Dodaj do ulubionych

..Charleroi - Bruksela

03.09.19, 15:56
Dziewczyny znające brukselskie realia, podpowiedziałyście już co w Brukseli zobaczyć ciekawego, a teraz proszę jeszcze o podpowiedź w kwestii transportowej smile
Otóż lecę na Charleroi i następnie muszę się dostać do centrum. Znalazłam shuttle bus'a (Flibco) - czy to najlepsza opcja..? Jeśli tak, to czy rezerwacja wcześniejsza on-line ma sens..? Bo, jak rozumiem, bilet (round trip) jest godzinowo otwarty, czyli ewentualne opóźnienia nie mają znaczenia? I jeszcze jedno - wg rozkładu najwcześniejszy odjazd z centrum na lotnisko jest o 3.30 (Charleroi 4.25) - jakie są godziny funkcjonowania metra?
Obserwuj wątek
    • beaucouptrop Re: ..Charleroi - Bruksela 04.09.19, 10:20
      Metro zaczyna jeździć dopiero po 5 rano. Jeśli musisz się dostać na Gare de Midi żeby wziąć shuttle to ten środek transportu odpada.
      Czy lecisz Ryanairem z Krakowa tym o nieziemsko wczesnej porze wylotu? Istnieje jeszcze inna opcja. To busy door to door. Przyjeżdżają na wskazany adres i wraz z kilkoma innymi pasażerami wioza cie na lotnisko.
      Jeżdżę z KaroTrans. Firma prowadzona przez Polakow. Mają stronę internetową gdzie mozesz zrobić rezerwację. Inne firmy pewnie tez istnieją. Poszukaj w Internecie.
      • chlodne_dlonie Re: ..Charleroi - Bruksela 04.09.19, 10:47
        To bardzo istotne info - dzięki piękne, Beaucouptrop!
        Tak, niestety wylot mam bardzo wczesny - ok.4-4.30 najdalej muszę być na Charleroi.
        Zerknęłam już szybciutko na stronkę KaroTrans - wygląda to na najlepszą opcję.
        Jak to dobrze, że wstrzymałam się z bookowaniem tego shuttle'a i zapytałam najpierw TU - e-matka rządzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka