jola-kotka 26.09.19, 22:13 Co za dziadostwo gardlo mnie boli. Strasznie duzo osob choruje. Mamy jesien . Arrrr.... A bylo tak pieknie, cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:19 Współczuję. Ja właśnie kończę chorować, jeszcze tylko trochę kaszlę, ale rozchorowałam się w sobotę i do wczoraj było ciężko. Faktycznie dużo ludzi chorych dookoła. Za duże różnice temperatur, zmienna pogoda i takie są skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:28 Współczuję , ja się męczę 4 tydzień - masakra z gardłem Odpowiedz Link Zgłoś
roks30 Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:31 Mnie też boli gardło. Nie pamiętam kiedy mnie ostatnio bolalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:40 Mnie boli z jednej strony tak jakby migdal i katar mam . Jak ja nie cierpie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:40 Współczuję, mnie już gardło nie boli, a bolało ze dwa tygodnie, za to nie mogę uporać się z chrypą, niby na dwa dni jest poprawa i znowu chrypię jak stary rockmen I też wokół sporo chorych, przeziębionych, smarkających, chrychających... Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:45 Też mnie boli, buuuuu. Psikam tantum verde, ciut pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Chora jestem. 27.09.19, 07:03 mum2004 napisała: > Też mnie boli, buuuuu. Psikam tantum verde, ciut pomaga. Mnie najbardziej pomaga płukanie tantum verde. Gardło jest po tym znieczulone podobnie jak po dentyście. Duża ulga. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Chora jestem. 26.09.19, 22:52 Weź ząbek czosnku, dwie łyżki miodu, obraną ze skórki i tego białego cytrynę, grejpfruta też obranego ale z pestkami (bardzo ważne żeby te pestki były), wszystko zmiksuj i dolej tak z 3/4 litra wody. Podgrzeje trochę ale żeby było ciepłe a nie gorące i wypij przez jeden dzień (całość na 4-5 razy). Postawiłam tym na nogi siebie i dwójkę dzieci w ciągu niecałych dwóch dni. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Chora jestem. 26.09.19, 23:12 A zrobie jutro bo musze kupic co napisalas. Dziekuje bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Chora jestem. 27.09.19, 06:46 Ja właśnie wychodzę z przeziębienia. Głupia, głupia, kolejny raz grzecznie latałam do pracy mimo fatalnego samopoczucia, bólu gardła i kosmicznego kataru. Ostatni raz! Zdrowiej, Jola. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Chora jestem. 27.09.19, 07:05 Wspolczuje ja juz chorowalam. 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Chora jestem. 27.09.19, 07:19 Współczuję. Mnie i całą rodzinę też złożyło. Nawet szczegółów nie chce mi się pisać. Ale bol gardła też był grany. Zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś