lunis 26.10.04, 12:59 Mój mąż ma właśnie 116 ! Nawet nieżle, ja niedużo mniej 111. Nie wiem czy to tajemnica,ale jestem nawet w szoku, bo kiedy błam w ciąży rok temu miałam IQ wyższe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagunia Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 13:00 to wszystko zalezy od testu miedzy innymi. ja robilam kilka razy w zyciu i zawsze byl inny wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiiik25 Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 13:12 hahah ja robilam test z goraczka, mimo tego jestem zadowolona ze swojego wyniku Odpowiedz Link Zgłoś
lunis Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 13:21 czy to jest tajemnica ile wyszedl wam wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
beatach1 Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 13:26 Mi 118 i jestem zadowolona Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
merlott Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 13:28 hi, hi) ja nigdy nie liczylam, ale mam wrazenie, ze mi spada ) pamietam tylko, ze jak kilka lat temu kiedy zatrudnialam sie do pewnej firmy i przechodzilam caly proces selekcji, w tym test na IQ, powiedzieli mi na koniec: OK, jestes za malo pyskata, za malo wygadana, za bardzo spolegliwa, slabo gadasz po angielsku, ale Twoj IQ nas powalil, wiec Cie przyjmujemy )) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ewa25 Re: Oj babki babki! 26.10.04, 13:47 Śmiać mi się chce jak czytam te posty o IQ! Każda ma tu ponad 100 ! Na innych forach ludzie mają też ponad 100! To gdzie jest ten przeciętny Polak z IQ 90-100? Czyżby sami geniusze? Same genialne mamy? Nie wierzę. Myślę że większość osób po prostu się nie przyznaje. Ja w zeszłym roku robiłam ten test - miałam 118, a tym -90...Żadnego z tych wyników nie traktuję serio. Poza tym nie wierzę w testy w których do odgadnięcia pokazują twarz porażająco głupiego Szymona M - kto musi go znać? Jak ktoś nie ma tefałenu i nie czyta brukowców to nie wie kim on jest i jak wygląda... Poza tym zauważyłam że więcej pytań było tam na pamięć, zapamiętywanie...czyli znaczy że tylko ludzie z wybitną pamięcią są inteligenti????? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Oj babki babki! 26.10.04, 14:16 wiesz, te testy w tvn to tylko zabawa, i jedynie tak można je traktować. Testy psychologiczne są obwarowane różnymi procedurami, standardami wykonywania, i tylko te można traktować poważnie. Można je zrobić u psychologa, w poradni... Tylko po co? Nie wykonuje ich się ot, tak, dla przyjemności. Zestaw pytań jest odpowiednio dobrany, na inteligencję składa się wiele czynników, dlatego test na IQ składa się z kilku części - myślenie przestrzenne, inteligencja słowna, układanie obrazków, ciągi logiczne, troche wiedzy ogólnej też (o ile dobrze pamiętam)... A tutaj - narodowa rozrywka, fajna zabawa, byle z przymróżeniem oka. W tym roku się nie bawiłam, w zeszłym owszem, rozwiązywałam w necie. Ale nie mam potrzeby dzielenia się tym z Wami Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ewa25 Re: Oj babki babki! 26.10.04, 14:24 Mam wrażenie że niektórzy sobie mocno zawyżają wyniki tej zabawy... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ewa25 Re: mama_ewa25 26.10.04, 14:25 Jak znasz się na wszystkim to nie znasz się na niczym... Odpowiedz Link Zgłoś
lunis Re: mama_ewa25 27.10.04, 08:24 Prawdą jest to ze osoba inteligentna,jest spostrzegawcza,zna sie na wszystkim,tzn interesuje sie tym,tamtym,obeznana,troche tego troche tego. Ja i mój maz wypadlismy nawet ok.Gdybysmy naprawde wszystkim sie interesowali to IQ byłoby wyższe zapewne.Mówiac ze pamiec ktos ma slabą to nie znaczy ze inteligentny, a własnie, bo nie interesuje sie nauką pamięci.Ja kiedys kupilam sobie ksiazke do nauki pamieci,i co? pomogla, dlatego pamiec mam dobrą.Mąż np.interesuje sie figurami w przestrzeni, projektował kiedyś w szkole, zna sie na tym dobrze,wiec dlatego w tescie wypadł lepiej.Gdbym interesowala sie tym takze tez bym wypadla lepiej, ale mi sie nie chce.I to jest własnie to.Człowiek inteligentny naprawde zna sie na róznych rzeczach.Prypominam sobie ze przez całąś szkołe podstawową rozwiazywałam tylko testy na inteligencje, brakujace numery,zasady, figury, itp.To zainteresowanie wpływa na wyobrażnie i inteligencje,wiem po sobie.Nie mówie ze jestem nie wiadomo kim, ale to mo pomogło.Dlatego ludzie którzy maja po 140 IQ są spostrzegawczy, na tym to polega, to nie chodzi o przypadek testów,czy ten czy inny test, taki czlowiek niezaleznie od testu da sobie rade z zadaniami,bo intyeligencja jest własnie tym, nic go nie zaskoczy ma w sobie to cos co jest nazwane IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
anoczek Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 14:38 A ja sobie tak myślę, że to nie wcale IQ decyduje o inteligencji. Ja sobie nigdy takiego testu nie robiłam i wcale nie jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mana72 Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 14:41 wynik testu na iq swiadczy jedynie o umiejętnosci rozwiązywania takich testów Odpowiedz Link Zgłoś
katse Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 14:49 zrobilam ten test ale nie podobal mi sie na niektore zadania czasu przeznaczyli za duzo na niektore dla mnie za malo to z rozpoznawaniem twarzy to dla mnie byla porazka - pewnie trafilam, ale co ma do inteligencji jakis Barcis czy Przybylska. Faktycznie sporo na zapamiętywanie - ale ja akurat mam pamięć dobrą. Za to nie za dobra jestem w wyobraźni przestrzennej i poległam na tym figurkach - ale gdybym mogla sama gospodarowac czasem to pewnie bym rozwiazala dobrze. Reasumując - wynik wyszedł mi przeciętny bardzo. 97. ale absolutnie sie tym nie przejmuje. Robiłam testy na inteligencje cztery razy. Raz wyszedł mi bardzo bardzo wysoki wynik, innym razem chyba coś w okolicach 80, a innym razem 115. Więc pewnie dużo zależy od testów. Jak jest dużo logiki i zapamiętywania idzie mi świetnie, jak sporo tych figurek i wyobraźni przestrzennej to gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandrynka Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 15:06 IQ nie decyduje o inteligencji, IQ jest jej przejawem. To taka próba zmierzenia poziomu inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 15:34 hehe ja w wieku 12 lat miałam test na inteligencję robiony przez psychologa i wyszło mi 136 nie robiłam tego polskiego, więc nie wiem... mnie się wydaje że te testy nie są sobie równe. Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 15:49 jagienkaa napisała: > hehe ja w wieku 12 lat miałam test na inteligencję robiony przez psychologa i > wyszło mi 136 nie robiłam tego polskiego, więc nie wiem... > mnie się wydaje że te testy nie są sobie równe. Przede wszystkim różne testy mają różne skale ). Test stosowany przez mense ma zupełnie inną skalę i tam wynik w granicach 140 oznacza wysoką inteligencję, ale jeaszcze nie wybitną. Natomiast wynik w granicach 100 to już porażka ). Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 16:06 miałam robiony test przez psychologa, wynik 143. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 16:08 trochę to głupie że się nieinteligentnie wyrażę Odpowiedz Link Zgłoś
pola777 Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 16:15 Twój wynik: 83% (54/65) nic nie jest napisane o IQ. Ktos moze wie jaki to jest iloraz? Odpowiedz Link Zgłoś
kopiec-arleta Gdzie się podział mój watek o koleżance z pracy??? 26.10.04, 16:30 156, ale test robiłam jakieś 1,5 roku temu. Odpowiedz Link Zgłoś
buntline Re: Arleto, 26.10.04, 16:43 pytanie dotyczyło IQ,a ty chyba podałaś swoją wagę... Odpowiedz Link Zgłoś
kopiec-arleta buntline... 26.10.04, 16:47 o ja durna! fakt! pomyliłam wagę z IQ. przepraszam, zachowałąm sie jak gó..arz. Gó..arz członek Mensy Polska Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolenka do Arlety 27.10.04, 14:11 Czy nie pamiętasz, że członkowie Mensy nie chwalą się swoim IQ? Odpowiedz Link Zgłoś
kopiec-arleta Re: do Arlety 27.10.04, 17:41 A czy ja zapodałam swoje imię, nazwisko, wiek, adres zamieszkania i zawód wyuczony i wykonywany? Odpowiedz Link Zgłoś
ligia76 Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 17:33 Ciekawostka. Mój małżonek "robił" sobie taki test zaznaczając przypadkowe odpowiedzi i ..... wyszło mu 126 Nieźle co ? Pozdrowienia Ligia Odpowiedz Link Zgłoś
sakada Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 20:24 U mnie było gorzej niż w zeszłym roku 121 IQ. Oczywiście nie traktuję tego testu poważnie. Wiele pytań nie miało moim zdaniem żadnego związku z inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
zanetastocka Re: Jakie macie IQ ? 26.10.04, 21:12 A ja z ciekawości zrobiłam sobie test IQ mensy i wyszło mi 130, byłam w szoku, ale to chyba dobry wynik. Żaneta Odpowiedz Link Zgłoś
danka24 Wiecie, co się stało... 26.10.04, 21:16 dosłownie przed chwilą... czytałam sobie Wasze posty w tym wątku, mój mąż mył synkowi ząbki w łazience, drzwi otwarte, a Kuba (3 latka) ni z tego, ni z owego głośno mówi: "-A ja jestem INTELIGENTEM"! No - zatkało mnie... telepatia - jak nic! Przecież czytałam po cichu! Odpowiedz Link Zgłoś
lunis Re: Wiecie, co się stało... 27.10.04, 08:26 Prawdą jest to ze osoba inteligentna,jest spostrzegawcza,zna sie na wszystkim,tzn interesuje sie tym,tamtym,obeznana,troche tego troche tego. Ja i mój maz wypadlismy nawet ok.Gdybysmy naprawde wszystkim sie interesowali to IQ byłoby wyższe zapewne.Mówiac ze pamiec ktos ma slabą to nie znaczy ze inteligentny, a własnie, bo nie interesuje sie nauką pamięci.Ja kiedys kupilam sobie ksiazke do nauki pamieci,i co? pomogla, dlatego pamiec mam dobrą.Mąż np.interesuje sie figurami w przestrzeni, projektował kiedyś w szkole, zna sie na tym dobrze,wiec dlatego w tescie wypadł lepiej.Gdbym interesowala sie tym takze tez bym wypadla lepiej, ale mi sie nie chce.I to jest własnie to.Człowiek inteligentny naprawde zna sie na róznych rzeczach.Prypominam sobie ze przez całąś szkołe podstawową rozwiazywałam tylko testy na inteligencje, brakujace numery,zasady, figury, itp.To zainteresowanie wpływa na wyobrażnie i inteligencje,wiem po sobie.Nie mówie ze jestem nie wiadomo kim, ale to mo pomogło.Dlatego ludzie którzy maja po 140 IQ są spostrzegawczy, na tym to polega, to nie chodzi o przypadek testów,czy ten czy inny test, taki czlowiek niezaleznie od testu da sobie rade z zadaniami,bo intyeligencja jest własnie tym, nic go nie zaskoczy ma w sobie to cos co jest nazwane IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
lunis Re: Jakie macie IQ ? 27.10.04, 08:33 dodam takze ze człowieka inteligentnego nic nie zaskoczy, zawsze znajdzie odpowiedz.Jesli chodzi o twarze, któras mama wspominlala, ze co to ma do tego? a własnie czlowiek z wysokim IQ zna sie na polityce, zna ludzi, bo sie interesuje.Inteligencja to własnie to ze intereuje cie wszystko i na wszystko znajdziesz pozytywna odpowiedz.a jesli czegos nie wiesz to znaczy ze sie nie interesujesz, a czlowiek inteligentny nie jest bez zainteresowac, ma wlanie szerokie zainteresowania.Nam niestety duzo brakuje do tego,widac po wyniku IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jakie macie IQ ? 27.10.04, 08:36 A która z Was naprawdę badała iloraz inteligencji? Nie pytam o te idiotyczne testy w tv czy gazetach, mam na myśli prawdziwe badanie psychologiczne. Ja, przyznaję, badałam Pozdrawiam, AGa Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna_c Re: Jakie macie IQ ? 27.10.04, 08:45 W tamtym roku robiłam ten w TVN - 134. ADA Odpowiedz Link Zgłoś