Dodaj do ulubionych

Sprawdzian online

20.03.20, 13:46
Dziś moje dziecko 6 klasa miało pierwszy sprawdzian on line. Z matematyki, który miał się planowo odbyć tydzień temu. Jeszcze oficjalne ocen stawiać nie można ale coś w tym stylu tylko jako praca domowa dzieci już miały wiele razy. I były za to oceniane. Dziś pierwszy raz jako sprawdzian z działu.
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Sprawdzian online 20.03.20, 13:53
      minister edukacji zmienił już rozporządzenie ZAWIESZAJĄCE zajęcia dydaktyczne i opiekuńcze?
      Bo jak nie, to jeśli szkoła twojego syna to placówka publiczna, to organizując sprawdzian złamała prawo.
      • azja001 Re: Sprawdzian online 20.03.20, 13:55
        Nadgorliwość gorsza od faszyzmu
        • alicia033 Re: Sprawdzian online 20.03.20, 14:08
          jasne, lepsze jest łamanie prawa, co azja001?
      • lucyjkama Re: Sprawdzian online 20.03.20, 13:57
        Zajęcia ma od początku. Co dzień z każdego przedmiotu albo zadane co zrobić albo lekcja on line z nauczycielem. I dziecko wypoczęte. Jednak chodzenie do szkoły to strata czasu. Coraz bardziej mi sie podoba ED.
        • azja001 Re: Sprawdzian online 20.03.20, 14:00
          Czyli codziennie realizuje wszystkie przedmioty online?
          • lucyjkama Re: Sprawdzian online 20.03.20, 14:03
            Tak, nawet są prace z wf, wdż, plastyki i muzyki. W zeszłym tyg jeszcze nie wszyscy nauczyciele zadawali/ prowadzili lekcje a od poniedziałku już tak. Nawet mieli godzinę wychowawczą. Trwała z pół godziny ale była.
        • mysiaapysia Re: Sprawdzian online 20.03.20, 14:24
          Moje starsze dziecko (1 kl. LO) dopiero dzisiaj będzie miało pierwszą lekcję online - poprzez skype. Wprawdzie nie z przedmiotu kierunkowego, ale dobre i to.
          Oceny z zadań od do normalnie nauczyciele wstawiają. A np. z przedmiotów ścisłych jednak tłumaczenie by się przydało, taka jest prawda. Moje dziecko tłumaczy kolegom zadania poprzez skype.

Młodszy (kl. 5 SP) jest od września na ED. Codziennie przed pracą i po pracy siadam z nim i tłumaczę trudniejsze zagadnienia, dużo czyta sam, robi zadania w ciągu dnia. Już się przyzwyczaił do tego typu pracy. I materiał w całości nauczony, a nie jak dotychczas do wakacji 3/4 albo i mniej.

Oprócz tego młodszy ma lekcje z instrumentu(skrzypce) - przez telefon nauczycielka słucha i komentuje co można poprawić.
          Starsze dziecko z fortepianu ma mieć lekcje przez skype po weekendzie. Na razie i tak rozczytuje nowe utwory.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka