mamalgosia 11.10.20, 11:20 Mignela mi na Tweeterze. Ciekawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwoniaw Przeklejone - autor: mamtrzykotyidwa 11.10.20, 21:23 Protest uczniowski mamtrzykotyidwa 11.10.20, 21:20 Jak widać dzieciaki mają więcej rozumu niż dorośli. wiadomosci.radiozet.pl/Koronawirus/Koronawirus-w-Polsce.-Protest-uczniowski-przeciw-decyzjom-rzadu.-Uczniowie-boja-sie-o-zdrowie-swoje-i-bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Przeklejone - autor: mamtrzykotyidwa 11.10.20, 22:10 Dorosłych, jak widać ta akcja dzieciaków w ogóle, ale to w ogóle nie obchodzi. Grunt, aby dzieci do szkoły wypchnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Przeklejone - autor: mamtrzykotyidwa 11.10.20, 22:20 mamtrzykotyidwa napisała: > Dorosłych, jak widać ta akcja dzieciaków w ogóle, ale to w ogóle nie obchodzi. > Grunt, aby dzieci do szkoły wypchnąć. Bombelki przeszkadzają pisać na emamie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Przeklejone - autor: mamtrzykotyidwa 11.10.20, 22:24 Tobie przeszkadzają? Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Przeklejone - autor: mamtrzykotyidwa 11.10.20, 22:13 wklejam link jeszcze raz: wiadomosci.radiozet.pl/Koronawirus/Koronawirus-w-Polsce.-Protest-uczniowski-przeciw-decyzjom-rzadu.-Uczniowie-boja-sie-o-zdrowie-swoje-i-bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Akcja "Protest Uczniowski" 11.10.20, 22:43 No to czyje dzieci jutro nie idą do szkoły, przyzna się któraś? Nasza miała iść ubrana na czarno, ale w końcu się rozmyśliła i nie idzie. I tak nie ma połowy klasy. Ciekawe ile jutro będzie dzieciaków w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: Akcja "Protest Uczniowski" 11.10.20, 23:03 Moja ma zdalne, ucząca ich nauczycielka dziś dostała pozytywny wynik, szkoła przeszła na zdalne, kwarantanny niet. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 11.10.20, 23:04 mamtrzykotyidwa napisała: > No to czyje dzieci jutro nie idą do szkoły, przyzna się któraś? > Nasza miała iść ubrana na czarno, ale w końcu się rozmyśliła i nie idzie. > I tak nie ma połowy klasy. Ciekawe ile jutro będzie dzieciaków w szkole. Czemu mieliby nie iść? Póki można to chodza. Całe szczęście. I tak za moment przestana, bo zamkna szkoły. Długo sie nie nachodza na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Akcja "Protest Uczniowski" 11.10.20, 23:10 W ramach protestu, żeby szybciej zamknęli. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 11.10.20, 23:17 mamtrzykotyidwa napisała: > W ramach protestu, żeby szybciej zamknęli. No to całe szczęście, że moi ida - my z tych, co nie chca żadnego zamykania ever. Co za pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:08 Dla tych, których szkoły funkcjonują w miarę normalnie to zły pomysl. Ale patrząc z drugiej strony- znajome dziecko, 6 klasa. Właśnie rozpoczyna drugą kwartannę - najpierw cała klasa, pochodził kilka dni i teraz drugi raz - przez mamę nauczycielkę w innej szkole. W niektórych szkołach jest straszny zamęt- ciagle zastępstwa, kwarantanny i udawana nauka. Nie wiem, czy dla nich nie lepsza byłaby nauka zdalna lub hybryda, a nie taki chaos. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:35 antonina.n napisała: > Dla tych, których szkoły funkcjonują w miarę normalnie to zły pomysl. > > Ale patrząc z drugiej strony- znajome dziecko, 6 klasa. Właśnie rozpoczyna drug > ą kwartannę - najpierw cała klasa, pochodził kilka dni i teraz drugi raz - prze > z mamę nauczycielkę w innej szkole. > > W niektórych szkołach jest straszny zamęt- ciagle zastępstwa, kwarantanny i uda > wana nauka. Nie wiem, czy dla nich nie lepsza byłaby nauka zdalna lub hybryda, > a nie taki chaos. Pewnie byłaby lepsza, ale wiesz, trzeba żyć normalnie. Za wszelką cenę. Tak więc żadnej nauki zdalnej, żadnych maseczek, żadnego mycia rąk. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:53 "żadnych maseczek" Połowa społeczeństwa jest przeciwko maseczkom. Bez wojska będzie trudno wprowadzić. Odpowiednio maseczkowych ormowców też coraz mniej. "żadnego mycia rąk" A dezynfekowanie klamek przed każdym użyciem się ewidentnie znudziło. Po co dezynfekować klamki, jak uratuje nas święta szmatka Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:54 Jeśli połowa społeczeństwa nie zamierza nosić maseczki, to przewiduję szybki spadek morale u wyznawców szmatki Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 08:11 Tiszantul, i Ty Brutusie przeciw rządowi? Noszenie maseczek to (całe szczęście) zalecenie odgórne. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 08:26 tylko święta szmatka? to już modlitwa jaśniewielmożnegowiweatpanieprezydencie w świętym miejscu, na Jasnej Górze nie pomaga? oj, jak przykro.... Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 06:44 Masz dzieci w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:09 snajper55 napisał: > Tak wię > c żadnej nauki zdalnej, żadnych maseczek, żadnego mycia rąk. > > S. Aaa, niemycie rąk to u ciebie normalność. Ok, wszystko wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:58 Zbór kowidian opuszczają kolejni wierni wątpiący w skuteczność kagańców na pustej ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:21 Niesmaczne żarty. Moje dzieci nie chcą, żeby zamykano ich szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:33 triss_merigold6 napisała: > Niesmaczne żarty. Moje dzieci nie chcą, żeby zamykano ich szkoły. Tylko spróbowałby chcieć ... 🤣 S. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:37 Są normalne i potrzebują towarzystwa rówieśników, takiego w grupie i na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:08 Nikt normalny, ani nauczyciel ani uczeń ani rodzic nie chce zamknięcia szkół na długi czas, to chyba logiczne. Ale teraz sytuacja nie jest normalna i co będzie przy 20 tysiącach zakażeń dziennie albo w sytuacji, gdy w danej szkole 25 % uczniów i połowa nauczycieli będzie chora, co chwilę kwarantanna, połowa zastępstw i zwalniania do domu. Na razie jeszcze wszystko toczy się jako tako, w małych szkołach całkiem dobrze a w wielkich gorzej ale niestety może przyjść czas w listopadzie, gdy trzeba będzie zamknąć szkoły. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:11 Tylko jezeli w marcu zamkneli i jakiegoś szału to nie dało (jezeli chodzi o spadek zakazonych) to teraz na ile postulujesz zamkniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:24 Chyba coś jednak dało. Moim zdaniem teraz powinny być maseczki na lekcji, grupy max 15 osobowe, może 4 dni w tygodniu, żeby jakoś ułożyć plan i żeby nie było tłumu w szkole, ale mimo wszystko nie zamykać szkół. Może hybrydowo, może pół na pół, ale nauka stacjonarna. Przynajmniej w szkole średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:27 Serio dzieci mają siedzieć kilka godzin w maseczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:21 Najlepiej je pozamykać do czerwca w domach, wypuszczać o pónocy na spacerniak wkoło domu... Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:01 Po co spacerniak; nie wystarczy balkon albo otwarte okno? Za okupacji... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 19:49 NO w sumie tak..o tej pónocy taki tłum zrobią ze lepiej jednak nie wypuszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:09 little_fish napisała: > Serio dzieci mają siedzieć kilka godzin w maseczkach? We Francji na uczelni siedzą. Ja wiem, że studenci i że nie w Polsce. Sama nie wiem, naprawdę. Tam są cały czas w maseczkach, starsza młodzież też. Czy to coś daje na dłuższą metę? Nie jestem lekarzem ale chyba tak. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:17 dzieci od 11 roku zycia (collège) maja obowiazek noszenia maseczek podczas lekcji oraz podczas przerw, tzn wtedy gdy przebywaja na terenie szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Akcja "Protest Uczniowski" 13.10.20, 03:31 little_fish napisała: > Serio dzieci mają siedzieć kilka godzin w maseczkach? Nasze dzieci I nauczyciele caly dzien w maseczkach, 3 dni w szkole/ 2 zdalnie I odpukac, w naszej szkole gimnazjum+liceum ponad 1000 uczniow, nauka sie toczy bez zadnych zastepstw czy masowych kwarantann. Hybryda dziala dobrze, material realizowany, Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:51 Moje dzieci też przeraża perspektywa przejścia na zdalne. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi00 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:10 snajper55 napisał: > triss_merigold6 napisała: > > > Niesmaczne żarty. Moje dzieci nie chcą, żeby zamykano ich szkoły. > > Tylko spróbowałby chcieć ... 🤣 > > S. Moje dzieci wolą lekcje w szkole niż zdalne. Uwierz są takie dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:19 Moje oczywiście idą i bez żadnych durnot w rodzaju ubierania się na czarno. Na szczęście rozumieją jak bardzo straciły na fikcji zdalnej edukacji i braku normalnej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina211 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:27 Moje idą, ale bardzo by chciały powrotu edukacji zdalnej. Dopóki ich szkoły działają stacjonarnie to jednak będą chodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 06:52 Mój i tak chodzi na czarno, jak połowa klasy, taki wiek. Jeśli chodzi o protest, to mają go z tyłu, chodzą i są zadowoleni. Liczy się? Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:24 mój idzie. ma sprawdzian z matmy, już czwarty w tym roku (czwarty z matematyki, a jest na rozszerzeniu matematycznym) to raz. on chodzi póki może, bo zdalne w jego przypadku nie sprawdziło się. pogorszył się z czterech przedmiotów, a to że tylko z czterech zawdzięcza mamie, która zdobywała połowę ocen za niego. teraz przynajmniej uczy się sam i nie idzie mu najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:11 Poszedł na zielono. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:38 Dziwi mi, że im tęskno do zdalnej nauki. Zwłaszcza, że teraz ta zdalna nauka pewnie będzie wyglądała hm, solidniej. Nie przejdzie mail od nauczycielki 'strony x-y, zadania 1-10', a faktycznie będzie trzeba się nasiedzieć przed ekranem kilka godzin dziennie, zgodnie z planem. Spełnia się moim zdaniem to, co przeczuwałam na początku cyrku z zamykaniem szkół. Dzieciaki i młodzież odwykną od szkolnej rutyny i trudno im będzie powrócić na normalne tory. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 00:39 Dziwi mnie oczywiście, zjadam litery na tel. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 06:42 Mój syn będzie chodził do szkoły, dopóki będzie to możliwe. Edukacja zdalna w jego przypadku to zuo, niczego sieę nie nauczyl, zmarnowane miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 06:59 Właśnie i takie siedzenie po kilka godzin, ma byc zdrowe?! Nie mam problemów z zamykaniem.szkół, nie mam wplywu na otaczajaca rzeczywistość, ale zdalna nauka w wydaniu polskiej szkoły im.dluzej trwa, tym jest bardziej meczaca. I najważniejsze, jak młodzież bedzie miala wolne, bedzie musiala siedziec w domu.i znow nas zamkną. A to juz strach przed mandatem, nadgorliwa policja, bo.bombelki nie chodza szkoly i maja ochote isc do galerii handlowej. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:08 I znów tłumy chętnych do dzwonienia na policję, że na skwerku/za blokiem/ koło boiska widzieli kilku małolatów (autentyki, mąż znajomej jest policjantem). Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:04 Moja lubi obecną szkołę więc nie jest zainteresowana zamykanie, w poprzedniej pewnie by chętnie protestowała, ojej jaka ona by byla zaangażowana w ochronę zdrowia nauczycieli, dziadkow, psa, kota i wszystkich świętych Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:12 Córka miała iść z klasą. Klasa cała chętna, jak na protest klimatyczny - z lekcji można się urwać, ciekawie jest, emocje są. Twierdzi, że cała klasa uważa, że może się uda mieć zdalne i znowu się poopieprzać, spać do 14, takie tam. Ale nie pójdą, bo wczoraj dostałam maila, że rodzic jednego dziecka jest pozytywny i zalecają zostać w domu przez następne parę dni Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:17 Boższsz... to z protestem klimatycznym też robili cyrk?! Jak to dobrze, że szkoła syna nie pozwala na absencje z tak durnych powodów, a i oni sami się pilnują, bo nie wszystkie bombelki zdały do następnej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:27 Zapytałam w zeszłym roku córunię i jej koleżanki czy by szły na protest klimatyczny, jakby był w sobotę o 8 rano. Cha. Cha. Cha. Taka zaangażowana w działalność młodzież. Nie, im chodzi o to, by na lekcjach nie być, z dowolnego powodu. Co jest zrozumiałe, mają po 16 czy 17 lat. Wszystkie znane mi nastolatki są zachwycone zdalną nauką. Wiadomo, fajniej jest niemalże nic nie robić, wysypiać się i nocami w internecie siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 08:18 U nas zdalne to obowiązkowe odpalenie kompa już przed ósmą. Wszystkie lekcje były rzetelnie prowadzone (oprócz informatyki , i w-f) Syn lubił zdalne, ale woli jeździć do szkoły (najpóźniej wstaje o szóstej). Więcej absorbuje z lekcji w szkole, i lubi dzieciaki z klasy. U nich w szkole jeszcze nikt nie choruje. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 08:29 > U nas zdalne to obowiązkowe odpalenie kompa już przed ósmą. Wszystkie lekcje były rzetelnie prowadzone (oprócz informatyki , i w-f) Taa, u nas też. Połowa ludzi logowała się na teamsy i szła spać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:13 Ale w słuchawkach ;P Tak samo u koleżanki, było. Mój miał przesrane, bo ja w domu byłam na zdalnej albo mąż i jak miał lekcje to siedział przy mnie ... he, he. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 08:27 No więc właśnie - ja też uważam, że takie jest podłoże protestów w to "boimy się o swoich bliskich" to może jest prawdopodobne u niewielkiego procenta, których rodzice albo mają poważne schorzenia, albo zarazili dzieci histerią. Mój najmłodszy też by bardzo nie płakał za nauką stacjonarną - ale nie z powodu obawy o czyjeś życie, tylko dlatego, że na zdalnym nie robił zupełnie nic, a już na pewno nie wstawał o 5.40. Reszta jest za stacjonarnym, studenci z powodów naukowych - uważajśą, że zdalna jest do d... mimo że uczelnie wystartowały od razu i wykłady były w normalnym wymiarze, uczennica z powodów bardziej towarzyskich, ale też chciałaby się czegoś przed egzaminem nauczyć, na zdalnym nie nauczyła się nic, a sprawdziany to była farsa. Poza tym gubiła się przy wysyłaniu materiałów na pięć sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:05 A za kilka lat narzekanie że ci młodzi to żadnego etosu pracy nie mają, wstawać im się nie chce rano do pracy, nic tylko by z nosem w ekranie siedzieli, a na dodatek niczego nie umieją! Zwolennicy zdalnej nauki powinni być leczeni przez lekarzy kształconych zdalnie i jeździć po mostach zaprojektowanych przez zdalnie kształconych inżynierów.... Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:17 Obawiam się że nie tylko zwolennicy zdalnej nauki będą leczeni przez lekarzy kształconych zdalnie i jeździć po mostach zaprojektowanych przez zdalnie kształconych inżynierów, tylko my wszyscy. Słyszałam niedawno o zdalnej nauce odbierania porodu - od pracownika uczelni, który przygotowywał te wykłady... Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:20 Uczelnie mają zajęcia praktyczne stacjonarnie. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:22 W zeszłym półroczu nie miały. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:19 "Zwolennicy zdalnej nauki powinni być leczeni przez lekarzy kształconych zdalnie i jeździć po mostach zaprojektowanych przez zdalnie kształconych inżynierów...." 👍👍👍 Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:22 "Zapytałam w zeszłym roku córunię i jej koleżanki czy by szły na protest klimatyczny, jakby był w sobotę o 8 rano. Cha. Cha. Cha. Taka zaangażowana w działalność młodzież. Nie, im chodzi o to, by na lekcjach nie być, z dowolnego powodu." Lewaki doskonale o tym wiedza, dlatego to wykorzystuja, przy okazji produkujac falszywy przekaz o nadzwyczajnym zaangazowaniu mlodziezy. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 22:05 To mnie akurat nie dziwi, że nastolatki zrywają się z lekcji. Nie rozumiem tylko, że dla takich wykształconych ematek to jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:20 Głupie, leniwe dzieciaki, którym się wydaje, że jak zamkną szkoły, to będzie można powłóczyć się po galeriach, popalić fajki w bramach, może piwko w parku wypić. To nie jest grupa, której zależy na jakiejkolwiek edukacji. Biedactwa nie rozumieją, że jak im zamkną szkoły, to wprowadzą im też zakaz spotykania się poza szkołą i nie będzie lekko, łatwo i przyjemnie. No ale jak Jessica z Nicolą czy Max z Kewinem mieliby to ogarnąć swym niezbyt lotnym rozumkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 07:22 Może nawet nie głupie, ale zmanipulowane. Coś jak ta biedna chora dziewczynka od klimatu, wepchnięta przez rodziców do mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
konwaliamajowa Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:31 A na co ta dziewczynka była/ jest chora? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:52 konwaliamajowa napisał(a): > A na co ta dziewczynka była/ jest chora? Jesli kierujemy sie miedzynarodowa klasyfikacja chorob icd-10, to na chorobe F84.5. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia.1980 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 08:31 Biedne niuniusie boją się o swoje życie . Dobry żart. Niech tylko zamkną szkoły a zostawią otwarte galerie handlowe to zobaczycie jak się boją . Ja rozmawiałam z moimi uczniami. Oni owszem chcą nauki zdalnej bo ..... mogą grać w gry do późna w nocy, spać do południa a NAUKA to fikcja. Coś tam odpiszą jeden od drugiego , "robienie" lekcji zajmuje im godzinę dziennie a ze znajomymi I TAK SIĘ SPOTYKAJĄ. TAK .... dokłaadnie tak powiedzieli. Moje prywatne dzieci .... córka jest pilna, systematyczna i jest zdecydowanie przeciwna nauce zdalnej. Mój syn jest leniuchem i leserem, któremu ze szkołą nie po drodze i on popiera naukę (naukę !!! ) zdalną. A poza tym ... kto się boi to niech stosuje sie do zaleceń. Przecież nikt nie zabrania siedzieć na lekcjach w maskach. A i o dystans społeczny, JAK SIE CHCE, to wcale nie jest trudno. ja nie mam z tym problemu podczas pełnienia dyżurów na przerwach. Że o higienie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:14 No tak, ale co powiesz o szkołach, w których obecna nauka wyglada tak, jak mowilam. Takich szkół jest sporo w moim otoczeniu. Kwarantanna goni kwarantannę, nauczycieli nie ma, ciagłe zastępstwa, wiec i tak dzieciaki idą do tej szkoły się poobijać przez pare dni, żeby znowu trafić na kwarantannę i być u.dupionym w domu WRAZ RODZICAMI przez kolejny tydzień. I tak się składa, ze bywają wśród nich dzieciaki, które naprawdę chcą się uczyc. Ale wolą już uczyc się na zdalnym, i korzystać zw swoich zajęć popołudniowych niż odsiadywać x godzin w szkole bez sensu, a potem w nagrodę siedzieć 10 dni w domu bez możliwości wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:19 antonina.n napisała: > No tak, ale co powiesz o szkołach, w których obecna nauka wyglada tak, jak mowi > lam. Takich szkół jest sporo w moim otoczeniu. Kwarantanna goni kwarantannę, na > uczycieli nie ma, ciagłe zastępstwa, wiec i tak dzieciaki idą do tej szkoły się > poobijać przez pare dni, żeby znowu trafić na kwarantannę i być u.dupionym w d > omu WRAZ RODZICAMI przez kolejny tydzień. I tak się składa, ze bywają wśród ni > ch dzieciaki, które naprawdę chcą się uczyc. Ale wolą już uczyc się na zdalnym, > i korzystać zw swoich zajęć popołudniowych niż odsiadywać x godzin w szkole be > z sensu, a potem w nagrodę siedzieć 10 dni w domu bez możliwości wyjścia. Rząd nie zamknie szkół i już. Po prostu. Nawet w tych szkolach, gdzie jest strefa czerwona i połowa nauczycieli na zwolnieniu lekarskim czy kwarantannie. Będzie fikcja. Nie jestem absolutnie za zamknięciem szkół już dziś, choć przypuszczam, że w listopadzie czy grudniu to nastąpi. Musi być naprawdę trudna sytuacja, mnóstwo ludzi chorych, mnóstwo musi umrzeć, połowa nauczycieli nieobecna, wtedy pewnie zamkną. Tylko wtedy nie będzie hybrydowo czy zdalnie, bo nie będzie miał kto uczyć. Teraz to by się udało, bo nauczyciele raczej są zdrowi tylko na kwarantannie. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:35 No właśnie o tym mówię. Może się okazać, ze za miesiąc nie będzie możliwe ani hybryda ani zdalne. I cześć dzieci będzie w domu BEZ ŻADNYCH LEKCJI, w tym klasy 1-3, bo nie będzie możliwe zorganizowanie im opieki w szkole. Zakładam, ze jesteśmy tu na forum w normie intelektualnej, bez przebłysków geniuszu. Wiec skoro w rządzie nikt nie pomyslal o takiej konsekwencji utrzymywania „normalnej” nauki za wszelką cenę, to: A) w rządzie są same barany B) nie chce im się użerać z protestami rodziców, a na to co będzie za miesiąc mają, krótko mówiąc, wyj.bane. Zrobią sobie dZiesiatą rekonstrukcję, dadzą przywileje np. otyłym (tak jak teraz seniorom) i cały gniew społeczeństwa skupi się na nowym wrogu. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:52 Mogą zamknąć w listopadzie i do czerwca nie otworzyć. Zresztą czemu oni tych dzieci w maju do szkół nie puścili, choćby zeby poobserwować co się dzieje. A teraz...W tym postepowaniu nie ma żadnej logiki, może uznali, że teraz wcale nie jest źle. Trudno pojąć działania tego rządu. Jak dzieci pojda na zdalna, wyjda na ulice, wtedy nas zamkną z dziecmi w domach, czyli wrócimy do sytuacji z marca, tyle, że fryzjer będzie otwarty. Może... Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:40 Powiem że zamykanie szkół powinno być w takim razie zarządzane dla najciężej dotkniętych regionów, jako ostateczność i tylko jeśli zamykamy też wesela, kościoły i wszystko inne. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 10:47 Jestem za. Imprezy, kościoły, wesela i wszystko inne powinny być zamknięte już miesiąc temu. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:16 Może w ogóle od marca, wszystko powinno być zamknięte?! Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:55 I po co takie absurdy? Nie, jedna cześć powinna być zamknieta, żeby inna mogła być otwarta. Zakładam, że kościoły przeżyją bez kasy od emerytów jeszcze ze dwa tysiąclecia= kościoły powinny być zamknięte. Gdyby wprowadzono hybrydę w marcu, to kasę z opieki można było przeznaczyć dla właścicieli domów weselnych, a dzieci jednak miałyby lekcje. Gdyby nie rozdano tych idiotycznych bonów turystycznych można by wyposażyć szkoły w potrzebny sprzęt. I tak dalej. Ale właśnie toczą się głupie pyskówki- czy zamykać wszystko, czy nic. Efekty tych debilnych krzyków widać zarówno na forum- z twojego pytania nic nie wynikać jak i w Polsce - jest coraz gorzej i lepiej nie będzie . Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:11 runny.babbit napisał(a): > Powiem że zamykanie szkół powinno być w takim razie zarządzane dla najciężej do > tkniętych regionów, jako ostateczność i tylko jeśli zamykamy też wesela, kościo > ły i wszystko inne. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 09:14 Dokładnie. Moja córka jest od półtora miesiąca we Francji na studiach. Mają stacjonarnie zajęcia i non stop maseczki. Szkoła i uczelnia jest otwarta choć jest trochę mniej zajęć, trochę krócej, bo są podzieleni na małe grupy. Ale maseczki w szkole i na uczelni i w ogóle wszędzie cały czas. Zakażeń niestety też dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
maeve_binchy Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:20 A moj jest jednym z najlepszych uczniow w klasie. Pilny, obowiazkowy i chce nauki zdalnej. Bo jest w 7 klasie i po miesiacu jest tak zmeczony, ze marzy o kwarantannie (odpoczynku). U niego zdalna byla prowadzona b dobrze, mlody sie w tym odnalazl, wiecej wyniosl niz z lekcji stacjonarnych - bo mogl dluzej pospac tj. do 8 a nie wstawac przed 7, nie musial nosic ciezkiego plecaka. Corka - 4 klasa SP, nie chce zdalnej ze wzgledu na towarzystwo w szkole. Naukowo - nie zrobiloby to roznicy, na tym poziomie sama moge z nia program przerobic i sie wyrobic ze wszystkim do kona roku. Ale: maz pracuje w 100% zdalnie, ja jestem w biurze 0/1/max 2 dni w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:23 Moi nie chcą nauki zdalnej. Jeden licealista (II klasa), a drugi uczeń w szkole podstawowej (VII klasa). Nie dlatego, że tacy pilni, tylko wiedzą, że lekcje on-line są męczące, nieskuteczne i wiążą się z ogromem dodatkowej pracy. Starszy- normalnie nie ma za dużo prac domowych, nie licząc matematyki (rozszerzenie, więc musi dużo tłuc zadań, tym bardziej, że nie geniusz). Przy zdalnej nauce- miał z każdego przedmiotu wysyłany ogrom kart pracy, zadań, itd. Sprawdziany - były trudne, bo mało czasu (aby nie ściągali) . Nie mówiąc już o panu od matematyki, który nie odnajdywał się w nowej rzeczywistości i np. dyktował zadania. Dla mojego dyslektyka - to był koszmar. Mocno spadł w II semestrze. Z matmy groziła mu poprawka... Po powrocie- cały wrzesień mieli sprawdziany z okresu nauki on-line. Żadna "frajda". Młodszy - miał lepiej, bo mniej lekcji on-line, sporo rzeczy musiał sam ogarniać. On z tych nieżle radzących sobie, więc dało się przeżyć. W tym roku szkolnym zaczął fizykę i chemię. Chciałabym, aby któryś z tych przedmiotów zdawał jako IV na egzaminie ósmoklasisty. Hm.... Nie wiem, jak moje dziecko samo nauczy się tych przedmiotów... Pani od chemii świetnie wykłada, dużo wymaga. Ale lekcji online nie prowadziła. Syn szwagra (ta sama szkoła) ma duże zaległości z poprzedniego roku. Właśnie- egzaminy... Czy ktoś potem weźmie pod uwagę, że dzieci miały tyle miesięcy w plecy z nauką? Nie myślę! I moje dzieci absolutnie nie przeszkadzają mi, kiedy siedzą w domu. Ale koszmarem jest to, że dzieci siedzą non stop przy komputerach. Rano lekcje, po południu odrabianie i granie- jako odskocznia i kontakt z rówieśnikami. Moi - sami z siebie nie są sportowi. Chodząc do szkoły mają zapewniony WF (w obu szkołach jest panowie od WF dają wycisk). Dodatkowo- Starszy codziennie ma około 4 km drogi (dojście do przystanków), a Młodszy ma również 4 km drogi do szkoły, gdy jedzie rowerem. Chciałam przypomnieć, że młodzież to przyszłość narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 17:07 A w ogole to kiedyś mówiono, że dla dzieci i młodzieży komputer to tylko godzina dziennie, żeby się nie uzależnić, na wzrok źle wplywa i inne. Gdzie się ci eksperci teraz podziali i czemu nie mówią, jak negatywnie na zdrowie dzieci długie siedzenie przy kompie wpływa? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:49 www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1973596,1,katastrofa-co-rodzice-mysla-o-zdalnej-nauce-w-polskich-szkolach.read?backTo=https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1974528,1,miala-byc-decyzja-w-sprawie-szkol-jest-popis-lekcewazenia.read Ocena nauki zdalnej, tekst w "Polityce", którą trudno podejrzewać o prorządowe sympatie. Otóż, rodzice ocenili naukę zdalną źle i w żadnym wypadku nie uważają jej za równorzędna formę edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 11:54 Bo nie jest równorzędna forma. Może pojedyncze osoby lepiej się w takowej odnajdują, ale nie wierzę, że większość. A już zwłaszcza te osoby, które muszą się czegoś w praktyce uczyć. Nie ma bata, nauka online nie zdaje egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 12:22 Nie zdaje. I biorąc pod uwagę, ile straciło moje starsze dziecko, niewiele rzeczy wkurza mnie bardziej od lekceważacego dogadywania, że pilny uczeń zawsze sobie poradzi albo, że cóż to jest strata roku, młodzi są etc. Bo braku lekcji z przedmiotów zawodowych w pracowniach nie nadrobi samodzielnie, tego nie kupię na rynku jak korepetycji. We wszystkich znanych mi szkołach średnich wrzesień był poświęcony na przerabianie materiału z końca I klasy, nie ze wszystkich przedmiotów, ale z tych poważnych typu matematyka, fizyka, chemia. Całe działy zostały niezrealizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 12:42 A potem będą egzaminy... I założę się, że nikt nie przejmie się, że dzieciaki nie miały jak się nauczyć. Nie dlatego, że nie chciało im się, były za słabe, tylko nie miały jak ! Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:02 Egzaminy będą bolesne zwłaszcza w przypadku dzieci mniej dopilnowanych, których rodzice nie są w stanie wyłożyć x stów na korepetycje z kilku przedmiotów. Gdyby zamknąć szkoły teraz, oni stracą ROK nauki. Biorąc pod uwagę scenariusz, że szkoła znów zamykana na cały semestr. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:34 Mój jest systematycznym i pilnym uczniem. Potrafi się sam uczyć. I za żadne skarby nie chce zamknięcia szkół. Lubi kumpli, lubi większość nauczycieli. NIE jest jednostką aspołeczną, której wystarczy facebook i Messenger. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 17:00 Ja tez oceniam nauke zdslna bardzo kfytycznie, przynajmniej w kl 1-3 SP. Wg mnie od marca do czerwca uprawialam po prostu edukacje domowa. Nauczyciel ograniczal sie do przyslania raz na tydzien spisu stron do przerobienia, co z tego ze okraszonego paroma obrazkami, linkami do filmikow na youfubie itp ( czesto gesto zle sformatowanego spisu i ovrazki zaslanialy tekst lub odwrotnie ) . Pokazcie mi 8-latka, ktory tak dzien w dzien zasiadzie nad ksiazkami i bedzie w ciszy i samotnosci sie uczyl. No, raz na tydzien bylo ok 45 min spotkanie online "dla podtrzymania kontaktu", zwykle polowe czasu nauczycielka sprawdzala kto sie polaczyl, a reszta to zdawkowe pytania co tam dzieci u was slychac. Tak to bylo nudne ze syn w ogole nie chcial brac w tym udzialu. Ja takiej szkoly zwyczajnie nie potrzebuje, zawraca mi tylko gitare koniecznoscia odsylania zdjec jakbym sama nie wiedziala ile wynosi 7x8. Nauka zdalna w przypadku tak malych dzieci niestety ale to moze byc tylko online w czasie rzeczywistym- pani pokazuje swoja twarz na monitorze i tak jak w klasie nadaje-otwieramy cwiczenia na str 5, robimy cwiczenie 55,uwaga dyktuje a wy piszecie w zeszycie itd, itp. Ja to nawet policzylam. W kl 1-3 to nawet nie byloby tak strasznie duzo godzin. Jesli wywalic wf, zajecia plastyczno-muzyczno-techniczne i religie ( bo to byloby sobie "zdalnie" ) to zostaje ok 2h zegarowych dziennie. Z przerwami byloby znosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 19:53 Znam osoby które były zawdowolone: rodzice maturzystów (ale to był marzec a nie poczatek 4 klasy) oraz rodzice leniwych dzieci, ktore "bo minister tak kazał" miały pozawyżane oceny. Tylko jakoś do niech nie dociera, ze 4 z matematyki na koniec nie znaczy, ze dzieciak umie na 4. W kolejnej klasie będzie gorzej...bo będą zaległosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 23:13 Ale chyba nikt nie uwaza, ze zdalna jest rownie dobra jak stacjonarna. Jest glrsza bezdyskusyjnie. Ale w obecnej sytuacji w szkolach srednich jest mniejszym zlem niz ciagniecie tego koronaparty Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:09 Leniwe bachory i nic wiecej. Tak sie boja a na zdjeciach do akcji pozują w maseczkach z nosami na zewnatrz scianieci na kupie i objęci i przytuleni 🤣 tacy wyleknieni, tak sie boja zakazenia ale dystans maja w nosie. Lepiej niech chodza do szkoly skoro logika tak kuleje ze nawet zdjecia o lęku przed covidem nie odzwierciedlają wizualnie tego lęku. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:25 Niejeden bachor, który chce nauczania zdalnego mogłyby odpowiedzieć, ze twój bachor jest leniwy, skoro nie chce mu się uczyc na zdalnym.... Te bachory, które znam, na zdalnym nie dość, ze się uczyły, to jeszcze przygotowywały się do olimpiad. Wybacz, ale po twoich „leniwych bachorach” jakoś tak samo się na usta ciśnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:42 Moj idzie i 8 godzin siedzi w szkole i sie uczy zarowno tam jak i zawalony zadaniami w domu. Wstaje o 6, dyla na basen, taszczy mase gratow i 12 kilogramowy plecak. Zapracowani uczniowie na zdalnym sa tak samo efektywni jak ludzie udajacy prace na home office gdzie pomiedzy „pracą” ogarniaja zakupy i sprzatanie. Oni tez sie „boją” a juz niejedna ematka tu przyznala ze jej po prostu wygodnie, za to Jak inni siedza w bijrach od 7 rano to jest ok, prawda? Jakbym sie bala covida to bym stala 2m od kolegi. A wspomniani protestujacy jakos o dystansie zapomnieli wiec na kilometr wieje ściemą. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:04 Ja znam fajną młodzież, która uczyła się i w szkole i na zdalnym. Jedni wolą w szkole, inni wolą w domu (bo im kwarantanny i nieobecności nauczycieli dają w kość i dezorganizują życie i naukę). I ja i jednym i drugim daję prawo do własnych opinii, bo każda z grup ma mądre argumenty. A ty takimi argumentami nie dysponujesz, za to rzucasz inwektywami na lewo i prawo. Znana mi młodzież jest w moim przekonaniu mądrzejsza od ciebie. Strach- to tez argument, dlaczego im odmawiasz prawa do tego, żeby się bać? Skoro wiec siedzą stłoczeni 8 godzin w szkole bez masek, to im jedno wspólne zdjęcie nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:19 bo ściemniają. mój syn nie siedzi stłoczony. trzyma dystans, nie zbliża się do nikogo i przede wszystkim - . nie dotyka nikogo. nosi maskę. jest odpowiedzialny. jak ktoś ma maskę na brodzie i przytula kolege to niech nie chrzani głupot o tym jak strasznie się boi - jak ciebie taka retoryka przekonuje to widze że poziom masz taki jak ci uczniowie. nie wiem jak trzeba być naiwnym by w to wierzyć. w pt imprezują i się gromadzą, w poniedziałek prostetsują i sa wylęknieni, ale foteczkę w tłumie warto zrobić a potem się rozejdą do domów dla bezpieczeństwa by wieczorem iść na piwko. nie mam nic przeciwko fajnej młodzieży. mam przeciwko ściemnianiu i wymuszaniu na reszcie społeczeństwa zmian. ja nie mam ochoty na uwiezienie mnie w domu i utrate pracy bo sobie dziubdziusie chcą pseudoakcje robić i udawać lęk. nie wierze w ani jedno słowo a ciebie podziwiam za naiwność. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:04 Ja piszę o młodzieży, która znam osobiście. I nie są to ani dziubdziusie, ani bachory. Są na świecie młodzi lufIe, którzy chcą i lubią się uczyć. Ty mi współczuj naiwności, a ja tymczasem wyślę tymże młodym ludziom zadania z harmonii i kontrapunktu (coś jak matematyka), które w wolnym czasie zrobią hobbystycznie, odeślą lub zadzwonią pogadać o wątpliwościach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:08 Piszesz o pewnej grupie wyselekcjonowanej młodzieży - zgaduję, że w szkole muzycznej drugiego stopnia. Nijak się to ma do masy, wiesz o tym, nie? Ani pod względem zdyscyplinowania, ani pod względem sformatowania. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:21 Niechże więc siedzą w maskach, zakazu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:09 Przygotowanie do olimpiad zawsze jest po szkole i we włwsnym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:00 I raczej nie jest uskuteczniania przez „leniwe bachory”. Ja pomijam już wszystko inne, ale jeśli was nie razi nazywanie młodzieży leniwymi bachorami, to juz brak mi słów i chęci, żeby polemizować z całą resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:10 Coż nie mam leniwych dzieci na stanie, dlatego nie chcą powrotu siedzenia przed ekranem kompa. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:12 A i jak policzysz tych olimpijczyków....... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:17 Identycznie. Zapytałam przed chwilą syna, czy zamierza przyłączyć się do strajku uczniowskiego i streścilam, co deklarują organizatorzy. On z kolei zapytał, czy uważam go za kompletnego idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:31 No i brawo dla syna. Dlatego nie mowcie ze garsc uczniow to wszyscy uczniowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 19:54 Antonina to akurat uczy..ona od początku gardłuje za zamknięciem szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina.n Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 20:25 Uczy, ale we własnym domu. Nie ma dla mnie znaczenia, czy szkoła będzie otwarta czy nie. I sto razy ci to już pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:36 Pytalam syna. U nich w szkole nikt nie protestował. On jest w klasie maturalnej. Wszystkim bardzo zależy na nauce stacjonarnej. I na kontaktach towarzyskich. Mają fajna klasę, fajnych nauczycieli. Fejs im nie starcza do kontaktów międzyludzkich. To nie są jednostki aspoleczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 14:49 Moje poszło normalnie ubrane. Właśnie rozmawiałyśmy z koleżankami, że w tym roku mało infekcji. Wszystkie dzieciaki zdrowie, chodzą do szkoły. W przedszkolu u syna podobnie. Wygląda na to, że wietrzenie sal i zwiększona higiena pomaga na wszystkie wirusy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:18 u mojego podobnie wysoka frekwencja. o dziwo nauczyciele tez mają lepsza frekwencję niz rok temu bez Covida, od poczatku roku były chyba ze 3 zastępstwa. nie, moj abolutnie nie chce nauki zdalnej. cieszy sie, że wreszcie moze chodzic do szkoły, bo zeszły II semestr uwaza za stracony. a 7 przedmiotów zawodowych (technikum) nie nauczy się sam, ani tym bardziej ja mu nie pomogę, zdalnie jest do d..., a korepetytorów raczej do nich nie znajde. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:22 U syna frekwencja jest perfekt, nauczyciele też mniej skłonni do absencji i zastępstw niż w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 15:25 no moj został 2 dni w domu z katarem i bolem głowy. a trzeciego sam stwierdził, że idzie do szkoły bo czuje się ok, ma sprawdzian i nie chce miec zaległosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamisi2005 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 16:15 Moje poszły ubrane normalnie. Chcą chodzić do szkoły. Ja też jestem zadowolona, że póki co nie zamknięto szkół. W SP syna i LO córki nie było widać protestu (na czarno ubrali się ci co zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 18:13 W ogóle mnie nie dziwi, że dzieciaki chcą się urwać trochę ze szkoły. My w czasach szkolnych też ochoczo chodziliśmy na akcje typu "sprzątanie świata zamiast klasówki z fizyki" Dziwi mnie natomiast, że są dorośli, którzy biorą to na poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Akcja "Protest Uczniowski" 12.10.20, 18:22 Aż się rozszlochałam na myśl o lękach tych wrażliwych uczniowskich duszyczek... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Akcja "Protest Uczniowski" 13.10.20, 05:47 Cudowny komentarz do twitta jednej z pań posłanek od Razemków, popierającego #protestuczniowski - jak dzieciakom zamkniemy szkoły to wyrosną z nich takie nieroby jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Akcja "Protest Uczniowski" 13.10.20, 08:04 triss_merigold6 napisała: > Cudowny komentarz do twitta jednej z pań posłanek od Razemków, popierającego #p > rotestuczniowski - jak dzieciakom zamkniemy szkoły to wyrosną z nich takie nier > oby jak wy. 😍😍😍 Odpowiedz Link Zgłoś