Dodaj do ulubionych

Granice chudosci w modzie

• swiezynka77 Re: Granice chudosci w modzie 23.08.20, 18:03
      ta jest zwyczajnie szczupła i wysoka. widuję co jakiś czas anorektyczki w klubach fitness, zapewniam że inaczej wyglądają sad sama byłam na tej drodze ale zawróciłam w ostatniej chwili.

branża modowa przyjęła kilkanaście lat temu jakieś graniczne dolne BMI dla modelek więc bardzo chude nie powinny się zdarzać.
    • m_incubo Re: Granice chudosci w modzie 23.08.20, 18:14
      Dla mnie wygląda bardzo szczupło, ale całkiem normalnie, jest dużo takich pająkowato chudych dziewczyn, sama taka byłam 25 lat temu, ręce, nogi jak patyki.
      Zdaje się, że niektórzy zaczynają przeginać w drugą stronę. Widzą anoreksję wszędzie, gdzie nie wystają wałki tłuszczu.
      • kasiaakasiaa Re: Granice chudosci w modzie 23.08.20, 20:34
        Ok, wiem ze,są .sama bylam szczurzo chuda, teraz,szczupla ale mie,znaczy ze to ładne. A ta ma,zachecac do kupienia tych szmat.
        • gryzelda71 Re: Granice chudosci w modzie 23.08.20, 21:06
          Nie kupuj więc.
        • m_incubo Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 11:13
          Dla mnie ładna, o wiele jaśniejsza, jako nastolatka, niż nastoletnie plussajzy, więc nie przekładaj swoich opinii na ogół.
          • m_incubo Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 11:13
            *ładniejsza
          • lily_evans11 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 11:52
            Ale naprawdę istnieje tylko wybór, trywializując, między sylwetką spaślaka, a zasuszonej szkapy?
            Duża część wygląda po prostu normalnie, duża część jak zaglodzone, a jakiś, mniejszy procent, faktycznie jak pączusie, ale ponieważ nastolatki swiruja ogolnie na punkcie wyglądu, to tych pączków jest relatywnie mniej.
            • m_incubo Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 11:56
              A to jest, rozumiem, ta zasuszona szkapa..? Mhm...
              • lily_evans11 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 12:52
                No dokładnie. Dziewczę nie ma w ogóle ciała jako takiego.
                BTW znam anorektyczkę, która dokładnie taki biust robi sobie push-upem.
                • gryzelda71 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 13:47
                  Jest zdiagnozowana?
                  • lily_evans11 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 13:51
                    Tak. Leczy się od 2 lat.
                    • gryzelda71 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 13:54
                      moja córka spokojnie do 19 wyglądała wg ciebie jk anorektyczka,a odnosiła sukcesy w spori także....nie każdy choruje.
                      • lily_evans11 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 18:03
                        Nie, nie uważam, że ta dziewczyna choruje na cokolwiek, tylko ze jest nieładnie wychudzona. I że jest to promocja chudości, co niekoniecznie jest mądrą polityką.
                        • gryzelda71 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 18:08
                          Jak popatrzę na ulicę to nijak ta moda się nie przyjęła.Wychudzenie zakłada, że ona celowo się głodzi, a są osoby z natury szczupłe, czy chudawe. Ot taka uroda, żadne zaburzenie i zadna choroba
                        • waleria_s Re: Granice chudosci w modzie 25.08.20, 00:07
                          lily_evans11 napisała:

> Nie, nie uważam, że ta dziewczyna choruje na cokolwiek, tylko ze jest nieładnie
                          > wychudzona. I że jest to promocja chudości, co niekoniecznie jest mądrą polit
                          > yką.
                          >
                          Ta dziewczyna jest nastolatką, ciało się zmienia. Uważam, że wiele młodych dziewczyn może się z nią utożsamiać, lepszy wybór takiej modelki od wybujałych kształtów w stylu Kylie/Kim, co doprowadzi nastolatki do płaczu: Jestem jak chłopak, gdzie mój biust, biodra, pupa.
    • nikita1907 Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 18:16
      Szczupła, drobnokoścista nastolatka- nie wygąda tak źle. Anorektyczki wyglądają inaczej, zwłaszcza na twarzy. Ktoś tam napisał, że teraz taka moda i nastolatki się odchudzają - nieprawda- taka moda była ze 20 lat temu - mam koleżanki, które przeszy przez anoreksję. Teraz jest moda na wege i ciała a'la Chodakowska lub krągłe kształty w typie Kardiashanek.
      • waleria_s Re: Granice chudosci w modzie 25.08.20, 00:02
        W moim odczuciu to też po prostu szczupła, delikatna nastolatka. Oceniam ją na gdzieś 16 lat, w tym wieku masa dziewczyn wygląda podobnie.
        • lily_evans11 Re: Granice chudosci w modzie 25.08.20, 07:51
          No właśnie jak ja miałam 16 lat, to tak wyglądała tylko część dziewczyn "na ulicy", a teraz 4/5, moje koleżanki w LO miały cyc i tylek albo sportowe, bardziej umięśnione sylwetki, co pamiętam, bo ja niestety byłam przez lata z tych długich i kanciastych. I właśnie dlatego uważam to za jakiś cichy terror wychudzonej sylwetki, bo nie wierzę, że populacja sama z siebie tak się odchudziła.
          • nikita1907 Re: Granice chudosci w modzie 25.08.20, 09:19
            Uwierz mi na słowo - są tak naturalnie szczupłe osoby i mówię to z autopsji- 170cm/53 kg od zawsze. Jestem chuda i nic raczej się nie da z tym zrobić. Zjadam zazwyczaj dokładnie to samo I w takich samych porcjach co mój mąż-on wazy 86kg/184cm. Dziwy co?🙃
          • nuclearwinter Re: Granice chudosci w modzie 25.08.20, 09:38
            Ale masz jakieś dane na temat tej wychudzonej populacji? Bo jakoś ani nie obserwuję na ulicach czy wśród znajomych nastolatek jakiegoś zwiększenia liczby chudych dziewczyn, ani w mediach od dawna już nie ma lansowanej mody na przesadną chudość. Coś mi się wydaje że przenosisz własne doświadczenia, z twojego podwórka na ogół. Piszą tu ci też dziewczyny, że są naturalnie szczupłe, czy wręcz chude bez odchudzania, a ty dalej swoje.
            • nikita1907 Re: Granice chudosci w modzie 25.08.20, 11:48
              Mam córkę 16 letnia( również chuda) - apetyt ma jak przysłowiowy koń😜żadna z jej koleżanek się nie odchudza, niektóre postanowiły zostać wegetariankani a jej marzeniem jest wielka pupa Jak J.LO lub Kim Kardiashan...
    • eliksir_czarodziejski Re: Granice chudosci w modzie 24.08.20, 22:29
      Są dziewczyny które naturalnie są tak chudziutkie. Nawet ostatnio z jedną taką rozmawiałam, myślałam kiedyś że ona tak pewnie specjalnie jeszcze się dojeżdża jakimiś dietami itp. W trakcie rozmowy wyszło że jej marzeniem jest przytycie i raz nawet udało jej się zdrowo przytyć 6 kg dzięki odpowiednim ćwiczeniom na siłowni i diecie od trenera ale miała trochę stresów i za mało czasu żeby pilnować diety i straciła to szybciutko. To tak samo jak u mnie tylko w drugą stronę🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka