Dodaj do ulubionych

Artyści, celebryci popierający protesty

27.10.20, 01:41
Rzuciły się Wam w oczy jakieś ciekawe akcje czy deklaracje artystów i celebrytów? Są jakieś wiralowe posty, które obiegają sieć już trzeci raz?
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 01:54
      Ostaszewska, Cielecka, Simlat, Sobolewska, Muskała, Maciejewski, A. Passent, Mołek, Rusin, Rozenek-Majdan. To tak na szybko.
      • fil.lo Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 01:54
        No i tak, każdego, kto mi się przypomniał wrzuciłam do jednego worka.
        • lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 01:58
          A z młodego pokolenia znasz jakieś przykłady?
          • fil.lo Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 02:11
            No fakt, wszyscy mniej więcej w moim wiekuwink
            Co do Twojego pytania, to widzę różne wpisy o 'słynnych młodych protestujących', ale szczerze mówiąc, to nie bardzo kojarzę, kto tu jest influenserem, kto aktorem, kto samozwańczym celebrytą. Może inni się więc wypowiedzą, bo nie chciałabym jakiejś wtopy zaliczyćwink
          • 35wcieniu Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 06:31
            Mela Koteluk, Daria Zawiałow, Dawid Podsiadło, Miley Cyrus
            • jowita771 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:29
              Taco Hemingway
          • sea.sea Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:11
            Jessica Mercedes (milion obserwujących na Instagramie) i Maciej Musiał (pół miliona).
    • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:29
      Z pozytywnych zaskoczeń - Kożuchowska
      • 35wcieniu Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:39
        Ona akurat średnio pozytywnie, chyba widzi że coś się zmienia i boi się żeby źródełko nie wyschło więc lawiruje i z jednej strony wybór, ale z drugiej pochodzi on przecież od samego Pana Boga i nazywa się wolna wola więc no w sumie to ona jest za a nawet przeciw.
        • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:44
          Jak na nią to bardzo dużo - do tej pory jak Agata.
      • lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:02
        ŻE CO???
        • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:05
          ?
        • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:08
          www.o2.pl/informacje/malgorzata-kozuchowska-zabrala-glos-w-dyskusji-jestem-za-zyciem-6568765643733696a
          • veryvery Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:25
            E tam, tak lawirowała w tym wodolejstwie żeby nic tak naprawdę nie powiedzieć. Coś jak niejaka Ida Nowakowska, niby rozumie protest ale dołożyć trzeba długawą, natchnioną, uduchowioną, głęboką jak kałuża wypowiedź o rozterkach z tym związanych. W mojej opinii postawa obu pań to próba nie poparcia protestów, ale w taki sposób żeby nie narazić się na krytykę, bo przecież ja myślę I przeżywam I okazuję swoją wyższość moralną bo nie akceptuję aborcji tak bezreflekdyjnie RZYG
            • cichadziewuszka Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:16
              Veryvery, też tak odebrałam jej odpowiedź. Niby jest za, ale przeciw, jakby nie chciała się narazić żadnej że stron konfliktu.
          • lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:28
            No po prostu zdziwiłam się akurat ona otwarcie popiera. Z tym jej radiomaryjnym tatą i niepokalanym poczęciem.
            • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:34
              ja też się zdziwiłam
            • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:20
              Ona popiera protest nie aborcje. I to jest wlasnie cenny glos bo pozwala znalezc miejsce w tym calym protescie wierzacym. Wiele osob utozsamia bycie za wyborem dla innych z tym ze oni sami by usuneli w razie w. A to jest nieprawda - duzo osob ktore same by nie usunely z jakis tam przyczyn nie chce tego w formie przymusu fundowac innym. Jesli bog daje wolna wole to mowi masz wybor jesli rzad zabiera ci ten wybor staje na drodze boskiego planu wybierania i zadna dla chrzescijanina to jest zasluga ze wybral (bo nie wybral)
              • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:23
                Też uważam to za cenny głos mimo całej "niesympatii" do pani.

Daje furtkę praktykującym katolikom.
    • alina460 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:32
      Martyna Wojciechowska
    • veryvery Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:52
      Julia Wróblewska - poszła na protest w stroju podręcznej I z doczepionym ciążowym brzuchem, a I tak została poturbowana przez ONRowców 🤣, piękny przykład szacunku do tego świętego płodu
      Oprócz tego protesty poparli Maja Ostaszewska, Borys Szyc, Maffashion, Natalia Siwiec
    • agua_de_coco Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:11
      Z obiegających to rysunki Damięckiej, Magdy Danaj, Marty Frej.
      Ale popiera sporo, dużo wrzuca filmiki z marszów, więc nie ograniczają sie do blyskawicy na insta.
      Część niestety wykorzystuje to do reklamy w stylu "strajk kobiet, smutno smutno, pociesza mnie baton/płaszcz".
      • jowita771 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:31
        Mateusz Damięcki też popiera.
    • kura17 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:28
      Margaret Atwood
    • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:30
      Najbardziej podobala mi się wypowiedź Kożuchowskiej na jej Instagramie.
      Jedyna wyważona, rozsądna, bez piany na ustach.
      Widać, ze miała coś do powiedzenia, a nie do wychrypienia i wydarcia.
      • spirit_of_africa Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:35
        Taaa. Bełkot pt.”jestem za a nawet przeciw”
        • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:39
          Bardzo dobra wypiwiedz wlasnie mowiaca o tym ze mozna osobicie byc przeciw ale tym ktorzy chca nalezy dac szanse na bycie za.
          • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:42
            Dodatkowo - nie każdemu odpowiada darcie japy i nie każdemu musi imponować jedynie słuszna retoryka w stylu Rozenkowej, wielkiej intelektualistki.

I dzięki niebiosom - jeszcze w tym kraju każdemu może się podobać, co zechce.
            A nie to , co każe kochać PIS, Ematka czy kto tam jeszcze tongue_out
          • spirit_of_africa Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 12:15
            Taa i to sugerowanie, ze zawsze po aborcji myszą być wyrzuty sumienia.
      • sabek81 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:07
        lot_w_kosmos napisała:

> Najbardziej podobala mi się wypowiedź Kożuchowskiej na jej Instagramie.
        > Jedyna wyważona, rozsądna, bez piany na ustach.
        > Widać, ze miała coś do powiedzenia, a nie do wychrypienia i wydarcia.

zwłaszcza wypowiedź o pseudo TK była wyważona.
        • 1maja1 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:48
          sabek81 napisała:

>
          > zwłaszcza wypowiedź o pseudo TK była wyważona.

Dokladnie, zgrzyt na calej linii. No ale przeciez nie mogla sie narazac.

• ola_dom Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 11:02
            1maja1 napisała:

> Dokladnie, zgrzyt na calej linii. No ale przeciez nie mogla sie narazac.

Bo to śliska pipa jest - i taka właśnie jest jej wypowiedź.
            O czym ona w ogóle napisała? O NICZYM.
            Da się jakoś streścić te jej bzdety? Nie - bo nie ma tam treści, tylko podlizywanie się wszystkim stronom.
            Obrzydliwe. Mogła się w ogóle nie odzywać.
          • sabek81 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 11:11
            1maja1 napisała:

> sabek81 napisała:
            >
            > >
            > > zwłaszcza wypowiedź o pseudo TK była wyważona.
            >
            > Dokladnie, zgrzyt na calej linii. No ale przeciez nie mogla sie narazac.

no własnie swoim zwolennikom i fanom, z tego co wiem życie to zapoczątkowują rodzice poprzez wymieszanie materiału genetycznego, no ale ktoś kto zaszedł w ciąże poprzez niepokalane poczęcie o tym nie wie. Ona mnie tym wpisem zdenerwoała i nie nie jest on wyważony, bierze tylko pod uwagę jedna określona stronę, nie mnie, która w boga nie wierzy tylko w rozum a daleko jestem od wandalizmu żadnej sprawie to nie służy ale hasło w.........ć jest jednak bardzo adekwatne.
            >
            >
    • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:36
      Zaskoczylo mnie ze Chylinska ma 2 chorych dzieci, Kozuchowska na plus nie okazala sie oszolomka o co ja podejrzewalam madra babka. Influencerka sprzedajaca batoniki na fali protestow to byl duzy niesmak.
      • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:44
        A Chylińska w końcu podała, jakie choroby mają jej dzieci? Bo dość enigmatycznie to ujęła, pisząc, że są specjalnej troski.
        • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:46
          A Chylińska w końcu podała, jakie choroby mają jej dzieci

a co ciebie to obchodzi?
          • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:53
            Jest osoba publiczna wiec ludzi obchodzi - Z punktu widzenia ludzkiego wydaje sie osoba ktora znasz osobiscie bo czesto ja widzisz i wiesz co u niej sychac (wywiady prasa info od ludzi) na tej samej zasadzie ludzie widza znajoma twarz mowia dzien dobry a potem odkrywaja ze to przeciez byl Golas! Nie powiedziala plotki mowia ze autyzm - pamietam jak pisala ze macierzynstwo daje jej w kosc na samym poczatku.
            • baatexja Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:07
              Simlat w punkt.
            • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:10
              Oczywiście, że wielu obchodzi - tylko niech ci, których to obchodzi zastanowią się dlaczego i po co.
              • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:13
                Z zwyklej ludzkiej ciekawosci a z jakich innych przyczyn? Taka samo jak interesowalabys sie czy dziecko szwagierki ma celiakie czy fenyloketonurie.
                • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:22
                  Nie, zostawiłabym 'szwagierce" wolnośc wyboru tego co mi mówi i nie mówiłabym, żeby "w końcu" powiedziała
                  • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:24
                    No a jak by ci w koncu powiedziala to nie pomyslalabys ze “w koncu powiedziala” tylko “po co ona mi takimi bzdurami dupe zawraca?” big_grin
                    • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:44
                      Ale nie rozumiesz, że mówi to co chce i ma do tego prawo? Ja mogę tylko wysłuchać a nie mam prawa domagać się
            • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:13
              No właśnie spodziewałam się czegoś z pogranicza autyzmu.
              Ona w ogóle chyba ciężkie to macierzyństwo ma, bo i z partnerami nielekko.
              • ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:31
                Nie no caly czas ten sam facet od 10 lat po slubi a zwiazani sa pewnie z dekade dluzej
                • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:47
                  O pierwszym mężu wiadomo- rozstali się.
                  Ale coś mi cały czas świta, ze mimo, ze deklaruje szczęście rodzinne, to między wierszami gdzieś tam wylewało się, ze z drugim mężem tak kolorowo nie jest.
                  Chyba, ze to portale plotkarskie na siłę szukały sensacji.
                  • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:07
                    big_grin
                    • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:09
                      Co, łyso ci i nadrabiasz smichami?
                      Psychofanko? Hę?
                      • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:17
                        Łyso?

Nie, po prostu zszokował mnie twój skasowany wątek o Geremku - tego nie da się zapomnieć.

Twoje kolejne wpisy np w tym wątku pokazują jak osobiste 'zainteresowania" cudzą prywtanoscią przekładają się na wybory.
                        • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:29
                          Rada - w innym wątku, penie już przeczytałaś, Skorzystaj z jakiejś formy wyciszenia, moze pandemia pogarsza sprawę?
                          • chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:32
                            Jak mi się pogorszy to nazwę to co robisz wprostwink
                            • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:37
                              czyli masz na moim punkcie jakiegoś fioła.
          • lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:12
            Chocococafe.
            Muszę chyba publicznie ogłosić, ze mam PSYCHOFANKĘ!
            Normalnie nie wiem, czy jakieś przyjęcie forumowe wydawać z tej okazji, czy jak?
            Jakie są obyczaje?
            Bo chodzisz za mną od kilku miesięcy po wątkach i dogryzasz, zapamiętujesz moje dawne wypowiedzi, kojarzysz mnie ....

Wow!

• pytajnik188 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:39
      Powiem szczerze, że większość celebrytów się wypowiedziała na instagramie. I bardzo dużo lekarzy. Na instagramie wśród lekarzy wrze. Każdy rozumie, tylko PiS dalej nie. Oni zdziwieni o co nam chodzi i czemu pod przykrywką tej decyzji protestujemy?

Z bardziej ciakwych. Małgorzata Kożuchowska. Pokrętnie kręci. Ostatecznie stawia na wolną wolę, ale jest za życiem zawsze i wszędzie. Trzeba uszanować, a nie można się zgodzić z tym, że nasz aktualny Trybunał podjął decyzję w dobrej wierze a aborcja zawsze ma konsekwencje to znowu sianie dezinformacji.
      Co. Ciekawe jej post polubili Anna Lewandowska, i np Andżej Duda. [ciekawe czy dotarł do końca posta i czy przeczytał ze zrozumieniem, no suma sumarum jego wydźwięk jest taki, że każdy powinienem decydować sam i mieć wybór. Długopis chyba nie zatrybił, po tych wielu słowach pochwa]
      Wiem też, że Misiek Koterski i ta jego lady baby mają specyficzne zdanie nt bliższe psiorom.

Miley Cyrus [mogłam pomylić nazwisko] puszcza w świat.

Zwykle kobiety z programów tv, które może uważać za zbyt zajęte sobą aby się interesowały czymś więcej niż uroda. Top model, jakiś Hotel Paradise wraz z panami.

Wiadomo Chylinsla, która ma dzieci chore, nie usunęłaby, nie jest zwolenniczką aborcji ale sprzeciwia się deptanu prawa do wyboru ludzi o innych niż on poglądach.

Lekarze z prywatnej kliniki endometriozy we Wrocławiu nas wspieraja z hasłem że nie po to ratuja nasze zdrowie i życie, dajac szanse na macierzyństwo żebyśmy znów cieprialy po cichu w domu.
      Ginekolog z kliniki doktora Szczyta, gdzie zajmuje się estetyką narządów rodych otwiera fundację antykoncepcji awaryjnej. Być może zakres będzie większy. Mama ginekolog, Olaimmunolog, chirurg Paweł, lekarka na roślinach i całe mnóstwo insta lekarzy w tym lekarz dzieci ciężko chorych. Odpowiadają jednym chórem - ustawa szkodliwa, nie ma warunków w szpitalach aby spełniać polityczne mzonki, które sobie wymyślili. Anestezjolodzy kpią z Bosaka, twierdząc że oni nie pomagają umierać bez Bólu, oni ratują życie ludzkie. Kolejna ginekolog tlumaczy: nakaz rodzenoa ciężko chorych płodów jest zagrożeniem życia i zdrowia matki. Urodzenie bezczazkowego płodu = ryzyko uszkodzenia dróg rodnych poprzez ich przecięcie ostrą, zdeformowaną czaszką płodu. Wodogłowie i inne wady muszą być "urodzone " przez cesarskie cięcie często bo nie przejdą z obrzękiem przez kanał rodny. Ryzyko śmierci lub niepotrzebnej operacji. Zrosty, niedrożność jajowodów, ból blizny itp. Po aborcji kobieta może dużo szybciej zajść w ciążę niż po porodzie uszkodzonego płodu. Pomijamy kwestie emocjonalne. I tak dalej. U mnie jest CZERWONO NA INSTA. NIE MA INNEGO TEMATU.
      • lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:56
        Dzięki za super podsumowanie!
      • sabek81 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:20
        o dobrze, ze wspomniałaś o endometriozie, to jest dramat dla tych kobiet lata walki z bólem, z zajściem w ciąże i jak maja mieć wybór mieć zdrowe czy chore dziecko to pewnie jest to dla nich ważne, sama mam ciężką postać endometriozy ale na szczęście zdrową córkę, na 2 już się nie zdecyduje.
    • jowita771 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:59
      Miłoszewski i Tokarczuk. 😁
    • 18lipcowa3 nawet Durczok fajnie pojechał 27.10.20, 11:26
      brawo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka