Dodaj do ulubionych

Manicure tytanowy

15.09.19, 15:11
Czy ematka robiła? Hybryda mi szkodzi. Swoje paznokcie mam, mimo heroicznych prób naprawczych, tragiczne, a właśnie czytałam, że ta metoda jest och! i ach! Znacie? Polecacie?
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: Manicure tytanowy 15.09.19, 15:18
      Wiem tylko tyle, że raz chciałam sobie taki sprawić, ale się zniechęciłam, bo on tworzy na paznokciu zbyt grubą warstwę.
      • karme-lowa Re: Manicure tytanowy 15.09.19, 15:25
        Jeśli robisz na swoich paznokciach, to nie jest gruba..
        Ja sobie chwalę.
        Paznokcie są mocniejsze i zdrowsze.
        • sonix73 Re: Manicure tytanowy 15.09.19, 15:30
          A rzeczywiście można je uzupełniać bez konieczności ściągania poprzednich?
          I,uff, fajnie, że nie są "grube", nie podobają mi się takie wypukłe, choć mam wrażenie, że są popularne..
        • majenkir Re: Manicure tytanowy 27.01.20, 21:41
          karme-lowa napisała:
          > Jeśli robisz na swoich paznokciach, to nie jest gruba..

Moje wszystkie kolezanki robia i maja grube.
          • 3-mamuska Re: Manicure tytanowy 30.01.20, 10:17
            To maja złe zrobione.
            Robię i nie mam za grubych napewno nie grubsze niż 2 warstwy hybrydy.
            Poza tym to jest inny produkt twardszy i może się wydawać ze jest go więcej na paznokciu ,ale to tylko odczucie po miękkiej hybrydzie.
    • larix_decidua77 Re: Manicure tytanowy 16.09.19, 09:07
      Bo hybrydy nie powinno się robić raz na ruski rok. Okazjonalnie to zwykły albo wzmocniony lakier. Decydując się na hybrydę trzeba znaleźć dobrą stylistkę, która nie używa acetonu. Za każdym razem ściąga hybrydę frezarką ale zostawia cieniutką warstwę bazy. Nie spiłowuje i nie namacza acetonem płytki. Wtedy nic ci się nie niszczy. Robię hybrydę non stop od 2 lat bez przerwy. Kiedyś próbowałam zabaw z acetonem i po 2 malowaniach miałam paznokcie jak papierki.
      • barattolina Re: Manicure tytanowy 16.09.19, 09:37
        Frezarka nie niszczy?
        Jakim cudem nawet wyszkolona stylistka zdejmie warstwę hybrydy bez naruszania podkładu za pomocą frezarki.
        Przecież to są ułamki milimetrów.

• pani-nick Re: Manicure tytanowy 16.09.19, 09:49
          Frezarka to nie szlifierka przemysłowa wink
        • larix_decidua77 Re: Manicure tytanowy 16.09.19, 13:54
          barattolina napisała:

> Frezarka nie niszczy?
          > Jakim cudem nawet wyszkolona stylistka zdejmie warstwę hybrydy bez naruszania p
          > odkładu za pomocą frezarki.
          > Przecież to są ułamki milimetrów.
          No nie niszczy, zostawia cześć bazy, potem ją po nałożeniu nowej wyrównuje, wygładza i doprowadza do odpowiedniej grubości. O paznokieć nie zahacza. Mam płytki w doskonałym stanie. Będą brzydkie dopiero gdy zrezygnuję z kolejnej hybrydy ale na razie nie widzę ku temu powodu.
          • gala007 Re: Manicure tytanowy 26.01.20, 22:07
            Tak na logikę, skoro chodzi się non stop w lakierze, czy tam bazie (bo jak rozumiem ona zostaje przy każdym zdejmowaniu hybrydy i malowaniu na nowo), to skąd wiadomo w jakim stanie są płytki paznokcia?
            • evee1 Re: Manicure tytanowy 28.01.20, 04:36
              Wlasnie tez mnie to zastanawia smile.
      • hanusinamama Re: Manicure tytanowy 30.01.20, 10:05
        Skoro nie sciagasz hybrydy skad wiesz w jakim stanie są twoje paznokcie??
    • misterni Re: Manicure tytanowy 16.09.19, 09:16
      Ja polecam. Robiłaam hybrydy już z 5 lat i nie narzekałam, ale tytanowe mocniejsze i co ważniejsze, bez szkodliwego promieniowania.
      • meroni Re: Manicure tytanowy 26.01.20, 22:04
        a polecasz jakieś sprawdzone produkty? najlepiej jakiś zestaw na początek, by spróbować i zobaczyć czy faktycznie jest widoczna różnica
        • haszimato Re: Manicure tytanowy 29.01.20, 19:05
          Ja zaczęłam swoją przygodę z tytanami od zestawu cuccio. Bardzo fajny na początek, na pewno łatwy w użyciu, a też niezły rabacik jest przy zakupie w takim zestawie, potem można sobie dokupić inne kolorki i cieszyć się z mocnych i zdrowych paznokci big_grin
          • meroni Re: Manicure tytanowy 29.01.20, 22:39
            Dzięki za pomoc smile
        • 3-mamuska Re: Manicure tytanowy 30.01.20, 10:19
          meroni napisał(a):

> a polecasz jakieś sprawdzone produkty? najlepiej jakiś zestaw na początek, by s
          > próbować i zobaczyć czy faktycznie jest widoczna różnica

Nie opłaca się kupować , lepiej iść zrobić w salonie SNS i będziesz wiedzieć.
    • pitupitt Re: Manicure tytanowy 27.01.20, 21:07
      Łojesu, nie chciałoby mi się w to bawić. Fefnaście razy wsadzić w jakiś pył i pomalować każdy paznokieć. Dzięki, postoję.
      • 3-mamuska Re: Manicure tytanowy 30.01.20, 10:20
        pitupitt napisał(a):

> Łojesu, nie chciałoby mi się w to bawić. Fefnaście razy wsadzić w jakiś pył i p
        > omalować każdy paznokieć. Dzięki, postoję.
        >

Nie wiesz ja to się robi i pierdzielisz głupoty.
        • ib_k Re: Manicure tytanowy 30.01.20, 10:34
          No a jak to się robi wg ciebie?
    • ludborka Re: Manicure tytanowy 27.01.20, 21:12
      Robiłam 3x. Po pierwszym byłam zachwycona, że cudownie i w ogóle trzyma się aż miło. Kolejne dwa to już była porażka, odpadały w całości po 5-7 dniach. Czwarty raz nie poszłam.
    • evee1 Re: Manicure tytanowy 28.01.20, 04:49
      Robilam sobie juz kilka razy, ale mi sie nie oplaca, bo za szybko rosna mi paznokcie i praktycznie musialabym robic co 2-3 tygodnie. Z natury mam sztywne paznokcie, ale za kazdym razie po usunieciu tego manicuru, po kilku dniach zaczynaly mi sie lamac i rozdwajac paznokcie. I tak przez 3 miesiace, dopoki nie odrosly moje wlasne. To chyba na skutek zmatowienia paznokcia frezarka przed polozeniem bazy.
    • wlazkotnaplot Re: Manicure tytanowy 28.01.20, 05:50
      Robiłam przez dwa lata ponieważ hybryda mi odpadała. Nie wiem jak działa tytan na paznokcie i czy je wzmacnia. Nie zdjęłam ich "do zera" więc nie widział m efektu po Tytanie.
      Od grudnia robię hybrydę ponownie ponieważ znalazłam Panią blisko domu która robi ją świetnie. Starannie, nic nie pęka, nie odpryskuje, nie odpada. Na plus również cena i odległość.
    • biszkopty35 Re: Manicure tytanowy 28.01.20, 16:46
      U mnie tytan sprawdza się lepiej niż hybryda. Zdarzają się odpadnięcia i wtedy widzę, że płytka jest w lepszym stanie niż po hybrydzie. Chodzę na tytan od pół roku. Lart lub sns, w moim salonie stosowane są obie te firmy.
      • dzidzia_ch Re: Manicure tytanowy 29.01.20, 22:42
        Dla mnie zdecydowanie tytan .
        Z hybrydy zrezygnowałam z uwagi na szkodliwe promieniowanie .
    • hanusinamama Re: Manicure tytanowy 30.01.20, 10:10
      A jak to sie zachowuje przy częstym chodzeniu na basen. U mnie hydryda źle znosiła codzienny basen. Potwierdziły 2 inne kosmetyczki ze jak sie codziennie chodzi to niestety taki efekt...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka