tanebo001 13.09.20, 22:57 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26295876,abp-jedraszewski-na-mszy-o-ideologii-singli-zwiazki-przelotne.html#s=BoxOpImg3 I co zrobiliby z tymi singlami? Na stos? A jeśli ktoś nie może sobie znaleźć pary? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abecadlowa1 Re: Ideologia singli? 13.09.20, 23:12 Nawet Terlikowski ostatnio przyznał, że katolicy w Polsce są mniejszością niezbyt znaczącą intelektualnie i duchowo. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Ideologia singli? 13.09.20, 23:21 No przyznam, że Terlikowski po raz kolejny zaskoczył nie swoim rozsądkiem. Też czytałam ten wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Ideologia singli? 14.09.20, 13:14 Ja ostatnio słuchałam Terlikowskiego...i kurde cała rozmowa mi sie on podobał. To co mówił. Az w szkoku byłam Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Ideologia singli? 14.09.20, 18:43 może zaczął brać leki regularnie Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 19:53 Parę lat temu słyszałam wywiad z jego żoną - też mnie pozytywnie zaskoczyła. Może to jej wpływ. Odpowiedz Link Zgłoś
lajtova Re: Ideologia singli? 13.09.20, 23:16 Skoro pełnię szczęścia osiąga się w życiu rodzinnym i małżeńskim, to Jędraszewski i ta cała jego banda w sukienkach to bezużyteczne dla społeczeństwa pasożyty Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Ideologia singli? 13.09.20, 23:23 1 Tm 3,2 - biskup powonien być żonaty, ale tylko z jedną żoną Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ideologia singli? 13.09.20, 23:19 To samo, co by zrobił z elgiebetami i dżenderami, no przecież. Teraz cię to ruszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 17:36 No cóż, niektórzy widzą zagrożenie dopiero jak ich w dupę ugryzie 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 01:01 Jeszcze nam została ideologia partnerstwa w małżeństwie. Bo kto to widział, żeby kobieta (z założenia matka i żona) chciała się w małżeństwie realizować jakoś inaczej niż wsparcie dla męża i opieka dla dzieci. Na stos, razem z singlami, LGBT i genderem. A niby 21 wiek... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:54 >Jeszcze nam została ideologia partnerstwa w małżeństwie. A to nie podpada pod jakis gender? Odpowiedz Link Zgłoś
nunia01 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 09:06 możesz mieć rację ale wyznawcy teorii ideologii wszystkiego nie ogarną gender to jest ten od uczenia dzieci masturbacji w przedszkolu a partnerstwo w małżeństwie to ideologia leniwych bab co im się w głowach przewraca i miejsca swego nie znają Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: Ideologia singli? 14.09.20, 17:23 Od uczenia masturbacji jest elbigiete. Gender jest od uczenia chłopców sprzatać - kiedyś jakiś biskup sie na to oburzał Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Ideologia singli? 14.09.20, 08:31 A ja chciałam tak się realizować, ale nie znalazłam chętnego do takiego modelu. Fakt, że nie szukałam w szeregach ONR. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 08:41 bo katolicy dzisiaj nowocześni, masz wspierać męża, być opieką dla dzieci i JESZCZE pracować i przynosić kasę w zębach Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: Ideologia singli? 14.09.20, 08:56 Dokładnie takie były warunki kandydatów na małżonków. Nie tylko proweniencji katolickiej. Ale rodaczej. Wystarczało. Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Ideologia singli? 14.09.20, 02:27 A skąd on wie, jak żony a dziecków ni ma? Coś pierniczy trzy po trzy para piętnaście i tyle, ale to w sumie nic nowego. Toż "nie znam, ale się wypowiem" to typowa postawa niektórych kawałków społeczeństwa. Przy okazji umniejsza też innym niż małżeńskie relacjom rodzinnym. A to, że wiara w przeróżne twory, które coś tam zamyśliły i tak trzeba żyć, to jest pewna forma samodzielnego zamykania horyzontów i nakładania kagańca na rozum to insza inszość. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ideologia singli? 14.09.20, 04:50 To, że pierdoli trzy po trzy, nie oznacza, że pozwalanie mu na to, to dobre rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Ideologia singli? 14.09.20, 06:59 tanebo001 napisał: > I co zrobiliby z tymi singlami? > Jak się powiedziało A, to pora powiedzieć B. Jędraszewski powinien złożyć do papieża wniosek o zniesienie celibatu. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:12 Pan Jędraszewski - znawca życia rodzinnego i seksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:20 Że jest kryzys małżeństwa i rodziny, to akurat prawda. Że pokrzykiwanie z ambony temu nie zaradzi, to też prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:24 Ale co można poradzić na kryzys małżeństwa i rodziny? Jak ktoś czuje, że nie ma ochoty zakładać rodziny, to ma jednak założyć, bo kryzys rodziny? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:32 Oczywiście że nie. I nie wiem, co na to poradzić i czy w ogóle trzeba temu jakoś zaradzić/przeciwdziałać, czy tylko obserwować z zainteresowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:53 Mało tego. Jak niby chce ale jakoś nie spotkał odpowiedniej osoby, to ma sobie wziąć nieodpowiednią i trzymać się jej bo rodzina jest najważniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ideologia singli? 14.09.20, 13:17 Że jest kryzys małżeństwa i rodziny, to akurat prawda. Kryzys małżeństwa i rodziny to są od czasu, gdy te instytucje powstały. Po prostu wcześniej głupim babom kazano nieść swój krzyż, ograniczano PRAWNIE możliwość rozwodu, stosowano przemoc ekonomiczną wobec rozwodniczek i ostracyzm społeczny. A facetom wystarczały dziwki i kochanki, więc oni kryzysu nie mieli hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Ideologia singli? 14.09.20, 14:49 Wobec rozwodników TEŻ stosowano ostracyzm społeczny. Co rozumiesz przez 'przemoc ekonomiczną'? To że po rozwodzie każde w swoją stronę? To chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ideologia singli? 14.09.20, 15:10 nie, nie stosowano zadnego ostracyzmu wobec facetow Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 18:05 "Kryzys małżeństwa i rodziny to są od czasu, gdy te instytucje powstały." No niezupełnie. Dopóki kobiety były zależne finansowo od mężów i nie miały dostępu do antykoncepcji, to niejakiego kryzysu nie było; małżeństwa były trwałe. Wszystko przez te wyemancypowane baby Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ideologia singli? 14.09.20, 18:14 Wiadomix, wszystkie najgorsze rzeczy na tym świecie to wina feministek Ale tak w sumie to jasne, że klerowi się single nie podobają. W końcu nie zapłacą za ślub kościelny "co łaska, ale nie mniej niż". Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ideologia singli? 14.09.20, 19:23 >No niezupełnie. Dopóki kobiety były zależne finansowo od mężów i nie miały dostępu do antykoncepcji, to niejakiego kryzysu nie było; małżeństwa były trwałe W średniowieczu trwały średnio krócej niż obecnie. No, ale ludzie się nie rozwodzili, tylko umierali. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:21 Nie na stos, tylko przygotowują naród mentalnie do wprowadzenia bykowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:34 No to bykowe.Sukienkowi też powinni placić😇kryzysy były zawsze,tylko kiedy$ ,,załatwiane,,były w 4 ścianach ,teraz zacz€ło się o tym mówić (nareszcie)a ko$ciół jest ostatnią instytucją która powinna być opiniotwórcza w temacie😁 Odpowiedz Link Zgłoś
pieknyksiaze Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:51 www.onet.pl/?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=4e97ed17-2f72-46db-a7da-55c7cfaf60af&sid=b177a2c9-166f-4113-9b28-185bbe554807&utm_v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Ideologia singli? 14.09.20, 07:52 Panu księdzu peron odjechał i tyle. Ktoś w ogóle to bredzenie jeszcze bierze na poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 09:05 Eeee nie. Ale chyba jak zwykle chodzi o jakąś kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 09:14 Własnie niestety sa ludzie którzy biorą to pod uwage, a żeby zrobić masakrę to wystarczy jeden świr nakręcony przez jakąkolwiek "świątobliwość", lepiej by było by nikt kto ma mikrofon i audytorium nie dzielił ludzi na lepszych i gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2017 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 15:24 Mój ulubiony sukienkowy! Ostatnio jego występy były dość monotematyczne wiec cieszę się, że ma nowe moce twórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ideologia singli? 14.09.20, 13:06 Czekam, aż ten wybitny umysł uczepi się leworęcznych, bo chyba już tylko oni mu zostali. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ideologia singli? 14.09.20, 15:55 Jeszcze bezdzietni. A zwłaszcza bezdzietne. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Ideologia singli? 14.09.20, 13:08 Ale przecież on też jest singlem. Bezdzietnym. Więc o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 17:05 Nie oczerniaj człowieka jak nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ideologia singli? 14.09.20, 19:25 Czy bezdzietnym to nie wiem. Ale oni wszyscy są zaślubieni Jezusowi lub coś w tym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Ideologia singli? 14.09.20, 19:51 No ale jak to? Małżeństwa jednopłciowe?! Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Ideologia singli? 14.09.20, 13:14 MOwiłam, ze po LGBT będą kolejni.... Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Ideologia singli? 14.09.20, 13:46 No jak to co zrobią? Opodatkują. Wraca stare to i bykowe wróci. Kościelni już robią wrzutki w celu przygotowania gruntu, a rząd zaraz to wykorzysta. W kasie cienko to trzeba łupić gdzie się da. Przecież PiS najlepiej wie co zrobić z naszą kasą. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Ideologia singli? 14.09.20, 18:51 Ekspert życia rodzinnego, konsultant ginekologii, aktywny terapeuta mniejszości seksualnych. Ileż to talentów drzemie w tym zacnym mężu, ile wyobraźni, abstrakcyjnego myślenia, tworzenia z doopy wziętych... przepraszam: z niebytu powołanych teorii o ludziach, których nie zna, nie rozumie, i nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Ideologia singli? 14.09.20, 19:27 Zapomniałaś o wybitnym historyku, który wprowadził do powszechnej świadomości Kroniki Kpinomira... Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: Ideologia singli? 01.10.20, 20:43 Krakowska wdowa po Paetzu się odezwała . Singiel w koronkowej sukience . Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Ideologia singli? 01.10.20, 20:58 Sa ludzie, ktorzy nie chca byc w trwalych zwiazkach czy miec dzieci. Sa cale zycie singlami i zadna sila, nawet wyzsza, tego nie zmieni. Ale tez umawianie sie na jednorazowy seks, tez nie jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Ideologia singli? 01.10.20, 22:03 malgosiagosia napisała: > Sa ludzie, ktorzy nie chca byc w trwalych zwiazkach czy miec dzieci. Sa cale zy > cie singlami i zadna sila, nawet wyzsza, tego nie zmieni. Ale tez umawianie sie > na jednorazowy seks, tez nie jest fajne. A czemuż to jednorazowy seks jest zły? Jeśli obie strony są wolne, wiedzą na co się umawiają to co to kogo obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Ideologia singli? 01.10.20, 22:09 paskudek1 napisała: > A czemuż to jednorazowy seks jest zły? Jeśli obie strony są wolne, wiedzą na co > się umawiają to co to kogo obchodzi? Nie napsalam, ze zly. Napisalam, ze umawianie sie na jednorazowy seks nie jest fajne. Po pewnym czasie tacy ludzie nie sa w stanie przestac to robic, przechodzi to w nalog. Traktuja sie tez instrumentalnie - jak zywe lalki i zywe wibratory. Odpowiedz Link Zgłoś
tairo Re: Ideologia singli? 02.10.20, 00:44 Mówisz z doświadczenia, czy tak sobie tylko pobredzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ideologia singli? 01.10.20, 22:42 Jaki stos? Sparuje sie tych co wolni po 25 roku zycia i finito Odpowiedz Link Zgłoś