Dodaj do ulubionych

Catering na święta

09.04.20, 19:51
Miałam ochotę coś zamówić, bo na taką ilość osób nie chce mi się gotować i co? Wszędzie to samo, nieśmiertelne i nudne klasyki. Chciałabym coś smacznego i mniej banalnego niż żurek, jajka z majonezem czy innymi klasycznymi farszami, schab ze śliwką i inne takie, minimum jakieś mocno podkręcone klasyki, a najlepiej mocno niebanalne wariacje na świąteczne klimaty. Przejrzałam oferty od full wypas do lokalnych i wszędzie to samouncertain
Obserwuj wątek
    • nenia1 Re: Catering na święta 09.04.20, 19:58
      Niektórym wiecznie wiatr w oczy...
      • gaskama Re: Catering na święta 09.04.20, 20:09
        Nie wiem, skąd jesteś, ale w Warszawie wiele knajp będzie dowozilo też w święta. Ja nie zamierzam NIC gotować. Nie planuje też większych zakupów. Kilka awokado, jajek i pomidorów i rzodkiewek na śniadanie. I tyle. Jak widzę te kolejki przed sklepami, to mi się słabo robi.
        • trillian Re: Catering na święta 09.04.20, 20:56
          Jakby była spoza Warszawy to by podała miasto tongue_out
        • nunia01 Re: Catering na święta 10.04.20, 15:09
          Mniejsze zakupy też trzeba zrobićsmile Same te rzodkiewki nie przyjdą.
      • gaskama Re: Catering na święta 09.04.20, 20:09
        Przepraszam, to było do mia_mia.
        • mia_mia Re: Catering na święta 09.04.20, 20:32
          Wszystkie knajpy dowożą, ale wszystkie prawie to samo.
          • gaskama Re: Catering na święta 09.04.20, 20:51
            Jaja sobie robisz, prawda?
            • bywszy Re: Catering na święta 10.04.20, 11:16
              gaskama napisała:

> Jaja sobie robisz, prawda?

Przecież od tego zaczęła, że nie chce robić. suspicious

Ty też zresztą nie (chociaż kilka jednak kupisz). tongue_out
    • me-lissa Re: Catering na święta 09.04.20, 20:08
      Jeśli mieszkasz w południowej części Warszawy to mogę coś polecićsmile
      • gaskama Re: Catering na święta 09.04.20, 20:10
        A możesz mi?
      • mia_mia Re: Catering na święta 09.04.20, 20:23
        Nie mieszkam, ale mogę podjechać.
        • me-lissa Re: Catering na święta 09.04.20, 21:06
          Antich na Kabatach. Mają dania na święta włoskie ale podchodzące - np zupa z roślin strączkowych na białej kiełbasie. A jedzenie pyszne, polecam
          • gaskama Re: Catering na święta 09.04.20, 21:08
            Łe, nasza stała knajpa od 18 lat. Fajna.
    • angazetka Re: Catering na święta 09.04.20, 20:18
      Ja zamówiłam łososia z marchewki i śledzie z boczniaków, czy to wystarczająco podkręcone? tongue_out
      • bywszy Re: Catering na święta 10.04.20, 11:19
        angazetka napisała:

> Ja zamówiłam łososia z marchewki

Sam bym se wystrugał. tongue_out

> i śledzie z boczniaków, czy to wystarczająco podkręcone? tongue_out

Tu już gorzej. uncertain Te tak, wystarczająco. tongue_out
    • jestem-pan-hrabia Re: Catering na święta 09.04.20, 20:20
      mia_mia napisał(a):
      > Miałam ochotę coś zamówić, bo na taką ilość osób nie chce mi się gotować i co?
      > Wszędzie to samo, nieśmiertelne i nudne klasyki.

W święta gotuje się i je klasyki.
      W inne dni można wydziwiać.
      • mia_mia Re: Catering na święta 09.04.20, 20:22
        Klasyki to sobie mogę sama ugotowaćwink
        • angazetka Re: Catering na święta 09.04.20, 20:24
          No ale, jak napisałaś, nie chce ci się wink
      • aerra Re: Catering na święta 09.04.20, 20:58
        Zgadzam sie jak najbardziej.
        Planujemy klasyczną pizzę z salami (dziecię). Jeszcze bardziej klasyczny butter chicken (mąż) i tajskie curry (też klasyka, dla mnie) tongue_out
        • rapido81 Re: Catering na święta 10.04.20, 11:09
          Jakiś czas temu udało mi się dostać w salonie masażu namiar na Tajkę co sprzedaję produkty dla Tajów w W-wie, mówi tylko po angielsku, ale można się dogadać, tutaj filmik jak to jest przygotowywane: www.youtube.com/watch?v=BE0U-KKHAC8
    • mid.week Re: Catering na święta 09.04.20, 20:40
      życie jest ciężkie!
    • crea.tura Re: Catering na święta 09.04.20, 21:04
      zamów pizzę, ewentualnie kebab, lub frytki z posypką. będzie bardzo alternatywnie, można rzecz - niebanalna świąteczna wariacja
    • stavros2002 Re: Catering na święta 09.04.20, 21:12
      Może po prostu w Święta ludzie lubią tradycję i nie są wystarczająco postępowi i niebanalni jak ematki?

mia_mia napisał(a):

> Miałam ochotę coś zamówić, bo na taką ilość osób nie chce mi się gotować i co?
      > Wszędzie to samo, nieśmiertelne i nudne klasyki. Chciałabym coś smacznego i mn
      > iej banalnego niż żurek, jajka z majonezem czy innymi klasycznymi farszami, sch
      > ab ze śliwką i inne takie, minimum jakieś mocno podkręcone klasyki, a najlepiej
      > mocno niebanalne wariacje na świąteczne klimaty. Przejrzałam oferty od full wy
      > pas do lokalnych i wszędzie to samouncertain
    • pitupitt Re: Catering na święta 10.04.20, 12:28
      Faktycznie, problem wagi państwowej...
    • starczy_tego Re: Catering na święta 10.04.20, 15:11
      No ja np żurek czy jajka faszerowane jem głównie tylko w Wielkanoc 😂 robię sama, ale jeśli bym musiała zamawiać, to bym zamówiła klasyki właśnie.
      • mia_mia Re: Catering na święta 10.04.20, 15:37
        Ja żurek jadłam raz na kilka lat, bo w mojej rodzinie nie je się tego na święta, ale dziecko strasznie polubiło, więc teraz gotuję często. To samo kaczkę i pieczony drób jemy często i chociaż z różnych przepisów, to zwykle w moim wykonaniu smakują podobnie, zrazów czy podobnych mięs nie lubię ja i dziecko, mazurków nie lubimy wszyscy. Zamarzył mi się zestaw jajek z jakimiś ciekawymi farszami, a na 3 osoby przecież nie będę robiła mikro porcji, jakiś zestaw przekąsek, pasztetów, sałatek. Taki świąteczny szwedzki stół.
        Wiem, że wszystko można zrobić samemu, ale robienie mikro ilości jest strasznie czasochłonne i wychodzi drożej niż zamówienie, bo zostaje się z mnóstwem ledwo napoczętych produktów.
    • tiszantul Re: Catering na święta 10.04.20, 15:23
      Dramat kulinarnego oikofoba, zmuszanego przez opresywną polską tradycję do jedzenia jajek. Na szczęście znalazła się włoska knajpa na Kabatach, Wielkanoc uratowana smile
    • pani-nick Re: Catering na święta 10.04.20, 16:11
      Nie cierpię wynalazków na świątecznym stole.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka