Dodaj do ulubionych

zaczynam lubić Magdę Gessler

01.11.20, 20:12
dzisiejszy czas to sprawdzian dla wielu celebrytów, dobrze jest wiedziec kto jest kto

Magda Gessler :

"...tylko matka może podejmować decyzje odnośnie swojej ciąży. Żadna instytucja. Nie rząd i nie politycy. Nie mężczyźni, którzy nie wiedzą i w większości nie chcą wiedzieć, co czuje kobieta przechodząca przez taki dramat, albo tacy, którzy nie mają rodzin, własnych dzieci. A więc i empatii, zrozumienia. Nie możemy pozwolić, by ktoś odbierał nam nasz wybór. Bo to jest okropna niesprawiedliwość”

"Rząd powinien zająć się dziś pandemią, która przybiera na sile. Nie odbieraniem praw kobietom. Tego nie wybaczymy, nie zapomnimy”

ma u mnie plusa babka
Obserwuj wątek
    • hexella Re: zaczynam lubić Magdę Gessler 01.11.20, 20:18
      za to plus. Za chamowatą i przewidywalną konwencję swoich programów minus w ciul. Ale fakt, że ten protest potrzebuje wsparcia znanych twarzy.
      • pani_tau Re: zaczynam lubić Magdę Gessler 01.11.20, 20:55
        Nie znoszę baby, ale trafiłam na odcinek, w którym właściciel zatrudniał siostrę pracującą za dziękuję, bo tak zadecydowała rodzina. Dziewczyna studiowała i i jednocześnie robiła za managera ledwo wyrabiając. Gessler oznajmiła, że palcem nie kiwnie dopóki brat nie podpisze z siostrą umowy o pracę z konkretną pensją.
        Do dziś pamiętam jak na moich oczach budziła się w tej dziewczynie świadomość, że jest zwyczajnie wykorzystywana i że wcale nie musi zapieprzac za free, bo mama tak powiedziała a brat tego oczekuje.
        • roks30 Re: zaczynam lubić Magdę Gessler 01.11.20, 21:22
          Gesslerowa miała więcej takich akcji dotyczących niejasnych form zatrudnienia Szczególnie wobec starszych pan na kuchni pracujących za miskę ryżu.
          • fitfood1664 Re: zaczynam lubić Magdę Gessler 01.11.20, 21:28
            coraz bardziej lubię kobietę
            • milupaa Re: zaczynam lubić Magdę Gessler 01.11.20, 23:38
              Ja jej nie lubię a wszystko w programach jest wyreżyserowane.
        • bywalec.hoteli Re: zaczynam lubić Magdę Gessler 01.11.20, 23:44
          wierzysz, że to się działo naprawdę? big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka