lidek0 Re: Udziergałam 11.06.20, 20:14 Też się wzięłam za dzierganie, jedyny problem to zaopatrzenie w materiały, w lokalnej pasmanterii bieda, najlepiej przez internet, nie wiem jak się to sprzedaje bo masa tego jest na tynku, ja nie próbowałam, teraz robię www.youtube.com/watch?v=r8DihJsalag&t=2527s , szukam drewnianych rączek do torebek, ale też ciężko kupić. A ten koszyczek fajny Ci wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Udziergałam 11.06.20, 20:23 www.fastryga.pl/category/hobby-raczki-do-toreb mojapasmanteria.pl/kategoria/raczki-do-toreb Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Udziergałam 11.06.20, 20:56 Te znam, innych szukam na Alliexpress są ale czas dostawy.... chyba po prostu zmienię koncepcję torby i tyle. www.instagram.com/motok_decor/?igshid=4pbnrqo0hpqs tu są cudeńka, tylko na insta nie mogę znaleźć tutorialu jak się takie rzeczy robi. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Udziergałam 11.06.20, 20:25 Czasem wystarczy wrzucić na własny profil na fejsie. Ja w ten sposób sprzedałam tony gwiazdek z koralików, 40zł sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Udziergałam 11.06.20, 23:29 Robisz sumku* kriuczkom?** Jak poniżej, ja bym nie chciała, ale naprawdę ładne. *torebkę ** szydełkiem Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Udziergałam 11.06.20, 22:06 A co to jest? Ja bym nie chciała, ale ładne i możesz mieć klientki. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Udziergałam 11.06.20, 22:06 ps. nadal jestem na ciebie zła o ujawnienie danych forumki Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 11.06.20, 23:26 to była grubsza sprawa. moje też tu fruwały Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 11.06.20, 22:38 Dziękuję za dobre słowa. Może rzeczywiście spróbuję za jakiś czas z tą stronką na fb. Muszę jeszcze trochę zrobić,żeby mieć co tam wstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Udziergałam 12.06.20, 16:06 włożę łyżkę dziegciu do tej beczki miodu. znam klika dziewczyn sprzedających swoje rękodzieło i to jest niezwykle trudny rynek obecnie. musisz mieć swój niepowtarzalny styl, coś nowego, czego jeszcze nie było, a takie koszyczki to były na topie z 7 lat temu. ciekawe zdjęcia, spójny instagram - to robi robotę. a tak na serio to najlepsza kasa jest z warsztatów. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanny1986 Re: Udziergałam 12.06.20, 16:12 Tu się zgodzę. Trudno sprzedać, jeszcze trudniej żeby cokolwiek zarobić, a materiały drogie. No i jak ktoś wymyśli coś niepowtarzalnego co się sprzedaje jest często podrabiane i sprzedawane przez osoby które mają większe zasięgi. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 13.06.20, 21:30 Dziewczyny, potrzebuję rady. Takie koszyczki jak ten na zdjęciu na początku dziergać jako koszyczki na "przydasie", czy jako osłonki na doniczki (wyższe)? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Udziergałam 13.06.20, 21:33 Tak ,ale chyba bez spodu jak to podlewać jak w doniczkach zawsze dziura od spodu do opłynięcia nadmiaru wody. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 13.06.20, 21:46 Na spodzie jest cienka listewka. Można by np. położyć na niej podstawkę i dopiero doniczkę. Tak gdybam Albo skupić się na koszyczkach/pojemniczkach Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Udziergałam 13.06.20, 21:57 Pojemniczki. Albo nakładki na kubek, są idealne na jesień/zimę, bo kubek nie parzy a grzeje ręce. Jako osłonka, jeżeli będzie przeciekać to trzeba jakiś zaimpregnowax chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Udziergałam 13.06.20, 23:20 Hedna, kiedyś dostałam kwiatka w takiej osłonce z filcu, od środka była wyścielona folią. Ale służyła raczej jako dekoracja przy wręczaniu kwiatka, bo na co dzień to trudno było podlewać. Takie pojemniczki to możesz spróbować w kompletach na przykład, po 2 albo po 3 różnej wielkości, może z jakąś dekoracją, nie wiem, rączką jak koszyk, czy dwiema jak garnuszek, z pokrywkami, tak sobie gdybam Te osłonki na kubki to bardzo dobry pomysł, teraz zrobisz akurat na czas przedświąteczny będą. Możesz w wersji eleganckiej albo bardziej na wesoło, ze świątecznymi motywami. Nie wiem, czy to jest bardzo trudne (mi się wydaje bardzo) takie szydełkowe bombki, mocno usztywnione, ażurowe albo w wersji na bombce. Ja mam takie szklane jajka w szydełkowych osłonkach do powieszenia, na Wielkanoc, ładne są. No i zwierzaki. Bo różne szydełkowe czapeczki dla dzieciaków chyba się już przejadły. Ale zwierzaki i ich upiększanie są na topie Może jakiś sklep z akcesoriami dla zwierząt by wystawił? Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Udziergałam 14.06.20, 13:21 wg mnie i jedno i drugie, ale z doniczkami to wlasnie jakos tak, zeby nie podmakalo przy podlewaniu. Na doniczki to fajnie by wygladaly sezonowe dekoracje np. zimowe, w sniezki i w skandynawski sweterkowy wzor. Pokombinuj tera, zebys miala akurat dobry asortyment na listopad. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Udziergałam 14.06.20, 11:26 Żeby założyć stronę, trzeba wymyślić dla niej jeszcze jakąś nazwę, a w głowie pustka..... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Udziergałam 14.06.20, 11:52 SzydELKOWY świat(żeby było od imienia, przez "l" nie przez "ł") Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Udziergałam 14.06.20, 15:31 Jeszcze mam "Oczka od serca" Hedna, podbij moze watek po weekendzie, bo teraz to pewnie wiekszosc sie relaksuje poza forum A ematkowa kreatywnosc nie zna granic, ja w to wierze Takie oczywiste fajne nazwy (rymujace sie, latwe do zapamietania) to niestety juz pozajmowane. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Udziergałam 14.06.20, 13:31 ma ksztalt tortu, ale lepszy chyba jednak jadalny Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Udziergałam 14.06.20, 13:59 Widać za młodaś. To kapelutek przykrywający rolkę papieru toaletowego. Hit peerelu. Czasami widniał honorowo na tylnej półce skarpety czy innego, małego bądź dużego fiata. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Udziergałam 14.06.20, 15:20 chyba z czasow, gdy w sklepach nie uswiadczylo sie uchwytu na papier. z prl kojarze tylo szydelkowe kapy na łóżko. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Udziergałam 14.06.20, 16:43 Peerel jednie umiejscawia w czasie tę perełkę rękodzieła. Chodzi o specyficzne poczucie estetyki, całkiem ponadczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś