Dodaj do ulubionych

A suplementy

05.08.20, 21:42
Ok jedzenie nie upieksza, a suplementy? Widzialyscie jakies efekty u mnie 0 po:
-drozdzach
- pokrzywie
- kwasach omega i tych z wiesiolka
- compleksie wit B

Jedynie wit D kiedys dobrze zadzialala ma cere i zdaje sie, ze ma spadek wagi - ruszyla metabolizm.
Obserwuj wątek
    • mava Re: A suplementy 05.08.20, 23:00
      owszem, "spozywam" suplementy.
      Wg mojego meża (hipochondryka wiec zna się na wszystkim co dotyczy leczenia, he he) suplementy nalezy przyjmować osobno a nie jakieś "multiwitaminy". I ważna jest forma - nie wiem czy dobrze to okresliłam ale ja nie jestem hipochondrykiem wiec nie znam sie do końca - jednym słowem nie wszystko we wszystkim dobrze sie przyswaja. On preferuje chelaty (?) o ile czegos nie przekręcilam.
      Niemniej...
      drozdże to akurat niezwykle tania suplementacja wiec mozna próbowac. Osobiscie jestem za ale mi sie nie chce (rozrabiac drozdzy), zwykle entuzjazm znika po tygodniu a przeterminowane drozdze wyrzycam.
      Przyjmuje wit D3 (z K2) oraz Astaxantynę. Chetnie takze koenzym Q10 (UBIQUINOL) o ile nie przekracza to wszystko mojego miesięcznego budżetu bo jednak suplementy (te sprawdzone) sa kosztowne..ale narzekałam na spadek energii i akurat te mi pomogly ją odzyskać.
      czyli...
      jesli chcesz cos osiagnąc po suplementacji to zrób dobry research, poczytaj opinie innych (prawdziwe a nie sponsorowane) a potem próbuj.
    • b-b1 Re: A suplementy 06.08.20, 07:41
      Korzystam z biotebalu w opcji codziennej 10mg-(od ponad roku) mam mnóstwo nowych włosów-moje włosy rosną jak szalone.
      Aby utrzymać witD w normie-latem przyjmuję 4000jednostek, wiosną/jesienią/zimą 8 tyś jednostek (sprawdzam 2x w roku)
      • alfa36 Re: A suplementy 06.08.20, 09:03
        Na jakim poziomie utrzymuje się u Ciebie Wit. D?
        • ivaz Re: A suplementy 06.08.20, 09:24
          Ja od kilku miesięcy przyjmuje wit d3 2 x w tygodniu po 20 000 jednostek, ale w formie leku a nie suplementu, i na zalecenie lekarza, to co zauważyłam mam duzo lepsza skorą.
        • b-b1 Re: A suplementy 06.08.20, 11:28
          alfa36 napisała:

> Na jakim poziomie utrzymuje się u Ciebie Wit. D?

Od 32 do 38 ng/ml
          • agrypina6 Re: A suplementy 06.08.20, 11:50
            Jak na takie dawki to kiepski poziom. W normie, ale kiepski.
            • b-b1 Re: A suplementy 06.08.20, 12:27
              agrypina6 napisała:

> Jak na takie dawki to kiepski poziom. W normie, ale kiepski.

Wiem, że nie zachwyca, ale utrzymuje się w miarę stabilnie od prawie 7 lat .
              Lekarz twierdzi, że jest ok i mam nic nie zmieniać( dawkowania) tylko kontrolować.
              • agrypina6 Re: A suplementy 06.08.20, 14:49
                Masz jakieś choroby przewlekłe? Bo wtedy jest gorsze przyswajanie.
                • b-b1 Re: A suplementy 06.08.20, 16:33
                  agrypina6 napisała:

> Masz jakieś choroby przewlekłe? Bo wtedy jest gorsze przyswajanie.

Nie, nawet tarczyca jak na razie mnie ominęła(tfu, tfu).

• marta.graca Re: A suplementy 06.08.20, 07:57
      Czuję się lepiej po suplementacji magnezu, ale przestałam pić kawę i zaczęłam porządnie jeść, więc może to nie zasługa tabletek.
    • best_bej Re: A suplementy 06.08.20, 08:15
      Pokrzywe pije regularnie, nie widzę efektów.
      Po suplementacji wit d i magnezu (tych obu miałam olbrzymie niedobory) przestałam chorować. Bo bywało ciężko i z bardzo wysoka gorączka.
      Cera mi się tez poprawiła ale myślałam ze to od zabiegów kosmetycznych i zaprzestaniu sterowania olejków na twarz. Ale może to ta wit d3? Kto wie...
    • nikita1907 Re: A suplementy 06.08.20, 09:17
      Biorę wiesiołek regularnie- zniknęły mi pryszcze hormonalne na lini żuchwy i mam ciągły nowy wysyp babyhair
      • pasquda77 Re: A suplementy 06.08.20, 10:24
        nikita1907 napisała:

> Biorę wiesiołek regularnie- zniknęły mi pryszcze hormonalne na lini żuchwy i ma
        > m ciągły nowy wysyp babyhair
        Podasz konkretną firmę tego wiesiołka?😊
        • nikita1907 Re: A suplementy 06.08.20, 14:49
          Wiesiołek Gal - 150 kapułek w opakowaniu wychodzi też najbardziej przystępnie cenowo w porównaniu z innymi na rynku.
          • nutella_fan Re: A suplementy 06.08.20, 21:26
            A ile razy dziennie po ile przyjmujesz?
            • nikita1907 Re: A suplementy 07.08.20, 09:01
              Początkowo wg ulotki 2 kapsułki x3, a po miesiącu zmniejszyłem dawkę 1 x3 i biorę tak do tej pory . Wiesiołek plus krwawnik pomógł mi tez na torbiele i zawirowania okresowe. A cera jest wyraźnie ładniejsza no i brak tych podskórnych gul to błogosławieństwo.
          • hosta_73 Re: A suplementy 07.08.20, 00:51
            O, przypomniałaś mi o wiesiołku. Muszę znowu zacząć brać. Tyle, że ja kupowałam olej i codziennie chyba 10 ml łykałam. Efektów nie zauważyłam, moim celem była poprawa jędrności skóry 😋.
            A sorry, chciałam złagodzić PMS i tu było lepiej, nawet jeśli to tylko efekt placebo...
    • aagnes Re: A suplementy 06.08.20, 09:20
      Widze wyraźną poprawe po magnezie, ale naprawde duzej dawce i chelatach, poza tym od czasu do czasu musze uzupełnić żelazo, znam juz sie na tyle, ze wiem kiedy brać. i rzeczywiscie poprawa jest bardzo wyrazna, doslownie z dnia na dzień.
      • czerwonylucjan Re: A suplementy 06.08.20, 21:21
        Ale poprawe czego?
        • aagnes Re: A suplementy 07.08.20, 09:06
          swojego stanu. od czasu do czasu mam slabszy okres, czuje, ze moglabym spac 20 h/dobe, jestem poddenerwowana, byle co mnie doprowadza do zalania sie łzami, mam tzw mgłe mózgowa, itp. itd, 3 dni spania + tydzień brania magnezu i żelaza i jestem jak nowa.
    • zona_glusia Re: A suplementy 06.08.20, 09:45
      Nie robię się ładniejsza, ale spokojniejsza, gdy łykam witaminy B komplet.
      • kosmos_pierzasty Re: A suplementy 06.08.20, 13:01
        To tak jak ja, i lepiej śpię - to ostatnie sprawia, że wyglądam lepiej. U mnie kluczowy jest właśnie sen. +/- 10 lat big_grin tak oceniam efekty.
    • leni6 Re: A suplementy 06.08.20, 11:43
      Widzę bardzo duże, ale ale zwykle przy dolegliwościach. Jak mam skurcze łydek to pomaga magnez, jak drga mi powieka to wapń. Wpływ na wygląd zauważyłam jak w ciąży przepisano mi żelazo, włosy przestały mi wypadac i zaczeły intensywnie rosnąć nowe.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: A suplementy 06.08.20, 14:14
      Wydaje mi się, że wit. D wyleczyłam moje suche, popękane stopy.
    • anika772 Re: A suplementy 06.08.20, 14:39
      Kolagen, przestały mi "chrupać" kolana w czasie chodzenia po schodach.
    • bywalec.hoteli Re: A suplementy 06.08.20, 16:42
      a większość suplementów to nie jest oszustwo jeśli nie zmieni się trybu życia i diety?
    • ykke Re: A suplementy 18.02.22, 06:28
      Mysle właśnie, ze to jedzenie upieksza . Ale mało kto jje dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka