12.10.19, 08:29
weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25216542,wspolczesny-michael-jackson-mialby-skosne-oczy-pastelowa-grzywke.html#s=BoxWeSl_1_1
Znacie? Wasze dzieci sluchają?
Wlaśnie jestem po obejrzeniu teledysku pięciu pań udajacyh dwunastolatki i niektóre piosenki Backstreet Boys czy Spice Girls, robiących za ulubieńców małolat ale i symbol tandety kiedy sama bylam we wczesnej podstawówce, stały na dużo wyzszym poziomie muzycznym. Choreografii wymagającej nadludzkiej sprawnosci (jest o tym mowa w artykule) nie dojrzalam. Czytam dalej, może zrozumiem fenomen.
Obserwuj wątek
    • ck2 Re: K-Pop 12.10.19, 08:43
      Ok, drugie wideo - piosenka trochę lepsza, choreografia bardziej skomplikowana.
    • 45rtg Re: K-Pop 12.10.19, 08:53
      ck2 napisała:

> weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,25216542,wspolczesny-michael-jackson-mialby-skosne-oczy-pastelowa-grzywke.html#s=BoxWeSl_1_1
      > Znacie? Wasze dzieci sluchają?

Na szczęście już nie. Ale co poszło na koncert w Berlinie, to poszło.
    • szafireczek Re: K-Pop 12.10.19, 10:41
      Na długie loty wybieram linie, które mają w ofercie rozrywki pokładowej K-pop, nigdy mi słów nie nudzi, najbardziej lubię taki międzynarodowy festiwal a'la nasz Sopot, to dopiero jest jazda...takie 8-9 godzin lotu mija jak kilka minut, aż żal wysiąśćsmile fajne są też telenowele w podobnej konwencji, brak znajomości koreańskiego jest naprawdę bez znaczeniasmile
      • muchy_w_nosie Re: K-Pop 12.10.19, 18:16
        ;P
    • klaviatoorka Re: K-Pop 12.10.19, 14:53
      Uwielbiam, to mało powiedziane.
      Lubię tzw drugą generację- BigBang, 2ne1
      Zawsze oglądam relacje z największego azjatyckiego rozdania nagród MAMA
      Koreańskie dramy są nieprzewidywalne i tak kompletnie inne od amerykańskich, że nie można się oderwać. Oczywiście nie wszystkie, trzeba sobie znaleźć swoją niszę, ale potem to wciąga strasznie. Są w necie całe społeczności fanowskie, fora, tumblery, portale z fanfiction. Mnóstwo ludzi tam wchodzi, pisze, nagrywa swoje składanki, itp
    • majenkir Re: K-Pop 12.10.19, 16:53

Ogladalam ich na SNL i mi sie nie podobalo (moze nawet nie tyle NIE podobalo, co ten wystep to taki zapchajdziura, o ktorej zapominasz po 2 minutach), teraz odszukalam to video i nie moge uwierzyc, ze wszystkie (?) komentarze sa mega pozytywne! IMO tylko ten z rozowymi wlosami ma jakas charyzme, reszta tanczy jakby im kazali wink. Ale gdybym teraz miala 15 lat, to bym byla zakochana we wszystkich tongue_out.
      • alpepe Re: K-Pop 12.10.19, 17:26
        ten z różowymi włosami wygląda jak kobieta i ma taką biseksualną aurę.
      • ichi51e Re: K-Pop 12.10.19, 17:48
        Rozowe wlosy imho jest przebrana dziewczyna
        • ck2 Re: K-Pop 12.10.19, 20:41
          Na przebrane dziewczyny to tam połowa wygląda.
          • szafireczek Re: K-Pop 13.10.19, 08:14
            Ale choreografia robi wrażenie, jakby hologramysmile
            • ck2 Re: K-Pop 13.10.19, 08:19
              Fakt, widać że profesjonalnie przygotowana i wyćwiczona.
              • szafireczek Re: K-Pop 13.10.19, 08:32
                Kiedyś czytałam artykuł o tym, jak "produkuje" się takie zespoły i jak rygorystyczne są umowy, Koreańczycy to perfekcjone maszyny...aż ciarki przechodzą...
        • aerra Re: K-Pop 15.01.20, 11:34
          Jabłko Adama widać, więc raczej nie. Ale owszem, jakby nie to, to też obstawiałabym, że dziewczyna.
    • wiarusik Re: K-Pop 12.10.19, 20:35
      wiesz co skarbie, to przyjemnie popatrzeć na sympatycznych artystów, którzy nie pozują (lub co gorsza-nie pozują) na prostytutki i bandziorów z getta. cała kultura rap/hip-hop do odstrzału a rannych do dobicia.
      • ck2 Re: K-Pop 12.10.19, 20:43
        Akurat w przypadku tych dziewczyn jest seksualność, ale w wydaniu infantylnym. To już chyba lepsza Rihanna niż pretensjonalne lolitki, skarbie. Oprócz hh jest też inna muzyka, nie trzeba od razu uciekać w girsbandy i boysbandy. Plus muzycznie niezbyt to się broni.
        • wiarusik Re: K-Pop 12.10.19, 20:55
          ck2 napisała:

> Akurat w przypadku tych dziewczyn jest seksualność, ale w wydaniu infantylnym.

powiedziałbym lekkim. jak widzę takie coś to mi bije w klatce piersiowej a nie penisie.

>Plus muzycznie niezbyt to się broni.

mnie nóżka sama chodzi:

• ck2 Re: K-Pop 13.10.19, 07:02
            Och, wiadomo, że seksualność kobiety-dziewczynki, która zalotnie kręci tyłeczkiem i jednocześnie chichocze zawstydzona, ma swoich fanów.
            Mówisz, że to taka chamska techniawa przy ktorej rzekomo nóżka chodzi, a w wymiarze społecznym coś bliżej disco polo dla małolatów?
            • wiarusik Re: K-Pop 13.10.19, 15:50
              ck2 napisała:

> Och, wiadomo, że seksualność kobiety-dziewczynki, która zalotnie kręci tyłeczki
              > em i jednocześnie chichocze zawstydzona, ma swoich fanów.

przecież murzynki też kręcą tyłkami, na jednym z teledysków rihanna zauważyłem że pokazuje cycki, czego ponoć na youtube robić nie wolno.
              co złego w lolitkach? zacznijmy od tego. w czym lepsza jest feministka-rekin finansjery ubrany w ciemne kolory, ujeżdżająca brodatych drwali w schowku na szczotki- od tych miłych dziewczyn? co miłe to złe?

> Mówisz, że to taka chamska techniawa przy ktorej rzekomo nóżka chodzi, a w wymi
              > arze społecznym coś bliżej disco polo dla małolatów?

ale jest wesoła. wszystko co pozwala się zdystansować jest dobre.
    • mrs.solis Re: K-Pop 12.10.19, 20:51
      Pierwszy raz slysze i widze cos takiego. Jak dla mnie koszmar.
      • ajaksiowa Re: K-Pop 13.10.19, 07:57
        PSY_jak dla mnie 👍👍😃
        • mrs.solis Re: K-Pop 13.10.19, 20:27
          No PSY akurat bylo smieszne ,w sumie lubilam tez gangnam style do czego az wstyd sie przyznac 😂
      • evolventa Re: K-Pop 13.10.19, 08:44
        dla mnie też
    • kpop-polska Re: K-Pop 15.01.20, 07:51
      żeby zrozumieć trzeba się mocno wkręcić w temat k-popu i być na bieżąco, tutaj możesz poczytać newsy: Tekst linku
    • tojamarusia Re: K-Pop 15.01.20, 09:12
      Jezu to jakiś koszmar😟😟
    • aerra Re: K-Pop 15.01.20, 11:39
      Nie słucham, nie powiedziałabym, że znam, ale mam znajomą, którą to strasznie pasjonuje, więc czasem coś mi tam się o uszy obije. Nie jest to zdecydowanie coś, czego słuchałabym dla przyjemności.
      Dziecię na szczęście (na razie, bo jeszcze młody, wiec kto wie, co tam się wykluje w przyszłości wink ) raczej jednak rockowo-metalowe klimaty wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka