Dodaj do ulubionych

Relamacja czy Co?

15.05.20, 16:51
Witam, pytam Co MA zrobic Mama, kupila sobie tel. Kom. W Neonet w styczniu tego roku I Co chwile jest w reklamacji, tzn. Byl juz 3x a za 3 napisali ze tel jest sprawny, (wczesniej usterke usuneli) chodz Co mama rozmawia, cos jej przerywa rozmowe I po prostu rozmawiac sie nie da. Co moze w takiej sytuacji zrobic aby odzyskac kase I kupic inny Telefon. Doradzcie Madre ematki, z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • fajnedziewcze Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 18:45
      Reklamacja oczywiscie mialo byc, nikt nic?
    • danaide Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 19:48
      No i co Ci ten Co odpowiedział?
    • puella_174 Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 20:07
      Napisz po polsku o go chodzi, to może ktoś Ci odpowie. Tobie nie chce się poprawnie napisać kilku zdań, innym się nie chce tego czytać ani tym bardziej na to odpowiadać.
    • joanna05 Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 20:45
      Obstawiam CO.
      • fajnedziewcze Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:09
        Kupila mama telefon Komorkowy w styczniu, juz byl 3x na reklamacji(2x niby zreperowano usterke) teraz za 3x napisano ze telefon sprawny, mama chce odzyskac kase I kupic inny Telefon Bo ten jest wiecej na reklamacji w serwisie niz ona z niego moze korzystac. Jakiego argumentu uzyc aby byl skuteczny I zeby oddali pieniadze.
        • livia.kalina Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:13
          A co jest w umówię kupna?
          • fajnedziewcze Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:22
            Nie wiem, nie czytalam umowy a Mama daleko.
    • kg.82 Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:15
      A może zamiast zwalać wszystko na telefon warto się przejść do operatora i sprawdzić czy karta sim nie jest uszkodzona?
      • fajnedziewcze Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:21
        Tez tak Mamie powiedzialam, ale Jak przeklada do starego Telefonu, to dziala I rozmawia bez przerywania rozmowy, wiec raczej to nie wina karty.
    • eliszka25 Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:27
      A jesteś pewna, że to uszkodzony telefon? Mój ojciec też zawsze ma problem z telefonem. Brzmi dokładnie tak samo, czyli też ciągle „coś mu przerywa”. W końcu doszliśmy do tego, na czym polega „usterka”. Ojciec podczas rozmowy trzyma telefon tak, że praktycznie zawsze wciśnie coś przez przypadek i rozmowę przerywa.
      • fajnedziewcze Re: Relamacja czy Co? 15.05.20, 22:31
        Tak, na pewno to wina Telefonu, Bo Jak po takiej przerwanej rozmowie, dzwoni kolezanka to niestety rozmowa jest rozlaczana samoistnie.
        • sliwka-1 Re: Relamacja czy Co? 16.05.20, 04:25
          Miałam podobny problem. Tyle, że mnie akurat skończyła się gwarancja i nie mogłam wymienić na inny. Ale skoro u Ciebie jest jeszcze gwarancja- to dlaczego nie próbujesz u operatora?
    • mak_z_figa Re: Relamacja czy Co? 16.05.20, 06:45
      W takim przypadku lepsza będzie rękojmia. Reklamacja jest na warunkach producenta, a rękojmia jest ustawowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka