Dodaj do ulubionych

Polska pd-wsch

03.06.20, 22:54
Planuję wakacje w południowo wschodniej Polsce. Tereny zupełnie mi nie znane. Łącznie mamy do dyspozycji dwa tygodnie, z czego tydzień, może z 10 dni chcielibyśmy przeznaczyć na Bieszczady, nocleg na kempingu. Podpowie może ktoś z Was, który kemping wybrać? Pewnie codziennie nie będziemy w góry chodzić, nastawiamy się też na zwiedzanie okolicy samochodem, ale chciałabym, żeby na tym kempingu czuć było bliskość gór- myślałam o Ustrzykach Górnych. Przed i po pobycie w Bieszczadach, chcemy zatrzymać się w jakichś ciekawych miejscach po drodze (jedziemy z 3 miasta)- prawie na pewno w Lublinie i...no i właśnie nie wiem gdzie jeszcze? Okolice Sandomierza? Zamościa? Chcielibyśmy zwiedzić jakiś pałac/zamek atrakcyjny dla dzieci (Łańcut może?), ale też nie mam potrzeby zwiedzania każdego zabytku w okolicy, raczej taki zrównoważony wypoczynek-troche zwiedzania, trochę nacieszenia się natura, jakieś dobre jedzenie. Podróż z dziećmi 3 i 6 lat. Podpowiecie gdzie warto się w tamtych terenach zatrzymać, co zobaczyć?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Polska pd-wsch 03.06.20, 23:02
      Piękne rejony! Okolice Zamościa to tzw. Roztocze - bardzo ładne przyrodniczo. Roztocze rozciąga się od Kraśnika do Lwowa. Obczaj to.
      • olena.s Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:50
        Nie tylko przyrodniczo.
        Są tam resztki wiosek wygnanych w akcji Wisła. Niesamowicie natrafia się znienacka na pozostałości cmentarza czy kościoła w głębokim lesie.
        • ichi51e Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 13:17
          Mowa o atrakcjach dla 3 i 6 latka litosci
          • olena.s Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 15:55
            Dla 3-6 latka też będzie niesamowite odkrycie ruin w gęstym lesie. Jeżeli unikniesz opowieści o powojniu, akcji, wypędzeniach etc. to zostaje ci zaskoczenie nieco w stylu "Tajemniczego ogrodu" czy "Indiany Jonesa".
            Skadinąd rodzina wątkodajki jest wędrująca (a nie basenowo-przybrzeżna), a moim zdaniem dla dzieci nie uzależnionych od allin, to własnie odkrycia tego typu czynią wakacje magicznymi. Nie enty, niewątpliwie atrakcyjny, sklep z lodami.
    • zwyczajnamatka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 05:43
      Z 3 i 6 latkiem zwiedzać Łańcut czy inny zabytek - kiepsko to widzę.
      • sol_13 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 06:56
        W zeszłym roku z 4 i 7-latkiem spędziliśmy cały dzień na zamku krzyżackim w Malborku - bylo znakomicie. Dzieciakom bardzo się podobalo, a największym funem był lektor w sluchawkach.
        • gryzelda71 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:01
          Zawsze podziwiałam te 4latki które cały dzień potrafią spędzić na zwiedzaniu. Szkod,że nnigdy takiego nie poznałam.
          • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:45
            Nie spotkałaś, ale to nie znaczy, że ich nie ma. Znam dorosłych, którzy zwiedzać też nie lubią. Moi raczej nawykli do zwiedzania, często w weekendy, zwłaszcza zimowe - ale to nigdy nie jest cały dzień, ani nawet pół. Wychodzę z założenia, że najwyżej nie zobaczymy wszystkiego. Lubią, a byli już i w galeriach sztuki współczesnej i sztuki dawnej i zamki też widzieli.
            • gryzelda71 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:39
              Dlatego bardzo chciałabym poznać 4latki co cały dzień świetnie się bawią zwiedzając.
              • niemaznaczenia Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:10
                Też jakoś nie mogę znaleźć takich dzieci. Baseny, morze, taplanie się w rzeczce, wycieczki do lasu albo na łąkę, lunaparki jak najbardziej, ale 3-4latki zwiedzające z zapartym tchem muzea, wernisaże i analizujące perełki architektury, to dla mnie jakiś kosmos wink
              • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:15
                Przepraszam, myślałam że to złośliwie-watpiaco było.
                Myślę, że to oprócz cech osobniczych także kwestia tego jak się dzieciom to zwiedzanie zaserwuje. Np. w Malborku była kiedyś specjalna trasa dziecięca (nie wiem czy nadal jest) z jakimiś dodatkowymi atrakcjami. Moi synowie lubią zadania, zwiedzanie organizuje więc najczęściej w formie np. podchodów -musza znaleźć jakiś konkretny eksponat etc. Latem na zamkach/w pałacach są czasem jakieś pokazy rzemiosła, łucznictwa etc. To też atrakcja
                • black.emma Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 18:10
                  kintsugi napisała:

> Np. w Malborku była kiedyś specjalna trasa dziecięca (nie wi
                  > em czy nadal jest) z jakimiś dodatkowymi atrakcjami.

Jest 😊
              • kotejka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:23
                gryzelda71 napisała:

> Dlatego bardzo chciałabym poznać 4latki co cały dzień świetnie się bawią zwiedz
                > ając.

moje takie są, ilo mi przedstawic smile
                z 4 i 9 latkiem zwiedzalam 2 tygodnie rzym - od rana do wieczora, lacznie z bazylikami, muzeami watykanskimi itd
                to byly jedne z najpiekniejszych swiat jakie pamietam
                z 3 i pollatkiem spedzilismy caly dzien na zamku w malborku i bawil sie doskonale
                sredni w tym wieku zaliczal zabytki krakowa
                a z najmlodszym w wieku lat 4 i pol ubieglego roku spedzilismy 10 dni na zwiedzaniu warszawy
                w tym samym miesiacu przechodzil trase wielkiej ucieczki i zwiedzał klasztor oybin i zdobyl kilka niezbyt wymagajacych szczytow, majac 4 lata (teraz ma 5) dostal swoja pierwsza odznake pttku dla dzielnego turysty
                i w muzeum powstania warszawskiego zachowywal sie doskonale z tego co pamietam
                zamki, muzea, galerie i wyprawy blizsze i dalsze dla moich dzieci chleb powszedni
                a czterolatek to calkiem rozsadne, ciekawskie i rozumne stworzenie jest, mozna go wieloma rzeczami zainteresowac
                dzieci jęczydupy to z kolei dla mnie egzotyczne zjawisko jest smile
                • gryzelda71 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 18:19
                  Miło mi, ale to nie to samo co na żywo.
    • lot_w_kosmos Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 05:59
      Kazimierz Dolny, Nałęczów,Zamość., Lublin.
      Oczywiście całe Roztocze.
      Oczywiście całe Bieszczady i Okolice.
      Po drodze możesz zahaczyć o Góry Świętokrzyskie.
      Na tym terenie są też fajne parki rozrywki dla dzieci : Magiczne Ogrody, Farma Iluzji, Park Dinozaurów Bałtów.
      Masz też mniej przyjemne rzeczy, ale warte zobaczenia : obozy koncentracyjne i zagłady : największy i ogromną spuścizną : Majdanek, oraz miejsca pamięci po Sobiborze i w Bełżcu.
      • bywalec.hoteli Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:22
        Zwiedzanie Majdanka na wakacjach? Bez przesady.
        • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:29
          Obozy koncentracyjne na pewno nie. Zwłaszcza z tak małymi dziećmi, bez żadnego w temacie "przygotowania".
          • lot_w_kosmos Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 19:59
            Wymienilam 20 innych atrakcji. Ematka oraz gazeciarz ujrzeli jeno jedną, niepasującą.
            Żal. Pl jak mawiają moje latorośle big_grin
            • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 20:11
              Oj nie unoś się. Po prostu miejsca zagłady jako propozycja na wakacje z przedszkolakami są jednak dość kontrowersyjną propozycja. Terenów byłego obozu w moim regionie nie odwiedziłam nigdy i póki co się nie wybieram, to ponad moje siły.
              A za pozostałe pomysły dziękuję 😀miłego wieczoru
            • bywalec.hoteli Re: Polska pd-wsch 07.06.20, 17:02
              Po pierwsze nie jestem Gazeciarzem, po drugie pozostałe miejsca, które wymieniłaś są ok jako wakacje, natomiast nie wyobrażam sobie na wakacjach z dziećmi 3 i 6 lat jechać do obozu koncentracyjnego gdzie Niemcy zabili 250 tys. ludzi.
    • cauliflowerpl Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 07:04
      Krzyżtopór!
      • cauliflowerpl Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 07:43
        Acha, w Sandomierzu jest podziemna trasa do zwiedzania, może będzie czynna:
        www.przewodnicy.sandomierz.pl/podziemna-trasa-turystyczna

Natomiast zaraz obok, w Tarnobrzegu, jest muzeum przemysłu siarkowego, może się starszemu spodobać.
        mhmt.pl/muzeum-polskiego-przemyslu-siarkowego/

To wszystko obskoczycie śmiało w jeden dzień.
      • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:35
        Dla samej nazwy pojedziemy!smile
    • 1papryczka.chili Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 07:44
      Wydaje mi się , że 10 dni w Bieszczadach z małymi dziećmi to za długo. Maks tydzień. Dzieciom może się spodobać zoo w Zamościu. No i na pewno Farma iluzji i Magiczne ogrody. W Nałęczowie jest piękny park. Sandomierz jest urokliwy. W Lublinie to do zwiedzania jest Starówka, są parki jak np Saski i Zawilcowa (ten nowy jest i są tam fajne place zabaw dla dzieci). Poza tym w Lublinie jest Zalew Zemborzycki. Jeśli zabieracie rowery to tam dookoła zalewu jest ścieżka rowerowa. No i Roztocze, tam jest pięknie. Jest zalew w Krasnobrodzie, ale przede wszystkim trasa Szumów. Może być trochę za dluga dla malych dzieci ale przecież można dojść do pewnego momentu i wrócić. My szliśmy od Huty Szumy do Suśca. Ale w Suscu czekały na nas wcześniej zaprowadzone samochody. Tez bylismy z kilkorgiem dzieci ale były starsze. Na Roztoczu polecam domki nad Tanwią. Bylismy z 3 razy. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj.
      • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:34
        Dziękujęsmile A w Bieszczadach - mimo wszystko - polecasz jakieś konkretne trasy? Chłopcy do tej pory góry znają tylko zimą, starszy jest niezłym piechurem, ale musimy się dostosować pod młodszego (w sumie będzie miał już prawie 4 l.). Rowerów nie bierzemy, weźmiemy kaski, najwyżej będziemy wypożyczać jesli nas najdzie.
        • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:51
          Rowerem po Bieszczadach raczej nie pojedzisz , zwłaszcza z dziećmi.
          Co do tras to Polonina wetlinska jest polecana dla tych z dziećmi Ale żeby było lekko jak niektórzy opisują...ja mam inne zdanie Ale jeżeli dzieci wytrzymałe to dadzą radę
          Kolejka bieszczadzka, może otworzą mini zoo w lisznej
          Spacer do źródeł sanu Ale tu warto zarezerwować cały dzień i sam spacer dzieci może jednak znudzić...
        • ichi51e Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:33
          Farma iluzji jest droga i glownie sklada sie z dmuchancow. Za to magiczne ogrody sa bardzo fajne - na caly dzien
        • 1papryczka.chili Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 15:28
          Aż tak nie znam Bieszczad, w sumie my głównie nad Solinę jeździliśmy, ewentualnie do Polańczyka. W Bieszczadach rower odpada. A przypomniałam jeszcze sobie że na Roztoczu jest jeszcze Zwierzyniec i tam też bardzo ladny park jest i można tam rowerem pojechać. Jest jeszcze szlak wąwozów w Krasnobrodzie. Raz tam bylismy i one są świetne. Bardzo się tam dzieciakom podobało bo trzeba było się trochę powspinać i widoki leśne bajkowe tam są.
          • ichi51e Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 15:41
            Roztocze mi sie kojarzy ze jedziesz rowerem a tu w srodku szlaku - plot, szlaki koczyly sie w bagnie oraz ze mialy urocze atrakcje w postaci korzeni przez ktore nie dalo sie przejechac. Ewidentniw ktos zalozyl ze skoro da sie przejsc to da sie przejechac i to bylo wkurzajace
      • a.n.i.a.78 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:43
        my też byliśmy w domkach nad tanwią. 2 razysmile właśnie z forum je wzięłam. trzeci raz nie pojedziemy. dzieciom się już tam znudziło, objechaliśmy ten teren dwa razy.
        • andaba Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 13:59
          W Bieszczadach to polecam Bukowe Berdo - mniej oblegane, a widoki najpiękniejsze, łatwe podejście, z każdym świeżym dzieckiem szłam najpierw na Bukowe.
          Po drodze to polcam Przemyśl, Krasiczyn, ruiny zamku Sobień, Skansen w Sanoku, Beksińskiego, cerkiew w Równi, w Górzance...
    • a.n.i.a.78 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 07:53
      W Bieszczadach jest jeszcze dla małych dzieci kolejka wąskotorowa ruszająca z Cisnej. No i drezyny rowerowe na dwóch trasach. Zagroda żubrów w Mucznem, koło Cisnej leśne zoo. Dla dorosłych muzeum Beksińskiego w Sanoku, można pojechać do Arłamowa na basen.
      • maly_fiolek Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:58
        Nie polecam wąskotorówki, strasznie nudna.
        Polecam muzeum wydobycia ropy naftowej w Bóbrce, z możliwością spróbowania smaku ropy wyciągniętej z głębin ziemi wink
        • a.n.i.a.78 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:05
          moim dzieciom się podobała.smile
          • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:26
            No bo to właśnie od dziecka, człowieka zależy jeden zaliczy rawki z trojsykiem inny będzie marudził do sinych wirow...
          • maly_fiolek Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 13:19
            No moim nie bardzo. Znaczy pierwsze 5 minut było super, a potem 'to kiedy dojedziemy'. A ja niemądra wzięłam tylko rakiety do badmintona i dysk do rzucania uncertain, a komórek nie daję z zasady.
      • agiq Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 15:09
        Ta bieszczadzka kolejka jest nudna jak flaki z olejem. No dobra to tylko moja opinia i córek jak były małe, może chłopcy inaczej na to patrzą.
    • cauliflowerpl Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:00
      I jeszcze:
      bobrka.pl/
      • a.n.i.a.78 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 08:11
        To jak Bóbrka, to obok jest Krosno i Centrum Dziedzictwa Szkła, Entocentrum, w Żarnowcu dom Marii Konopnickiej. W Jaśle muzeum lizaka
    • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:29
      Możecie jeszcze pozaliczać punkty widokowe, trzeba by spojrzeć na mapę Ale tak na szybko
      Lutowiska
      Sarni Czy tam jeleni skok
      Wycieczka do chaty rebrowa to dla oglądających watahę i tam jest też punkt widokowy, w ogóle tam jest przecudowna cisza, tak samo do źródeł sanu i na torfowiskach....kurde idę szukać lokum 🤦‍♀️
    • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:34
      Dziękuję pięknie za wskazówki wszelkie! w Bieszczadach będziemy na pewno nocować na kempingu, bo chłopcy mają obiecany namiot (to jak przypuszczam będzie dla nich atrakcją samą w sobie). W innych miejscach raczej b&b/hostel/hotel - jeśli ktoś się może podzielić namiarami na jakieś fantastyczne miejscówki to będę wdzięcznasmile
      • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:36
        Obawiam się że z pustymi miejscami może być problem, jestem na jednej grupie i tam ciągle ktoś pyta, mam wrażenie, że połączenie Polski w tym roku jedzie w Bieszczady...
        Zależy czego szukasz, bitej jakiś może będzie miał miejsca.
        • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:37
          Hotel nie bitej 😳
      • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:46
        W smereku-Hotel carpatia, Paweł nie całkiem święty pokoje u Laskowskich
        Grzechowisko
        Pttk
        Uroczysko domki z alpakami
        Osowa
        • niemaznaczenia Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:17
          W sezonie letnim w Bieszczadach kwatery na konkretny termin trzeba rezerwować ze sporym wyprzedzeniem. "W ciemno" zawsze coś znajdziesz, ale raczej to będzie zwykła agroturystyka w postaci wiejskiego domu przy szosie niż fajnie położona i zbudowana klimatyczna miejscówka. W tym roku z moich ulubionych miejsc wszystko już pozajmowane

Pod Małym Królem
          Ranczo Leszczowate
    • 1012ja Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:48
      Polecam jeszcze jakieś popołudnie w Rudawce Rymanowskiej. Przepiękne miejsce. Dzieci mogą się pobawić w płytkiej wodzie, a wy wypocząć.
    • ruda_henryka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 09:49
      Jak już będziesz w Bieszczadach to koniecznie pojedźcie do Przemyśla. To piękne miasto i okolice tylko trochę na uboczu, ale na prawdę warto.
    • purchawka2017 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:08
      Zamek - Janowiec ( w pakiecie z Kaziemirzem Dolnym - wszytko jest - zwiedzanie, dobre jedzenie i natura) - kursuje prom przez Wisłe Kazimierz - Janowiec - to atrakcja dla dzieci. To tak na jden - dwa dni.
      Lublin - Stare Miasto, Skansen - bardzo ąłdnie położony, dla dzieci są kozy i kury itp. - na jeden dzień,
      Zamosć - Rynek , zoo - na pół dnia
      Rzotocze - to czytse zadupie, raczej sama przyroda , zabytków do zwiedzania nie jest dużo, atrakcji tez niezbyt dla dzieci chyba, że lubią spacery po lesie, rowery i kajaki .
      Pojezierze łeczyńsko - włodawskie i Poleski Park Narodowy - jeziora do kapieli , spacery kładkami po bagnie.

• bbarbara Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:15
      I skansen w Sanoku. I Krasiczyn pałac i muzeum chleba. I Huta szkła w Krośnie zwiedzanie choć tu dzieci może trochę za male
      • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:23
        W ubiegłym roku byliśmy w hucie szkła w okolicach Szklarskiej Poreby- podobało się starszemu bardzo, młodszemu trudno powiedzieć, na pewno porządnie się wyspal-na rękach u ojca😉
        • cauliflowerpl Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:27
          Tez tam bylam, tez jako dziecko i tez mi sie podobalo. Co mi przypomina, ze w Sandomierzu byla kiedys fabryka bombek choinkowych i tez ja zwiedzilismy (ale to bylo 30 lat temu wink ale moze jeszcze dziala; to dopiero byla atrakcja! )
          • purchawka2017 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:50
            Tak, w okolicy sandomierza jest taka fabryka - to cel wycieczek jednodniowych z okolicznych szkół w okolicy Bożego Nardzenia.
            • cauliflowerpl Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 10:53
              Ale widze, ze poza zorganizowanymi wycieczkami chyba nie ma szans.
              Za to jest muzeum bombek w Nowej Dębie.
              Www.muzeumbombki.pl
    • petronella Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 12:46
      Z dzieciorami Magiczne Ogrody pod Puławami, zahaczyłabym o świętokrzyskie i park dinozaurow w Bałtowie- wszystko po drodze.
    • andaba Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:01
      W Bieszczadach to polecam Bukowe Berdo - mniej oblegane, a widoki najpiękniejsze, łatwe podejście, z każdym świeżym dzieckiem szłam najpierw na Bukowe.
      Po drodze to polcam Przemyśl, Krasiczyn, ruiny zamku Sobień, Skansen w Sanoku, Beksińskiego, cerkiew w Równi, w Górzance...

Tam ogólnie ładnie jest, ale obiektów stricte zabytkowych od Przemyśla w dół to wiele nie ma. Za to widoki cudowne.
    • kotejka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:27
      oo super watek dla mnie, my tez w tym roku ten kierunek obieramy
      wprawdzie droga taka sama od nas jak w alpy
      ale sie nam marzy, wlasnie dlatego, ze ostatni raz bylismy tam 20 lat temu smile
      gdyby ktos polecil jakis fajny osrodek zzapleczem sportowym, bylabym wdzieczna

• purchawka2017 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:32
        Ale w jakim rejonie? Bieszczady, Roztocze, Polesie, świętokjrzyskie ( bo i to ku mojemu zdumieniu zaliczono do Polski pd-wsch.)
        • kotejka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:34
          Bieszczady smile
      • andaba Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:34
        Arłamów. Ale tam są zdaje się ceny zabojcze. Za to ośrodek prima sort i w cudownym miejscu położony. Tyle że w góry ze 70 km. Ale dość blisko do Przemyśla, Sanoka, na Ukrainę (zwłaszcza przez zieloną granicę tongue_out)
        • kotejka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:41
          aj to nie, my chcemy w gory blisko smile
          moze byc zadoopie, byle malownicze
          luksusow tez nie potrzebujemy
          byle byla lazienka, wygodne lozka i kawalek boiska dla dzieci
          • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 14:54
            No to może przyslup dom pstraga
            Zlokalizowany akurat przy kolejce bieszczadzkiej,
            Tam są domki podzielone na gorąco dół Ale dość słychać sąsiadów, to taka niedogodność jak dla mnie.
            Miejsce w zeszłym roku 50 zł za osobę
            Na miejscu można zjeść śniadanie, pstraga wędzonego, smażonego inne rzeczy
            A na pstrąga koniecznie pojedzcie do terki bar córka
          • andaba Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 15:11
            To Ustrzyki Górne, Wetlina, Dwernik.
            Z boiskiem to nie wiem, może jakieś większe ośrodki mają (Sękowiec).
            W Lutowiskach jest duże boisko, kwatery też są (jedna tuż przy boisku), tyle że w góry trzeba ze 20 km podjechać. Za to pod ręką są sklepy. W Dwerniku chyba jest jakiś kawałek płaskiego, gdzie kopią? Kwatery też są. I jako baza wypadowa niezłe.
            Rusin ma nartowrotki, może ma i boisko, ale pewnie ma też rezerwacje.
          • magazynka Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 18:07
            A może geovita.pl/oferta/wakacje-w-bieszczadach/ ?
            Nie wiem czy finansowo Ci odpowiada, ale to pakiety 8-dniowe (7 noclegów) z bardzo dobrym wyżywieniem, bazą sportową, SPA i atrakcjami turystycznymi. Zniżki dla dzieci.

Byłam tam przez kilka dni służbowo parę lat temu i było super.
          • purchawka2017 Re: Polska pd-wsch 05.06.20, 12:19
            rajskieow.pl/
            Kajaczki, wędkarstwo, boisko , spacery , pluskanie w Sanie. Polecam .
    • julita165 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 18:46
      Ja bylam w Bieszczadach raz. Glownie kolo Wetliny. Sa przepiekne ale szczerze to jesli nie chodzic po gorach to nie wiem co mozna robic w Bieszczadach. Tam serio nic nie ma. No moze poza okolicami Polanczyka ale tam to juz zblizaja sie do klimatow Wladyslawowa 😁. Tzn w samych Bieszczadach bo z okolic polecam taki skansen w Sanoku. Sa nie tylko chalupy wszystkich grup gorali z tych okolic ale tez odtworzone galicyjskie miasteczko.
      • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 18:59
        Ja na zmianę chodzenie po górach, leżenie nad rzeczką, zwiedzanie okolicy....
        • kintsugi Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 19:17
          Taki mniej więcej mamy plan. Wszystkiego po trochu, powoli i bez spiny. Miałam dziś trochę czasu, więc sprawdzałam wszystkie zaproponowane tu atrakcje i wgryzalam się w temat. Chyba zdecydujemy sie na kemping jednak w Cisnej, bo wygląda mi na to, że żeby sprawnie pojeździć po okolicy w dni niegórskie, to tam będzie wygodniej. Jak pisałam dla dzieciaków to będą pierwsze góry latem, nie chcę ich od razu codziennie ciągać na szlaki, no chyba, że będą sami ciagnac. Jak będę widziała, że mają z tego frajdę, to może zdecydujemy się jedną noc w schronisku spedzić, żeby poczuli klimat.
          • beata985 Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 19:24
            Zobacz sobie ten dom pstraga w przysłupiu...wydaje mi się że lepiej niż w Cisnej, bliżej na szlaki, w smereku właśnie fajne miejsce nad potokiem
          • purchawka2017 Re: Polska pd-wsch 05.06.20, 12:24
            Na pierwsze lato górskie polecam okolice Wisły - jest tam sporo wyciągów i dzieciaki nie zniechęcą się do góskich wspinaczek długim, monotonnym marszem. Plus dużo atrakcji typu jakies parki tematyczne itp.
            • kintsugi Re: Polska pd-wsch 05.06.20, 15:31
              Byliśmy w tym roku w Wiśle na nartachsmile
    • zetkaad Re: Polska pd-wsch 04.06.20, 19:56
      A jak chcesz jechać na koniec świata to polecam Radocynę. To Beskid niski
    • arkadiusz.domin Re: Polska pd-wsch 07.06.20, 12:13
      Przemyśl - mnóstwo zabytków, trzecia najwieksza twierdza po Antwerpii i Verdun
      Łańcut (pałac i park)
      Krosno (Centrum Dziedzictwa Szkła)
      Sanok (dla dorosłych muzeum Beksińskiego)
      Karpacka Troja
      Beskid Niski - Iwonicz, Rymanów - urokliwe miejsca
      Muzeum COP Stalowa Wola
      Sandomierz
    • mama_duzych_dzieci Re: Polska pd-wsch 07.06.20, 14:57
      Trójmiasto - Bieszczady - zaplanowana trasa przejazdu? Bo jak nic to na Katowice trzeba jechać a potem w bok) czyli wszystkie Sandomierze, Krzyżtopór, ( nikt o Kozłówce nie wspomniał ) Kazimierz, Janowiec a nawet Lublin nie wchodzi w grę nie mówiąc o górach świętokrzyskich. Może znajdę swój plan jak byłam w Ustrzykach i podrzucę. Zwiedzanie z 3 i 6 latkiem darowałabym sobie. Mnóstwo atrakcji można zapewnić dzieciom w okolicy. W Ustrzykach spanie ma byc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka