tojamarusia 02.04.20, 14:48 Da się? 😁 Jaką maszynkę ew. kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiszantul Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:50 Chcesz, żeby psi fryzjer zbankrutował? Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:55 tiszantul napisała: > Chcesz, żeby psi fryzjer zbankrutował? Co tam pisi towarzyszu? martwicie się, że koryto z podatków wyschnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:09 tiszantul napisała: > Chcesz, żeby psi fryzjer zbankrutował? Przecież świadczenie usług fryzjerskich jest teraz nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:53 Tak. Zwykle z usług groomera korzystamy, ale w czerwcu, była kolejka kosmiczna i kupiliśmy maszynkę adlera. Kiepsko mi wychodzi, ale lepiej tak niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:57 Ja, ścinałam sznaucera miniaturę maszynką Philips męża ;P Jak należy to robić: Ciełam z włosem, bo tylko tak dawała radę. Zajmowało mi to wieki, zamykałam się w łazience, najpierw ciełam potem, kąpałam psa, łapy, grzywka, broda były cięte moimi nożyczkami fryzjerskimi. Ścięcie mojego psiego synka zajmowało mi ze 3h włącznie z posprzątaniem łazienki z sierści i wykąpaniem siebie (uwaga wcześniej wytrzep ciuchy) sierść miałam nawet w staniku i majtkach. Psa ciełam tylko, gdy termin do fryzjera był na za 3 tygodnie a zrobilo się nagle +30 st. C, albo jak był chory i mi go szkoda było wozić. Czasem kosmetyczne podcięcie i u kresu jego dni też go sama ścinałam. W sumie przez 14 lat z 20 razy był ścinany przez mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 14:58 Ps, maszynka żyje nadal ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:00 Ja podziwiam Twojego psa, mój już po godzinie byłby słyszalny w całym bloku, a potem foch na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:04 Ja planuje ostrzyc męża Maszynkę mam, tyle, ze on czasem do pracy chodzi, a wystawy dla psów chyba odwołane Moja mama regularnie weścika strzygła, córka przycina włosy na uszach naszemu psu. Więc da się Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:05 Ja morduję nożyczkami. Codzienna fryzura wychodzi ok, na wystawy się już nie wybieramy od lat. Teraz wygląda durnowato, bo łapy wydydoliłam na krótkowłoso żeby mi wirusa nie przyzamiatała do domu. I takie łapy łatwiej mi myć. Pies cierpliwy, ale za darmo tego nie robi 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:07 Ja. Strzygę nożyczkami, bo maszynką bym się bała (że skaleczę) I zawsze potem moje dziecko mówi do psa: biedactwo ty moje, co ta matka z tobą zrobiła. Więc się da, tylko efekty mogą być... różne. BTW: stąd wiem również, że do bycia fryzjerem nie wystarczą tylko ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:07 pewnie się da. Moje wymagają trymowania, udało się wszystkie ogarnąć dzień przed wybuchem szaleństwa. Starcza im to na 3mce, od biedy mam trymer dla nich ale brak stołu z linką utrudnia zadanie przy suczce, pies stoi grzecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:11 Ja obcięłam dwóch synów maszynką. Wyszło nieźle, nawet u syna z trudnymi kręconymi włosami, ale ja mam chyba dryg do fryzjerstwa. Nie wiem, czy w przypadku psa ten dryg by się też ujawnił. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 15:47 Ja właśnie ostrzygłam męża, syna (maszynką) i dwulatkę (nożyczkami), psa też mogę jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 17:20 Ja dwa razy syna, ale za trzecim razem poleglam. Chyba im wieksza glowa, tym wieksza odpowiedzialnosc Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 17:11 Ja od zawsze sama strzyge takiego niby-maltanczyka, ale to nozyczkami przycinam, nie na golasa. A na takie strzyzenie domowe kazda maszynka sie nada. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Czy ktoś sam strzyże psa? 02.04.20, 17:42 strzygłam sama sznaucery olbrzymy psa nożyczkami, bo maszynka dla psów nie dawała rady, dla suczki kupiłam potem maszynkę z Lidla, zdała egzamin. jeśli to szorściak, polecam najpierw ogarnąć trymerem hakowym, potem tam, gdzie ma być krótko - maszynką, a tam, gdzie włosy dłuższe - nożyczkami. dla siebie zorganizuj od razu rolki do czyszczenia ubrań, bo sierść jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś