astrologia333 25.04.20, 23:39 Żyje, nie żyje? Fałszywa plotka? Czy jego ewentualna śmierć coś zmieni w światowej polityce, w tym kraju? Kobietabu władzy? Rok 2020 dziwny rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivanova Re: Kim Dzong Un 25.04.20, 23:51 Kim był znanym złem (o ile oczywiscie to prawda). Jaka bedzie siostra nie wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 01:14 jak podają media - "siostra ma być surowsza od brata", ale jak wiadomo media podają różne rzeczy i wiele z nich jest nieprawdziwych, szczególnie te z dramatycznymi tytułami Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 11:12 media mogą mieć rację. kobiety mają często mniej skrupułów, niż mężczyźni. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 00:34 Dziwny ten rok, co nie? Freaky to mało powiedziane, wiecie, że dla nich słońce zgasło? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 07:17 Podejrzewam, że na razie większość Koreańczyków północnych nie ma zielonego pojęcia czy "Słońce" zgasło a nawet, że jest poważnie chore. Oni są trzymani w niewiedzy tyle ile potrzeba na wyłonienie nowego przywódcy. Ciekawe co z jego żoną i dziećmi (podobno dwójką). Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 17:22 Nawet najbardziej nieświadomy Koreańczyk z KRLD zauważy, że od kilku tygodni Wielki Wódz nie pojawia się na uroczystościach, w tym rocznicy urodzin Kim Ir Sena. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 18:01 Ale nie zapyta , pary z gęby nie puści bo może sprowadzić nieszczęście na swoją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 23:59 A skąd wiesz, co nieświadomy Koreańczyk widzi w tv i czyta w gazetach? Obstawiam, ze dla krajan Wielki Kim był jak najbardziej obecny na wszyskich uroczystościach... Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 00:28 Sygnał koreańskiej ludowo-demokratycznej TV dociera poza KRLD, więc to mogłoby nie przejść, bo znaczyłoby, że sprawa jest jeszcze poważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 23:22 Ale co za problem wstawić sobowtóra np? I co niby mieliby zrobić ci, co oglądają to poza KRLD-zadzwonić do redakcji z reklamacją? Wysłać maila do Koreańczyków, demaskując oszustwo? Oh, wait... Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 19:40 kk345 napisała: > A skąd wiesz, co nieświadomy Koreańczyk widzi w tv i czyta w gazetach? Fakt Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 00:41 Raczej nic nie. Pół Korei żyje w XIX wieku a drugie pół w XXII. Jak wyobrażasz sobie ich połączenie? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 01:08 W dodatku państwom ościennym nie jest na rękę, żeby miliony głodnych i zacofanych Koreańczyków z północy zwaliły im się na głowę, dlatego Kima nikt nie tyka. Stany tsięjątrzą od dziesięcioleci, żeby Koreańczycy się nie kolegowali za bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 13:04 Tak mi się przypomniało pl.pinterest.com/pin/860328335055489140/ Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 01:41 Biorac pod uwage ich polityke, reżim i propagande jaka tworzą ( tvp to im nawet do pięt nie dorasta) to sens mialoby udawanie, ze ciagle zyje, aniżeli medialne pogrzebanie go za życia, szczegolnie teraz nie wiem co niby mialoby to dać. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 17:02 Nie wiadomo o niej na 100 % nic, bo to co oficjalnie wiadomo niekoniecznie musi być prawdziwe. Co do faktu że to kobieta, to historia już nie raz dowiodła że te potrafią być okrutniejsze od mężczyzn, ale jak jest z tą konkretną znów nie wiadomo. A że informacje sprzeczne i wraz z informacją że nie żyje przeczytałam też, że Chiny wysłały specjalistów lekarzy do pomocy przy leczeniu. I stanął mi przed oczami pierwszy z odcinków serialu Doctor Stranger, gdzie w sposób ściśle tajny i przymusowy zwerbowano południowokoreańskiego kardiochirurga do operacji na otwartym sercu północkokoreańskiego przywódcy. Sama operacja nie jest clou filmu, więc mogę zdradzić że się udała, istotą są dalsze losy lekarza i jego syna, którego ściągnięto na północ jako zakładnika, by czasem lekarzowi nie przyszedł do głowy w czasie operacji niebezpieczny pomysł. Nie chcę spoilerować bo może któraś sobie ten film obejrzy, to takie trochę romansidło, z reżimowymi rozgrywkami w tle. Na zachętę trailer z piosenką z filmu, która spodobała mi się, mimo iż stylistycznie trochę oldschoolwa www.youtube.com/watch?v=ASwRa-NsISU Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 17:09 zapomniałam dodać, że serial jest południowokoreański, nie północnokoreański, ma fajną obsadę młodych lekarzy (już kiedyś pisałam, że jestem fanką koreańskich dram), a prezydenta południa gra w nim jeden z moich ulubionych aktorów starszego pokolenia, Cheon Ho-Jin jest dostępny z polskimi tłumaczeniem na dramaqueen.pl po zalogowaniu, lub bez logowania za to z przerywnikiem na reklamy na www.viki.com/tv/22343c-doctor-stranger Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 23:02 A oglądałaś hit Netfliksowy "Crash Landing on You"? Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 00:04 Przymierzam się, Hyun Bin już by wystarczył by zachęcić 😃. Ale czytałam recenzje i jest obiecująco, zwłaszcza że na dq tłumaczą właśnie. A jak Twoje wrażenia, warto? Polecam negocjatora z nim w roli czarnego charakteru, na dq dostępne na pewno po polsku, czy na netfliksie nie jestem pewna bo nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:16 jasnoklarowna napisała: > Przymierzam się, Hyun Bin już by wystarczył by zachęcić 😃. Oj, tak, świetny tu jest! > Ale czytałam recenzje i jest obiecująco, zwłaszcza że na dq tłumaczą właśnie. > A jak Twoje wrażenia, warto? Bardzo warto. Od tej pory obejrzałam kilka innych seriali i na ich tle CLOY wypada bardzo na plus. > Polecam negocjatora z nim w roli czarnego charakteru, na dq dostępne na pewno p > o polsku, czy na netfliksie nie jestem pewna bo nie mam Juz obejrzałam Niestety, albo stety, po CLOY wsiąkłam w tego aktora i teraz oglądam po kolei wszystko z nim, co mi wpadnie w łapy. Cudny jest, naprawdę. Bardzo fajny tez w Confidential Assignment, ale mnie sie we wszystkim podoba, nawet w Secret Garden, czy Millionaire's First Love. Bardzo przyjemnie dla oka wygląda w Memories of the Alhambra. A aktualnie jestem w trakcie "Hyde, Jekyll, Me". Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 23:41 Millionaire's First Love z tego nie obejrzałam i Confidential. A o aktorze chyba zasłużenie krąży opinia że co nie dogra to dowygląda Jeckyll Hyde dla mnie dużo lepszy od secret garden. Polecam Ci w takim razie inny film, kręcony w tym samym czasie, o bardzo podobnej tematyce, tzn. kwestia osobowości wielu, Hyun Bin odrzucił tamtą rolę, zagrał ją inny dość znany i całkiem dobry aktor, Ji Sung, typowe południowokoreańskie klimaty: rodzina bogatych w niej walka o władzę i tzw. trupy w szafie, i znów te podchody damsko męskie które mnie czasem śmieszą (jakby wspólna noc była czymś niewyobrażalnym), ale już się przyzwyczaiłam . Nawet się o sąd kwestia plagiatu oparła, choć aż tak podobne nie są Ja lubię ich sensacyjne filmy, część naprawdę trzyma w napięciu, teraz jestem na etapie Watchera, www.viki.com/videos/1152064v świetny, trochę odbiegłam od tematu wątku, ale ja jestem maniaczką dram, więc jak chcesz jakieś typy to pisz co lubisz, jakiś czas temu zakładałam wątek o miłośniczkach dram, tam może też coś znajdziesz. Z kryminalnych Hartless City, Monster, A i mój hit, Voice, aktor, który zagrał mordercę Kim Jae Wook był tam świetny, jego diaboliczne uśmiechy i szalone oczy naprawdę zrobiły na mnie wrażenie, wcześniej w 2 innych filmach był jakiś taki bezpłciowy, po tym filmie zmieniłam o nim zdanie na duży plus, pozostała obsada też świetna. Miłego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 19:38 jasnoklarowna napisała: > Millionaire's First Love z tego nie obejrzałam i Confidential. A o aktorze chyb > a zasłużenie krąży opinia że co nie dogra to dowygląda Oj, zdecydowanie. Bardzo dużo uroku osobistego. Ale i aktorem jest niezłym. Na pewno w porównaniu z wieloma innymi gwiazdorami koreańskimi, którzy tylko wyglądają, a ich kamienne twarze pozostają niezmienione przez cały czas "gry". > > Jeckyll Hyde dla mnie dużo lepszy od secret garden. > Polecam Ci w takim razie inny film, kręcony w tym samym czasie, o bardzo podobn > ej tematyce, tzn. kwestia osobowości wielu, Hyun Bin odrzucił tamtą rolę, zagra > ł ją inny dość znany i całkiem dobry aktor, Ji Sung, typowe południowokoreański > e klimaty: rodzina bogatych w niej walka o władzę i tzw. trupy w szafie, i znów > te podchody damsko męskie które mnie czasem śmieszą (jakby wspólna noc była cz > ymś niewyobrażalnym), ale już się przyzwyczaiłam . Nawet się o sąd kwestia pl > agiatu oparła, choć aż tak podobne nie są Jaki tytuł? > > Ja lubię ich sensacyjne filmy, część naprawdę trzyma w napięciu, teraz jestem na etapie Watchera, www.viki.com/videos/1152064v > świetny, Dzięki, dodałam do kolejki do obejrzenia. Mnie z dostepnych na Netfliksie podobały się jeszcze "Kingdom" i "Mr. Sunshine". Natomiast mega irytujące okazały się "Somethig in the Ran" i "One Spring Night". Bardzo NIE polecam. Ciekawy był "Love and Future", akurat japoński. Japończycy mają chyba inne standardy moralności dla seriali, bo sceny erotyczne w porównaniu z serialami koreańskimi wręcz śmiałe Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 21:10 Sory, teraz się zczaiłam że tytułu nie podałam Kill me heal me, jest na netfliksie z tego co wiem. Do mr sunshine też się ustawiam w kolejce, ma świetną ścieżkę dźwiękową, no i Lee Byung Hyun, jeden z niewielu koreańskich aktorów który jest znany za granicą, z tego co czytałam to w stanach sukcesy odnosił Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 29.04.20, 19:25 jasnoklarowna napisała: > Sory, teraz się zczaiłam że tytułu nie podałam > Kill me heal me, jest na netfliksie z tego co wiem. Dzięki, niestety na Netfliksie juz chyba nie ma, ale poszukam gdzie indziej. > Do mr sunshine też się ustawiam w kolejce, ma świetną ścieżkę dźwiękową, no i L > ee Byung Hyun, jeden z niewielu koreańskich aktorów który jest znany za granicą > , z tego co czytałam to w stanach sukcesy odnosił Przyznam, że w tym serialu aktorzy mnie nie urzekli, podobała mi sie tylko jedna z pobocznych postaci, Koreańczyk żyjący jak Japończyk, więcej nie zdradzę, by nie spojlerowa. Chętnie zobaczyłabym rozwinięcie tego wątku. Natomiast sama fabuła i tło historyczne jest ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 29.04.20, 21:18 ja na dramaonline oglądałam, jeśli się zdecydujesz, to wspomnę, że brata głównej bohaterki gra bardzo obecnie popularny w Korei aktor Park Seo Joon, też go lubię bo jest bardzo odmienny w każdej z ról, potrafi stworzyć inny wizerunek do każdej roli, ostatnio gra w netfliksowej "Itaewon Class", bardzo chwalona, też fajny w The Divine Fury, świetny w komedii Whats wrong with secretary Kim, - to na viki oglądałam, polecam, miał też mały epizod w Parasite- grał studenta kolegę głównego bohatera Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 30.04.20, 00:05 jasnoklarowna napisała: > ja na dramaonline oglądałam, jeśli się zdecydujesz, to wspomnę, że brata główne > j bohaterki gra bardzo obecnie popularny w Korei aktor Park Seo Joon, też go lu > bię bo jest bardzo odmienny w każdej z ról, potrafi stworzyć inny wizerunek do > każdej roli, ostatnio gra w netfliksowej "Itaewon Class", Znam go, oglądałam właśnie w Itaewon Class. Może być jako aktor, choc wizualnie nie do końca mi pasuje. Córka (która wciągnęła mnie w k-dramy) oglądała go w Hwarang. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 30.04.20, 11:33 Tak, moja też w Koreę wsiąkła, bardziej k_pop niż dramy ale hwarang oglądała. Już nawet w koreański jest lepsza niż ja 😃😉 Moja ma 15,5 w jakim wieku twoja? A co do aktora, to zobacz go w Secretary Kim, może zmienisz zdanie😃 bo wygląda tam zupełnie inaczej, dużo lepiej niż w Itaewon Class, do tego film lekko komediowy. jeszcze inną kreację zarówno wizualnie jak i charakterologicznie takiego trochę przegrańca życiowego w Fight for my way zagrał Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 30.04.20, 13:41 jasnoklarowna napisała: > Tak, moja też w Koreę wsiąkła, bardziej k_pop niż dramy ale hwarang oglądała. J > uż nawet w koreański jest lepsza niż ja 😃😉 Moja ma 15,5 w jakim wieku twoja? Ten sam wiek. Tez raczej słucha, jest fanką BTS. > A co do aktora, to zobacz go w Secretary Kim, może zmienisz zdanie😃 bo wygląda > tam zupełnie inaczej, dużo lepiej niż w Itaewon Class, do tego film lekko kome > diowy. > jeszcze inną kreację zarówno wizualnie jak i charakterologicznie takiego trochę > przegrańca życiowego w Fight for my way zagrał Zobaczę, chociaż lista filmów do obejrzenia robi sie coraz dłuższa. Chcę też obejrzeć coś z Sung Joonem, bo zaciekawił mnie w Hyde, Jekyll, Me, oraz z Yoo Yeon seok'iem, bo z kolei fajną miał rolę w Mr. Sunshine. Szkoda, że na viki.com dużo filmów i seriali jest niedostępnych dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 07:12 Ja oglądałam. Niezły choć... nie wiem jak to opisać... aktorzy zachowują się wobec siebie tak inaczej , tak nie europejsko (i staroświecko) Wiem, wiem, to nie Europa ale nie mogłam się przestawić No i Korea Północna jednak mocno wygładzona w tym serialu jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 10:49 Heca taka specyfika tych seriali, taka kultura, stosunki damsko męskie tak wyglądają oficjalnie, mnie trochę te klimaty wciągnęły, taka odmienność, Północ to oddzielny temat, zachaczany w niektórych filmach, zazwyczaj ciężkie kalibry Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:12 heca7 napisała: > Ja oglądałam. Niezły choć... nie wiem jak to opisać... aktorzy zachowują się wo > bec siebie tak inaczej , tak nie europejsko (i staroświecko) Tak, tez na to zwróciłam uwagę, szczególnie, że był to mój pierwszy koreański serial. Wiem, wiem, to > nie Europa ale nie mogłam się przestawić No i Korea Północna jednak mocno wy > gładzona w tym serialu jest. > I tu sie zgadzam. Mnie dodatkowo wkurza, że bohaterowie często wręcz wrzeszczą o rzeczach, za które zaraz by ich ktos zadenuncjował... Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:42 Tjaaa. Panu bohaterowi łatwo przychodzi spotykanie się z Południową Koreanką Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 15:59 A mi się wydaje, że to niektórych percepcja się zmienia, gdy oceniają kobietę, po której spodziewają się więcej dobrego. Mężczyznom niestety bardziej syte wybacza złe uczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
katecat1 Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 01:14 Brzmi jak fabuła opowiadania Fabera. Tylko tam była pani kardiochirurg wyciągnięta w tym celu z łagru i sprowadzili jej córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 21:18 Nie czytałam, ale zachęcająco brzmi. Jaki tytuł konkretnie? Tu głównie akcja skupia się na dalszych losach syna, jego ucieczce, jego poszukiwaniach narzeczonej skazanej, potem rozgrywkach w Korei Południowej, próbach ingerencji szpiegów północnych, generalnie romans sensacyjny z reżimem w tle, polecam film, a swoją drogą poczytam, może scenarzysta się inspirował opowiadaniem o którym puszesz Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kim Dzong Un 26.04.20, 17:10 Trump twierdzi, że jest w stałym kontakcie z Kimem, że są przyjaciółmi i Kimowi nic nie jest: "Prezydent USA Donald Trump jest zdania, że doniesienia o rzekomym pogorszeniu się stanu zdrowia przywódcy Korei Północnej Kim Dzong Una są "fałszywe". Donald Trump uważa, że to "kolejny fake news" CNN. - Mamy dobre stosunki z Koreą Północną, mam dobre relacje z Kim Dzong Unem i nic mu nie jest - dodał Donald Trump." Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 00:08 Trump wiele rzeczy twierdzi😁 Vide ostatnie jego teorie o odkażanie dożylnym. Tam może być teraz wszystko możliwe, łącznie z tym że umiera i specjalnie go nie ratują jak kiedyś Stalina aż po to, że np w spokoju dochodzi do siebie po np odsysaniu tluszczu Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 11:02 Wiem. Pokazuję tylko miłośniczkom prawactwa i Trumpa jaki to jest debil. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:31 woman_in_love napisała: > Wiem. Pokazuję tylko miłośniczkom prawactwa i Trumpa jaki to jest debil. Wszyscy debile tylko ty inteligentna .Zmień nastawienie do ludzi .Bo czytać się nie chce ciebie.I odrobinę kultury .Dasz radę . Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:41 To niech ksiądz wyniesie się z tego forum. Nie jest przymusowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 00:11 To jak wstrzykujesz sobie już domestos? Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 11:08 no nie wiem... on ma jeszcze siostrę, która będzie jego następczynią, gdyby faktycznie coś poszło nie tak z nim. wczoraj na ten temat w polsacie mówili. nie wiadomo, czy za jej rządów, byłoby tam lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 11:17 ale zanim młody zacznie rządzić, trochę wody jeszcze upłynie. siostra podobno ma odgrywać tam znaczącą rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 11:33 Regentka. Tylko nie wiadomo czy dzieciak dorosłości dożyje 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 15:12 no, brat kima to ofiara "bezczelnego" zamachu na lotnisku. 2 turystki zostały poproszone przez nieznajomego o pomoc przy wkręceniu kolegi, zgodziły się, podeszły do niego podały co miały podać, po czym okazało się że to była trucizna, a "kolega" to najstarszy z braci kim. to nie tak dawno było, w sensie ze 3 lata może4 temu. czy te kobiety jeszcze żyją? Pewnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 15:20 pamiętam. kiedyś w jednym z reportaży mówili o tym zabitym starszym bracie. za dużo wiedział i doszło do tego, ze ukrywał się z rodziną przed bratem, ale ten i tak znalazł sposób, żeby się go pozbyć. jest jeszcze jeden brat, ale ten siedzi za granicą i odciął się całkowicie od swojej dynastii. jeśli się nie mylę, to on muzykiem jest? gra w jakimś zespole? już nie pamiętam dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:32 tanebo001 napisał: > Ma też syna. Wiemy tanebo .Ciekawi czy żyje.Siema. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Kim Dzong Un 27.04.20, 20:43 Niech ksiądz nie podrywa tanebo. Dziewica, ale to nie ministrant. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Kim Dzong Un 28.04.20, 00:08 To pokazuje zalety demokracji. Nie ma problemu z przekazywaniem władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Kim Dzong Un 30.04.20, 11:44 Sprecyzuję o co mi chodziło poruszając kwestie kobieta u władzy. Poniżej jest mniej więcej opisana rola kobiety w tym kraju. Ciężko więc uwierzyć, że nie będzie ona słupem bez żadnej mocy sprawczej. Czym innym jest być szefową do spraw propagandy a czym innym jednak głową państwa i to takiego. "Jest wyjątkiem – z badania "Women of North Korea" z 2014 roku wynika, że lepsze uniwersytety w Korei wciąż utrzymują limit maksymalnie 30 proc. miejsc dla kobiet, większość przedstawicielek drugiej płci wykonuje pracę fizyczną lub prowadzi małe stragany, a na wysokich stanowiskach kobiety zatrudniane są niemal wyłącznie w organizacjach zajmujących się sztuką. Od późnych lat 70. kobiety nie mogą nosić tam spodni, a kiedy mają okres, bywają automatycznie wykluczone z życia publicznego, bo w sklepach dla miejscowych nie ma dla nich podpasek ani tamponów. Pojawiają się również głosy uciekinierów, że kobietom zabrania się jeździć na rowerze, a większość mieszkańców nie wie, czym jest prezerwatywa, choć te pojawiły się już dawno na czarnym rynku. Brak wiedzy i/lub dostępu oznacza ograniczoną kontrolę urodzeń, a co za tym idzie – w wielu sytuacjach uzależnienie możliwości robienia kariery od czystego przypadku." Czy będzie wieksxym tyranem, ciężko stwierdzić, szczególnie w kontekście tego jaką ewentualnie będzie mieć władzę. Czy poprawi pozycję kobiet w tym kraju. Wątpliwe. www.ofeminin.pl/swiat-kobiet/to-dla-nas-wazne/kim-jest-siostra-kim-dzong-una-jak-zyja-kobiety-w-korei/q9xz66l Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Kim Dzong Un 02.05.20, 10:25 Kim jednak żyje. Alleluja. Zmartwychstał. Wylegiwał się grubasek w swoim spa 🤣😎 Odpowiedz Link Zgłoś