Dodaj do ulubionych

stop celebryzacji pseudonauki!!!

26.05.20, 09:35
natemat.pl/zdrowie/309743,komarenko-gorniak-brzozowski-o-koronawirusie-powiedzmy-stop natemat.pl/309777,brzozowski-o-lekarzach-w-tvp-ciemiega-ostrzega-przed-teoriami-spiskowymi
ojejku, panu się posypała kariera pływania na desce... Jak dla mnie większy pożytek przynosi zbieracz psich kup. Kończą się kariery sportowców, celebrytów... Jak pan zbiedniał to niech idzie pracować w fabryce!
Obserwuj wątek
    • kryzys_wieku_sredniego Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 10:12
      Każdy ma swój sposób na życie na zarabianie, jakby ci nagle odebrano jedyne źródło utrzymania to byś śpiewał inaczej.
      No jak kurwa można tego nie ogarniać pisząc niech idzie do fabryki.
      Zapewne pójdzie do innej pracy ale na razie żyje nadzieją, że może dalej będzie robił co kocha.
      • chococaffe Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 10:31
        Jest różnica między nadzieją na kontynuację kariery na dotychczasowych warunkach a chamskim i agresywnym bełkotem przeciwko lekarzom.
        • kryzys_wieku_sredniego Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 10:46
          Odnoszę się do podsumowania a autora wątaska.
          Widzę, że tutaj ludzie się cieszą, że innym życie się sypie. Zacierają rączki, że będą zwolnienia wśród tych nierobów nauczycieli i urzędników, i darmozjadów górników, i że nareszcie doceniony zostaje prawdziwy Polak ... tylko kto to jest dzisiaj?
          • chococaffe Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 10:52
            Też to zaobserwowałam (tę radość i satysfakcję z kłopotów innych, a także atakowanie). Jednak odnoszę sie do tresci i istoty problemu to co się teraz dzieje, np wszystkowiedzący celebryci agresywnie atakujący lekarzy (pomijam już teorie spiskowe) . I niektóre forumki zapatrzone w to... żal.

Szkoda gadać.
            • ajaksiowa Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 11:21
              Im większą głupotę celebryta chlapnie tym bardziej jest na topie "a chyba o to w celebryckim życiu chodzi,a idiotów łykających te bujdy może mi najwyżej być troch€ żal😞😞
              • grey_delphinum Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 11:43
                Zasadniczym tematem tego artykułu nie jest to, ze się komuś "posypało życie z powodu koronawirusa", ale fakt, ze różnej maści celebryci wygadują w mediach wiele szkodliwych bzdur, w które naiwni ludzie wierzą bez zastrzeżeń.
                • antonina.n Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 12:28
                  I chodzi tez o to, że jeśli Maryla Rodowicz albo inna gwiazda pisze, ze nie ma na rachunki, to mi jej jakoś mniej żal niż mojej fryzjerki....

I nie ogarniam myślenia, ze większe zarobki to większe wydatki. To oczywiście prawda. Ale zarabiając 150tys za koncert, czy choćby 30tys miesięcznie, to jednak trudniej się spłukać do zera, niż jak zarabia 3 tysiące.
          • kebabbathehutt Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 17:13
            Niestety tez to zauważyłam. Zwłaszcza w wykonaniu autora postu.... To chyba cos na zasadzie: "Mi jest zle to innym tez dobrze byc nie moze" 🤦🏻‍♀️ Jakby sie soba zajęli, zamiast tak bardzo skupiać sie na innych, to moze nawet mieliby lepsze zycie....
            Za czasów mojej młodości bardzo popularne bylo powiedzenie: "Nic tak nie cieszy jak niepowodzenie kolegi" (nie pamietam skąd sie wzięło). Widzę, ze tego typu mentalność jeszcze w narodzie niestety istnieje...
      • swinka-morska Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 12:36
        kryzys_wieku_sredniego napisał(a):

> Każdy ma swój sposób na życie na zarabianie, jakby ci nagle odebrano jedyne źródło utrzymania to byś śpiewał inaczej.

Jakoś nie jestem w stanie wyobrazić sobie siebie klepiącej bzdury sprzeczne z medycyną opartą na faktach i powołującej się na pseudoekspertów celebrytów z jutuba. Niezależnie od aktualnej sytuacji zawodowo-finansowej.
    • swinka-morska Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 12:35
      Warto udostępniać:
      www.facebook.com/WatchHealthCare/
    • dramatika Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 12:51
      Rozpowszechnianie bzdur przez celebrytów, hochsztaplerstwo i "szamanizm" medyczny to jedno, a skorumpowanie środowisk naukowych to drugie.
      Na jedno i drugie zjawisko stosuje się tę samą pałkę "teorii spiskowych", co jest bzdurą. Środowisko naukowe jak najbardziej jest podatne na manipulacje, wpływy i sakiewkę. Pisze o tym choćby prof. Łętowska na przykładzie kredytów frankowych. Skala zjawiska jest tutaj gigantyczna. Ostatnio wielu naukowców - prawników, w tym uznany profesor prawa, podpisało się pod "poradnikiem dla frankowiczów" zamieszczonym w prasie, będącym niczym innym jak zbiorem artykułów pisanych na zamówienie bankowej organizacji lobbystycznej - i to ci naukowy i profesorowie byli autorami tych artykułów. W większości całkowicie kłamliwych, stojących w sprzeczności z podstawami prawa.
      Nie ma żadnych powodów aby uważać, ze np. w przypadku medycyny ci naukowcy zachowują się zupełnie inaczej niż w przypadku branży prawnej.
      • ferra Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 16:48
        wytyczne dla koleżków z WHO - jak mają postępować z "bydłem ludzkim" w przyszłości
        • gyubal_wahazar Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 17:08
          Jeśli to prawdziwy cytat, to czapka z głowy, za to że miał chłop odwagę zadrzeć z big pharmą.

Co do meritum, to nie wiem kto przy zdrowych zmysłach uważa celebrytów za jakikolwiek autorytet medyczny, ale odbieranie im prawa do wypowiedzi, to jeszcze większa głupota
      • martishia7 Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 16:56
        Mój kolega ze studiów zauczestniczał w tej publikacji, niestety. Zadziwiło mnie to trochę, bo prywatnie to on ma światopogląd prawicowy w wydaniu takim deko republikańskim, gdzie legalizm teoretycznie jest ważny. Cóż, ideały to piękna rzecz...
      • tanebo001 Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 17:11
        Brednia!
    • dr.amy.farrah.fowler Re: stop celebryzacji pseudonauki!!! 26.05.20, 12:53
      Ja mam nadzieję, że jednym z nielicznych korzystnych skutków pandemii będzie upadek całego tego influencersko-celebryckiego syfu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka