lodomeria 27.10.20, 01:41 Rzuciły się Wam w oczy jakieś ciekawe akcje czy deklaracje artystów i celebrytów? Są jakieś wiralowe posty, które obiegają sieć już trzeci raz? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fil.lo Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 01:54 Ostaszewska, Cielecka, Simlat, Sobolewska, Muskała, Maciejewski, A. Passent, Mołek, Rusin, Rozenek-Majdan. To tak na szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 01:54 No i tak, każdego, kto mi się przypomniał wrzuciłam do jednego worka. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 01:58 A z młodego pokolenia znasz jakieś przykłady? Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 02:11 No fakt, wszyscy mniej więcej w moim wieku Co do Twojego pytania, to widzę różne wpisy o 'słynnych młodych protestujących', ale szczerze mówiąc, to nie bardzo kojarzę, kto tu jest influenserem, kto aktorem, kto samozwańczym celebrytą. Może inni się więc wypowiedzą, bo nie chciałabym jakiejś wtopy zaliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 06:31 Mela Koteluk, Daria Zawiałow, Dawid Podsiadło, Miley Cyrus Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:29 Taco Hemingway Odpowiedz Link Zgłoś
sea.sea Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:11 Jessica Mercedes (milion obserwujących na Instagramie) i Maciej Musiał (pół miliona). Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:29 Z pozytywnych zaskoczeń - Kożuchowska Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:39 Ona akurat średnio pozytywnie, chyba widzi że coś się zmienia i boi się żeby źródełko nie wyschło więc lawiruje i z jednej strony wybór, ale z drugiej pochodzi on przecież od samego Pana Boga i nazywa się wolna wola więc no w sumie to ona jest za a nawet przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:44 Jak na nią to bardzo dużo - do tej pory jak Agata. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:08 www.o2.pl/informacje/malgorzata-kozuchowska-zabrala-glos-w-dyskusji-jestem-za-zyciem-6568765643733696a Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:25 E tam, tak lawirowała w tym wodolejstwie żeby nic tak naprawdę nie powiedzieć. Coś jak niejaka Ida Nowakowska, niby rozumie protest ale dołożyć trzeba długawą, natchnioną, uduchowioną, głęboką jak kałuża wypowiedź o rozterkach z tym związanych. W mojej opinii postawa obu pań to próba nie poparcia protestów, ale w taki sposób żeby nie narazić się na krytykę, bo przecież ja myślę I przeżywam I okazuję swoją wyższość moralną bo nie akceptuję aborcji tak bezreflekdyjnie RZYG Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:16 Veryvery, też tak odebrałam jej odpowiedź. Niby jest za, ale przeciw, jakby nie chciała się narazić żadnej że stron konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:28 No po prostu zdziwiłam się akurat ona otwarcie popiera. Z tym jej radiomaryjnym tatą i niepokalanym poczęciem. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:34 ja też się zdziwiłam Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:20 Ona popiera protest nie aborcje. I to jest wlasnie cenny glos bo pozwala znalezc miejsce w tym calym protescie wierzacym. Wiele osob utozsamia bycie za wyborem dla innych z tym ze oni sami by usuneli w razie w. A to jest nieprawda - duzo osob ktore same by nie usunely z jakis tam przyczyn nie chce tego w formie przymusu fundowac innym. Jesli bog daje wolna wole to mowi masz wybor jesli rzad zabiera ci ten wybor staje na drodze boskiego planu wybierania i zadna dla chrzescijanina to jest zasluga ze wybral (bo nie wybral) Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:23 Też uważam to za cenny głos mimo całej "niesympatii" do pani. Daje furtkę praktykującym katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:32 Martyna Wojciechowska Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 07:52 Julia Wróblewska - poszła na protest w stroju podręcznej I z doczepionym ciążowym brzuchem, a I tak została poturbowana przez ONRowców 🤣, piękny przykład szacunku do tego świętego płodu Oprócz tego protesty poparli Maja Ostaszewska, Borys Szyc, Maffashion, Natalia Siwiec Odpowiedz Link Zgłoś
agua_de_coco Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:11 Z obiegających to rysunki Damięckiej, Magdy Danaj, Marty Frej. Ale popiera sporo, dużo wrzuca filmiki z marszów, więc nie ograniczają sie do blyskawicy na insta. Część niestety wykorzystuje to do reklamy w stylu "strajk kobiet, smutno smutno, pociesza mnie baton/płaszcz". Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:31 Mateusz Damięcki też popiera. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:28 Margaret Atwood Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:30 Najbardziej podobala mi się wypowiedź Kożuchowskiej na jej Instagramie. Jedyna wyważona, rozsądna, bez piany na ustach. Widać, ze miała coś do powiedzenia, a nie do wychrypienia i wydarcia. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:35 Taaa. Bełkot pt.”jestem za a nawet przeciw” Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:39 Bardzo dobra wypiwiedz wlasnie mowiaca o tym ze mozna osobicie byc przeciw ale tym ktorzy chca nalezy dac szanse na bycie za. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:42 Dodatkowo - nie każdemu odpowiada darcie japy i nie każdemu musi imponować jedynie słuszna retoryka w stylu Rozenkowej, wielkiej intelektualistki. I dzięki niebiosom - jeszcze w tym kraju każdemu może się podobać, co zechce. A nie to , co każe kochać PIS, Ematka czy kto tam jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 12:15 Taa i to sugerowanie, ze zawsze po aborcji myszą być wyrzuty sumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:07 lot_w_kosmos napisała: > Najbardziej podobala mi się wypowiedź Kożuchowskiej na jej Instagramie. > Jedyna wyważona, rozsądna, bez piany na ustach. > Widać, ze miała coś do powiedzenia, a nie do wychrypienia i wydarcia. zwłaszcza wypowiedź o pseudo TK była wyważona. Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:48 sabek81 napisała: > > zwłaszcza wypowiedź o pseudo TK była wyważona. Dokladnie, zgrzyt na calej linii. No ale przeciez nie mogla sie narazac. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 11:02 1maja1 napisała: > Dokladnie, zgrzyt na calej linii. No ale przeciez nie mogla sie narazac. Bo to śliska pipa jest - i taka właśnie jest jej wypowiedź. O czym ona w ogóle napisała? O NICZYM. Da się jakoś streścić te jej bzdety? Nie - bo nie ma tam treści, tylko podlizywanie się wszystkim stronom. Obrzydliwe. Mogła się w ogóle nie odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 11:11 1maja1 napisała: > sabek81 napisała: > > > > > zwłaszcza wypowiedź o pseudo TK była wyważona. > > Dokladnie, zgrzyt na calej linii. No ale przeciez nie mogla sie narazac. no własnie swoim zwolennikom i fanom, z tego co wiem życie to zapoczątkowują rodzice poprzez wymieszanie materiału genetycznego, no ale ktoś kto zaszedł w ciąże poprzez niepokalane poczęcie o tym nie wie. Ona mnie tym wpisem zdenerwoała i nie nie jest on wyważony, bierze tylko pod uwagę jedna określona stronę, nie mnie, która w boga nie wierzy tylko w rozum a daleko jestem od wandalizmu żadnej sprawie to nie służy ale hasło w.........ć jest jednak bardzo adekwatne. > > Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:36 Zaskoczylo mnie ze Chylinska ma 2 chorych dzieci, Kozuchowska na plus nie okazala sie oszolomka o co ja podejrzewalam madra babka. Influencerka sprzedajaca batoniki na fali protestow to byl duzy niesmak. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:44 A Chylińska w końcu podała, jakie choroby mają jej dzieci? Bo dość enigmatycznie to ujęła, pisząc, że są specjalnej troski. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:46 A Chylińska w końcu podała, jakie choroby mają jej dzieci a co ciebie to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 08:53 Jest osoba publiczna wiec ludzi obchodzi - Z punktu widzenia ludzkiego wydaje sie osoba ktora znasz osobiscie bo czesto ja widzisz i wiesz co u niej sychac (wywiady prasa info od ludzi) na tej samej zasadzie ludzie widza znajoma twarz mowia dzien dobry a potem odkrywaja ze to przeciez byl Golas! Nie powiedziala plotki mowia ze autyzm - pamietam jak pisala ze macierzynstwo daje jej w kosc na samym poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
baatexja Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:07 Simlat w punkt. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:10 Oczywiście, że wielu obchodzi - tylko niech ci, których to obchodzi zastanowią się dlaczego i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:13 Z zwyklej ludzkiej ciekawosci a z jakich innych przyczyn? Taka samo jak interesowalabys sie czy dziecko szwagierki ma celiakie czy fenyloketonurie. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:22 Nie, zostawiłabym 'szwagierce" wolnośc wyboru tego co mi mówi i nie mówiłabym, żeby "w końcu" powiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:24 No a jak by ci w koncu powiedziala to nie pomyslalabys ze “w koncu powiedziala” tylko “po co ona mi takimi bzdurami dupe zawraca?” Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:44 Ale nie rozumiesz, że mówi to co chce i ma do tego prawo? Ja mogę tylko wysłuchać a nie mam prawa domagać się Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:13 No właśnie spodziewałam się czegoś z pogranicza autyzmu. Ona w ogóle chyba ciężkie to macierzyństwo ma, bo i z partnerami nielekko. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:31 Nie no caly czas ten sam facet od 10 lat po slubi a zwiazani sa pewnie z dekade dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:47 O pierwszym mężu wiadomo- rozstali się. Ale coś mi cały czas świta, ze mimo, ze deklaruje szczęście rodzinne, to między wierszami gdzieś tam wylewało się, ze z drugim mężem tak kolorowo nie jest. Chyba, ze to portale plotkarskie na siłę szukały sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:09 Co, łyso ci i nadrabiasz smichami? Psychofanko? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:17 Łyso? Nie, po prostu zszokował mnie twój skasowany wątek o Geremku - tego nie da się zapomnieć. Twoje kolejne wpisy np w tym wątku pokazują jak osobiste 'zainteresowania" cudzą prywtanoscią przekładają się na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:29 Rada - w innym wątku, penie już przeczytałaś, Skorzystaj z jakiejś formy wyciszenia, moze pandemia pogarsza sprawę? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:32 Jak mi się pogorszy to nazwę to co robisz wprost Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:37 czyli masz na moim punkcie jakiegoś fioła. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:12 Chocococafe. Muszę chyba publicznie ogłosić, ze mam PSYCHOFANKĘ! Normalnie nie wiem, czy jakieś przyjęcie forumowe wydawać z tej okazji, czy jak? Jakie są obyczaje? Bo chodzisz za mną od kilku miesięcy po wątkach i dogryzasz, zapamiętujesz moje dawne wypowiedzi, kojarzysz mnie .... Wow! Odpowiedz Link Zgłoś
pytajnik188 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:39 Powiem szczerze, że większość celebrytów się wypowiedziała na instagramie. I bardzo dużo lekarzy. Na instagramie wśród lekarzy wrze. Każdy rozumie, tylko PiS dalej nie. Oni zdziwieni o co nam chodzi i czemu pod przykrywką tej decyzji protestujemy? Z bardziej ciakwych. Małgorzata Kożuchowska. Pokrętnie kręci. Ostatecznie stawia na wolną wolę, ale jest za życiem zawsze i wszędzie. Trzeba uszanować, a nie można się zgodzić z tym, że nasz aktualny Trybunał podjął decyzję w dobrej wierze a aborcja zawsze ma konsekwencje to znowu sianie dezinformacji. Co. Ciekawe jej post polubili Anna Lewandowska, i np Andżej Duda. [ciekawe czy dotarł do końca posta i czy przeczytał ze zrozumieniem, no suma sumarum jego wydźwięk jest taki, że każdy powinienem decydować sam i mieć wybór. Długopis chyba nie zatrybił, po tych wielu słowach pochwa] Wiem też, że Misiek Koterski i ta jego lady baby mają specyficzne zdanie nt bliższe psiorom. Miley Cyrus [mogłam pomylić nazwisko] puszcza w świat. Zwykle kobiety z programów tv, które może uważać za zbyt zajęte sobą aby się interesowały czymś więcej niż uroda. Top model, jakiś Hotel Paradise wraz z panami. Wiadomo Chylinsla, która ma dzieci chore, nie usunęłaby, nie jest zwolenniczką aborcji ale sprzeciwia się deptanu prawa do wyboru ludzi o innych niż on poglądach. Lekarze z prywatnej kliniki endometriozy we Wrocławiu nas wspieraja z hasłem że nie po to ratuja nasze zdrowie i życie, dajac szanse na macierzyństwo żebyśmy znów cieprialy po cichu w domu. Ginekolog z kliniki doktora Szczyta, gdzie zajmuje się estetyką narządów rodych otwiera fundację antykoncepcji awaryjnej. Być może zakres będzie większy. Mama ginekolog, Olaimmunolog, chirurg Paweł, lekarka na roślinach i całe mnóstwo insta lekarzy w tym lekarz dzieci ciężko chorych. Odpowiadają jednym chórem - ustawa szkodliwa, nie ma warunków w szpitalach aby spełniać polityczne mzonki, które sobie wymyślili. Anestezjolodzy kpią z Bosaka, twierdząc że oni nie pomagają umierać bez Bólu, oni ratują życie ludzkie. Kolejna ginekolog tlumaczy: nakaz rodzenoa ciężko chorych płodów jest zagrożeniem życia i zdrowia matki. Urodzenie bezczazkowego płodu = ryzyko uszkodzenia dróg rodnych poprzez ich przecięcie ostrą, zdeformowaną czaszką płodu. Wodogłowie i inne wady muszą być "urodzone " przez cesarskie cięcie często bo nie przejdą z obrzękiem przez kanał rodny. Ryzyko śmierci lub niepotrzebnej operacji. Zrosty, niedrożność jajowodów, ból blizny itp. Po aborcji kobieta może dużo szybciej zajść w ciążę niż po porodzie uszkodzonego płodu. Pomijamy kwestie emocjonalne. I tak dalej. U mnie jest CZERWONO NA INSTA. NIE MA INNEGO TEMATU. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 09:56 Dzięki za super podsumowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
sabek81 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:20 o dobrze, ze wspomniałaś o endometriozie, to jest dramat dla tych kobiet lata walki z bólem, z zajściem w ciąże i jak maja mieć wybór mieć zdrowe czy chore dziecko to pewnie jest to dla nich ważne, sama mam ciężką postać endometriozy ale na szczęście zdrową córkę, na 2 już się nie zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Artyści, celebryci popierający protesty 27.10.20, 10:59 Miłoszewski i Tokarczuk. 😁 Odpowiedz Link Zgłoś