Dodaj do ulubionych

Mi bardzo odpowiada

16.10.20, 08:13
Że teraz za ściąganie maseczki by zapalić grozi mandat. Ja rozumiem, że ludzie mają nałóg, ale ich prawo (do papierosa) ogranicza moje do powietrza bez nikotyny.
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 08:18
      Tylko co z tego ? Wczoraj wyszłam do najbliższego sklepu, po drodze spotkałam 3 osoby bez maseczki, w tym jedna jedna jadła, jedna paliła. Było to w żółtej strefie.
    • zonazolnierza Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 21:06
      Odbija wam juz przysiegam. Szkoda ze nie przyklaskujesz tak mandatom za smrodzenie starymi piecami. Mysle ze wszechobecny smog zabije Cie szybciej niz przerzedzony dym (szkola podst sie klania) mijanego kilka metrow dalej czlowieka.
    • anika772 Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 21:11
      "Bardzo mi odpowiada."
      "Mnie bardzo odpowiada."

A mnie nie.
    • ga-ti Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 21:14
      A ja codziennie rano mijam pana wracającego z żabki z puszeczką piwka w jednej i papieroskiem w drugiej ręce. Maseczkę ma, zsuniętą, ale ma smile Nie zwracam uwagi, pan jest jedynym człowiekiem, którego rano mijam, może się nie zatrujemy, miejsca do wyminięcia mamy duuużo.
      A palić w wielu miejscach nie było można już od dawna i nie słyszałam, by ten zakaz był respektowany.
      • taki-sobie-nick Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 22:09
        Oj oj! Palenie to straszna rzecz! Na pewno typek truje cały powiat z dziećmi na czele! tongue_out
    • hexella Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 21:40
      Nie , nie przeszkadza mi, że sobie palą, jedzą itp. Proponuję wyciągnąć kołek z d.... Łatwiej będzie sznurówki wiązać.
    • taki-sobie-nick Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 22:07
      Ci bardzo odpowiada? tongue_out

A prawo do używania samochodzika (osobowego, proszę mi nie pisać o dostawczakach i karetkach) ogranicza moje do powietrza bez spalin.

• dziennikaktywnosci Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 22:18
        taki-sobie-nick napisała:

> Ci bardzo odpowiada? tongue_out
        >
        > A prawo do używania samochodzika (osobowego, proszę mi nie pisać o dostawczakac
        > h i karetkach) ogranicza moje do powietrza bez spalin.
        >

Porownujesz samochód do papierosa?

Zapewne palisz na przystankach i nie sprzątasz kup po swoim psie.
        • taki-sobie-nick Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 22:24
          Taaaa...

Szkoda tylko, że nie palę i nie mam psa.

Nie tylko porównuję, ale utrzymuję, że samochód generuje znacznie więcej zanieczyszczeń.
          • mava Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 23:24
            a samolot jeszcze więcej.. ba, żaden samochód uzywany wiele lat, mu nie dorówna
            Rozumiem, że wakacje spedzesz na pobliskiej działce, na która dojeżdżasz rowerem
            ps. samochody juz od dawna mają obowiazkowe filtry/katalizatory
            • taki-sobie-nick Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 23:31
              Hulajnogą. tongue_out Transport publiczny też generuje spaliny, tylko w przeliczeniu na większą ilość osób.

Filtr/katalizator NIE OZNACZA, że samochodzik nie syfi.
              • mava Re: Mi bardzo odpowiada 17.10.20, 02:57
                >Filtr/katalizator NIE OZNACZA, że samochodzik nie syfi.

no wiesz...krowie bąki tez "syfią" podobno . . Że o ludzkich (nie smiem twierdzić że twoich) nie wspomnę. Oraz o ludzkich np.odchodach. Itd.
                w ogole życie nie jest zdrowe
                • taki-sobie-nick Re: Mi bardzo odpowiada 17.10.20, 03:00
                  cóż za argumentacja...
          • mia_mia Re: Mi bardzo odpowiada 17.10.20, 03:08
            Tylko niewielu ludzi jeździ dla przyjemności, a pali się tylko dla przyjemności.
    • iberka Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 23:30
      Piąteczka
      • taki-sobie-nick Re: Mi bardzo odpowiada 16.10.20, 23:32
        I do kazamatów, koniecznie.
    • katie3001 Re: Mi bardzo odpowiada 17.10.20, 03:09
      Papieros papierosem ale za jedzenie tez grozi mandat. A co mają powiedziec cukrzycy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka