• montechristo4 Re: Mam covid 13.09.20, 19:06
      Wyszłam ze szpitala, żyję, w wynikach wyszło powiększone serce.
      Może nie jest potrzebne zamykanie wszystkiego, ale jednak powikłania po tym goownie są faktem.
      • eveeveeve Re: Mam covid 13.09.20, 19:07
        Dużo zdrowia i odpoczywaj. Czytałam, ze powikłania są przejściowe, będzie dobrze.
        • montechristo4 Re: Mam covid 13.09.20, 19:30
          Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i minie to straszne zmęczenie, jakie teraz odczuwam. 2 kroki i jestem zlana potem.
          Wszystko będzie dobrze, ale ze względu na 3 choroby współistniejące najadłam się strachu.
          • eveeveeve Re: Mam covid 13.09.20, 19:59
            Oj, to tym bardziej odpoczywaj. I duuużo zdrowia.
          • morekac Re: Mam covid 13.09.20, 22:43
            montechristo4 napisała:

> Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i minie to straszne zmęczenie, jakie t
            > eraz odczuwam. 2 kroki i jestem zlana potem.

Aż tak się tym nie stresuj - kilka lat temu po jakimś głupawym zapaleniu gardła, które wyleczyłam teoretycznie po tygodniu, przez następny tydzień nie byłam w stanie przejść kilku kroków, bo było mi słabo i zalewałam się potem.
            Po prostu leż, wypoczywaj i dochodź do siebie.
            • 12gram Re: Mam covid 14.09.20, 18:32
              tak, ja po jednym z zimowych wirusowych zapalań gardła praktycznie dopiero w lecie doszłam do siebie.
          • gama2003 Re: Mam covid 14.09.20, 19:55
            Trzymaj się !
            Trzymam kciuki za kazdy coraz lepszy dzień.
      • annajustyna Re: Mam covid 13.09.20, 19:28
        Dużo zdrowia 🤗
      • bergamotka77 Re: Mam covid 13.09.20, 19:35
        zdroweczka monte!
      • afro.ninja Re: Mam covid 13.09.20, 19:59
        Dużo zdrowia!!
      • chicarica Re: Mam covid 13.09.20, 22:00
        Dobrze że piszesz bo się martwiłam. Powinni to przeczytać wszyscy z podejściem "tylko starzy mają powikłania, dla reszty to zwykłe przeziębienie".

Zdrowia i szybkiego odzyskania sił!
        Mogę spytać co się stało że z prawie bezobjawowej trafiłaś do szpitala?
        • sasanka5 Re: Mam covid 13.09.20, 23:07
          chciarica, w którymś momencie pojawił się wpis autorki o tym, że ciężko jej się oddycha.
          Imho problem z tym wirusem polega na tym, że atakuje płuca, które nie bolą. Trudności w oddychaniu to już duszności, z którymi nie każdy ma na co dzień do czynienia i potrafi właściwie rozpoznać.
          Duże odczuwanie zmęczenia jak najbardziej może być wynikiem niewłaściwego dotlenienia.
        • montechristo4 Re: Mam covid 14.09.20, 21:44
          W pewnym momencie dotarło do mnie, że nad każdym oddechem muszę, nie dUeje się to automatycznie tylko skupiam się żeby wciągnąć powietrze do płuc i było mi coraz ciężej.
      • drobnostka7 Re: Mam covid 14.09.20, 15:44
        tak jak faktem są powikłania po grypie, zapaleniu oskrzeli... Ja np. mam zmiany na płucach, widoczne na zdjęciu rtg, w TK czysto, prawdopodobnie po nieleczonym zapaleniu oskrzeli, które przeszło w zapalenie płuc. Covid jest demonizowany. To też jest faktem.
        • myelegans Re: Mam covid 14.09.20, 18:36
          Wiec chetnie sie narazisz na nastepne zwloknieniowe zmiany w plucach dla dobra gospodarki?
          • drobnostka7 Re: Mam covid 15.09.20, 11:18
            Tak jak nie miałam wpływu na powstanie tego powikłania (zapalenie oskrzeli przechodziłam bardzo nietypowo, dopiero przy zapaleniu płuc wszczął się alarm, że coś się dzieje), tak samo nie mam na wpływu na to czy powikłanie po kolejnej infekcji się pojawi!! Objawy koronawirusowe miałam w połowie marca, a że wtedy jeszcze o covidzie wiedziano prawie nic to strach był ogromny. Wtedy zabiegałam o testy, bezskutecznie, bo ich po prostu nie było. 3 tyg. wycięte z życiorysu, teleporady co parę dni, na wszelki wypadek faszerowanie antybiotykami i w końcu wyzdrowiałam... Wybacz, ale kryzys gospodarczy ma dalece mocniejsze i szerzej sięgające konsekwencje niż złapanie koronawirusa, w większości przypadków.
      • anika772 Re: Mam covid 14.09.20, 19:32
        Wracaj do pełni sił, Ty nasza ozdrowieńczynismile
    • montechristo4 Re: Mam covid 14.09.20, 21:59
      Dziękuję za wszystkie życzenia powrotu do zdrowia 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka