alfa36 10.07.20, 08:07 Ktoś z Was wrócił już? Jak się lata w tym roku? Obostrzenia? Zajęte miejsca w samolocie? Czy może zdecydowaliscie się na wyjazd autem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfa36 Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 12:17 Up... Ktoś z Was wrócił? Wjazd samodzielnie organizowany/samolotem/samochodem? Żal mi spędzić urlop w domu, a z drugiej strony jednak mam obawy, jeśli chodzi o dalszy wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 12:29 W tym roku samolotem to chyba dla desperatów. Pakować się do puszki z tłumem przypadkowych osób. Jeśli już to samochodem gdzieś na południe, ale raczej pod koniec lata. Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 12:35 wg ciebie w przysżłym roku będzie jakoś wybitnie inaczej? Np w styczniu (to już następny rok). Będzie tak samo, w niczym nie zmieni się syt.epidemiologiczna. Zanim wyskoczysz ze szczepionką, wiedz, że multum ludzi się nie zaszczepi. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 12:41 Szczepionka to nie na tego typu mutującą chorobę, natomiast w przyszłym roku poziom zakażeń będzie wszędzie wyrównany. Jaki styczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
piekna_remedios4 Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 12:44 bo piszesz "w tym roku". Styczeń za parę miesięcy więc nie liczyłabym, że wiele się zmieni. Patrząc w ten sposób nie powinno się nigdzie przemieszczać przez lata. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 15:04 Również mam wrażenie, ze samolot, to nie jest dobre wyjście, ale widzę, że ludzie zmieniają zdanie i zaczynają latać. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 22:48 Nie dziwię się, po wypadzie nad Bałtyk nie jeden z anginą wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
str8.up Re: Zagraniczny wyjazd 11.07.20, 10:43 wtop.ek napisał: > W tym roku samolotem to chyba dla desperatów. Pakować się do puszki z tłumem pr > zypadkowych osób. Bez przesady, leciałam w styczniu samolotem. Wirus hulał już i w Polsce (wówczas jeszcze nie było o tym wiadomo) i w miejscu, w którym byłam (to się okazało chwilę po moim wyjeździe). Zero środków ostrożności i innych takich. Ile osób tak już leciało i się nie zaraziło? Czemu teraz miałoby być inaczej? To że wiemy o wirusie, to nie znaczy, że on jest od teraz. A dzięki temu, że wiemy, to jesteśmy bardziej ostrożni. Póki więc nie leci się w region istotnie objęty covidem, to IMO nie ma się czego bać. Odpowiedz Link Zgłoś
shumari Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 12:35 Ja nie, ale kolezanka dokładnie 3 dni temu przeprowadzala się z Chin do Tanzanii. Linie Southern china przewidziały 1 rząd dla jednego pasażera. Etiopian airlines miały wolne środkowe rzędy. W jednym maseczki obowiązkowe, w drugim rekomendowane. W Tanzanii nie musiała przechodzić domowej kwarantanny, a jedyne zalecenie to social distance Odpowiedz Link Zgłoś
pragma_2019 Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 15:13 Byłam już na urlopie, wybrałam samochód. Inaczej nie mogłam. Jesienią wybiorę samolot, samochodem za daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
eowen Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 19:44 My jesteśmy w połowie wyjazdu. Grecha, lot bezpośredni. Chyba dziś widzieliśmy pierwszy otwarty hotel, reszta zamknięta, podobnie jak większość knajp i sklepów. Z drugiej strony przekłada się to na totalne pustki, na plaży jesteśmy sami, podobnie w restauracjach, w kawiarniach spotykamy miejscowych. Mamy apartament, a w samolocie było niewielu pasażerów. Minus - lot w maskach. Ale oprócz tego same plusy, na razie jesteśmy b.zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 20:02 Wróciłam tydzień temu z wakacji w Chorwacji. Podróż samochodem, bez żadnych przygód i udziwnień na granicach. W miejscu docelowym bez tłoku, turystów dokładnie tylu, żeby nie czuć się dziwnie samotnie, ale też bez tłumów. Można by rzecz idealnie, zwłaszcza po okresie lockdownu, z duszą i ciałem spragnionymi normalności i słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 20:53 Wróciliśmy z Włoch, byliśmy autem Samolotem jednak nie zdecydowałabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Zagraniczny wyjazd 10.07.20, 21:24 Za 2 tygodnie jedziemy do Polski, samochodem. W październiku mamy nadzieję na Sardynię, też samochodem i promem. Wyjazd październikowy zależy oczywiście od sytuacji. Jeszcze nic zabukowanego nie mamy. Będziemy decydować we wrześniu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Zagraniczny wyjazd 11.07.20, 10:22 Czytam, że w Chorwacji wyraźna druga fala😏 Odpowiedz Link Zgłoś