naiwnych skoro robią to teraz Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 11.06.19, 07:32 Chyba niedawno skończyłaś Zaczekaj z 5 lat i szukaj nowej golarki/ depilatora bo. Iestety wszystko powoli odrośnie Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 11.06.19, 09:58 Po moim trupie. Jak odrosną - powtórzę laser. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Byłam... 11.06.19, 12:15 Mi po laserze light sheer po 10 latach na pachach 4 sztuki, na lydkach kilka. Na nogi miałam 4 zabiegi na pachy 3. Ale moje włosy były ciemne i grube(?) a skóra jasna. Robiłam od września do kwietnia co 8z9 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Byłam... 11.06.19, 08:40 Normalnie tortury... Nie wierze, ze taka ilosc llzabiegow nie jest obojętna dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 11.06.19, 10:02 To prawda. To nie były dla mnie zabiegi bez bólu. Niestety mam niski próg. Co do obojętności dla zdrowia, to prawda jest mi to obojętne. Każdy musi na coś umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:31 barattolina napisała: > Gratulejszyn Pszepani ! > Nie martw się, tylko za pierwszym razem skóra jest poparzona. > Mówię Ci będziesz boginią, bez ani jednego czerwonego krosteczka i włoska. > Dzięki barataolina. W końcu się zdecydowałam i czuje, że to będzie to! Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 10.06.19, 22:12 Berga a dla kogo to bikini szykujesz na stare lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Byłam... 10.06.19, 22:25 Dla misia gogo. (raz - wziąć bergę w obronę - nie zawsze, dwa razy nie wciąż... Nie przyzwyczajaj się!) Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:27 zlota.ptaszyna napisała: > Berga a dla kogo to bikini szykujesz na stare lata ? Tu Cię zaskoczę - dla siebie i swojrj wygody! Nie lubię się tu golić, mężowi obojętne lubi mnie w każdej wersji Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 10.06.19, 22:58 Stara zacznę byc za ok. 30 lat patrzac na moich rodziców, którzy przed 70-tka są niezwykle młodzi duchem i ciałem. Mam ich geny Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 11.06.19, 07:28 I czekałaś tyle lat na zabieg ???? Serio jestem zdziwiona ze tak odkładasz takie rzeczy Inna rzecz to skuteczność tego, zreszta sama zobaczysz - a salon jakiś szemrany bo namówili cię na zabieg w środku lata wiec może i laser maja taki ze włosów nie usunie Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Byłam... 11.06.19, 06:25 U mnie wystarczyło 6 zabiegów. Po pierwszym strzale bez znieczulenia wymiękłam i poprosiłam o Emlę. Znieczula doskonale, nic nie czułam. Żadnego swędzenia skóry po zabiegach nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 11.06.19, 07:29 I jak to niby rozergrslas ? Maść nakłada się z dużym wyprzedzeniem Koczowałasna tym łóżku cała dobę i musieli zamknąć salon ? Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Byłam... 11.06.19, 07:48 U mnie 15-20 minut wystarczy. Wiec bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Byłam... 11.06.19, 14:17 Nakładano mi Emlę na 60 minut, dostawałam dzbanek herbaty i czasopismo i miałam swoje "happy hour", ptaszynko. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: Byłam... 11.06.19, 16:27 Co to za salon ze nikt inny się nie zapisał na zabieg? W porządnym salonie są wszystkie terminy pozajmowane i nie ma opcji czekania godzinami Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Byłam... 11.06.19, 17:54 Ale nie w czerwcu na laser. Zreszta większość zabiegów upiększających robi się wiosna i weź termin znajdź w okresie marzec- maj. Teraz już luz jest przeważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
barattolina Re: Byłam... 11.06.19, 10:07 Naprawdę? U mnie jechaliśmy bez maści, ale laser miał głowicę chłodzącą i po kilku strzałach skóra była mocno chłodzona. Kosmetyczka powiedziała ze przed zabiegiem nie używamy kremów, maści itp. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Byłam... 11.06.19, 14:18 Naprawdę bolało jak jasna cholera. Zrezygnowałabym bez Emli. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Byłam... 11.06.19, 07:38 A już myślałam że na randce z kolegą z młodości. Co za rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
malgo21 Re: Byłam... 11.06.19, 07:38 U mnie 4 zabiegi, ale w czerwcu nie robi się laserowej depilacji. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Byłam... 11.06.19, 08:57 E tam, myślałam ze byłaś na spotkaniu z tym amantem. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Byłam... 11.06.19, 08:59 Po pierwsze - za późno, to się zaczyna we wrześniu, bo potrzeba parę zabiegów. Po drugie - źle Ci zrobili, mnie trochę piekło przy zabiegu, i to tez nie zawsze, ale po wyjściu było bardzo ok. Po trzecie - należy bezwzględnie unikać ekspozycji miejsca po zabiegu na słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Byłam... 11.06.19, 09:00 Pianka na oparzenia- znieczula. Np panthenol, pantenol. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Byłam... 11.06.19, 10:22 Po ilu sesjach? Hmm. Reakcja to sprawa dość indywidualna, ja się poddałam po 2 czy 3 latach dość systematycznych zabiegów - mam mniej więcej to co przedtem, a próbowałam różnych laserów, najlepsze efekty dawał LightSheer, ale też odrosło. I fakt, nie powinno się robić tego latem choćby ze względu na ryzyko powstania trwałych przebarwień. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Byłam... 11.06.19, 10:34 Czy to nie cudowne, ze ze wszystkich przyjaciół, rodziny i wspaniałych kolegów z pracy berga właśnie NAS wybrała, żeby się pożalić, ze ja cipka swędzi? Czujemy się wyróżnione Co do dobrej rady, bo czuje się zobowiązana Podrap może Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 11.06.19, 11:05 Nie cipka droga moja tylko wzgorek lonowy 😂 Jak na nauczycielkę masz słabą znajomość anatomii kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Byłam... 11.06.19, 13:06 Nie cipka droga moja tylko wzgorek lonowy 😂 _____________ bedzie jeszcze wiecej szczegolow? Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Byłam... 11.06.19, 13:18 Zdjęcia będą! Bargamotka przebije tym samym nawet celullit milden. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Byłam... 11.06.19, 13:23 mhm, celulit byl? i mnie ominał? zdecydowanie za rzadko tu bywam cipki nie przegapie Odpowiedz Link Zgłoś
malgo21 Re: Byłam... 11.06.19, 13:31 właśnie, ja nie wiem czy my tu możemy brać na poważnie jakieś bajania o swędzącym wzgórku łonowym bez zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
malgo21 Re: Byłam... 11.06.19, 13:53 kouda napisała: > Czy to nie cudowne, ze ze wszystkich przyjaciół, rodziny i wspaniałych kolegów > z pracy berga właśnie NAS wybrała, żeby się pożalić, ze ja cipka swędzi? Czujem > y się wyróżnione > Co do dobrej rady, bo czuje się zobowiązana > Podrap może ja myślę że koledzy w pracy to już dawno wiedzą. w końcu przy kubeczku menstruacyjnym poradzili to i w tym temacie na pewno można na nich liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Byłam... 11.06.19, 14:14 Kto wie, może i próbowali pomóc w znieczulaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Byłam... 11.06.19, 11:07 Pisalam, że bolało i piekło podczas zabiegu tylko. Chyba sie wyciszylo. Dziękuję wszystkim życzliwym za cenne rady i doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Byłam... 11.06.19, 14:06 Ale to nie pipe depilujesz a wlasnie ta czesc ktorej majtki nie zakrywaja (inaczej po co usuwac?) jak teraz odsloni to jest ryzyko ze jej sie przebarwienia zrobia Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Byłam... 11.06.19, 16:46 Gazeciarz, w odróżnieniu od twojej płci kobiety stosunkowo rzadko mają owłosiony tyłek, więc już nie bredź. Odpowiedz Link Zgłoś