korniz 14.01.20, 19:10 Siedząc u fryzjera na fotelu.Patrzę na cerę i stwierdzam starzeje się.Mam cerę suchą i oznaki szybciej widać .A jak u was z twarzą po 40 ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bistian Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:20 40 lat, to jeszcze nie jest ten wiek, że wszystko widać. Zdziwisz się po 50. Ograniczyć alkohol, słońce, ekstremalne diety, nadmierną chudość i będziesz się jeszcze cieszyć ze swojego odbicia w lustrze, przez następne 15 lat. Potem już można być sympatycznym i miłym i tym rekompensować niedoskonałości Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:03 Zgadzam się, po czterdziestce jest jeszcze naprawdę bardzo fajnie (chyba ze babka ma twarz zjechaną słońcem, używkami, ciężkim życiem). Niefajnie robi się po menopauzie. A około sześćdziesiątki można wyglądać miło/stosunkowo świeżo/z klasą. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:21 Mam 40 skończone i stwierdzam, że te lustra u fryzjerów i w przymierzalniach ostatnio kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:23 Normalnie, cudów nie ma. Nie pocieszę - będzie tylko gorzej, ciesz się tym, co masz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Twarz 40+ 14.01.20, 23:42 A botox??? Bo ja se paznokci nie robie, ust, rzęs, keratyn ani innych hybryd ale botox to se zrobie!!! ni uja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:32 Wygląda inaczej niż po 30 ;P U fryzjera mają takie oświetlenie, że tylko mocna szpachla dobrze wygląda. Natomiast ładniej wyglądam gdy mam wokół twarzy kolory pastelowe w czarnych czy ciemnych jestem nazbyt wyrazista - wredna sucz inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:35 korniz napisała: > Siedząc u fryzjera na fotelu.Patrzę na cerę i stwierdzam starzeje się.Mam cerę > suchą i oznaki szybciej widać .A jak u was z twarzą po 40 ? No na 20 nie wygląda, ale cery suchej nie miałam nigdy i właśnie zaczyna być to zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:17 Ja mam 41 i wciaz tradzikowe problemy czasem... Plus ogromne pory. Gdzie zalety? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:19 konsta-is-me napisała: > Ja mam 41 i wciaz tradzikowe problemy czasem... > Plus ogromne pory. > Gdzie zalety? No w takiej sytuacji to faktycznie brak zmarszczek może nie być czymś, co człowiek docenia, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:36 Mam niecałe 43. U mnie oznaka wieku są okolice oczu - opadające powieki czy cienie pod oczami. Zmarszczek mało i tylko koło oczu się zaczynaja robić, twarz nadal bardzo gładka bez botoksu. Dramatu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:53 alpepe napisała: > nie myl gładkości z opuchlizną. > Może ty mylisz u siebie zmijo Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:38 alpepe napisała: > nie myl gładkości z opuchlizną. > Alkoholową😂😂😂😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Twarz 40+ 15.01.20, 06:40 Trollowa wrednosc powinna być wreszcie ukrocona. Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:38 Fryzjerski fotel to chyba najgorsze miejsce do oceniania swej twarzy. Ja też zawsze wypadam słabo..... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:42 U mnie dobrze, ale zdziwiłam się, że młodsza ponoć ode mnie pani Majdanowa wygląda na 50 plus na tych zdjęciach www.pudelek.pl/potargana-malgorzata-rozenek-przemierza-warszawskie-ulice-w-drogich-sniegowcach-i-z-torebka-za-15-tysiecy-zdjecia-6467627669063809g Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:46 Ciąża jej nie służy. Zresztą chyba gdzieś wspominała że wygląda wtedy źle. Odpowiedz Link Zgłoś
agrypina6 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 06:22 Lubię porównać sobie te same zdjęcia rozenek z pudla i instagrama. Różnica w wyglądzie jakieś 10, 15 lat😄 Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:22 Gdzie ona mieszka, że w śniegowcach pomyka? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:41 Jak jej muszą nogi w czymś takim w takiej temperaturze śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ardiss1 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:11 Nie żebym przepadała za Rodzynkowa, ale zeby od razu tak upodlic człowieka że mu nogi śmierdzą to trzeba mieć nierówno jednak pod sufitem alpepe... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:47 Ale w takim obuwiu różnie z tym bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Twarz 40+ 15.01.20, 09:54 Kreatywne używanie słów, typowe dla pewnej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:43 Te śniegowce to przecie nie na nasza polską mokrą zimę. Teraz najlepsza okazja, przynajmniej sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Twarz 40+ 14.01.20, 23:17 Śniegowce nie sa na mokry śnieg, tylko na suchy, kiedy jest mróz. Śniegu może nie być, ale przy +12C sie takich butów nie nosi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 09:44 Może buty oddała do czerwca i nie miała co założyć? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:45 Masz na myśli z tej brudno-szarej pelerynie wokół twarzy? W tej wyglądałam już w wieku lat 20 na potrzebującą wypoczynku. Dlaczego właściwie te pelereny są zawsze szare, czarne, albo w najlepszym wypadku szaro-niebieskie? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Twarz 40+ 14.01.20, 19:56 snakelilith napisała: > Masz na myśli z tej brudno-szarej pelerynie wokół twarzy? W tej wyglądałam już > w wieku lat 20 na potrzebującą wypoczynku. Dlaczego właściwie te pelereny są z > awsze szare, czarne, albo w najlepszym wypadku szaro-niebieskie? Może chodzi o to, że jak Ci zdejmą tę pelerynę, to od razu dochodzisz do wniosku, że z wykończoną fryzurą wyglądasz sto razy lepiej niż gdy przyszłaś i usiadłaś na fotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:00 Genialne. Że też na to sama nie wpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:08 👍 to jest mysl. Cholera oni wszyscy wiedza jak czlowieka w konia zrobic hehehe, choc mi podobno w czerni do twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:11 Nie znosze tej czarnej peleryny, jak widze siebie przed lustrem po umyciu wlosow to mysle sobie, ze gorzej byc nie moze😖 co do oznak starzenia to u mnie jest w miare ok (w tym roku 43🙄), zmarszczki wokol oczu jak sie smieje sa dosc glebokie i skora obok kacikow ust zaczyna opadac, to sie jakos ostrzykuje ponoc?? Tak patrze na JLo, stuknela jej 50 tka, zero zmarszczek, idealny owal twarzy. Geny pewnie najwiecej tu robia. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:23 W ogole wszystkie celebrytki maja niezwykle geny, nie, zeby to mialo cos wspolnego z medycyna estetyczna, absolutnie... Nie wiedzialas ?? Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:29 No jasne, ale JLo jest Latynoska, znam kilka Latynosek z Peru, Meksyku, z Dominikany i wszystkie wygladaj super, zadna sie nie ostrzykuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:59 Widziałaś ją w świetle dziennym bez makijażu z bliska? Podejrzewam, że nie... Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:31 Ja wymóżdżyłam, że to nie peleryna tylko to koszmarne padające z góry światło. I przylizane mokre włosiny przyklejone do czaszki Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:17 Szału nie ma. Mam chomiki i opadające powieki ale okolice oczu i czoło gładkie, nie mam zmarszczek. Cerę mam po mamie, na szczęście odziedziczyłam tylko gładkość a nie pękające naczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:21 Trudniej sie pozbyc cieni pod oczami. I mniej tej dziecieciej "pulchnosci". Ale i tak wygladam na 30. Na razie. I tak mysle, ze po 50-55 sie zacznie... Trza cos juz kombinowac. Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:55 😂 na pewno, masz 40 lat i wyglądasz na 30. Mam nadzieje ze ja po 40 zachowam jednak rozum i przyzwoitość Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:23 Jest to bardzo częste przekonanie. Że wygada sie o 10 lat mniej niż wynika z metryki. Sama znam kilka osób, które tak o sobie mówią. Niestety nie ma to zbyt wiele z rzeczywistością wspólnego😉 z błędu nikogo nie wyprowadzam, jeżeli to komuś poprawia nastrój to czemu nie😁 Sama też o sobie myślę, że wyglądam młodziej. Tylko się tymi przemyśleniami nie dzielę że światem😛 Odpowiedz Link Zgłoś
starczy_tego Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:48 No dokładnie, ja oczywiście tez wyglądam młodo 😏 ale nigdy publicznie nie napisze ani nie powiem, ze wyglądam jak 20stka Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 15.01.20, 04:20 No ale mi inni tak mowia XD Niepytani ,) Tzn nie mowia "wygladasz na 30" tylko nie wierza kiedy mowie ile mam. Mam troche dzieciecy/cielakowaty typ urody. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Twarz 40+ 15.01.20, 06:48 Oczywiście, że są ludzie, którzy plotą trzy po trzy. Ale ja rozumiem Konstę. U mnie, jak mówię, że mam 43 lata, to słysze : ileeeee? Wyglądasz na 33! I to się często zdarza w pracy ( pracuje w miejscu, które zatrudnia 600 osób), więc jest szczere zdziwienie, bo wiadomo jak jest w robocie, zawiść zwykle bierze górę. A ludziom mimo to się wyrywa to zdziwienie, czyli musi to być silne zdziwienie. Weźmy Jolante Fraszyńską - całe życie wygląda jak 20latka. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Twarz 40+ 15.01.20, 06:48 Aha - byłam już 2 raxy ba botoksie, żeby ten efekt jak najdłużej utrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 15.01.20, 19:17 No patrz, to tak jak ja XD czyli to zasluga botoksu czesciowo ,) Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 08:13 U mnie w firmie najlepsze sa młode dziewczyny, które się lekko pesza, gdy słyszą że mam dorosłego praktycznie syna Ale łatwo nawiązuje kontakty z młodymi ludźmi i jestem dość wyluzowana, więc mamy fajne relacje i nie czują, że mam prawie 20 lat więcej Przebywanie z młodymi ludźmi odmładza i ze starszymi z młodymi duszami tez Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 08:17 Oczywiście że sa ludzie, którzy młodziej wyglądają. Ale tu musi być też młodzieńcza osobowość i postawa wobec życia - gdy ktoś jest zbyt seriozny, narzekajacy, depresyjny to szybko wiek metrykalny wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:27 U mnie całkiem dobrze. Błogosławię cerę tłustą, mieszaną właściwie, która zapewni mi dłużej młodość. Nie mam jeszcze żadnych zmarszczek ani bruzd. Nawet moja mama, która nigdy nie prawi nikomu komplementów, a zwłaszcza mi, mówi, że wyglądam młodo. Jedynie od pół roku zaczęłam już wyrywać pierwsze siwiejące włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
moadek Re: Twarz 40+ 15.01.20, 07:36 Uważaj żebyś niedługo łysa nie była. Przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Twarz 40+ 15.01.20, 18:51 Już jestem łysa. A to wszystko przez to, że wyrwałam 3 włosy w ciągu pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Twarz 40+ 15.01.20, 11:06 Nie wyrywaj - obcinaj przy samej skórze , ale nie wyrywaj. Potem zaczną wypadać i każdy włos na wagę złota Odpowiedz Link Zgłoś
ajriszka Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:27 Po czterdziestce...nie najlepiej. Opadająca powieka, generalnie kontur twarzy. Jedna osoba w bliskim otoczeniu pyta mnie ciągle czy wyspałam się...otóż wyspałam, a nawet bardzo Lata lecą... Żal tego, że nigdy nie doceniałam w młodości młodości. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:37 Po 50, trochę kontur twarzy, lekkie zmarszczki przy kącikach oczu - mogłoby być gorzej, bo w sumie po latach na plus widzę 2 rzeczy- nieopalanie się, ochrona twarzy + niepalenie papierosów, co po latach widoczne na twarzy jest bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Twarz 40+ 15.01.20, 06:50 To zależy gdzie, u mnie w jednym sklepie są kochane - wygładzająco - odchudzające. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:38 Etap pierwszy: ślad na twarzy po odgniecionej poduszce znika zanim dojdziesz do lustra. Etap drugi: znika zanim skończysz się malować. Etap trzeci: znika jak zakładasz zakładasz płaszczwychodząc do pracy. Kolejny etap: spoglądasz w lustro po przyjeździe do pracy i jest ok. Etap ostatni: omijasz lustra i gwiżdżesz na to. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Twarz 40+ 14.01.20, 20:48 Jest kiepsko. Cera sucha, naczynkowa, wiecznie czymś podrażniona. Zmarchy, bruzdy, opadanie owalu. Wiecznie wygladam na zmęczoną. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:11 Zmarszczki to nie jest nawet taki problem, trzeba naprawdę się świadomie wyniszczać, żeby ich się dorobić. Zmarszczki na czole można ukryć pod włosami, mimiczne chowają się pięknie pod okularami ( zobaczcie, ile osób w tym wieku nie może się bez nich obejść!) Moim zdaniem problemem twarzy po 40 najczęściej jest: rozjechany owal twarzy ( zwisy pod szyją i opadające policzki, tzw chomiki), worki pod oczami powiększający się nos, opadające powieki rozszerzone pory, bruzdy nosowo-wargowe coraz cieńsze wargi Z większością tych usterek może sobie poradzić medycyna estetyczna, ale chyba lepiej te zmiany po prostu zaakceptować i bardziej niż na urodzie- skupić się na swoim zdrowiu i charakterze ( bo w tym wieku dają znać o sobie już takie dolegliwości, o jakich się wcześniej nawet nie słyszało). I dziewczęcą urodą już się świata nie podbije, ale urokiem osobistym, rozwojem zawodowym i pielęgnowaniem swoich pasji - można jeszcze sporo zwojować, zmienić w swoim życiu na lepsze i zrobić wiele dobrego dla innych. Czego i Wam wszystkim życzę Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:31 A zmniejszające sie usta? Jak widzę swoją matkę, po 70tce, po ktorej odziedziczyłam usta, to nie wydaje mi sie, zeby jej cokolwiek ubyło. Odpowiedz Link Zgłoś
bye-bye Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:34 Na to samo zwróciłam uwagę. Jeżeli mój nos jeszcze urośnie, to już nie dla mnie ratunku🥶 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:45 Nie wiem o co chodzi z nosem, ale faktycznie robi się większy. Zaobserwowałam po pięćdziesiątce. Znajome kobiety też sygnalizują ze im urósł. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:51 Znalazłam coś takiego, nie rośnie,a opada z wiekiem i wydaje się większy ciekawe.org/2016/11/22/nos-rosnie-wiekiem/ Odpowiedz Link Zgłoś
nikita1906 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 07:22 Dla mnie super ze opada, bo mam trochę zadarty😂 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 03:04 I jak zwykle wychodzi na to, ze najkorzystniej starzeją się twarze klasyczne - w tym przypadku ze zgrabnymi prostymi nosami. Nieco kulfoniasty nos u młodej wdzięcznej dziewczyny nie razi, u tej samej na starość będzie wyglądał jak nochal czarownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Twarz 40+ 15.01.20, 07:42 To wtedy się już nosi okulary, a one skracają optycznie nos Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 15.01.20, 04:24 Nos i uszy rosna cale zycie. Opada tez -nos, ale to insza para kaloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 10:57 Nos się powiększa jestem pewna, za to oczy zmniejszają. Kiedyś miałam śliczny drobny nosek i nie wiem co ten kulfon tu robi ;D I miałam oczy, które były moim wielkim atutem a teraz opadające powieki zmieniły ich kształt Mąż pociesza, ze nadal są tak mądre i bystre jak w momencie, gdy mnie poznał w wieku 22 lat Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Twarz 40+ 15.01.20, 04:27 Po 40-tce mam zapomniec o urodzie i skupic sie na kwekaniu o chorobach i zajac pogodna staroscia ?? "Jeszcze mozna cos zrobic "?? Nie pomylilo ci sie z 70-tka?? Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:13 40+.Jest coraz gorzej, pomimo komplementów typu , nie wyglądasz na swoje lata 😉. Owal twarzy leci w dół. A najgorsze są zmarchy na czole i kurze łapki. Delikatna ingerencja już jest Ale pesela nie oszukasz. Sucha skóra i ostatnio naczyniowe też nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Twarz 40+ 15.01.20, 08:27 Ja już znacznie bliżej 50 niż 40 a zmarszczek na czole nie mam i kużych łapek też nie, tak że różnie to bywa. Wogóle nie mam zmarszczel, no, może jakieś minimalne pod oczami, ale jak zaklepię kremem to ich nawet nie iwdać. Z owalem się zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:26 Wzrok słabnie w takt z uroda, a czego oczy nie widza, tego sercu nie żal Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Twarz 40+ 15.01.20, 09:32 Mój mąż ma kiepski wzrok i dzięki temu zawsze wyglądam lepiej niż faktycznie. Za to ma super powonienie i tu już gorzej, bo wciąż mu coś śmierdzi, a to sąsiedzi gotuja, a to pranie nie takie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakobieta Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:29 Za chwilę 43. Teraz atutem zaczyna być to, co przez lata mi przeszkadzało - pyzata twarz. Niestety to prowadzi do chomików, ale oszczędzę na wypełniaczach. Najbardziej denerwują mnie zmarszczki na czole i opadające powieki. Kasia Glinka jest rocznik 77 i ogłosiła ciążę, więc poczucie czy jest się jeszcze młodym zależy od punktu siedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
z_pokladu_idy Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:40 Dlatego unikam fryzjerów, jak tylko mogę. Człowiek się tam wyjątkowo staro i niesymetrycznie prezentuje. Lustra i lampy w przymierzalniach są z tego samego kłamliwego materiału co lustra fryzjerskie. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:40 Sama cera może być, wyglada na czterdziestoletnią, plus spojrzenie zmęczonego spaniela z kurzymi łapami ( od śmiechu oczywiście) ale bez chomików i bruzd . Tłusta cera opóźnia zmarszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:44 Sprawa podstawowa: nie brać do głowy tego jak się wyglada u fryzjera Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:46 Większość kobiet ma swoje ulubione lustra, w nich ćwiczy jedna pozę w której nie widać zwisów, robią dzióbki itp. I tak trzymać. Żadna z nas nie młodnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
elle_du_jour Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:52 Jezu, jak fajnie, że wszyscy u fryzjera się tak czują : )) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Twarz 40+ 15.01.20, 07:44 Ja nie chodzę, ale jak mi się zdarza, to mam akurat odwrotnie, patrzę i myślę, jaka ty ładna jesteś . Odpowiedz Link Zgłoś
elle_du_jour Re: Twarz 40+ 14.01.20, 21:50 Nie jest najlepiej, to już jazda z górki na pazurki. Wiecznie zmęczone oczy, nawet jak się wyśpię, początki tych okrutnych chomików, utrata młodzieńczego rumieńca, dodatkowe piegi. W nagrodę za lata upierdliwej, przetłuszczającej się cery, w tej chwili nadal nie mam zmarszczek, ale też dodatkowo nigdy nie paliłam i słońca unikałam. Jeszcze nie wpadam w panikę (oby nigdy), ale nie powiem bym się tego procesu zupełnie nie obawiała... Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Twarz 40+ 14.01.20, 22:23 U mnie w windzie jest takie wredne światło, ze nie patrzę w lustro, by sobie nastroju nie psuć. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Twarz 40+ 14.01.20, 23:15 O, to ja akurat mam cudne światło w windzie. Zero zmarszczek, gładka buzia, oczy bez opuchlizny. Chciałabym tak wszędzie wyglądać, nie tylko w tym pudełku Odpowiedz Link Zgłoś