Dodaj do ulubionych

Zakaz sprzedaży prezerwatyw

04.11.20, 11:55
... i innej antykoncepcji barierowej:
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1977478,1,prezerwatywy-nie-sprzedam.read
"Już wkrótce w aptece będzie można legalnie odmówić sprzedaży prezerwatyw. Sejm w ostatni czwartek uchwalił nowelizację ustawy o zawodzie farmaceuty. Projekt ma status rządowego"

Jeśli ktoś myślał, że katotalibom wystarczy całkowity zakaz aborcji to bardzo się myli. Ciekawe co dalej? Zakaz rozwodów? Likwidacja żłobków?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 11:58
      Ale grunt, że tych obrzydliwych islamistów nie ma wink
      • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:19
        Zawsze coś...
      • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:26
        Wiesz, środki antykoncepcyjne zawsze będzie można jakoś załatwić, a za trzy lata zmienić władze, natomiast ofiary islamistow już nie ozyja.
        • dolcenera Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:31
          Zabeczkowanym ofiarom niechcianych ciąż zmartwychwstanie tez nie będzie grozić.
          • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:38
            Akurat tego rodzaju zdarzenia miały miejsce także wcześniej przed rządami pis, kiedy chore można było legalnie usunąć a zdrowe oddać do adopcji.
            Kobieta, która dopuscila się czegoś takiego ma najwyraźniej na tyle duże problemy psychiczne, że powinna być legalnie i trwale ubezplodniona
            • irma223 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:36
              Ta od kiszenia dzieci? Ona miała tylko męża, który "zabronił jej mieć więcej bachorów".
              Mąż oczywiście w sądzie oświadczył, że nigdy nie zauważył, że żona jest w ciąży i o niczym nie wiedział.
              Rzecz na wsi.
          • milupaa Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:42
            I wierzysz że te ciążę biorą się z braku prezerwatyw? O święta naiwności smile))
        • z_lasu Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:31
          Ofiary pislamistów też nie.
        • lauren6 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:34
          Jak jakaś dziewczyna się zabije z powodu niechcianej ciąży to wybory za 3 lata jej nie ożywią.
          • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:40
            Ale dziewczyna wciąż będzie miała wybór, szklanka wody zamiast seksu, prezerwatywy z lidla lub prywatnej apteki albo oddanie dziecka do adopcji, ofiary islamistow nie mialy ŻADNEGO wyboru
            • z_lasu Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:53
              Taki jak Savita Halappanavar?
              • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:58
                Mimo wszystko wolę taki wybór niż ten jaki miały choćby ofiary zamachów
                • z_lasu Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:59
                  Taki to znaczy jaki???
                  • milva24 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:02
                    Pewnie woli umrzeć przy okazji poronienia niż żeby ją ktoś wysadził w powietrze. Dla mnie osobiście wybór jak między dżumą a cholerą.
                    • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:12
                      Przy okazji poronienia można jednak poszukać prywatnego ginekologa, przy terrorystach nie ma żadnego wyboru.

Skoro suweren sprowadził nam na głowę dzume, to ja zwalczajmy zamiast pozwalać pożytecznym idiotom sprowadzić cholere. Proste.

BTW Czy zwolenniczki przyjmowania "uchodźców" wiedzą jaki stosunek do kobiet i ich ewentualnego samodecydowania mają wyznawcy islamu?
                      Chyba nie...
                      • milva24 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:19
                        Osobiście w moim mieście od kilku lat widzę więcej osób, które mogą być uchodźcami niż jakieś 5 lat temu. Wychodzi na to, że pis drąc się jacy uchodźcy są be przyjął ich więcej niż poprzednicy.
                        • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:29
                          To raczej pracownicy niż uchodźcy, jak nie będzie dla nich pracy to albo sami wyjadą albo zostaną deportowani skoro przestaną być potrzebni. Bez zbędnych formalności i bawienia się w "prawa człowieka"
                          • milva24 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:39
                            To są osoby ciemnoskóre i dosyć młode, widzę je na ulicach ale w roli pracowników w sklepach czy punktach usługowych już nie więc jak już to chyba szybciej studenci niż pracownicy.
                            • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:46
                              To tym bardziej nie zostaną na polskim socjalu
                      • z_lasu Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:35
                        > jaki stosunek do kobiet i ich ewentualnego samodecydowania mają wyznawcy
                        > islamu?

Dokładnie taki sam jak katotalibowie.
                        • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:48
                          Mimo wszystko, w chrześcijańskiej kulturze kobieta jest człowiekiem, u islamistow niekoniecznie

Ale skoro , jak twierdzisz, mamy już dzume, to tym bardziej nie potrzeba nam cholery
                          • triismegistos Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:49
                            Na tą dżum głosowały między innymi baranki nastraszone strasznymi uchodźcami. Nihil novi sub sole.
                            • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:11
                              Tak, między dżuma a cholera.
                              Niczym się nie różnisz w swoim fanatyzmie od tych o który go oskarżasz.
                              Możesz się pospierać, że przyjemniej ginąć od bomby terrorysty, bo przynajmniej z wrzaskiem "j...PiS" na ustach.
                              I przypominam, że mówię to jako przeciwniczka Kleru , na wypadek argumentu "bo WY".
                              • milva24 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:39
                                konsta-is-me napisała:

> Tak, między dżuma a cholera.
                                > Niczym się nie różnisz w swoim fanatyzmie od tych o który go oskarżasz.
                                >

Ja? Ja uważam że lepiej nie ginąć wcale.
                                • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:16
                                  Ja też, dlatego nie chcę ani dzumy ani cholery.
                                  Przeciwko pis jest biologia, po odejściu Kaczyńskiego frakcje sie pozagryzaja , a muzułmanie rozmnażają się jak króliki
                          • z_lasu Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:52
                            > Mimo wszystko, w chrześcijańskiej kulturze kobieta jest człowiekiem

Jak widać tylko nominalnie.
                • la_mujer75 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:15
                  Wiesz co? Niedługo polskie katoliby będą też przeprowadzały zamachy. Cos tak czuję w kościach.
                  • milva24 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:20
                    O, a to też jest możliwe. W końcu władzunia dzielnie dopieszcza ekstremistów.
                  • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:27
                    Wiesz co, ale jak na razie nie przeprowadzają.
                    Poza tym, skoro się obawiasz zamachów , to tym bardziej niepotrzebni są nam importowani specjaliści w tej dziedzinie
                    • la_mujer75 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:38
                      Nie bałam się importowanych specjalistów, bo w naszym klimacie nigdy by się nie przyjęli.
                      I prawdą jest, że wystarczą nam nasze, rodzime, oszołomy.
                      I tak samo traktuje islam, jak katolicyzm- obie te religie są nieprzychylne kobietom.
                    • lauren6 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:48
                      > jak na razie nie przeprowadzają

Jeszcze nie.
                      • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:49
                        Jeszcze nie, natomiast islamisci sobie nie żałują
                    • memphis90 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:21
                      Jak na razie polskie kobiety są bardziej zagrożone ze strony Skwapliwych Obronców Narodu, niż jakichkolwiek muzułmanów... uncertain
                      • chlodne_dlonie Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:15
                        Na to wychodzi wink
                        Btw, artykuł linkowany się nie rozwija - ktoś może mnie oświecić czy zakaz ma dotyczyć tylko 'wrażliwych sumieniem' aptekarzy czy ogółem aptek jako takich..?
                        I co z innymi miejscami, w których dotąd można było nabyć kondomy?
                  • triismegistos Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:45
                    Już przeprowadzają. Na razie nieśmiale, biją ludzi, albo wjeżdzają samochoami w tłum. No, ale nasza władzuchna pokazała ze mają zielone światło.
                  • error.404 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:28
                    la_mujer75 napisała:

> Wiesz co? Niedługo polskie katoliby będą też przeprowadzały zamachy. Cos tak cz
                    > uję w kościach.
                    >
                    Nie no, jak czujesz w kościach to przyjmijmy to za fakt.
              • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:11
                Ale co właściwie islamiści mają do rzeczy i dlaczego mają być czymś w rodzaju porównania ??
                Takich belkotow jakie tu się czyta, nie spotkałam nigdzie indziej.
                A co do tris to mam wrażenie, że ktoś jej zhakowal konto albo zmieniła osobowość .
                Pamiętam ja jako w miarę inteligentna osobę, a od jakiegoś czasu mam wrażenie że posty pisze ktoś inny.
                • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:13
                  Właśnie chyba tris umknęło to jaki status w islamie ma kobieta
                  • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:28
                    Ja w ogóle nie mam pojęcia co muzułmanie czy zielonoswiatkowcy mają wspólnego z prezerwatywami ale czekam aż tris mi odpowie.
                    Po drugie, dalej nie wiem co za ustawa i co w niej pisze
                    Ale to nieistotne, istotne,żeby na złość PiSowi i samemu sobie popodrzynac sobie gardla ,spalić co się rusza, uciąć gałąź na której się siedzi, tylko po to żeby bredzić na koniec z satysfakcja "to przez was (czyli nie wiadomo kogo ).
                    • triismegistos Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:46
                      W Polsce? Nic.
                  • lauren6 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:54
                    Tobie natomiast umknęło jaki jest status kobiety w chrześcijaństwie.

A tak w ogóle to sobie obejrzyj Pamiętniki Podręcznej, zamiast pisać na forum kocopoły o uchodźcach. Nam nie grozi napływ uchodźców islamskich, tylko to, że sami zaraz będziemy uchodźcami w cywilizowanej Europie. Już pierwszy Polak zdobył azyl polityczny w Norwegi, a za nim posypały się kolejne wnioski prześladowanych przez reżim. Ty się módl, żeby żaden uchodźca z Arabii cię nie zgwałcił jak będziesz uciekać przez zieloną granicę z dziećmi pod pachą.
                    • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:22
                      Oj, tam, przecież jakbyśmy wzięli uchodźców, to byśmy miały prezerwatywy nie ?
                      Logiczne?-logiczne, proste?-proste!
                      A nawet gdyby cię zgwałcił, to by była wina PiSu a tris jest w pełni gotowa na twoje poświęcenie.
                    • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:25
                      Wciąż jest jednak lepszy od statusu kobiety w islamie.
                      Ja nie będę uciekać z dziećmi pod pachą, zapewnilam sobie bezpieczny azyl na innym kontynencie 😂
                      "Uchodzca" może co najwyżej zgwalcic Ciebie, choć pewnie będzie wolał Twoje dziecko. Może przynajmniej to przywróci Ci rozum
                      • memphis90 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:23
                        Póki co nasi polscy gwałciciele radzą sobie doskonale- muszą tylko podkasać sutannę...
                        • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:40
                          Skoro mamy rodzimych gwalcicieli, to tym bardziej ci z importu są idealnie zbędni
                  • memphis90 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:22
                    Zdaje się, że wyższy , niż w naszym wannabe-katotalibanie....
        • chococaffe Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:43
          Kilka lat temu też mówiono, ze "latwo" zmienić władzę w wyborach. Naiwna.

Powiedzmy sobie szczerze Francja, Austria o wiele bardziej dbają o bezpieczeństwo kobiet (i nie tylko) nawet majac uchodźców niż my teraz. Ale od lat martwisz się o nieistniejący problem i jemu poświęcasz energię a ni o ten faktycznie istniejący. Albo jesteś trollem albo kompletną idiotka z magla. Bez odbioru
          • sofia_87 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:21
            Tak, strasznie dbają prosząc aby się nie ubieraly wzywająco.
            Poza tym, jakoś kobietom, które zginęły ostatnio w Wiedniu czy Nicei nic nie przyszło z tego, że państwo o nie dba, podobnie jak partnerce zdekapitowanego nauczyciela.
            Za jakiś czas muzułmanie przejmą w wyborach władze we Francji i wtedy zobaczymy jak zadbają o kobiety.
            Takie pożyteczne idiotki jak Ty są gorsze niż ciemne chlopstwo wieki temu, oni mieli przynajmniej zdrowy instynkt samozachowawczy
          • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:25
            Przespałas ostatnie dni??
            Austria ???
            Kpiny sobie robisz teraz??

• droch Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:01
      Kobieta będzie mogła podjąć pracę wyłącznie za zgodą męża lub innego opiekuna prawnego.
      • kanna Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:03
        Kobieta MUSI mieć opiekuna prawnego: może nim być ojciec, mąż, brat, kuzyn.. jeśli nie ma - dostanie z urzędu.
        • droch Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:11
          (...)dostanie z urzędu.

To też. Do czasu jego wyznaczenia będzie to z automatu proboszcz parafii obejmującej miejsce zamieszkania kobiety.
          • sabek81 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:20
            droch napisał:

> (...)dostanie z urzędu.
            >
            > To też. Do czasu jego wyznaczenia będzie to z automatu proboszcz parafii obejmu
            > jącej miejsce zamieszkania kobiety.

Dziewczyny nie podpowiadajcie imwink
            • chlodne_dlonie Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:19
              sabek81 napisała:

> droch napisał:
              >
              > > (...)dostanie z urzędu.
              > >
              > > To też. Do czasu jego wyznaczenia będzie to z automatu proboszcz parafii
              > obejmu
              > > jącej miejsce zamieszkania kobiety.
              >
              > Dziewczyny nie podpowiadajcie imwink

Prawda..?? LOL
              Temat co prawda mało śmieszny, ale mnie też nasuwają się podobne zgryźliwości heh
    • cku Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:02
      A już myślałam że to z powodu covida wink
      • ga-ti Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:04
        big_grin
    • anika772 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:09
      A po co uczciwym, sakramentalnym, otwartym na życie małżonkom potrzebne są prezerwatywy?
      big_grin
      • chicarica Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:15
        Znajomi pracujący w delegacjach w Szwecji budowlańcy twierdzą, że głównie po to, by naciągnąć na czujnik dymu i móc palić na kwaterze. W każdym razie taką wersję przedstawiają, gdy żona natknie się na otwartą paczkę prezerwatyw w kieszeni big_grin
        • gulcia77 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:43
          Jak sobie przypomnę hydraulikę stosowaną, używaną w wynajmowanej kwaterze na studiach, to jeszcze do uszczelniania rury pod umywalką. Tylko trzeba było często zmieniać, bo parciała.
          • chicarica Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:12
            Hydraulików to oni mają własnych więc nie muszą stosować partyzanckich metod. A co do czujników, zostali przeze mnie poinstruowani, że wystarczy wyjąć z nich baterię, bo w większości miejsc czujniki są niepodłączone do żadnej sieci, tylko takie podwieszone ale na baterie wink
            `W pozostałe użycia prezerwatyw nie wnikam, niech im na zdrowie będzie.
      • katie3001 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:02
        Do analnego dildo
    • sabek81 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:19
      Ja od razu to przewidziałam, że następnym krokiem będzie zakaz antykoncepcjisad
    • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:22
      Nie poczytam bo dostępne tylko dla prenumeratorów
      Jakieś inne źródła?
    • olena.s Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:22
      Utrudnienia rozwodów, z pewnością.
      • sabek81 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:30
        olena.s napisała:

> Utrudnienia rozwodów, z pewnością.

o tak, to już zero dawno zapowiadał
        • atanazja0 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:27
          za rozwodu już znacznie wzrosły opłaty sądowe
          • chlodne_dlonie Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:30
            O, a od kiedy, ciekawam, i o ile..?
            To może być cenna informacja 'trzeżwiąca' niektórych przed podjęciem decyzji o zawarciu związku małżeńskiego, nie uważacie..??
            tongue_out
      • ggrruu Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:38
        I słusznie, niech się pisowcy męczą w tych swoich związkach
        • olena.s Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:39
          E tam, w Łagiewnikach wezmą nowy ślub i będzie cacy.
    • ge-ox Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:35
      może nakaz uczestnictwa w obrzędach kościelnych, lub kara finansowa za nieobecność? może być zwolnienie z kary za przedstawienie dowodu wpłaty ofiary na kościół
      obowiązkowy chrzest dzieci? zakaz pracy matek do ukończenia piątego roku życia przez potomstwo
    • enigma81 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:35
      Nie mam dostępu do całego artykułu.. jest podany który to artykuł ustawy?
      • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:46
        Czekam aż autorka poda...
        Jak rozumiem przeczytała artykuł.
        • lauren6 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:27
          Rączki urwało czy googla odłączyli, żeby samej sobie poszukać alternatywnego źródła?

Tu masz bez paywalla:
          www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/antykoncepcja-farmaceuta-bedzie-mogl-odmowic-sprzedazy-prezerwatywy/vc8xd1m,79cfc278
          • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:44
            Przepraszam, a tobie co urwało, żeby dawać link do płatnej treści ??
            Skoro miałaś tyle czasu, żeby stworzyć post na forum, to tym bardziej, żeby podać link .
    • a23a23 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:43
      Myślę, że wzorem Japonii - przy przyjęciach na studia wyższe mężczyznom z automatu dopisywać +20pkt, kobietom -20pkt. Jak będą mniej wykształcone, to się im mniej w głowach będzie przewracać, bardziej się będą słuchać, a w ogóle to wiadomo że im wyższe wykształcenie tym mniej dzieci.
    • 18lipcowa3 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:43
      na szczęście akurat są w biedronce, stacjach benz
      • anika772 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:55
        18lipcowa3 napisała:

> na szczęście akurat są w biedronce, stacjach benz
        >

...Jeszcze.... <złowieszczy chichot>
      • jdylag75 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:02
        tabletki antykoncepcyjne też? W której?
        • 18lipcowa3 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:18
          umiesz czytac? pisalam o gumach
      • lauren6 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:54
        Na Orlenie? To jakieś przeoczenie.
    • smillla Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:46
      Po raz kolejny błogosławię dzień, w którym się rozwiodłam oraz fakt, że nie miałam ślubu kościelnego. Teraz moim najbliższym dorosłym męskim krewnym, czyli potencjalnym właścicielem, jest bardzo liberalny i miły 20-letni chłopiec. Uff!
      • aerra Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:35
        Jak liberalny to mu odbiorą prawa i przekażą proboszczowi najbliższej parafii. Albo gorzej - dowolnej parafii.
    • pieknyksiaze Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 12:49
      A za rok hiv jak w afryce.
      • piekna_remedios4 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:03
        tak, bo nigdzie poza apteką nie można kupić prezerwatyw. Ktoś w ogóle kupuje to w aptece?
        • gulcia77 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:20
          Kochana, podziwiam optymizm, że będą dostępne.
          Kompromisu aborcyjnego też mieli nie tykać. Agenda Europę i wszelkie inne ruchy, o których nie można pisać, że są finansowane przez Rosję, naprawdę są w natarciu.
          • anorektycznazdzira Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:07
            Tabletek dzień po które są legalne zwyczajnie nie ma
            Możecie sobie znaleźć lekarza i farmaceutę którzy nie majà z tym problemu- nic to nie pomoże

Przypadek? Nie sądzę.
            • pytajnik188 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:27
              Dokładnie tak.
              Chciałabym też abyście przestali promować Rosję jako kraj, który finansuje te działania. Wg najnowszych ustaleń to z USA, z otoczenia Trampa idą pieniądze na ograniczenia praw kobiet w Europie. Zresztą chyba nikt nie wątpliwości za kim stoi tramp
      • umi Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:21
        Niestety. Za chwile nie tylko z korona bedzie problem, ale i w ogle z wenerycznymi. Plus kobiety zaczna umierac, bo priorytetem beda letalnie chore plody i ciaze pozamaciczne. Piekny kraj uncertain A tak sie dobrze zapowiadalo jeszcze niecaly rok temu.
        • alicia033 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:56
          umi napisała:

> A tak sie dobrze zapowiadalo jeszcze niecaly rok temu.

że CO?
          Ten kraj ostatecznie przestał dobrze rokować 25.X.2015.
    • pade Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:11
      ale że co?
      dzisiaj nie jest 1 kwietnia
      • la_mujer75 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:18
        Jakby tak sie uprzeć, to każdy dzień z Pisem, może być dniem 1 kwietnia.
        Tylko takim żartem na niskim poziomie.
    • hanusinamama Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:15
      Ja sobie życze kartkę na zewnatrz ze tu antykoncepcji nie sprzedają. Nic tam nie kupię...szybko się im "sumienie"odmieni.
      • gulcia77 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:22
        We Włodkowicach Dolnych też? Polska to naprawdę trochę więcej niż Warszawa, Wrocław, Poznań, czy Katowice.
        • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:50
          Jeszcze są apteki internetowe, na szczęście.
      • chicarica Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:30
        Polecam jedną z dużych sieci drogerii o trzyliterowej nazwie, swego czasu ogłosili że u nich wszystkie środki dostępne na rynku będą do kupienia bez żadnych klauzul sumienia. Od tego czasu zawsze tam kupuję jak tylko jestem w Polsce.
        • anorektycznazdzira Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:08
          A pierwsza litera?
          • aerra Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:37
            Pewnie D, skoro duża sieć i na 3 litery wink
            Nie kojarzę innej dużej trzyliterowej.
        • ludzikmichelin4245 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:48
          Chicarica, czy możesz podać w jakiej formie było to ogłoszone? Jest ta informacja dla mnie istotna w świetle przepisów o zakazie reklamy aptek.
          • ludzikmichelin4245 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:00
            (chcę pomóc pewnej "bezklauzulowej" osobie)
    • nenia1 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:26
      Musieliby jeszcze zakazać sprzedaży w sklepach, sklepikach, drogeriach czy na stacjach benzynowych, tam farmaceuci nie są zatrudnieni.
      • eukaliptusy Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:13
        To będzie następny krok
    • rb_111222333 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:47
      Myślę, że pierwsza będzie pigułka po
    • trilllian Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 13:57
      a nie, nie, tabletek anty odmówią, ale nie prezerwatywy.
    • chococaffe Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 14:40
      Miałam coś napisać ale nie wiem co. Brak słów.
      • konsta-is-me Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:46
        To już jest tak śmieszne, że nie ma co komentować.
        Chociaż straszne raczej.
        No ale tym bardziej ludzie wyjdą na ulice, przecież to początek końca.
    • mizantropka Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:49
      Jestem za!!! Szczególnie, że dla mnie seks jest jak pacierz - więc odmawiam! Oczywiście to "za" to ironia....
    • tereso Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:57
      Kosmos. Oczywiście jest ochota robić zapasy, bo kto wie co.... ale szok, szok, szok.
    • mama-ola Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 15:58
      To była nadinterpretacja dziennikarki "Polityki":

mgr.farm/aktualnosci/farmaceuta-odmowi-sprzedazy-prezerwatywy-wiekszej-bzdury-dzis-nie-przeczytacie/
      • tereso Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:00
        to uff
        ale widzicie wszystko juz miesci sie nam w glowach
        • umi Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:15
          Chyba jednak nie uff, przeczytałyście w ogóle ten ostatni link? Najpierw "dementują", a dalej przytaczają o co chodzi i jednak przyznają, ze teraz tylnym drzwiami wprowadzaja klauzure sumienia dla aptekarzy i jednak poszerzaja mozliwosci odmowy przez farmaceute wydania leku. Tutul jest chyba tylko po to, zeby uspokoic tych ktorzy czytaja same naglowki.

Jeszcze dojdzie do tego, ze bedzie jak za okupacji - sklepy dla wybranych, towary dla wybranych, a "Zydzi" nowego ustroju beda nosic gwiazdki i miec przejechane.

BTW, jesli ktoras zna jakas strone z lista "aptek z sumieniem", niech sie podzieli. Dotad nie zwracalam uwagi, ale teraz zaczne bojkotowac. Moze im chociaz troche obroty spadna.
      • mava Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:10
        >To była nadinterpretacja dziennikarki "Polityki":

no...jednak nie do końca

."Nie wszyscy farmaceuci jednak doniesienia tygodnika dementują. Jerzy Przystajko – farmaceuta i działacz Lewicy – uważa, że zmiany w art. 96 pkt 5 ust 1. Prawa Farmaceutycznego poszerzają możliwości odmowy wydania określonych produktów w aptece o wyroby medyczne. Upatruje w tym próby wprowadzenia „tylnymi drzwiami” klauzuli sumienia dla farmaceutów. Jego ugrupowanie zwracało zresztą na to uwagę już w trakcie procedowania ustawy o zawodzie farmaceuty, podczas Komisji Zdrowia. Nikt jednak nie potraktował tego poważnie"

oraz

"Obecnie procedowana nowelizacja rozszerza to pojęcia, co w praktyce pozostawia farmaceucie pełną dowolność decydowania o tym, czy wyda pacjentowi środki antykoncepcyjne"

• droch Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:33
          A jak trafi się Świadek Jehowy, to może być jeszcze grubiej...
        • nuclearwinter Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 05.11.20, 06:52
          No właśnie, bardzo to niejasno wygląda. Uderzyło mnie też, że np. aptekarz będzie miał prawo odmówić sprzedaży igieł, jeśli nabierze podejrzeń, że klient jest narkomanem. Przecież to największy idiotyzm, jaki można sobie wyobrazić - aptekarz pokaże swoją szlachetną antynarkotykową postawę a narkoman użyje pożyczonej igły z hivem, brawo!

Inny przykład, ten z pytaniem farmaceuty, kiedy był odbyty stosunek, to już jakiś totalny kosmos (to z tego artykułu na Onecie wklejonego wyżej). Ogólnie więc nie wiem, czy takie ufff, bo dużo wydaje się być pozostawione widzimisię aptekarza i jego "sumieniu". A mnie już nic w rządowych pomysłach nie zdziwi, zakaz prezerwatyw wprowadzony tylnymi drzwiami nawet do nich pasuje.
    • ricemice Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:17
      Oczywiście, że po zakazie antykoncepcji zakaz rozwodów. Ordo Iuris postuluje to przecież otwarcie.
      dziennikzachodni.pl/zakaz-rozwodow-w-polsce-tego-chce-ordo-iuris-dzialacze-katoliccy-walcza-z-plaga-rozwodow/ar/c1-14745824
      • lauren6 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:57
        Będzie zakaz rozwodów z opcją unieważnienia małżeństwa dla prominentnych członków PIS.
        • chlodne_dlonie Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:26
          lauren6 napisała:

> Będzie zakaz rozwodów z opcją unieważnienia małżeństwa dla prominentnych członk
          > ów PIS.

Ooo, to też byłoby piękne tongue_out
          ..a po unieważnieniach koniecznie publikowanych w specjalnych rubrykach (hmm..może towarzyskich, jak myślicie..?) stosownie huczne kolejne zaślubiny, obowiązkowo z wianuszkami na głowach 'Panien' z całą pewnością Młodych..
          Rozmarzyłam się przed nocą..ahhhhhhh

tongue_out
    • dyzurny_troll_forum Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 16:49
      Narodowa Odmowa Sprzedaży Kondoma!

A kiedyś to był taki niewinny żarcik:
      • tanebo001 Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 17:17
        prawidłowa odpowiedź: a w r...j chcesz?
      • chlodne_dlonie Re: Zakaz sprzedaży prezerwatyw 04.11.20, 23:27
        Oj tam, oj tam - chcący zawsze może przecież odstać swoje w dwóch kolejkach tongue_out

..albo wybrać - szynka czy seks, nieprawdaż..?

LOL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka