Dodaj do ulubionych

Strajk kobiet

23.10.20, 08:33
Jesteście oburzone. Słusznie. Chcecie protestować. Słusznie. Proponowałem nie uczestniczenie w uroczystościach religijnych. Takich jak święto zmarłych. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • hexella Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:35
      no.... siła rażenia potężna tongue_out
    • triss_merigold6 Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:37
      A to uroczystości religijne?
      Odkąd pamiętam chodziłam z dziadkami, rodzicami, teraz sama na cmentarz 1 listopada i nigdy z tej okazji nie byłam w kościele.
    • smillla Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:41
      Kobiety zadtrajkują nogami.
      • triss_merigold6 Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:41
        Nie, nie zastrajkują.
      • araceli Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:42
        Oczywiście, że nie. Froumowe katolki karnie pójdą w niedzielę do kościoła. Kretynki.
        • tiszantul Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:53
          "Oczywiście, że nie. Froumowe katolki karnie pójdą w niedzielę do kościoła. Kretynki."

Apeluję o trochę szacunku do kobiet i ich indywidualnych wyborów smile
          • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:54
            👍👍👍
          • iwles Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:13

Forumowe katolicki pojscie do kościoła w niedziele traktują w kategoriach obowiązku, a nie wolnego wyboru.
            Gdybyś był katolikiem, to wiedziałbyś, czym kościół straszy za nieprzestrzeganie swoich przykazań. Wiec - jestes katolikiem czy nie?
        • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:57
          Wiesz araceli , jesteś już dużą dziewczynką i takim ciskaniem robisz złą pracę kobietom. Popatrz, trolle są zachwycone twoją retoryką.
          • araceli Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:59
            kropkacom napisała:
            > Wiesz araceli , jesteś już dużą dziewczynką i takim ciskaniem robisz złą pracę
            > kobietom. Popatrz, trolle są zachwycone twoją retoryką.

Trole mam wygaszone a milczeć wobec zła nie zamierzam.
            • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:05
              Skoro masz wygaszone to cię informuje, że robisz krecią robotę.
              • araceli Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:08
                kropkacom napisała:
                > Skoro masz wygaszone to cię informuje, że robisz krecią robotę.

Powinnam się płaszczyć przed trolami? Co to do tej pory dało?
                • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:11
                  Nie płaszczyć. Nie dawać im argumentów do ręki. Oni na tym forum są i to w grupie. Nie się trochę napracują chociaż big_grin
                  • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:13
                    Oj, nie gwalc jej, araceli zamyka oczy i od razu swiat staje sie piekniejszy🤩
                  • araceli Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:14
                    kropkacom napisała:
                    > Nie płaszczyć. Nie dawać im argumentów do ręki.

Jakich argumentów?
                    • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:17
                      Wyzywanie kobiet od kretynek.
                      • araceli Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:19
                        kropkacom napisała:
                        > Wyzywanie kobiet od kretynek.

Jaki to 'argument'? Tak ciężko ci pisać pełnym zdaniem - rzucanie hasełek jest męczące, szanuj czas innych może - ok?
                        • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:23
                          Myślę, że doskonale rozumiesz akurat hasełka.
                          • araceli Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:24
                            kropkacom napisała:
                            > Myślę, że doskonale rozumiesz akurat hasełka.

<facepalm> Zmarnowałaś mi już wystarczająco czasu.
                  • tiszantul Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:20
                    "Oni na tym forum są i to w grupie"

Przy największej życzliwości dla Twojej wypowiedzi "grupa trolli" w tym wątku ma maksymalnie dwie osoby. Chociaż znając podłość trolli można przyjąć, ze atakują w grupach jednoosobowych, w końcu zbiór może mieć jeden element
                    • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:24
                      Jak władza wyda wytyczne to jeszcze kilka trolli przyjdzie. Jedziecie sobie soczek z ust spijać.
                      • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:29
                        Ja jestem za jak najmniej restrykcyjnym prawem do aborcji. A to, ze patrze na rzeczywistosc realnie, bez klapek na oczach, sorry, nie wierze w zmiany poprzez fantazjowanie w cieplym kąciku, bo codziennie widze, ze mezczyzni robia to inaczej i znacznie skuteczniej.
                        • ggrruu Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:34
                          Też jestem zdania że powoli dochodzimy do sytuacji w której potrzebne są rozwiązania siłowe
                          • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:37
                            ggrruu napisała:

> Też jestem zdania że powoli dochodzimy do sytuacji w której potrzebne są rozwią
                            > zania siłowe

No, bez wsparcia mezczyzn bedzie ciezko.
                            • ggrruu Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:43
                              Też się da. A poza tym są normalni mężczyźni
                              • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:49
                                ggrruu napisała:

> Też się da. A poza tym są normalni mężczyźni

Da sie ale trzeba miec konkretna grupe, takie chociazby moherowe berety, slabe, schorowane a jednak armia. A z kobietami walczacymi o swoje prawa jakos slabo...
                                • ggrruu Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:53
                                  Nie tak słabo, na czarnym proteście bywało sporo. Ale jasne, trzeba więcej
                    • iwles Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:33
                      tiszantul napisała:

> "Oni na tym forum są i to w grupie"
                      >
                      > Przy największej życzliwości dla Twojej wypowiedzi "grupa trolli" w tym wątku m
                      > a maksymalnie dwie osoby. Chociaż znając podłość trolli można przyjąć, ze ataku
                      > ją w grupach jednoosobowych, w końcu zbiór może mieć jeden element

Grupa, jako zespol ludzi, których łączy wspolny cel. Nie zaprzeczysz chyba, ze zespoly mogą być dwuosobowe?
      • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:44
        Nie zastrajkuja, beda zachodzic, rodzic i pielegnowac, bo takie sa kobiety.
        • kropkacom Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:54
          Te które będą to będą. Dzietność na bank będzie spadać. Emigranci okażą się jeszcze większą koniecznością. Na zdrowie big_grin
          • ggrruu Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:26
            No sorry, ale ja mam dzieci dla siebie nie dla rządu przecież
        • smillla Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:08
          Co Polkami jest nie tak, ze maja takie niskie poczucie wlasnej wartości? Czy to wynik tzw. wychowania w wierze?
          • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:18
            Mysle, ze to wynik tego, ze u nas ludzie mysla, ze jakos to bedzie, bo sa przyzwyczajeni do gownianej rzeczywistosci i beznadziejnych rzadow...
          • tiszantul Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:23
            "Co Polkami jest nie tak, ze maja takie niskie poczucie wlasnej wartości?"

"Niskie poczucie własnej wartości" - podejmować własne decyzje bez pytania forumowiczki o zdanie? Po prostu musisz dotrzeć do tych kobiet i wytłumaczyć, co powinny robić. Przecież one nawet o Tobie nie słyszały, więc skąd mają wiedzieć, czego sobie życzysz
    • ggrruu Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:42
      Zmarłym bez różnicy. I tak nie uczestniczę
    • zosia_1 Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:42
      Szukam informacji o strajku kobiet w W-wie, chiałabym uczestniczyć, ale nie wiem czy i gdzie jest organizowany
      • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:44
        wczoraj jak się rozchodzili to mówili spotkajmy się o 19 w tym samym miejscu
        • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:52
          tzn jak dzisiaj rano/po północy się rozchodzili
      • tiszantul Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:55
        "Szukam informacji o strajku kobiet w W-wie, chiałabym uczestniczyć, ale nie wiem czy i gdzie jest organizowany"

Nasi nowocześni Europejczycy nawet podłączeni do internetu bezradni jak dziecko we mgle, nie potrafią wyszukać informacji
    • woman_in_love Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:43
      Nie mamy czasu na głupoty: trzeba zrobić córce śniadanie, potem obiad, pomóc jej w lekcjach i zrobić pranie.
      • 1matka-polka [...] 23.10.20, 08:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:45
        100/100
      • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:52
        Gofno nie mozna a kurfa juz tak, moderacja jest kobietą😉
    • tiszantul Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:51
      "Proponowałem nie uczestniczenie w uroczystościach religijnych. Takich jak święto zmarłych. Co wy na to?"

Wczoraj proponowano to po raz dwusetny, to dzisiaj wypada 201...
      • ggrruu Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:57
        Tituszka, czy zgodnie z zaleceniami swojego covidianskiego rządu masz maseczkę i zachowujesz dystans?
    • tiszantul Re: Strajk kobiet 23.10.20, 08:59
      Nie dziwi Was, ze protest kobiet na kobiecym forum organizują Komomaroko i Tanebo? smile
      • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:01
        tanebo coś organizuje? wink

tyle pojmujesz z tekstu pisanego? wink big_grin
      • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:23
        tisz, z ciekawosci - dlaczego się cieszysz, że ktoś będzie musiał znosić niewyobrażalny ból fizyczny i psychiczny, który niczemu nie służy?
        • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:31
          Pozwol, ze podpowiem, on sie nie cieszyz tego, co piszesz, on sie smieje z waszej idiotycznej retoryki🙄
          • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:33
            'Waszej"? wink

Oczywiście, że sie cieszy bo gdyby był przyzwoitym człowiekiem to przynajmniej w tej sprawie dałby spokój
            • 1matka-polka Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:35
              chococaffe napisała:

> 'Waszej"? wink
              >
              > Oczywiście, że sie cieszy bo gdyby był przyzwoitym człowiekiem to przynajmniej
              > w tej sprawie dałby spokój

Waszej, kolektywnej, feministyczno-lewacko-opozycyjnej🙄
              • chococaffe Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:40
                ups. zapomniałam
        • woman_in_love Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:38
          dlaczego się cieszysz, że ktoś będzie musiał znosić niewyobrażalny ból fizyczny i psychiczny, który niczemu nie służy?

Przecież służy: zbawieniu. To będą porody na chwałę Pana, a dzięki cierpieniu będziemy osiągać życie wieczne. Amen.
    • niemaznaczenia Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:09
      Odwiedzenie grobów bliskich "uroczystością religijną"? Tobie peron coraz bardziej odjeżdża.
      • alicia033 Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:25
        nie jest uroczystością religijną (choć 1 listopada często właśnie na cmentarzu ludzie uczestniczą w mszy) ale jest niewątpliwie polską, katolicką tradycją.
        • niemaznaczenia Re: Strajk kobiet 23.10.20, 09:52
          Nie tylko polską. Także francuską, niemiecką itd...

www.veritas-opieka.pl/wszystkich-swietych-w-niemczech/

W protestanckiej Szwecji jest to święto ruchome, które przypada na pierwszą sobotę listopada. Tego dnia na cmentarzach ludzie odwiedzają tzw. zagajnik pamięci, gdzie rozsypuje się prochy tych zmarłych, którzy nie chcieli tradycyjnego pochówku. I właśnie w tym miejscu Szwedzi wspominają zmarłych.
          1 listopada groby swoich bliskich odwiedzają także Francuzi, którzy składają na nich kwiaty, najczęściej chryzantemy, będące symbolem tego święta we Francji. W tym kraju nie ma natomiast tradycji zapalania na grobach zniczy czy świeczek. Jeśli takowe się palą, to najczęściej na mogiłach Polaków i osób polskiego pochodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka