Dodaj do ulubionych

Radio do kuchni

06.10.20, 20:47
Macie, słuchacie? Polećcie proszę konkretny sprzęt....

Głównie zrzucam muzykę na głośniki z telefonu, ale chciałabym mieć coś, co po prostu się włączy i będzie grało. Dobrze, gdyby dało się słuchać Nowy Swiat, trójkę... i niezbyt duże, bo mam małą kuchnię
Obserwuj wątek
    • mariola233 Re: Radio do kuchni 06.10.20, 21:00
      m.ceneo.pl/298838;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q0_UL_WUc7rQs&gclid=CjwKCAjwq_D7BRADEiwAVMDdHs2wQoH1qWz7Ic-xyxOxRR3rrww4iXMA6fx8YWk3U-dwW7WXWgyGmRoCsM0QAvD_BwE mam takie zaczepia się pod szafkę kuchenną
      • agusiah Re: Radio do kuchni 06.10.20, 21:12
        O podwieszanym w ogóle nie pomyślałam, a to rozwiązuje problem braku miejsca? Fajnie wyglada, dziękuję!
    • swinka-morska Re: Radio do kuchni 06.10.20, 21:22
      Jeśli ma być Nowy Swiat, to musisz mieć dostęp do netu. Zaraz będzie też Radio 357, też pewnie tylko w necie.
      Więc chyba najprościej jednak ze smartfona z głośnikami na bluetooth.
      Jeśli tylko radio FM to cyklicznie pojawia się w Lidlu radio kuchennek Silvercrest, takie podwieszane pod szafki kuchenne. Jest całkiem fajne.
      • agusiah Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:16
        Myślałam o czymś z internetem, ale nie umiem wyszukać...
        • prezent_urodzinowy Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:48
          Jest tego sporo, ja mam m in podobne do tego www.electronic-star.pl/Sprzet-HiFi-TV/Radia/Radia-internetowe/IR-120-radio-internetowe-Wi-Fi-DNLA-UPnP-App-Control-biale-Bialy.html?gclid=CjwKCAjwq_D7BRADEiwAVMDdHsBjt2KNkpQHcjrN62yI2G4fZED6gtT84RP9yIT9MOZjTXxgo0QuwBoCfd0QAvD_BwE
          Możesz sobie słuchać radia z całego świata smile
          • agusiah Re: Radio do kuchni 07.10.20, 10:07
            To fajnie wyglada
            • nowaczek12345 Re: Radio do kuchni 07.10.20, 14:39
              Wygląda i tyle. Jakość dźwięku będzie bardzo kiepska, a koszt 350 zł.
              Ja mam w kuchni jakiś zestaw Creative 2+1, kupiłem 2 lata temu za ok. 230 zł, bardzo przyzwoicie grają. Do tego mam odbiornik bluetooth za 40 zł. A jako źródło dźwięku mam stary telefon bez sim-a, na którym mam spotify i replaio radio. Głośniki i kostka bluetooth są podpięte i leżą na górze na szafkach, więc nie przeszkadzają, telefon zaś na stole, blacie, gdziekolwiek pod ręką, gdzie mi wygodnie.
              Sprawdza się od tych 2 lat, nie zamieniłbym na jakieś małe zintegrowane radio o słabym dźwięku.
    • kkalipso Re: Radio do kuchni 06.10.20, 21:22
      My mamy Alexę, mała zgrabna z pierdylionem funkcji.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQNI7Pc17J9CrU_7k7vKgbAhGZuMAl5KxY2ZQ&usqp=CAU
      • agusiah Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:15
        A co robi alexa, w sensie z grubsza wiem, ale do czego jej rzeczywiście używasz?
        Radiem gra? Takim nowym światem np.?
        • kkalipso Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:27
          Słucham różnych stacji radiowych, wybieramy piosenki, pytamy o ważne i mniej ważne sprawy. Szkoda, że nie gada po polsku😣 A światełko to akurat najmniej mnie interesuje. Tu sobie zajrzyj jak masz pięć minut. A i jest malutka zgrabniutka z naprawdę dobrym dźwiękiem i robi co chcesz nie schodząc z hamaka na przykład. Ja mam inny model chyba nowszy.

• kk345 Re: Radio do kuchni 06.10.20, 23:05
            >robi co chcesz nie schodząc z hamaka
            A ten hamak ma w zestawie, czy trzeba jej dokupić taki malutki jako akcesorium? I czy działa bez hamaka?
            Młoda lekarka na prowincji trzyma się mocno w polszczyźnie big_grin
            • kkalipso Re: Radio do kuchni 07.10.20, 00:00
              Mówię szczerze, zorientowałam się co napisałam zaraz po opublikowaniu i sama z siebie się śmiałam, ale co przecież nie będę płakać..... Ja gadam do Alexy z hamaka nie ona do mnie, czekaj może z hamaku ...no pogubiłam się... Ty a co twoja lekarka ma ze mną wspólnego.
              • georgia.guidestones Re: Radio do kuchni 07.10.20, 00:21
                Taki żart językowy, cytuję "będąc młodą lekarką, przyszedł do mnie pacjent". Ta sama konstrukcja, co alexa, która reaguje na polecenia, nie schodząc z hamaka wink
              • kk345 Re: Radio do kuchni 07.10.20, 00:42
                Szybciutko nadrób braki w znajomości wiekopomnego dzieła "Z pamiętnika młodej lekarki", zdecydowanie warto!
          • agusiah Re: Radio do kuchni 07.10.20, 10:11
            Podoba mi się wizja alexy na małym hamaczku u mnie w kuchnismile
            A powiedz, czy da rade współpracować z iphonem? Bo raczej jest wymyślona pod androida?
            I rozumiem, ze nowy swiat zagra?
            I jeszcze angielski poćwiczę....
      • leyla76 Re: Radio do kuchni 07.10.20, 15:23
        Tez mam alekse, echo dot. Ja uwielbiam. Super do słuchania muzyki, do dodawania produktów do listy zakupów, córka używa podczas pieczenia do konwertowania amerykańskich cups na gramy itd. ,
        • kkalipso Re: Radio do kuchni 13.12.20, 15:35
          Moja też na mikrofali stoi sobietongue_out
    • kachaa17 Re: Radio do kuchni 06.10.20, 21:47
      Nie wyobrażam sobie kuchni bez radia. Zawsze miałam, mam i teraz. Stoi na parapecie.
      Jest stare więc nie polecę.
    • joanna05 Re: Radio do kuchni 06.10.20, 21:52
      Radio 357 wink Czyli nowa, wskrzeszona Trójka z Mareckim i Kaczkosiem wink O ile im się uda i rusza, trzymam mocno kciuki i patronuję już.
      Sprzętu nie polecę, bo się nie znam.
      • agusiah Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:14
        Ja też!
        • joanna05 Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:19
          agusiah napisała:

> Ja też!
          smile smile smile
          • inez21 Re: Radio do kuchni 06.10.20, 22:37
            Ja mam takie jak mariola233 jest cudowne, nie zajmuje miejsca. Nie wyobrażam sobie życia bez radiasmile) I jestem uzalezniona od RMF-ki
            • hotelarz.giuseppe Re: Radio do kuchni 07.10.20, 00:25
              od rmfki??
      • prezent_urodzinowy Re: Radio do kuchni 07.10.20, 10:12
        O, a cóż się stało z radiem Nowy Świat? Skąd potrzeba stworzenia jeszcze jednego?
        • wtop.ek Re: Radio do kuchni 07.10.20, 10:30
          RNŚ pomimo fajnego wejścia i zapowiedzi skupienia się na muzyce zaczęło skręcać w stronę wymuszonej politpoprawności i cenzury. No cóż, pani Dżeton niewiele różni się od pisowskich politruków, ten sam typ osobowości, przy innych zapatrywania politycznych.

357 niech będzie zdrową konkurencją. Muzyczną.
        • joanna05 Re: Radio do kuchni 13.12.20, 18:42
          prezent_urodzinowy napisała:

> O, a cóż się stało z radiem Nowy Świat? Skąd potrzeba stworzenia jeszcze jedneg
          > o?
          Nie ma w nim Marka? I większości starej gwardii. W 357 będa "moi" prezenterzy, poranne, kochane, dobrze znane głosy i fachowi dziennikarze. NŚ słucham teraz z braku laku, ale to nie to jednak, nie te głosy, choć poziom przyzwoity.
    • mava Re: Radio do kuchni 07.10.20, 16:06
      najlepsze "radio" do kuchni to słuchawki bezprzewodowe...źródło dźwięku dowolne...tv, kanały radio, komputer
      • grey_delphinum Re: Radio do kuchni 14.12.20, 00:22
        O tak! Słuchawki bezprzewodowe rządzą!
        • kkalipso Re: Radio do kuchni 14.12.20, 00:36
          O tak! Słuchawki bezprzewodowe rządzą!

To prawda i kocham całym sercem (nawet teraz mam na uszach) jednak nie potańczysz z rodzinką przy pieczeniu pierników. A nam wczoraj Aleksa tak pięknie zaśpiewała świąteczne piosenki że jestem jej wdzięcznatongue_out
    • agusiah Re: Radio do kuchni 27.10.20, 09:43
      Ponieważ lubię, jak zakupowe wątki się kończą zakupem, chciałam podziękować za polecenie Alexysmile jest świetna, gra spotifyem, gra nowym światem, ma nawet lekkie poczucie humorusmile dogadała mi się z innymi głośnikami w domu. Bardzo fajne radyjko, interaktywne i ćwiczące angielski
      • kkalipso Re: Radio do kuchni 13.12.20, 15:33
        smile
    • ritual2019 Re: Radio do kuchni 27.10.20, 09:58
      Alexa albo Google nest. Mamy to i to. Google nest w sypialni, syn ma swoje. Alexa na dole.
    • lioka Re: Radio do kuchni 28.10.20, 10:09
      Kilka razy przymierzałam się do słuchania radia w kuchni. Ale nerwowo nie dałam rady. Co chwile reklamy, zdążyłam obrać ziemniaki, usmażyć kotlety i dopiero było po reklamach, wtedy wychodziłam już z kuchni. Reklamy wywołują u mnie agresje, poważnie. Już nie da się tego słuchać i darcie tych gęb. To może mi polecicie jakaś stację radiową, którą da się normalnie słuchać?
      • hotelarz.giuseppe Re: Radio do kuchni 13.12.20, 12:42
        musisz cała częstotliwość przelecieć i sprawdzic smile
    • anna.light Re: Radio do kuchni 13.12.20, 14:26
      W czasach kiedy można mieć spersonalizowana muzykę na przykład ze Spotify jaki jest sens słuchania radia?
      • atanazja0 Re: Radio do kuchni 14.12.20, 00:02
        np bo niekocznie słucha się tylko muzyki, ja lubię posłuchać informacji, czy audycji popularnonaukowych. np talk fm- dużo ciekawych audycji i dyskusji politycznych, kulturalnych, naukowych...itp
    • kosmos_pierzasty Re: Radio do kuchni 13.12.20, 18:09
      Nie mamy, sami sobie podśpiewujemy. Polecam! Nie masz pojęcia, jak wspólny śpiew wzmacnia więzy rodzinne 🎶
    • sol_13 Re: Radio do kuchni 13.12.20, 18:32
      Odkąd pracuje w domu, zakupilam malutkiego zwyklego blaupunkta na parapet w kuchni. Nie chce mi się codziennie rano odpalać całego kina domowego a nie umiem pracować bez muzyki. Mam tez dobry głośnik bezprzewodowy, slucham tez z tidala, ale rozladowuje mi się telefon za szybko wtedy.
    • ivaz Re: Radio do kuchni 14.12.20, 02:52
      Teraz w ofercie Tchibo jest bardzo ładne radio internetowe www.tchibo.pl/radio-internetowe-wlan-z-kolorowym-wyswietlaczem-p402004984.html?x=H4sIAAAAAAAAAAESAe3-ETMsDgAAAXZe8brQABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEOd8xbTLN9Aa0VR-JEumxNgAAADAN11puQmSWGEHsLvqucWn4SQWkuZkkrFyCSJasCAYjyMGpbmTEx_HHmjchgabbaQ6LsGfIHdWMO2eLQFLRa3wjTkQaPwWAL1zR8s1Sa4NXw-lIizG4wQ7Hip9Ci6HjVfTOF4NJvd-gerA1djP9D3aHCQheCGWMFHJjYHCwvrj1vNwzWq6LodadfQLvrYL0I-XghCM__-35aiBHoR8oLg9X_QuOHnrnaxwa6YJbRZoUmb-BCo9ZhL2EDEES65O429UABRXSpWlTs-pDUKGw5atkwjoYrp_dkzuy6kSAQAA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka