Dodaj do ulubionych

The Ordinary - przewodnik

24.07.20, 11:54
Po Waszych poleceniach kupiłam jakiś podstawowy zestaw z The Ordinary (kwasy, hialuronian, wit C, tonik z glikolem). I muszę przyznać, że działa dużo lepiej niż się spodziewałam, a przede wszystkim dużo lepiej niż to co robiłam do tej pory. I chcę więcej smile

Tylko potrzebowałabym jakiegoś lepszego przewodnika. Znalazłam tylko co z czym nie mogę łączyć, ale np. nie bardzo widzę jakieś zgrabniejsze opracowanie jak np. dostosować to do konkretnych problemów/typów skóry. Macie może coś takiego? Najchętniej po pl/angielsku, ale niemieckie/francuskie strony też chętnie przygarnę.
Obserwuj wątek
    • mmoni Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 12:03
      Możesz napisać do The Ordinary przez ich stronę kontaktową. Kiedyś odpowiadali szybko, teraz się zastrzegają, że mają nawał pracy i może im to zająć 3 - 4 tygodnie.
      deciem.com/contact
    • elenelda Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 12:03
      Na cosibelli porad udziela kosmetolog. Kosmetyki musisz dobrać do swojej cery. Ja wieczorem nakładam buffet miedziowy, po 30 minutach retinol 0,2 w skwalanie zmieszany z marine hyaluronics, po kolejnych 30 minutach zamykam kremem, albo w zależności od potrzeby nakładam krem nawilżający i dopiero domykam półtłustym (avene tolerance). Rano nakładam serum z witaminą C 12%, później Hyaluron z B5 a jeszcze później krem nawilżający z TO i filtry. Retinol stosuję 3 razy w tygodniu i w niskim stężeniu (słońce). Aktywne składniki łączysz z obojętnymi (oprócz peptydów miedziowych, te można łączyć z retinolem).
      • chococaffe Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 12:05
        off top - czy jest na sali ktos komu retinol pomógł na ujędrnienie (nie rozjasnienie, przebarwienie, rozszerzone pory)? Jeżeli tak, to jakie stężenie i jak długo stosowane?
        • frytulek Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 15:24
          Po ponad 10 lat stosowania moge uczciwie powiedziec, ze na ujedrnienie ma zero efektu. 0.1% tretinoin (Retin-A i Tazorac).
          • chococaffe Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 15:45
            Dzięki. Ja efektów też nie widziałam, za to czasami skutki uboczne. Z drugiej strony to podobno jedna z niewielu aktywnych substancji, których dziłanei zostało udokumentowane.
      • panna_lila Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 15:54
        Aż tyle na raz? Jakie masz efekty?
        • elenelda Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 16:02
          Nigdy wcześniej żaden kosmetyk nie zrobił tyle dla mojej skóry, co ten zestaw. Rozjaśniona, ujędrniona (teściowa mnie zapytała, czy coś sobie wstrzykiwałam, bo taką piękną mam skóręsmile, nawilżona. Nie rozstanę się z TO. Wszelkie podkłady, kremy bb, pudry schowałam głęboko do szuflady. Nie są potrzebne.
    • kaka-llina Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 15:32
      Na ich stronie jest dosyć dokładnie opisane, mozesz przegrzebac blogi i inne albo jak ktoś pisał po prostu napisać do deciem. Jest tez appka (skin care routine, czy jakos tak), która ustawi ci codzienna rutynę z produktów które masz (pokaże co można łączyć, co nie i w jakiej kolejności nakładać) ale to nie jest oficjalna strona deciem! (mi na początku pomogła, teraz już sie nauczyłam)
    • bread_pita Re: The Ordinary - przewodnik 24.07.20, 19:22
      A ja nie jestem zachwycona sad( Mam na razie trzy: Buffet, Cynk+Wit b3, coś nawilżającego.
      I skóra ma się gorzej, niż gdy jechałam tylko na Mixa indifferent Mam nowe pryszcze (widzę jakieś pierwszy raz od 5 lat), tłuszczę się na potęgę, podkłady bardziej na mnie widać. No co jest? sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka