21mada 02.11.19, 15:39 Chciałabym pracować w kiosku ruchu albo jako bufetowa na dworcu. Ilu ciekawych ludzi można poznać! A wy macie takie prace marzeń? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ride_like_the_wind Re: Wymarzona praca 02.11.19, 15:50 Bycie trollem politycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Wymarzona praca 02.11.19, 21:38 To sie ucz, może kiedyś sobie w takiej robocie poradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wymarzona praca 02.11.19, 16:03 Gdybym miała tak pracę, to mogłabym pracować do końca życia, czyli: 1) dobrze płatną, 2) mogłabym przychodzić do pracy o której chcę i wychodzić o której chcę, 3) nie odpowiadam za nic, 4) jak jest dobrze - laury zbieram ja, jak coś jest źle to konsekwencje ponoszą pracownicy (ja w tym układzie jestem szefem działu), 5) urlop kiedy chcę i ile razy chcę (w ciągu roku) 6) wszystkie swoje prywatne sprawy załatwiam w czasie pracy (zakupy, lekarzy, kino, itd), 7) w pracy z telefonu służbowego jak i z netu w celach prywatnych korzystam ile chcę. Generalnie nic nie muszę, praca to nadzór i szefowanie działowi, ale i tak wszystko robią pracownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Wymarzona praca 02.11.19, 17:45 trafiła mi się taka (pkt. 1, 2, 5,) z modyfikacją 6 - nie chodzę do kina, 7 - w pracy korzystam z prywatnego telefonu i netu Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Wymarzona praca 02.11.19, 21:20 Brzmi trochę jak moja obecna robota. Z tym, że ja czasem jednak muszę coś zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Wymarzona praca 02.11.19, 23:13 chicarica napisała: > Brzmi trochę jak moja obecna robota. Z tym, że ja czasem jednak muszę coś zrobić > Opisałam pracę mojego szefa. Dlatego on jeszcze pracuje, choć od dawna ma prawo do emerytury. A emeryturę i tak chyba pobiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Wymarzona praca 02.11.19, 16:21 bez kontaktów z ludźmi, ewentualnie z kilkoma osobami, z którymi się dobrze dogaduję, ale też bez przebywania z nimi non stop. Bez klientów, interesantów, czy to na żywo czy przez telefon i szefa w bezpośrednim sąsiedztwie. Zarobki conajmniej 4000 netto. Idealnie jakby to było coś związanego z kulturą, historią sztuki, historią, literaturą itp., ale to już niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
flegma_tyczka Re: Wymarzona praca 02.11.19, 18:09 Chciałabym bym być infueerencerką. Ewentualnie psychologiem. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Wymarzona praca 02.11.19, 18:18 MSF Wiem że ciężko, ale za to z sensem Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Wymarzona praca 02.11.19, 18:21 Chciałabym być sprzedawczynią w pasmanterii albo sexshopie. Asortyment obu tych sklepów dostarcza tyle przyjemności. Sprzedawałabym przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wymarzona praca 02.11.19, 18:24 To ja mogę sprzedawać w księgarni, cukierni i w sklepie z czekoladkami np. Lindta . I też będę sprzedawać przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Wymarzona praca 02.11.19, 18:26 Taka gdzie planuje się prace przynajmniej 30 do przodu. Nie ma słów "na już", "na jutro", "pilne", "natychmiast". Odpowiedz Link Zgłoś
reveiled Re: Wymarzona praca 02.11.19, 19:13 Takim moim prawdziwym marzeniem jest pisanie ksiazek - tylko nie do konca wiem, jak to by wygladalo w praktyce. Teraz pisze swoja pierwsza ksiazke, od ponad roku, bez pospiechu, bez stresu, i z jednej strony fajnie by bylo gdyby to bylo moje glowne zajecie, gdybym nie musiala tego robic tylko w bardzo ograniczonym wolnym czasie. Ale z drugiej strony, gdyby od pisania zalezalo utrzymanie mojej rodziny, to mogloby to byc bardzo stresujace - moze musialabym pisac inaczej, bardziej pod czytelnika. Teraz pisze w zasadzie dla siebie, jesli sie wyda i sprzeda to super, ale jesli nie to i tak bede miala satysfakcje ze to napisalam. Poza tym jestem introwertyczka i byc moze gdybym nie musiala chodzic do pracy to bardzo malo wychodzilabym do ludzi, a pisanie w izolacji raczej zle sie konczy i skutkuje raczej slabymi utworami, chyba ze ktos jest naprawde geniuszem. Teraz jestem nauczycielka (nie w Polsce) i lubie moja prace, ale lubilabym ja bardziej gdybym mogla to robic na 1/3 etatu - tzn. 76 minut dziennie nauczania w klasie + 110 minut dodatkowej obowiazkowej obecnosci w szkole, podczas ktorej trafiaja sie dyzury, zastepstwa itp (na caly etat mam codziennie 3 lekcje po 76 minut i te 110 minut okienka). Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Wymarzona praca 02.11.19, 19:26 Mam nadzieję, że się pochwalisz jak skończysz Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wymarzona praca 02.11.19, 22:31 Trochę mi się kłóci introwertyk z pracą nauczycielki. Trochę się zdziwiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wymarzona praca 02.11.19, 22:42 Mnie zdziwił czas lekcji - 76 minut... Odpowiedz Link Zgłoś
reveiled Re: Wymarzona praca 02.11.19, 22:57 Mnie tez zdziwil kiedy przenioslam sie tu jako nastolatka, ale po tylu latach to raczej cos normalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Wymarzona praca 02.11.19, 23:18 Bardzo to niepraktyczne... 75 ok, ale 76? Odpowiedz Link Zgłoś
reveiled Re: Wymarzona praca 02.11.19, 22:56 Zdarza sie, nie jestem jedyna. Lubie swoja prace, ale fakt ze bywa meczaca, dlatego marzylaby mi sie praca na kawalek etatu, ale finansowo nie moge sobie na to pozwolic. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Wymarzona praca 02.11.19, 23:32 alina460 napisała: > Trochę mi się kłóci introwertyk z pracą nauczycielki. Trochę się zdziwiłam. Miałam takie nauczycielki w LO - Pani od muzyki i niestety od fizyki... Odpowiedz Link Zgłoś
zasiedziala Re: Wymarzona praca 02.11.19, 22:45 Chciałabym pracować jako dźwiękowiec, ale pod warunkiem, że wybierałabym imprezy, przy których pracuję (bo oczywiście nie zakładam, że pracuję w kablówce przy reklamach, tylko na wielkich koncertach). Mogłabym też pracować w radio w paśmie z newsami, tylko zamiast gadania puszczałabym utwory nawiązujące do tego co się dzieje na świecie. Czyli w zasadzie byłoby to radio punk rockowe. Odpowiedz Link Zgłoś
hukop Re: Wymarzona praca 02.11.19, 23:39 Bardzo fajne macie marzenia... ale dlaczego to są tylko marzenia? Chodzicie do pracy, której nie lubicie, przecież to '' zabija'' nie lepiej robić to co się lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Wymarzona praca 03.11.19, 00:08 nie mam wykształcenia ani umiejętności, które dałyby mi możliwość znalezienia pracy bez ludzi, gdzie zarobiłabym 4000 na rękę. Nie bardzo też mogę się przekwalifikować, mam różne ograniczenia. Odpowiedz Link Zgłoś