kintsugi
03.06.20, 22:54
Planuję wakacje w południowo wschodniej Polsce. Tereny zupełnie mi nie znane. Łącznie mamy do dyspozycji dwa tygodnie, z czego tydzień, może z 10 dni chcielibyśmy przeznaczyć na Bieszczady, nocleg na kempingu. Podpowie może ktoś z Was, który kemping wybrać? Pewnie codziennie nie będziemy w góry chodzić, nastawiamy się też na zwiedzanie okolicy samochodem, ale chciałabym, żeby na tym kempingu czuć było bliskość gór- myślałam o Ustrzykach Górnych. Przed i po pobycie w Bieszczadach, chcemy zatrzymać się w jakichś ciekawych miejscach po drodze (jedziemy z 3 miasta)- prawie na pewno w Lublinie i...no i właśnie nie wiem gdzie jeszcze? Okolice Sandomierza? Zamościa? Chcielibyśmy zwiedzić jakiś pałac/zamek atrakcyjny dla dzieci (Łańcut może?), ale też nie mam potrzeby zwiedzania każdego zabytku w okolicy, raczej taki zrównoważony wypoczynek-troche zwiedzania, trochę nacieszenia się natura, jakieś dobre jedzenie. Podróż z dziećmi 3 i 6 lat. Podpowiecie gdzie warto się w tamtych terenach zatrzymać, co zobaczyć?
Pozdrawiam