czerwonylucjan 31.07.20, 15:43 Mam problem ze wzdeciami od dluzszego czasu pomimo, ze jem mniej i rzadziej, byc moze to jakis problem mikroflory, multilac niespecjalnie pomaga, moze polecicie cos silniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szorstkawelna Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 15:48 Codziennie rano sok z kiszonej kapusty na czczo. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 15:51 Pilam z kiszonego buraka ale gdy zobaczylam ile ma soli to przestalam.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 23:16 Buraki się bardzo łatwo kiszą, więc możesz ukisić sama. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 21:35 "Mam problem ze wzdeciami od dluzszego czasu pomimo, ze jem mniej i rzadziej" typowy błąd debiutanta, nie liczy się ile jesz tylko co jesz, znajdź co cię wzdyma i wyeliminuj w dodatku prebiotyki mają to do siebie że wzdymają, są trawione w ostatnim odcinku jelita i przy ich trawieniu wydziela się dużo gazów probiotyki to niepotrzebna populacja dla twoich pewnie i tak już zatłoczonych jelit doraźnie możesz ratować się węglem aktywnym z mięta pieprzową na noc, ale nie ma to jak znaleźć problem i go wyeliminować Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 22:34 Nie zmienilam diety, oh wait zmienilam - nie jem slodyczy i jem mniej i rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 22:39 a jesz wystarczającą ilość owoców? zdrowy cukier jest jelitom niezbędny do rozmaitych reakcji chemicznych spróbuj jeść trochę soczystych owoców niedługo po posiłku, tzn nie mam na myśli bananów Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 22:44 Jem, lubie owoce i jem je 1 lub 2 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 22:45 Wisnie lub czeresnie po 200g Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Probiotyki i prebiotyki 01.08.20, 09:45 Acha, jesz wiśnie i czereśnie, pół kilo dziennie i dziwisz się że masz wzdęcia? No to wiedz, że te owoce wzdymają bo mocno fermentują. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 23:31 protokol autoimmunologiczny i powoli, pojedynczo wlaczaj np nabial/gluten/straczki - obserwuj, co powoduje takie reakcje Odpowiedz Link Zgłoś
lidios81 Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 22:43 Ja brałam ibesan, stosowałam się do ulotki i przeszłam całą kurację. Mnie pomaga bardzo. A kiszonek na wzdęcia to nie polecam 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 22:47 Multilac to suplement diety, a więc nie ma działania potwierdzonego badaniami. Ale zanim zaczniesz łykać probiotyki będące produktami leczniczymi (czyli lekami, a więc z potwierdzonym działaniem) to warto przyjrzeć się diecie. Np. może zjadasz za dużo laktozy (w słodkim mleku pasteryzowanym, w różnych "serkach włoskich", ciastkach, czekoladzie mlecznej itd.). Albo fruktozy - tzn. owoce w nadmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 23:15 Pije duzo latte ale zawsze tyle pilam Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Probiotyki i prebiotyki 31.07.20, 23:31 Ale z wiekiem coraz gorzej toleruje się laktozę. Bardzo wiele Europejczyków tam ma. Wtórna nietolerancja laktozy pokazuje się często w okolicach 30-45 roku życia. A dwa razy dziennie owoce, to też sporo fruktozy. Ogranicz latte, jedz owoce najwyżej raz dziennie. Czasem trzeba sprawdzić najprostsze rozwiązania zanim zacznie szukać się cudownego środka. Odpowiedz Link Zgłoś
czerwonylucjan Re: Probiotyki i prebiotyki 01.08.20, 09:30 Byc moze to nie jest malo owocow dla przecietnej osoby ale ja kocham owoce i wczesniej jadlam je na kilogramy bez zadnych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś