Dodaj do ulubionych

Matka śpi z 9 letnim synem

28.12.19, 16:53
Sorki, kuzyneczko E., jeśli to czytasz, ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie skonfrontować🤔
Jak w tytule- syn albo przychodzi do mamy w nocy, albo mama do niego. Co noc. Budzą się zawsze razem. Syn typ otwartego lobuziaka, mama też bez widocznych deficytow.
Normalne? Bez wpływu? A może wszyscy tak robią??,🤔
Inni słuchający opowieści, czyli moja mama i mój mąż uważają, że wręcz patologiczne. Ja nie wiem.
Ale wydaje mi się, że jak dzieciaka 9 letniego można jakoś wytłumaczyć, to jednak matka powinna się przyjrzeć swojemu życiu.
Śpicie z 9 latkami?
Obserwuj wątek
    • lajtova Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:01
      Mój mąż często wyjeżdża z synem na "męskie wyprawy".
      Bywa, że sypiają wtedy w jednym łóżku.
      • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:29
        Przecież to zupełnie inna sytuacja.
        • aga_mon_ber Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:56
          Dlaczego inna?
          Przecież nie musza razem spać.
    • beverlyja90210 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:03
      Jak się dziecko czegoś w nocy boi i przychodzi do matki nie widzę problemu. 9 latek to jeszcE dziecko ma prawo się bac koszmarów itp.Mija 9 latka tez czasami wpada,syn w wiej wieku tez czasami przylazil
    • mamtrzykotyidwa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:03
      Tak.
    • jola-kotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:04
      Ta matka przychodzi do niego bo chce czy wie, ze np. O tej godzinie syn sie obudzi i przyjdzie do niej. Czy on ja wola i ona idzie? Moze idzie do syna bo maz chrapie i nie moze spac😀. Opis jest tendencyjny , taki aby pokazac ze matka jest patologiczna.
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:08
        Ej, nie wiem czy patologiczne to jest- dlatego pytam. Nie znam też szczegółów.
        • jola-kotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:19
          To jak nie znasz szczegolow po co to opisujesz na forum. Szczegoly sa podstawa do oceny sytuacji. A nawet jakby ich nie bylo to ja nie widze w spaniu matki z 9 letnim dzieckiem nic nadzwyczajnego.
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:31
            Pytam o koncept- do tej pory nikogo takiego nie znałam. Mam nastolatki- tak do początku szkoly podstawowej i moje (moje wcześniej, z nasza pomocą) i wszystkich znajomych dzieci się z łóżek rodziców wprowadziły.
            • cosmetic.wipes Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:43
              Moje dzieci nigdy nie spaly z nami, a mimo to nie dziwuje się, że inni praktykuja wspólne spanie.
            • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:28
              Albo nikt sie nie chwalil
          • leda16 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:45
            jola-kotka napisała:
            ja nie widze w spaniu matki z
            > 9 letnim dzieckiem nic nadzwyczajnego.

A gdyby to ojciec spał z 9-cio letnią córką i celowo w nocy przychodził do niej do łóżka?
            • jola-kotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 30.12.19, 03:54
              Zalezy po co by przychodzil bo jesli tylko spac no to chyba nie ma problemu. Wydaje mi sie ze " celowo" to juz jest za duze okreslenie. Nikt nie mowi o molestowaniu.
      • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:09
        jola-kotka napisała:

> Ta matka przychodzi do niego bo chce czy wie, ze np. O tej godzinie syn sie obu
        > dzi i przyjdzie do niej. Czy on ja wola i ona idzie? Moze idzie do syna bo maz
        > chrapie i nie moze spac😀. Opis jest tendencyjny , taki aby pokazac ze matka je
        > st patologiczna.

To jest kanapa. Dla mnie chore spać w łóżku z 9-latkiem. Nawet jak mu się coś śni iść przytulić aż zasie i wrócić. Wiem do mój 12- latek autystyczny tez się budzi i tez muszę iść ale nie wyobrażam sobie spędzić z nim resztę nocy.

Bo to nie wygląda na złe sny czy sporadyczne sytuacje czy np. Wyjazd i spanie na kupię.
        Ale o to ze ani syn ani matka nie umieją spać bez siebie.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:06
      Tak śpię z ośmiolatkiem + mąż + piesoł.
      Nie chce się przeprowadzić do siebie - pokój obok, on nie widzi problemu.
      Wie, że pies będzie z nim spał, że może w nocy przyjść (niech chociaż raz zaśnie u siebie!!!!!!). Ale nie .... : Mamo jak będę miał 16 lat ... Masakraaaaaaa !?&!?*!!#@@#@!
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:07
        Nie wyrzucam, kocham ;P
      • alina460 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:09
        Koleżanka śpi z 8-letnią córką. Liczy się?

Cześć współczesnych rodziców jest nienormalna. Przegięcie w jedną (patologie) albo w drugą stronę (nadopiekunczość).
        • vodyanoi Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:14
          No nie wiem, czy współczesnych.
          Dla mojej babci i dziadka, roczników przedpierwszowojennych i międzywojennych, nienaturalne było spanie osobno. Wszyscy kiedyś spali razem. Bo było mało łóżek, mało przestrzeni i tak po prostu było cieplej.

Moja kuzynka spała z babcią, ja spałam z dziadkiem - mimo tego, że u dziadków z reguły łóżek było więcej niż ludzi (spadek po licznej rodzinie mieszkającej pod jednym dachem). Bo tak. Tak się kiedyś spało.
          • andaba Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:37
            A wiesz, masz rację.
            Dla mnie co najmniej dziwne, nie lubię spać z dziećmi, nawet z niemowlętami nie spałam, no chyba że wzięłam do karmienia i przysnęłam, z 9-latkiem nie spałabym na pewno, no chyba, że byłaby konieczność typu - jedziemy w gości, brakuje łóżek.
            Ale... jak szłam do babci, to spałam z nią w łóżku, pewnie gdzieś do 9-10 roku życia, mimo, że było drugie łóżko.
            Podobnie - w domu spaliśmy wszyscy w jednym pokoju, choć w osobnych łóżkach, mimo, że pokoi było więcej. J się zbuntowałam mając jakieś 11-12 lat i zrobiłam sobie sypialnię z mamy graciarnio-suszarni.
      • bananowazima Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:27
        Ja miałam 16lat kiedy przestałam spać z mamą, pamiętam, że się mega tego wstydziłam ale zawsze byłam przytulaśna, teraz tez całuśna i co? i nic
        • 35wcieniu Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:32
          Nic, finito.
        • ruscello Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:29
          A co na to ojciec?
          • larrisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:38
            ruscello napisała:

> A co na to ojciec?

Może śpi razem z córką?
        • beverlyja90210 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:43
          O to niezle,dlaczego nie chcialas spać sama?
        • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:13
          bananowazima napisała:

> Ja miałam 16lat kiedy przestałam spać z mamą, pamiętam, że się mega tego wstydz
          > iłam ale zawsze byłam przytulaśna, teraz tez całuśna i co? i nic

Moim zdaniem to nie żadne tulaśna, a jakieś albo traumy albo zaburzenia.
          Bo przychodzi czas ze dziecko chce mieć prywatność i to jest naturalne.
          • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:30
            Zasypianie osobno ma sens tylko wredy jak ktos potrzebuje prywatnosvi do masturbacji
    • marcowa_aprilla Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:06
      Spie z 7 latkiem. Tzn przylazi w nocy. Mysle ze bedzie to jeszcze pare lat trwalo. Ale minie, jak wszystko.
    • mary_lu Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:09
      Myślisz, że gatunkowi ludzkiemu na kilkanaście lat mija potrzeba bliskości, akurat w dzieciństwie? Bo rozumiem, że nawet takie autorytety w dziedzinie psychologii rozwojowej jak twoja teściowa dopuszczają spanie małych dzieci z rodzicami, a potem wspólne łóżko dorosłych par?
      • alina460 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:15
        Z łóżka mamy do łóżka koleżanki tongue_out
        • mary_lu Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:29
          Akurat nie, po drodze będzie kilka lat w wieku nastoletnim, kiedy syn odrzuci spanie z matką, naturalnie będzie to tabu. Ale dlaczego miałby to zrobić 9 letni pędrak? Niech sobie śpią na zdrowie.

Mnie by bardziej wkurzała komitywa męża z mamusią w celu zaglądania kuzynce do łóżka. Nie ma teściowa innego babska do plotek?
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:32
            To moja mama 🙂
      • kamin Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:16
        Chyba jestem z innego gatunku, bo najchętniej śpię sama. Dzieci jeszcze mogą być (btw do mnie w nocy przyłazi siedmiolatek). Ale wspolne spanie z innym dorosłym jest dla mnie niekomfortowe.
        • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:27
          Mam podobnie. Istną udręką jest spanie z kimś w jednym łóżku.
        • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:34
          kamin napisał(a):

> Chyba jestem z innego gatunku, bo najchętniej śpię sama. Dzieci jeszcze mogą by
          > ć (btw do mnie w nocy przyłazi siedmiolatek). Ale wspolne spanie z innym dorosł
          > ym jest dla mnie niekomfortowe.

To nie śpisz/ spałaś z mężem?
          • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:47
            Są pary, które mają osobne łóżka, właśnie ze względu na komfort. Nawet osobne sypialnie, co nie oznacza, że czasem się w jednym z łóżek nie spotykają.
            • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:55
              Wiem, że są ale myślałam, że to tak dopiero ok 70. Lol
              • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:59
                Niekoniecznie : )
                • aguar Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:17
                  Moi starzy odkąd pamiętam spali w osobnych pokojach w osobnych łóżkach, co nie zmienia faktu, że jako nastolatka przyłapałam ich na seksie w jednym z tych pokoi oraz że są razem od ponad pół wieku, czego nie można powiedzieć o wielu parach, które spały pod wspólną kołdrą.
                  • aguar Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:19
                    Ale też pamiętam, że niektórzy odwiedzający to jakoś komentowali i uznałam, że bardzo nie na miejscu jest interesowanie się tym, w jakim układzie śpi rodzina we własnym domu.
          • kamin Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:14
            Spałam w początkach związku jak mi się wydawało, że tak trzeba.
            Pamiętam też, że mordegą bylo dla mnie spanie w jednym łóżku z koleżanką, gdy nocowałam u niej po imprezie. No niw lubię i już.
    • vodyanoi Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:11
      Tak, zasypiam tak czasem. Nie śpimy razem, bo mnie potem kręgosłup boli, więc idę do siebie ok. 1 w nocy. Chyba, że mnie mąż wcześniej zabierze z łóżka młodego i przetransportuje do sypialni.
      Gdybym pozwoliła, to syn spałby co noc między mną i mężem, taki stłamszony i według niego - dopiero wtedy szczęśliwy. Z tego co wiem, wielu jego kolegów tak ma (wiem od matek).
      Aha - zdaję sobie sprawę, że długo to już nie potrwa, więc nie wiem dlaczego miałabym mu tego odmawiać.
      • princy-mincy Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:26
        Właśnie - moje dzieci też uwielbiają spać między nami, zwłaszcza jak im się coś złego w nocy przyśni.
        I tak jak Ty uważam że długo to już nie potrwa więc niech przychodzą na zdrowie
    • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:14
      Nie. A już na pewno sama bym nie poszła do jego łóżka. Rozumiem, że czasem syn może mieć koszmar i przyjdzie się uspokoić. Ale żeby matka chodziła spać do syna to nie.
    • bananowazima Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:25
      Ja spalam z mamą do 16lat, czy patologiczne nie wiem mam fobie ciemnosci, teraz sypiam z partnerem a sama przy oswieconym swietle wiec nie dziwi mnie 9latek
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:33
        Ale taki lek się leczy- to JEST patologiczne. Szczególnie u dorosłego
        • bananowazima Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:39
          nie jest to jakis wielki lęk, mam go szczegolnie jak sie horrorow naogladam smile a bezpieczniej sama w domu czuje sie przy lampce
          • anna-1500 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:53
            Też śpię przy lampce. Boję się ciemności bo mam bujną wyobraźnię.
          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:29
            bananowazima napisała:

> nie jest to jakis wielki lęk, mam go szczegolnie jak sie horrorow naogladam smile
            > a bezpieczniej sama w domu czuje sie przy lampce

No dorosła osoba się boi i śpi przy lampce?
            Nie to nie jest normalne, powinnaś się tym zainteresować.
            Sapnie przy świetle nawet małym jest szkodliwe dla organizmu.
            Kiedyś oglądałam o tym program.
          • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:22
            My mamy taki patent z lampami w kontaktach. Maja czujniki ruchu. Bardzo to sie dobrze sprawdza
        • jola-kotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 00:47
          Co jest patologiczne, lek?
          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 04:35
            jola-kotka napisała:

> Co jest patologiczne, lek?

Tak taki lek co nie pozwala spać bez światła osobie dorosłej jest patologiczny i należy iść do specjalisty.
            Może się właśnie przyczyniło do tego długie spanie z rodzicem, dając dziecku znak ze mama musi być blisko ,bo w nocy może ci się coś stać.
            Często spanie z dorosłym i zapalnie świateł utwierdza w leku a nie go oswaja.
            Należy uczyć opanowania leku spokoju i tego ze w nocy w domu jest bezpiecznie.

Moja córka tez się bała , tuliłam i np. Mówiłam wyobraź sobie co lubisz park łąkę kwiatki koniki pony jak biegają po łące. Itp. Myśl o czymś miłym ze w domu jest bezpiecznie spokojnie my jesteśmy obok. Potem robiłam to bez światłem, potem wystarczyło wprowadzić na miłe myślenie.
            I córka w tydzień oswoiła się z lekiem szła spać bez problemu.
            • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:23
              Tego nie wiesz byc moze nauczyla sie lek przed toba ukrywac
      • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:54
        Mama była samotną kobietą czy miała męża?
        • bananowazima Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:57
          meza ma bardzo udane malzenstwo, zazwyczaj mnie usypiała i szla do salonu cos poprasowac jeszcze i potem spala z tata
          • bananowazima Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:59
            no coz dalej jestem przytulakiem, bardzo lubie sie przytulac ale rozpieszczona tez byłam bo najmłodsza
          • pani_tau Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:38
            Usypiała 16latke?
            • misterni Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:56
              pani_tau napisał(a):

Usypiała 16latke?

Wiesz, sama bym chętnie usypiała moją szesnastolatkę, gdyby na to pozwoliła. wink
              Sęk w tym, że nie pozwala, no chyba, że jest chora, ma gorączkę , wtedy prosi, żebym się koło niej położyła dopóki nie zaśnie. wink
              Zdaję sobie sprawę, że odsuwanie się od rodziców w tym wieku, to wstęp do samodzieloności niezbędnej w dorosłości i normalny etap rozwoju, i ceszę się z tego, że u mojej córki przebiega wszystko tak jak trzeba, ale cóż - rozum mówi co innego, serce, co innego i czasem trochę mi smutno. wink
    • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:25
      Chore wypaczenie.
      • milka_milka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:04
        Black, przepraszam, najbardziej mnie bawi ktoś, kto nie ma dzieci, a wie najlepiej.
        • agrypina6 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:44
          Dokładnie 😂. Specjalistka od spania/niespania z dziećmi. Bezdzietna.
          • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:02
            A co to ma do rzeczy. Trzeźwy, obiektywny osąd. Twoim tokiem myślenia ginekologiem powinna być tylko kobieta?
            • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:01
              Ja nie majac dzieci tez uwazałam, ze spanie z dziecmi to jakies dziwne jest...i ze naprawno rodzice są niewydolni wychowawczo....dorobiłam sie 2 dzieci i jestem jak najbardziej niewydolna bo najpierw starsza z nami spała 5 lat (wynisoła sie tylko dlatego ze sie pojawiła młodsza i nie dawała jej spać), teraz młodsza. Sa noce gdy spia obie plus koty lu nawet 2 koty...bezdzietni zazwyczaj mają najwiecej rad w sprawie wychowania dzieci, rady te mozna o kant tyłka potłuc.
            • kandyzowana3x Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:53
              No ale ginekolog to mam nadzieję ma jeszcze jakaś obiektywna wiedzę i wyksztalcenie oprócz swojego zdania i opinii na temat fizjonomii kobiecej ?
              • m_incubo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 06:50
                Na temat fizjonomii to każdy może mieć swoje zdanie i opinię, wykształcenie nie jest do tego niezbędne.
        • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:06
          Przepraszam Cię bardzo ale ponieważ mam dzieci w rodzinie i orientuje się, które spią same a które w rodzicami, to wiem jakie to ma konsekwencje. I tak, uważam, że dziecko w wieku 9 lat, które śpi z rodzicem to wypaczenie i swojego zdania nie zmienię.

Tak się składa, że jest to wstęp to trudnej do wykrycia pedofilii i kazirodztwa a ofiary takich nadużyć często nawet nie zdają sobie sprawy w tego, że rodzice czerpią seksualną przyjemność ze spania w jednym łóżku z dzieckiem.

Możecie tu nawet wywołać gownoburze albo mnie zbanować ale według statystyk co trzecia dziewczynka i co czwarty chłopiec do 16 roku życia pada ofiarą nadużycia. I to nie ze strony mistycznego pedofila, który czestuje cukierkami, nie ze strony księdza czy katechety ale strony wlasnego ojca czy matka, brata, siostry.

A te statystyki i tak mogą być niepełne bo jeśli rodzic czerpie przyjemność że spania z dzieckiem to dziecko może nie być nawet tego świadome i nigdy ta prawda nie wyjdzie na jaw. No ale nadal upierajcie się, że spanie z tak dużym dzieckiem to norma, karmie piersią czterolatka to norma, kąpanie się z osmiolatkiem to norma, chodzenie nago po domu to norma, całowanie w usta to norma.
          • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:16
            Co Ty pieprzysz? Rodzic czerpie zazwyczaj przyjemność z bycia z dzieckiem a dziecko z bycia z rodzicem. To jest według Ciebie chore?
            • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:35
              milva24 napisała:

> Co Ty pieprzysz? Rodzic czerpie zazwyczaj przyjemność z bycia z dzieckiem a dzi
              > ecko z bycia z rodzicem. To jest według Ciebie chore?

Ona ma racje.
              Zwłaszcza ze tu matka wędruje do syna.
              A ze nie molestowania takiego które wszyscy znają to uważają ze to oj miłe ze matka śpi z synkiem.
              Dzieci maja naturalna potrzebna bliskości jak i prywatności ,ale czasem rodzice zaburzają takie relacje specjalnie ,aby daje praktykować coś co jest patologiczne.
              • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:44
                Miłe czy nie miłe, jak dziecko z jakichś powodów potrzebuje więcej bliskości to mu się ją daje nie ważne jakiej jest płci i co sobie pomyślą baby w Internecie. Chore to byłoby gdyby matka odstyłała chcącego się przytulić syna bo jest chłopcem, przecież nukt normalny nie postrzega swoich dzieci jako obiekt skeksualny.
                • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:40
                  milva24 napisała:

> Miłe czy nie miłe, jak dziecko z jakichś powodów potrzebuje więcej bliskości to
                  > mu się ją daje nie ważne jakiej jest płci i co sobie pomyślą baby w Internecie
                  > . Chore to byłoby gdyby matka odstyłała chcącego się przytulić syna bo jest chł
                  > opcem, przecież nukt normalny nie postrzega swoich dzieci jako obiekt skeksualn
                  > y.

Akurat bliskość można okazać na 100 sposobów i w innej porze dnia. Można dzieciaka poprzytulać, poczytać wieczorem. Utulić jak się coś złego śni. A nie uciekać z męskiego loża w środku nocy do syna. Brrr.
                  • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:51
                    Cierpię na ciągłe niedobory snu i dość często czytanie wieczorne kończy się tym, że zasypiam koło dziecka. Utulanie w nocy po złym śnie takoż.
                    • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:29
                      milva24 napisała:

> Cierpię na ciągłe niedobory snu i dość często czytanie wieczorne kończy się tym
                      > , że zasypiam koło dziecka. Utulanie w nocy po złym śnie takoż.

To zaśniesz a nie uciekasz z łóżka mężowi do dzieci.
                      Widać ze tu ciagle nie widzicie różnicy. Matka budzi się w nocy bo niema synusia obok i idzie jak małe dziecko do niego.
                      Mój mąż tez zasypia gdzie się położy. I tez zasypia u dzieci ,ale budzi się bo mu niewygodnie gorąco, wąskie łóżko po pół godzinie lub godzinie i wychodzi. A nie dlatego ze mu smutno czy tęskno w nocy i idzie do dziecka.
                      • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:33
                        Ja wiem o co Ci chodzi. Uważam tylko, że autorka u kuzynki nie mieszka więc pewnie nie wie co jest przyczyną takiej a nie innej sytuacji i czy to matka sama chodzi czy dzieciak woła, czy mąż chrapie czy jeszcze co innego.
            • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:35
              milva24 napisała:

> Co Ty pieprzysz? Rodzic czerpie zazwyczaj przyjemność z bycia z dzieckiem a dzi
              > ecko z bycia z rodzicem. To jest według Ciebie chore?
          • kamin Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:17
            Żadna z rzeczy wymienionych w ostatnim zdaniu nie jest normą poza okazjonalnym spaniem z dziewięciolatkiem.
          • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:24
            Omg, musze zgłosić sie dzis na policję.
            • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:06
              Niekoniecznie z tą policją. Refleksja nad relacją ty, dziecko i mąż. Tu nie ma się z czego śmiać.
              • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:06
                Tak bo samozwancze psycholożki foumowe, aby sobie popawić samooocene tak piszą...
                • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:37
                  hanusinamama napisała:

> Tak bo samozwancze psycholożki foumowe, aby sobie popawić samooocene tak piszą
                  > ...
                  >
                  Akurat masz bardzo niejednostajnie podejście do wychowania.
                  Raz 6-latek powinien być dorosły i przełknąć wielki prezent dla kogoś innego. A innym razem 9 latek to może spać z mamusia bo boskość i maluszek
              • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:23
                W moich relacjach wszystko dobrze, moze dlatego nie doszukuje sie pedofilii w odpowiedzi matki na potrzeby dziecka.
          • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:04
            Ooooo matko kochana. Ja mam 4 bezdzietne kolezanki...mysle ze moge sie wypowiadać jak to jest byc bezdzietna 40... nie nie moge, bo widzę je raz na jakiś czas.
            Nie masz zielonego pojecia co to znaczy miec i wychowywać dzieci, nawet jezeli w twoim otoczeniu jest ich 1500....tez tak myslałam jak ty, jak dzieci nie miałam. Teraz pozostaje mi tylko śmiać się z mojej naiwności wtedy.
            • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:09
              Wypowiadać się każdy może. Dlaczego negujesz głos, który może być naturalny. Czy wg ciebie w temacie kreacji na wieczór ma prawo wypowiadać się tylko stylistka?
              • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:46
                Piedzielisz jak potłuczona.I pisze tez o sobie. Jakie ja to złote ady miałam dla dzieciatych jak sama dzieci nie miałam...teraz tylko pozostaje mi zobić facepalm jak o tym pomyśle.
                • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:56
                  Coś nie tak z samokontrola? 🤔
                  • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:03
                    Tak do tego problemy łóżkowe z mężem, problemu z młodszą oraz starszą córką oaz deficyt uwagi u kota- czasami wszyscy śpimy razem...Jezu jeszcze rybki mam w sypialni zamiast TV. To tez pewnie jakiś niezdefiniowany jeszcze problem jest...
          • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:06
            Black halo jako specjalistka od dzieci i karmienia piersią powiedz nam (krynico mądrosci laktacyjnej) do kiedy karmienie jest normalne, a kiedy juz nie jest. Wiemy ze 4 latek karmiony piersią to zuo. A 3latek?? A jak ma 3 lata i 10 mcy??
            • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:42
              hanusinamama napisała:

> Black halo jako specjalistka od dzieci i karmienia piersią powiedz nam (krynico
              > mądrosci laktacyjnej) do kiedy karmienie jest normalne, a kiedy juz nie jest.
              > Wiemy ze 4 latek karmiony piersią to zuo. A 3latek?? A jak ma 3 lata i 10 mcy??
              >

Dla mnie karmienie 3-4 latka ,jest już nie na miejscu.
              • m_incubo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 10:58

> hanusinamama napisała:

> > Wiemy ze 4 latek karmiony piersią to zuo. A 3latek?? A jak ma 3 lata i 10
                > mcy??

3, 4 latek karmiony piersią? Tak, to zaburzenie. A dokładnie zaburzona matka, nie zaburzone dziecko. Ja mam trójkę dzieci, więcej niż ty, do tego dawno odchowane, więc moje zdanie jest mojsze niż twoje, ty se urodź jeszcze jedno, bo póki co nie masz co się wypowiadać.
                Świta coś czy jeszcze nie?
                • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 11:08
                  Kuzynka karmiła córkę do 7 r.ż......pierwszoklasistka przy cycu, to był obrzydliwy widok
                • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 11:09
                  Dziecko karmione piersią do 4 lat z całą pewnością też będzie miało różne zaburzenia.
          • milka_milka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:22
            Tak się składa, że jest to wstęp to trudnej do wykrycia pedofilii i kazirodztwa a ofiary takich nadużyć często nawet nie zdają sobie sprawy w tego, że rodzice czerpią seksualną przyjemność ze spania w jednym łóżku z dzieckiem.

Taaaak, a pomacanie kota przez namiot zaraża wścieklizną....
            Black, taką głupotę napisałaś, że jak Cię lubię, to uważam, że pobiłaś wszelkie rekordy.
            • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:47
              Ooooooooo był taki watek z kotemsmile
            • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:23
              milka_milka napisała:

> Taaaak, a pomacanie kota przez namiot zaraża wścieklizną....
              > Black, taką głupotę napisałaś, że jak Cię lubię, to uważam, że pobiłaś wszelkie
              > rekordy.
              >

www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1652450,1,oficjalnie-kobiety-wykorzystujace-seksualnie-dzieci-to-margines-a-nieoficjalnie.read
              Po prostu przeczytaj.
              • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:30
                black_halo napisała:

> milka_milka napisała:
                >
                >
                > > Taaaak, a pomacanie kota przez namiot zaraża wścieklizną....
                > > Black, taką głupotę napisałaś, że jak Cię lubię, to uważam, że pobiłaś ws
                > zelkie
                > > rekordy.
                > >
                >
                > www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1652450,1,oficjalnie-kobiety-wykorzystujace-seksualnie-dzieci-to-margines-a-nieoficjalnie.read
                > Po prostu przeczytaj.
                >
                >
                Matka, która śpi ze swoim synem w jednym łóżku, na przykład 7-letnim bądź starszym, musi liczyć się z konsekwencjami wystąpienia u niego zaburzeń w rozwoju psychoseksualnym. Chłopiec w tym wieku doświadcza erekcji, przyjemności seksualnej podczas snu - to naturalne. A matka powinna sobie odpowiedzieć na kilka pytań: Jeżeli syn doświadcza przyjemności seksualnej, kiedy śpi i jest do mnie przytulony, to jak się to przełoży na jego przygotowanie do zakładania rodziny? Czy będzie zdolny do podejmowania aktywności seksualnej z inną kobietą? A może będzie miał problem, bo zacznie sobie przypominać, jak ze mną leżał w łóżku, jak dotykał moich piersi, jak miał erekcję?

Więcej: weekend.gazeta.pl/weekend/1,152121,17943350,Seksuolog_sadowy__Nie_dowierzamy__ze_pedofilem_moze.html
              • milka_milka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:31
                Ale ja nie twierdzę, że to się nie zdarza, tylko że bezrefleksyjnie wrzuciłaś wszystkich do jednego worka.
                • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:39
                  To się zdarza częściej niż Ci się może wydawać i moim zdaniem lepiej jest ludzi uczulać na takie zachowania. Poza tym przypominam, że wedle statystyk co czwarte dziecko pada ofiarą nadużyć. A ile dzieci pada ofiarą a nie są ujęte w żadnych statystykach?

Zdania nie zmienię, spanie z dzieckiem starszym niż 2-3 lata to wynaturzenie ale oczywiście na postepowej ematce z rodzicami można spać do 18stki.
                • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:41
                  Ja nie potrzebuje publikacji. Dla mnie nie jest normalne jak matka idzie spać z 9 letnim synem. Jakoś tak natura mówi mi Stop!!!
                  • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:49
                    To do milki i innych foeumowych fanek spania z dużymi dziećmi było.

Tak w ogóle to niedawno w pracy u mnie wybuchł skandal bo aresztowano kobietę, której osiemnastoletni syn oskarżył o wykorzystywanie. I to była kobieta, która jawnie chwaliła się, że śpi z własnymi dużymi dziećmi, że karmiła piersią całą czwórkę dzieci do 3 roku życia, że kąpię się z trzynastoletnim synem. Uważałam wtedy, że to wyjątkowo obrzydliwe ale conajmniej kilka osób w pracy poparło ową kobietę i uznało to za objaw rodzicielstwa bliskości.
                    • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:53
                      I przez to że jakaś zboczona baba wykorzystała dzieci będziesz upartywała zboczenia w każdym przejawie bliskości wobec większych dzieci?
                      • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:58
                        Oczywiscie! Wszak kazda, która spi z dzieckiem jest zboczona, a 7-latek patrzy na matkę jak na obiekt seksualny, zaś karmienie piersią 3-latka to prawie jak gra wstępna do rżnięcia z mężem - wszak tu i tu podobna stymulacja.

Rzyg.
                      • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:00
                        Nie jakaś jedna tylko całkiem sporo. Sorry, ale to się zdarza częściej niż człowiek myśli więc dlaczego autorka nie powinna być wyczulona na potencjalnie patologiczną sytuację w rodzinie.
                        • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:05
                          Potencjalnie patologiczna to jest kazda sytuacja.
                      • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:32
                        milva24 napisała:

> I przez to że jakaś zboczona baba wykorzystała dzieci będziesz upartywała zbocz
                        > enia w każdym przejawie bliskości wobec większych dzieci?

NIE W KAŻDEJ A W TAKIEJ KTÓRA NA SIŁE PRZEDŁUŻA TAKA SYTUACJĘ.
                        Spania i reszty.
                        Bo to ze ona łazi do syna , moim zdaniem na siłę przedłuża potrzeby u syna w spaniu z matka.
                    • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:55
                      A pomiędzy akceptowaniem i zaspokajaniem potrzeb dziecka a byciem fanką jest różnica.
                      • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:04
                        milva24 napisała:

> A pomiędzy akceptowaniem i zaspokajaniem potrzeb dziecka a byciem fanką jest ró
                        > żnica.

Jeśli wycieczki do dziecka odbywają się za każdym razem jak dziecko nie przychodzi samo, to znaczy, że to jest sytuacja patologiczną.

A że ta wiedza nie jest powszechna, trudno to zaakceptować bo jednak o pedofilii kobiet mówi się mało, to rozumiem reakcje na forum.

Ale pomyśl co jeśli dziewiecioletni syn odczuwa przyjemność w trakcie spania z matką? Pomyśl co jeśli to byłby twój własny syn. Przecież nie musi ci o tym mówić...
                        • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:07
                          Akurat mam same córki.
                          • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:11
                            Aha, i uważasz, że to robi jakąś różnicę czy jak?
                            • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:14
                              Z Twojej wypowiedzi na to wychodzi. Ciężko, żeby mi syn mówił lub nie o pobudzeniu skoro takiego nie mam.
                        • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:13
                          A propos wycieczek do dziecka i ich powodù (lub braku) to są gdybania autorki wątku. Podejrzewam, że z kuzynką nie mieszka więc nie wie o co tam chodzi.
                          Zastanawia mnie tylko jedno, Twoim zdaniem chłopców ośmio czy dziewięcioletnich nie wolno przytulać nawet jak chcą z obawy, że się mogą podniecić?
                          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:45
                            Matka się tym chwali. To raz , dwa naprawdę nie widzisz różnicy w przytulenie syna a chodzeniem w nocy do jego łóżka?

A co z dziadkiem który sypiał z wnuczka ? Tez takie normalne było? Potem wyszło ze molestował choć do penetracji nie doszło ,ani do zadania dziecku bólu.
                            Ja uważam ze każdy ma poczucie i bliskości ale i intymności i prywatności. I należy umieć wyczuć kiedy przychodzi czas na relacje matka dziecko.
                            Bo łatwo takie relacje zaburzyć z zakochania w swoim dziecku ,a potem to może rzutować na żyje dorosłe .
                            Zreszta w pl jest dość silny Kult dziecka.
                            Patrz wątek najważniejsze dziecko czy mąż.

Tak samo jak odczuwanie nagości przy lekarzu i przy innych ludziach. Każdy ma inny próg.
                            Ale są jakieś społeczne wytyczone granice. Normy, czasem odbiegają od normy z powodu sytuacji jak koszmar choroba.
                            I ja uważam ze ta konkretna matka przekracza granice chodząc w nocy do łóżka syna, wtedy kiedy on śpi u siebie i jej nie potrzebuje a ona i tak tam ładuje.
            • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:29
              Glaskanie kota zapewne jest przykladem zoofilli idac tym tropem. Spanie z kotem to juz w ogole - az mi slabo. Co tam sie dzieje kot spi czlowiek spi zeby tylko kotolakow z tego nie bylo sad
          • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 00:38
            www.poradnikzdrowie.pl/seks/problemy-z-seksem/poranna-erekcja-jakie-sa-jej-przyczyny-i-o-czym-swiadczy-jej-brak-aa-2R6a-SjBN-yZ1z.html

Nawet płody maja erekcje i to wszystko w łonie matki. Takie male a juz sie podnieca. O fuj, co za zboczenie. Abortowac chłopców, ale juz.

• maly_fiolek Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 11:27
            Pieprzysz.
          • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:25
            No dawaj te statystyki ktore mowia ze co trzecia dziewczynka i co 4 chlopiec zostali wykorzystani przez rodzica czy rodzenstwa
            • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:25
              Czy rodzenstwo
    • aaa-aaa-pl Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:34
      A dlaczego jest to patologiczne ? Tak konkretnie...
    • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:35
      Nie, z moimi dziećmi spałam tylko jak były małe i chore - łatwiej było kontrolować. Od urodzenia każde odkładane do do swojego łóżeczka, może dlatego żadne z nich nie ma problemu ze spaniem we własnym łóżku.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:03
        Dupa, dupa, dupa ;P
        Mój syn przyszedł do nas jak miał 1,5 roku, wtedy to zdemontowaliśmy boczek łóżeczka i już pierwszej nocy wziął poduszkę przy zasypianiu i położył między nasze i tak przez kolejne 3 tygodnie go odnosiłam a on budził się i przyłaził. Pies się tylko denerwował, bo po nim deptal.
        Po 3 tygodniach się poddałam i tak już 6,5 lat sobie śpimy razem.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:12
          A łóżeczko stało jeszcze z pół roku do czasu aż pies stwierdził, że jest wygodniejsze od jego legowiska i przeniósł się tam na leżakowanie w ciągu dnia i w tedy stwierdziłam, że ratunku już dla nas nie ma ;P
        • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:10
          U mnie starsza do 2 lat spała sama, w swoim pokoju. Skonczyła 2 i zaczeły sie nocne marsze. Młodsza spi z nami od urodzienia...i majac lata sama powoli chyba pzestaje. Tzn są noce kiedy bierze kocyk i przychodzi do nas...ale wiecej jest takich ze spi u siebie. Żałuje ze starszą tak szybko wyniosłam do swojego pokoju...naczytałam sie mądrosci, ze tzeba do 3 miesiaca to dziecko nie bedzie przychodzić. Tak zapewne dziecko codziennie opdnoszone koniec konców kapituluje...tylko pytanie czy przestaje miec potrzebe bliskosci w nocy, czy zwyczajnie wie ze rodzic go nie pzytuli.
          • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:23
            Moja dwójką do dziś przychodzi na przytulenie smile chociaż 18 latek, to sporadycznie 😂. Nauka spania we własnym łóżku, to nie odrzucenie dziecka.
            • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:49
              Moze...ale ja wyniosłam do jej pokoju 3 miesieczne dziecko. ja teaz na to patrze to głupota totalna. Szczególnie ze kamriłam cycem 2 lata, a ona zarła w nocy do 18 miesięcy...ile ja sie nachodziłam do niej, 3 azy bym zeby staciła smile a efekt taki ze i tak spała z nami do 5 oku. Po co??
              • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:53
                Ja miałam łóżeczko w sypialni........w drugim pokoju nie słyszałabym płaczącego dziecka (niestety) 🤦
                • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:04
                  Miałam nianie elektroniczną. I schody po drodze- tam bym zeby zostawiła nie raz.
              • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:47
                hanusinamama napisała:

> Moze...ale ja wyniosłam do jej pokoju 3 miesieczne dziecko. ja teaz na to patrz
                > e to głupota totalna. Szczególnie ze kamriłam cycem 2 lata, a ona zarła w nocy
                > do 18 miesięcy...ile ja sie nachodziłam do niej, 3 azy bym zeby staciła smile a ef
                > ekt taki ze i tak spała z nami do 5 oku. Po co??
                >

Może masz z tego powodu wyrzuty sumienia naczytałam się książek interesowała dzieciaka.
                To teraz chcesz odreagować i spać do 18-nastki albo jak oddasz w rece partnera.

I nikt tu nie mówi o przychodzeniu w nocy 2–6-7 latka. Co kilka nocy. Jak się coś przyśni.
                Mowa to o conocnych marszach nie dość ze 9-latka ,to jeszcze matki do jego łóżka.
                A to już jest dla mnie chore.
                Biorąc pod uwagę ze niby nie są zaburzeni.
    • ponis1990 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 17:54
      Moja matka tak ze mna spała do 10 roku zycia bo chaiłam, potem ja wygoniłam, bo poczułam się ,,dorosla" i uznałam, że to głupie ;p
      • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:37
        Co robiłaś?
        Ale przynajmniej udało Ci się ją wygonić.
      • nangaparbat3 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:22
        I jak ona to przeżyła?
    • princy-mincy Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:01
      Moja 10 latka przychodzi czasem w nocy jak jej się coś złego przyśni. Wolę jak przyjdzie do nas niż miałaby się bać sama u siebie.
      Ten wiek to podobno częste koszmary w nocy bo dzieci są zmęczone szkoła i dodatkowo mózg cały czas się rozwija.
      Czasem jak wyjeżdżam ja lub mąż to wtedy ona przychodzi już o 22 tak po prostu.
      Nie ma w tym nic patologicznego moim zdaniem.
      • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:41
        Czasem i jak rodzica nie widziała w dzień.
        To jest ok.
        Ale tam obi śpią noc w noc nawet jak chłopak nie przyjdzie do niej mamusia z tęsknoty idzie do niego. I to jest patologiczne.
        Bo będąc rodzicem każde z nas doświadcza sobie z dzieckiem większym mniejszym, czasowe dłuższe.
        Ale uważam ze jak dziecko ma około 6-7 lat spanie całonocne powinno się skończyć.
        Ja spałam z każdym dopóki były karmione potem przychodziły w nocy. Z czasem proporcje spania we własnym łóżku przychodziły w stałe spanie u siebie.
        Nie myląc wieczornego czy porannego tułania się w łóżku. Długotrwałe spanie z dzieckiem ma zły wpływ na dziecko, tak jak pomoc czy wręczenie go we wszystkim takie pokazie ze bez rodzica sobie nie poradzisz nie dasz rady, pod osłona opiekuńczości.
    • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:08
      Śpią z 3 letnim dzieckiem bo to jest najlepsza forma antykoncepcji. To są słowa mojej znajomej.
    • ajr27 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:17
      Spałam z 9 latem bo akurat wtedy przechodziliśmy przez wyprowadzkę taty z domu oraz rozwód. Jednym słowem- źle się działo u nas w domu i byliśmy nieszczęśliwi. Z perspektywy czasu widzę, że synowi nic to nie zrobiło, mnie też. Potrzeba bliskości między nami wtedy objawiała się właśnie poprzez łóżko- wspólne oglądanie filmu na sofie a potem wspólne zasypianie
      • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:41
        Ja miałam podobnie z 6-latkiem. Jak wyniosłam się od jego taty łóżka to spaliśmy jakiś czas razem. Teraz śpi u siebie i nie ma problemów. Nie zdarzyło się w życiu ani jednego mojego dziecka, żeby przyszło do nas z powodu koszmaru. Jak byli młodsi, to wtedy owszem przychodzili sami z siebie, ale tak ok 4 roku życia się skończyło. Starszy skończył przychodzić ok 3 roku, bo wtedy już przychodził młodszy i to wyparł.
        • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:41
          Go *
          • ajr27 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:38
            To popularne w sytuacji rozwodowej. Słyszałam jeszcze od paru rozwódek, że spaly przez jakiś czas z dzieckiem w tym czasie
          • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:56
            Tzn.spałaś z synem zamiast z mężem czy coś poplątałam?
            • ajr27 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 12:24
              Spałam z synem, z mężem nie, z nikim nie miałam seksu.
              • maly_fiolek Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:58
                > Spałam z synem, z mężem nie, z nikim nie miałam seksu.
                Ciekawe. Białe małżeństwo a syn adoptowany?
      • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:44
        ajr27 napisał(a):

> Spałam z 9 latem bo akurat wtedy przechodziliśmy przez wyprowadzkę taty z domu
        > oraz rozwód. Jednym słowem- źle się działo u nas w domu i byliśmy nieszczęśliwi
        > . Z perspektywy czasu widzę, że synowi nic to nie zrobiło, mnie też. Potrzeba
        > bliskości między nami wtedy objawiała się właśnie poprzez łóżko- wspólne ogląda
        > nie filmu na sofie a potem wspólne zasypianie

No właśnie twój przykład pokazuje ze takie spanie z dzieckiem jest w sytuacjach patologicznych.
        Bo rozwód i rozstanie nie jest norma.
        I spanie wynagradzało wam jakieś deficyty. Pomogło poradzić sobie z nienormalną sytuacją w domu.
        • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:13
          No ale takich gorszych sytuacji jest sporo w zyciu dziecka. Np pojscie do szkoły. Jezu ja pamietam jak przed matura spałam z mamą, tak sie bałam polskiego smile Nienormalne jest w takich sytuacjach odesłać dziecko bo co inni powiedzą. Sa dzieci ktorre tego moze nie potzebują (albo są nauczone ze rodzic odniesie, nie przytuli wiec nie warto próbować). Sa dzieci wymagajace wiecej bliskosci....
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:16
            A przed egzaminami na studia też spałaś z mamą??? Bo ja już z chłopakiem....do którego roku?
            Dziwne😟 przerażające😟
            • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:46
              Widzisz, i my - śpiące z mamami a potem ze swoimi dziecmi - nie dziwimy sie światu i nie zakładamy wątków na forum, ograbiających dupę kuzynkom smile
              • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:05
                A- ja też spałam.
                Moje dzieci też- ale nie do takiego wieku
                • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:27
                  No i?
                  Moja matka karmiła mnie piersią miesiąc a ja syna 3 lata.

No i?
            • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:52
              Dla mnie nomalne. Pzed matua mieszkałam z odzicami, jak zasnac nie mogłam bo sie bałam poszłam spać z mamą. Tak dla mnie to nomalne. Jak moja córka mjać nawet 20 lat bedzie potzebowała byc blisko o 3 w nocy to jej nie odeśle. Taka ze mnie matka -wariatka...
              • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:01
                Ale czego Ty się bałaś? Nie złapiesz, że emocjonalne deficyty miałaś?
          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:57
            hanusinamama napisała:

> No ale takich gorszych sytuacji jest sporo w zyciu dziecka. Np pojscie do szkoł
            > y. Jezu ja pamietam jak przed matura spałam z mamą, tak sie bałam polskiego smile
            > Nienormalne jest w takich sytuacjach odesłać dziecko bo co inni powiedzą. Sa d
            > zieci ktorre tego moze nie potzebują (albo są nauczone ze rodzic odniesie, nie
            > przytuli wiec nie warto próbować). Sa dzieci wymagajace wiecej bliskosci....
            >

Ale ty mylisz pojęcia i piszesz co ci wygodnie.

Ja nie mówię o spaniu z rodzicem z dziećmi w sytuacjach jak małe i koszmary, choroba czy to u małego czy u dużego, jak jakiś tragedia w życiu rostanie/smierć, jak sytuacje stresowe problemy itp. Ale poważne a nie błachostki. Bo człowiek powinien umieć sobie radzić w życiu.
            A nie lecieć pod spódnice mamusi ,potem rośnie taki facet i o wszystkim z żona mówi mamusi bo ma stresy z żona.
            Bo wtedy bliskość pomaga i jest wręcz pożądana.
            Ja czasem mam tak ze coś mi się przyśni jak ostatnio ,ze ktoś porwał nam syna i obudziłam się tak wystraszona ze przytyłam się do męża.
            PENWIE gdyby nie on zawołałybyśmy psa. Albo poszła do syna posiedzieć przy nim, ale nie położyłaby się z nim ,bo on nie lubi.

Ja mówię o tym ze jak syn nie przychodzi do matki się przytulić , bo śpi nic mu nie jest, nie śni się nic starszego nie ma stresu, to ona leci do niego bo nie umie się bez tego obyć.. Uwiązując psychicznie i fizycznie syna do swojej bliskości.
            To są takie drobne różnice które powodują ze coś jest lub nie jest patologia.
    • zabka141 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:43
      Sorry, ale jak sie dzieci nie uczy spac w swoim pokoju swoim lozku, nie wychowuje do samodzielnosci, tylko do przywiazania - najczesciej do matki ,- to tak sie to konczy.
      • agrypina6 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:49
        Mój syn nigdy nie spał w łóżeczku, zawsze z nami. Obecnie lat 7,5. Ma własny pokój ale gdy męża nie ma w domu albo mnie to śpi w naszym łóżku. Wszystko minie, nie sądzę żeby nastolatek chciał spać z mamusia. I dziwi mnie to zainteresowanie obcych ludzi z kim śpią cudze dzieci.
        • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:53
          Wszystko minie
          > , nie sądzę żeby nastolatek chciał spać z mamusia.

Ale już chociażby w tym wątku jedna osoba napisała że spała z mamą do 16 roku życia więc pewnie to nieodosobniony przypadek.
          • agrypina6 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:56
            No już widzę syna lat 16 jak śpi z mamusia.
          • 35wcieniu Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:24
            Nie osoba tylko troll meredith vel jagoda vel cytryna vel malina vel garnek czegośtam vel obrus w cośtam vel kubek jakiśtam vel pielegniarka vel stomatolożka vel laborantka vel milion innych nicków i osobowości z biegunką forumową i wielokrotnością jaźni.
            • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:28
              Obrus w paski to też ona???
              • 35wcieniu Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:35
                Chyba nie, ona to jakieś inne tekstylia. big_grin
                • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:40
                  a, no to uff : ))
            • miqotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:38
              Dzięki za wyjaśnienie. Właśnie widzę że się zaczęła udzielać a nick nie znany. Niektóre z tych nickow kojarzę.
        • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:59
          Do tej pory mnie nie interesowało- dlatego zapewne nie jestem świadoma jak popularne jest spanie z dużymi dziećmi. Cóż, raczej moja kuzynka po prostu o tym powiedziała, czym mnie w ogromne zaskoczenie wprawila. A moje zaskoczenie jest coraz większe- okazuje się to normalna praktyką🙄
          Ps dzieci mam dwoje, miliony rozmów z rodzicami przeprowadziłam, i dopiero teraz o tym się dowiaduje.
        • zabka141 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:24
          Wszystko minie, albo i nie. Pomysl tez na przyklad jakie beda problemy jak bedziesz wysylac dziecko na kolonie, przeciez jak ono bedzie spac. Nie rozumiem czemu matki same upupiaja swoje dzieci. Wiesz ze dziecko jest w stanie samo spac?
      • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:25
        A co ma samodzielność do spania z rodzicami w lozku?
        • zabka141 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:28
          Jesli nie moze spac sam to pewnie tez do szkoly isc sam nie moze, na basenie sam sie nie przebierze, na kolonie sam nie pojedzie, kanapki sobie nie zrobi - wszystko jako matka zrobie lepiej i niech dzieci beda dluzej dziecmi....
          • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:48
            Moj wychodzi z auta i idzie sam do szkoły, chodzi na sekcje pływacka, robi kanapki, śniadania a ostatnio obraz ziemniaki, pokroił je na frytki i wrzucił do piekarnika ustawiając wcześniej odpowiednia temp. Wychodzi tez sam na dwor (od dawna), wyrzuca śmieci i chodzi do sklepu. Był na zielonej szkole.
            Ma 7,5 roku.

Powiem mu, ze jest męska pipa, bo z nami spi. 😂
            • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:06
              Wychodzi z auta i idzie....
              Szkoda komenta..
              • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:09
                Siedmiolatek powinien sam mieć prawo jazdy czy co?
              • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:31
                No, wychodzi z auta i przechodzi 100 m, Bo do szkoły musze go dowiezc. Gdy poszedł do szkoły miał tydzien, aby nauczyć sie wszystkiego - rodzice nie mogli potem wchodzić, nie było odprowadzania do szatni, jak w innych szkołach. Tak samo odbieralo sie juz dzieci tak, jak same sie ubrały. A to budynek z liceum.

Na basen tez chodza bez asysty mamus i babć. smile Boze, jak on daje sobie rade??? Jakim cudem idzie z kolega z 3 klasy i kupuje sobie podwieczorek, gdy zgłodniał? Szok!!
                • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:34
                  Ale Ty opisujesz takie ZWYKŁE zachowania 7 latka jakby to jakieś wyczyny były. No to normalne jest- i piszę z pkt widzenia matki dwojga. No zmiłuj się i otrzasnij z tego samo zadowolenia😟
                  • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:48
                    No właśnie, to sa normalne zachowania 7 latka, ja odpisywałam na post o tym, ze matka pozwalająca spać dziecku w lozku nie pozwala mu sie usamodzielnić, biedny dziobdzius kanapki nie zrobi, na wakacje nie pojedzie. A on to zrobi. I juz.
                    • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:06
                      thank_you napisała:

> No właśnie, to sa normalne zachowania 7 latka, ja odpisywałam na post o tym, ze
                      > matka pozwalająca spać dziecku w lozku nie pozwala mu sie usamodzielnić, biedn
                      > y dziobdzius kanapki nie zrobi, na wakacje nie pojedzie. A on to zrobi. I juz.

No jak widać piszesz to z takim zachwytem ze on w tydzień nauczył się dojść 100m i zdjąć kurtkę. Ze to taki wyczyn ze nie dziwie się ze spisz z dzieckiem w tym wieku to dla ciebie norma.
                      I jeszcze bo szkoła nie pozwalała PENWIE gdyby można było to byś biegała pomagać.
                      • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:43
                        Moj syn chodzi na sekcje pływacka i nie biegam aby mu pomoc. Jednak wiem co robią rodzice, bo raptem 7 lat temu odprowadzałam i odbierałam inne dziecko ze szkoły - i rodzice cEkali na pierwszaki w szatni. 😂 Ale nieee, wiem, tu na forum pierwszoklasiści sa juz tak dorośli, ze nawet szluga czasami do wieczornego piwa zakupionego samodzielnie zapala 😂
                • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:03
                  Serio to taki wyczyn wyjść z auta dojść 100m i zdjąć kurtek i musiał w tydzień się nauczyć?

Ja jak miała 7 lat wstawałam sama jadłam śniadanie samodzielnie zrobione zamykałam mieszkanie na klucz, szlam do szkoły dobre kilka minut mijając ulice.
                  I jeszcze miałam od 1 klasy obowiązki w szkole.
                  • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:17
                    Ja jako ośmiolatka musiałam jeszcze siostrę zaprowadzić i odebrać z zerówki. Do szkoły miałyśmy 1,5 kilometra. A później po dwie godziny stałam w kolejce po chleb, pieliłam w ogródku, pilnowałam rodzeństwa. Bardzo się cieszę, że moje dzieci nie muszą.
                  • thank_you Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:40
                    A ja jako 7 latka upiekłam ciasto i jako 7-latka tak oparzyłam sobie rękę, ze wtopił mi sie dres w ciało.
                    A moj ojciec jako 7-latek pomagał w polu rodzicom i jeździł 8 km rowerem do kościoła. Twoje dzieci tego nie robią? Pff, cieniasy!!!
                • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:52
                  Ale to nie jest nic niezwykłego....😂
          • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:32
            Moje codziennie jezdzi samo do szkoly a spac lubi z mama. Nie widze zwiazku
      • kropka_kom Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:06
        zabka141 napisał(a):

> Sorry, ale jak sie dzieci nie uczy spac w swoim pokoju swoim lozku, nie wychow
        > uje do samodzielnosci, tylko do przywiazania - najczesciej do matki ,- to tak s
        > ie to konczy.

no nie wiem...córka zawsze spala w lóżeczku bo ja się bałam z nią spać jak była malutka...ale spałam obok łózeczka...potem się wyniosłam do sypialni i spała sama w pokoju...jak z łózeczka przeszła ma sofę to codziennie na zmianę z mężem ją usypialiśmy ale nadal spała sama...teraz ma 9 lat i prosi aby się z nią położyć poczytać i mimo ze spi sama to mówi że wolałaby ze mną smile...
    • gaskama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:53
      Teraz już nie, ma 17 lat. Ale do mniej więcej 10 roku życia tak. Od koleżanek wiem, że one też sypialy z córkami czy synami do 10, nawet 12 r.ż.
    • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:55
      A jakby sytuacja wyglądała kiedy to ojciec idzie spać do pokoju 9 letniej córki?
      • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:56
        Oczywiście z tą 9 letnią córką w jej łóżku?
        • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:18
          Pamiętajmy, że nie tylko mężczyźni są pedofilami.......chociaż jakoś głośno się o tym nie mówi .
          • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:49
            Nie no skąd. Matka pedofilka choćby tylko psychologiczna? W życiu. A za 20 lat jak żyć z matką toksyczną.
            • lilia.z.doliny Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 12:12
              Matka pedofilka choćby tylko psychologiczna

co to jest pedofilka psychologiczna?
              • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 12:29
                To znaczy taka matka, która czerpie przyjemność seksualną z obcowania z dzieckiem, przy czym nie musi tego dziecka zmuszać do stosunków, żeby być uznaną za pedofilkę.

Przyznam szczerze, że te forum mnie przeraża. Albo większość nie ma świadomości jaka jest skala problemu i że dorosły wcale nie musi dziecka gwałcić, żeby czerpać chorą przyjemność. Albo większość wypiera, że takie coś istnieje.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:18
                  Dlatego nie masz swoich dzieci?
                  • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:24
                    Nie, nie dlatego. Ale może dlatego mam trzeźwy osąd pewnych sytuacji.
                    • jola-kotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 30.12.19, 04:16
                      Bzdury wypisujesz straszne a nie masz trzezwy osad . Moze ty jakas skrzywdzona jestes i w kazdym widzisz pedofila ba w kazdej sytuacji doszukujesz sie zachowan tego typu.
                • lilia.z.doliny Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 13:21
                  Przyznam szczerze, że te forum mnie przeraża.

przyznam, ze mnie też
                  czasami
                • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:35
                  Spie z dzieckiem seksualnej przyjemnosci nie odczuwam. Jak dziecko przestanie chciec spac to sprawie sobie duzego psa.
      • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:01
        No właśnie.....
        • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:04
          Bez urazy. Ale tu widać ewidentnie potrzebę bliskości zupełnie niezaspokojoną.
          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:15
            laaisa napisała:

> Bez urazy. Ale tu widać ewidentnie potrzebę bliskości zupełnie niezaspokojoną.

Tak, Tylko ze raczej matki a nie syna. I ona zamiast poczucie bliskości uskuteczniać z mężem uskutecznia z synem.

Ja znam takie małżeństwo ona tez wiecznie z córeczka spała. Jak nie córka u nich to ona u córki.
            Potem się okazało ze matka unika bliskości z mężem. Z synem tez miała
            Patologiczne relacje tyle ze w druga stronę odrzucenia a równocześnie chora kontroli. Pisałam kiedyś ze syn „uciekł” z domu ma kontakt z ojcem.
            Potrafiła np. Jak przyszliśmy w gości wyjść do córki do pokoju ,zamknąć drzwi i nie wystawić nosa do końca wizyty, bo to nie jej rodzina przyszła. Znowu jak z mężem była ok to zostawiła z nami i grała dobra gospodynie.
            Dla mnie długoletnie spanie z dzieckiem lub karmienie czy chodzenie wszędzie z dzieckiem zamiast z partnerem jest nadrabianie jakiegoś deficytu u rodzica. .
          • ichi51e Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:37
            Cos w tym moze byc jak bylam dzieckiem to zawsze swiatlo musialo byc zgaszone zawsze u siebie i zawsze bez narzekania. Teraz sobie odrabiam pewnie.
      • hanusinamama Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:15
        Ja ci powiem, ze jak młodsza w nocy sie budziła pierdyliard razy a starsza np po jakims filmie sie bała...to maz szedł do niej spać. Ja zostawałam z młodsza bo dawałam w nocy cyca czasami co godzine.... Rozumiem, ze poniewaz istnieje pedofilia to ojciec nie mzoe spac z córką jak ta sie boi, myć ja ani przewijać. Moze pozbądzmy sie mezów z domów jak nam sie córka urodzi...
        • milva24 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:20
          Moja starsza to mamincórka ale młodszej się zdarzało, ze w nocy ojca wolała a nie mnie. Do teraz gdy rano się obudzi jak się szykuję do pracy to idzie się czasem do niego do łóżka wpakować i jeszcze tak dosypiają.
        • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:25
          hanusinamama napisała:

> Ja ci powiem, ze jak młodsza w nocy sie budziła pierdyliard razy a starsza np p
          > o jakims filmie sie bała...to maz szedł do niej spać. Ja zostawałam z młodsza b
          > o dawałam w nocy cyca czasami co godzine.... Rozumiem, ze poniewaz istnieje ped
          > ofilia to ojciec nie mzoe spac z córką jak ta sie boi, myć ja ani przewijać. Mo
          > ze pozbądzmy sie mezów z domów jak nam sie córka urodzi...
          >
          Ja tez spałam dopóki karmiłam kurka czy ty czytać nie umiesz czy co? Czy tak się zafiksowałaś ze nie widzisz różnicy?

Tu chodzi o CODZIENNE chodzenie i spanie.
          A jak dziecko śpi spokojnie w swoim łóżku to mamusia leci do niego i to jest tak niepokojące.
          Bo dziecko jej wtedy nie potrzebuje.
          Nie mówimy tu o sporadycznym spaniu czy przy chorobie czy koszmarach spaniu z dziećmi w różnych konfiguracjach.
          Moja córka tez spała z tata ,syn ze mną. Jak chore czy coś nie tak. Choć mój mąż jest wygodny, i utuli dzieciaka w naszym łóżku to on ucieka np. Na kanapę bo go dziecko budzi w nocy się kręcąc. Nie dlatego ze płacze ,ale ze kopie kręci się przytula jemu jest na dłuższa metę gorąco lub za ciasno. Ja on dziecko pies.
          Poza tym po takiej mało-przespanej nocy nie chce nas budzić o 6 wstając do pracy.
      • misterni Re: Matka śpi z 9 letnim synem 29.12.19, 14:01
        laaisa napisała:

A jakby sytuacja wyglądała kiedy to ojciec idzie spać do pokoju 9 letniej córki?

No, mój mąż chodził. Nie codziennie i tylko wtedy, kiedy się obudziła i zawołała. Powinno mnie było to było niepokoić?
    • fitfood1664 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 18:58
      Mogę napisać z pozycji dziecka jak i pozycji matki. Matka długo z nami spała. Odetchnęłam jak przestała, kiedy zaczęłam się buntować a duża już wtedy byłam. Wcześniej nie śmiałam. Uważałam i dalej uważam to za obrzydliwe, a było odbiciem jej fatalnego pożycia z ojcem, w które de facto nas wciągała. Z dziećmi nie śpię od kiedy skończyły 2,5 roku. Przychodziły, nalegały ale byłam stanowcza. Każdy ma swoje łóżko i one nie tyle chciały spać ze mną co w małżeniskim łożu, bo wygodnie. Cwaniaki. Dla mnie spanie z 9 latkiem normalne nie jest. W tym wieku to już i rodzic i dziecko powinni dorosnąć do samodzielności tongue_out
      • alpepe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:13
        i tu dochodzimy do senda.
        • alpepe Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:13
          sedna.
      • elle_du_jour Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:19
        > Mogę napisać z pozycji dziecka jak i pozycji matki. Matka długo z nami spała. O
        > detchnęłam jak przestała, kiedy zaczęłam się buntować a duża już wtedy byłam. W
        > cześniej nie śmiałam. Uważałam i dalej uważam to za obrzydliwe, a było odbiciem
        > jej fatalnego pożycia z ojcem, w które de facto nas wciągała

Ech, aż mam ciarki : (
        • fitfood1664 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:39
          No niestety, ja też mam, do dzisiaj. Dlatego jestem totalnie przeciw spaniu z dużymi dziećmi, kąpaniu się w wannie z dziećmi. Cielesność jak najbardziej, neutralne pieszczoty, przytulanie, całowanie ok, ale oszczędźmy dzieciom naszej seksualności. Pogodziłam się już z tym że mam zryty beret. Akceptacja to pierwszy krok do poprawy.
          • jola-kotka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 30.12.19, 04:21
            Czyli swoje skazy z dziecinstwa przenioslas na wlasne dzieci. Wyganialas je z lozka gdy przychodzily?
          • black_halo Re: Matka śpi z 9 letnim synem 30.12.19, 09:23
            fitfood1664 napisał(a):

> No niestety, ja też mam, do dzisiaj. Dlatego jestem totalnie przeciw spaniu z d
            > użymi dziećmi, kąpaniu się w wannie z dziećmi. Cielesność jak najbardziej, neut
            > ralne pieszczoty, przytulanie, całowanie ok, ale oszczędźmy dzieciom naszej sek
            > sualności. Pogodziłam się już z tym że mam zryty beret. Akceptacja to pierwszy
            > krok do poprawy.

No właśnie masz jak najbardziej normalne podejście. Niestety świat jest pełny ludzi, którzy pod plaszczykiem niby troski o dziecko, zaspokajają swoje chore potrzeby. Potem zaś usiłują przekonać resztę, że to norma i zaspokajanie potrzeby bliskości u dzieci.

Niestety istnieje długa historia nadużyć na dzieciach a są też kraje, w których pojawiają się grupy chcące zalegalizować pedofilię.

Ale i tak najwięcej nadużyć i tragedii dzieje się w rodzinach.
      • princy-mincy Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 22:48
        No ale przychodziła do was czy jak? Kazała Wak spać w jej łóżku?
        Jako dziecko lubiłam czasami przyjść w nocy przytulić się do mamy, nikt mnie nie przeganial ani nie wywalal. Czułam się bezpiecznie. Jak starsza byłam to potrzeb takich nie miałam.
        Nie wywale dziecka z łóżka jak przychodzi okazjonalnie, wolę by u nas kimalo niż odprowadzać do pokoju, czekać aż zaśnie itp.
        Może byłoby inaczej gdyby przychodzili codziennie, nie wiem.
        W każdym razie nie widzę niczego patologicznego gdy to się dzieje od czasu do czasu.
        • fitfood1664 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 23:34
          Moi synowie przychodzili codziennie. Mama też. Oczywiście każde w swoim czasie.
    • jehanette Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:02
      Rozumiem, ze dziecko przychodzi do rodzica, nie rozumiem, ze rodzic przychodzi do dziecka, o ile to dziecko nie jest/nie bylo ciezko chore czy w jakis inny sposob zagrozone, co mogloby wyjasniac takie zachowanie.
    • aguar Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:03
      Ja z moim jeszcze spałam, jak miał 9. Z różnych powodów nam tak pasowało. Skończyło się zanim skończył 10.
    • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:04
      Matka u niego? Chore
      W druga stoję tez niezbyt normalne. Ale po co matka ładuje się chłopakowi do łóżka?
      • laaisa Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 19:07
        Odpowiedź jest oczywista. W sumie dwie. Mąż nie zaspokaja lub ma skłonności pedofilskie. Tak, kobiety też są pedofilami.
        • lily_evans11 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:14
          Matko. Równie dobrze może po prostu nie chcieć spać z mężem i to taki wybieg. Mąż może zaspokaja... częściej niż kobieta by chciała.
          • 3-mamuska Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:17
            I tu się zgodzę z wami obiema.
          • treo.tralve Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:18
            Wtedy ucieka się do dziecka łóżka???
            A to jednak patologia
            • lily_evans11 Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 20:29
              Jak mąż bardzo chutliwy i namolny... wink
              • iberka Re: Matka śpi z 9 letnim synem 28.12.19, 21:43
                To kobieta ucieka do dziecka? Chyba po to żeby wkurzenie na żonę przeszło na dziecko, bo przecież ono jest ratunkiem matki, a uciemiężenie mnie ojca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka