vitreous Re: Praca 23.06.19, 09:47 @marisol25 Oraz propozycja zrzutki na prawo jazdy ))) Nie byłabym zaskoczona jakby kilka osób miało ustawione stałe zlecenie przelewu, bo ja innego celu w zakładaniu tych wątków niestety nie umiem znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Praca 23.06.19, 10:57 Jaki cel mają Twoje wypowiedzi? Wymysły z d... Nie masz swojego życia? Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Praca 23.06.19, 12:06 Medal z kartofla więc Tobie się należy vitreous 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Praca 23.06.19, 14:04 Dziękuję uprzejmie. Rozumiem, że jakbym oczekiwała na zbiórkę finansową od naiwnych internautów byłabym większą bohaterką. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Praca 23.06.19, 14:14 Vitreous,ale tak serio,jaki Ty masz problem? Jeżeli nie odpowiada Ci co piszę to po co tu wchodzisz,bijesz pianę,knujesz? Po co? Obejdzie się.Dla mnie jedynym wytłumaczeniem jest chora zawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Praca 23.06.19, 14:17 Piszesz na forum publicznym o swoich problemach finansowych. Jesli nie podobają Ci się odpowiedzi, na drugi raz pisz do pamiętniczka. Mam prawo pisać na co mam ochotę i oceniać daną sytuację. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Praca 23.06.19, 14:59 vitreous napisała: > Piszesz na forum publicznym o swoich problemach finansowych. Jesli nie podobają > Ci się odpowiedzi, na drugi raz pisz do pamiętniczka. Mam prawo pisać na co ma > m ochotę i oceniać daną sytuację. Na terapię. Wyuczonej bezradności nie wypleni się antydepresantem, co najwyżej może mieć więcej napędu do działania Odpowiedz Link Zgłoś
betty_bum Re: Praca 23.06.19, 14:48 Myślę, że trzeba byłoby mieć mocno nierówno podsufitem, żeby Ci zazdrościć. Natomiast pisząc jasno, otwarcie o swoich problemach i czasem choćby w tle i zupełnie bez intencji licząc się z ewentualnością propozycji pomocy finansowej narażasz się na jakąś ocenę swojej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Praca 23.06.19, 16:00 Zmywarki nastawia i jeszcze po 7 minutach nie obczaila postu makro. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Praca 24.06.19, 09:26 Hedna, a turnus rehabilitacyjny dla Tusia? W szpitalu, w którym leczymy dzieci, jest fantastyczny oddział rehabilitacji neurologicznej. Całkowicie za darmo. Należy Ci się taki turnus 3 razy w roku. Cudni rehabilitanci, neurologopeda tak dobra, że wyciąga z mową dzieci po guzach mózgu, wypadkach komunikacyjnych itp. Naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
marisol25 [...] 23.06.19, 20:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
marisol25 [...] 24.06.19, 09:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
baatexja Re: Praca 26.06.19, 16:52 Wiele jest takich rodzin jak Hedny i po prostu rezygnują z koni, a uprawiają inne, tańsze sporty. Zaproponuj córce rower, bieganie, grę w piłkę,taniec, będzie to przydatne bardziej dla jej kondycji i zdrowia. Syn może też by lubił te aktywności razem z siostrą. Wybierz się na forum o oszczędzaniu, znajdziesz tam trochę praktycznych rad. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Praca 26.06.19, 17:06 Hedna dostaję tutaj mnóstwo dobrych rad, a że nie jest w stanie wcielić ich w życie, to inna sprawa. Bo niestety zgrzyt strasznie, że płacze na dojazd do lekarza, cenę tej wizyty, a jednocześnie córka chodzi na te nieszczęsne konie. Życie nie jest sprawiedliwe, czasem trzeba wybrać. I chyba zasiłki plus pensja to nie jest zła sytuacja ekonomiczna, tylko trzeba odpowiednio ta kasą gospodarowac. No nie każdy potrafi, niezależnie od zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Praca 26.06.19, 20:54 No ale konie ma od dziadków. Ogarnijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Praca 26.06.19, 22:26 zuleyka.z.talgaru napisała: > No ale konie ma od dziadków. Ogarnijcie się. Dopiero ostatni karnet (450 zł) wedle słów hedny został sfinansowany przez dziadków. Uprzednio szlo to z budżetu domowego - przejrzałam uprzednie wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Praca 27.06.19, 06:41 450 zł. na rozrywki, kiedy idą odciąć gaz? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Praca 27.06.19, 08:26 A to nie Wy w jeszcze innych wątkach ubolewałyście wiele razy, że często zdrowe dziecko - rodzeństwo chorego jest odstawiane na boczny tor bo wszystko jest skupione na chorym i nie powinno tak być? Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Praca 27.06.19, 08:35 Życzę takim Paniusiom jak Ty (nakładam klątwę) by tak właśnie musiały żyć i wcielać we własne życie (nie cudze) swoje cenne rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kieszonkowa Re: Praca 26.06.19, 19:58 > Syn może też by lubił te aktywności razem z sio > strą. No w te strone to bym raczej nie szla; syn moze by i lubil ale corka chyba raczej nie specjalnie. Mysle ze moze nigdy sie do tego oficjalnie nie przyzna ale towarzystwa brata na ktorym skoncentrowane jest sila rzeczy cale otoczenie ma (pomimo pewnie do niego milosci) po dziurki w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: Praca 27.06.19, 01:33 Ale z niektórych tu komentujacych wredne baby!!! Przeczytałam cały wątek. Serio?! Matkę dziecka wymagającego stałej opieki, która może w każdej chwili zostać wezwana do odebrania synka, gonicie do pracy?! I co, zajechana pracą za 1600 PLN ma jeszcze zajmować się niepelnosprawnym dzieckiem?! W myśl waszych feministycznych ideologii, że każda kobieta musi pracować, bo inaczej nic nie warta? Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Praca 27.06.19, 08:25 I jeszcze to, że ma oddać dziecko! Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Praca 27.06.19, 08:35 Przecież praca w jej wykonaniu nie jest możliwa bo ona już pracuje- opiekuje się chorym dzieckiem. Ale jednak trzeba przyznać na podstawie lektury innych wątków, że Hedna jawi się jako osoba niezaradna ekonomicznie, nie umiejąca planować na przyszłość i gospodarować budżetem. Tak, wiem, wszyscy się koni czepiają a tu nie o konie chodzi, tylko o to, że można się nauczyć gospodarować i planować długofalowo a nie tylko zatykać dziury w tonącej łajbie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Praca 27.06.19, 09:15 Mozliwe ale jak ktos jest niezaradny ekonomicznie to pojscie do pracy tez mu nic nie da poza harowka - ilu to milionerow (gwiazdy, zwyciezcy loterii) sie nagle budzilo ze pieniadze byly a zniknely? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Praca 27.06.19, 10:43 ichi51e napisała: > ilu to milionerow (gwiazdy, zwyciezcy loterii) sie nagl > e budzilo ze pieniadze byly a zniknely? > Dzisiaj rano pisali chyba o Borisie Beckerze Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Praca 27.06.19, 10:44 black_magic_women napisała: > > > Dzisiaj rano pisali chyba o Borisie Beckerze Nawet jego skarpetki można kupić wyborcza.pl/7,154903,24937267,boris-co-poszlo-nie-tak.html Odpowiedz Link Zgłoś
miniofilka Re: Praca 27.06.19, 01:55 WWszystkiego dobrego, Hedna. I nie przejmuj się postami mądrych inaczej ematek, które mają mnóstwo kasy, zdrowe dzieci i bajkowe życie. Brak empatii poraża na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś