x2468 Re: Magdalena Sroda 14.04.10, 16:09 slonicaa napisał: > pani juz dziekujemy. Podziekowalas wiec spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
y-ost Sobie i swoim się naraziła? Bo prawdziwków 14.04.10, 17:32 to ja widzę teraz w tych nieprzejednanych depozytariuszach godności i świętości Wawelu, co to posiedli monopol na patriotyzm i ocenę, kto jest prawdziwie wielkim Polakiem a kto nie. Tych co nawijają o bijącym tamże sercu Polski, które będzie pohanbione i straszliwie sprofanowane. Tych co to szczerze uwierzyli, ze przemawiaja w imieniu spoleczenstwa i narodu i co nuz kluja w oczy wielgachnymi kwantyfikatorami. Bardzo to przypomina delikwentów, którzy pajacowali przeciwko chowaniu Miłosza na Skałce. Na marginesie, środowisku Środy nie przeszkadzało gdy imprezy na Wawelu chcieli urządzać geje. Choć pomysł na robienie takowej tylko dla tych, których łączy praktyka wkładania sobie członków w odbyty był w kontekście świętości tego miejsca kontrowersyjny, nieprawdaż? Szkoda, że ten superpatriotyczny coming out nastąpił u Pani Profesor dopiero teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sobie i swoim się naraziła? Bo prawdziwków 14.04.10, 17:45 > > Na marginesie, środowisku Środy nie przeszkadzało gdy imprezy na Wawelu chcieli > urządzać geje. Choć pomysł na robienie takowej tylko dla tych, których łączy > praktyka wkładania sobie członków w odbyty był w kontekście świętości tego > miejsca kontrowersyjny, nieprawdaż? Szkoda, że ten superpatriotyczny coming out > nastąpił u Pani Profesor dopiero teraz. Wiesz...Oni robią to tylko przez stosunkowo (sic!) krótki czas...Prezydent Kaczyński ma spocząć tam na wieki... Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Magdalena Sroda 14.04.10, 16:14 Pani Środzie dziękuję za rozsądną wypowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Magdalena Sroda 14.04.10, 16:20 O to: www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,7770895,Sroda__Sam_Lech_Kaczynski_bylby_przeciwko_tej_decyzji.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:29 autorytety od siedmiu boleści... Decyduje - Naród, a Ten jest ZA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:30 Kikula, daj se raz siana, co ma Środa do Zolla... Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:35 to nie przeczytałeś nawet odnośnego artykułu, znaczy się????, Piszą i o Zollu.... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 17:48 Nie kompromituj się bardziej, niż ustawa przewiduje. Piszą i o Kaczyńskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
okiko Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 22:28 sama się kompromitujesz, kręcisz... Odpowiedz Link Zgłoś
masuma Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:31 To nie naród zdecydował, kikuś. To Jarosław z kardynałem zdecydowali Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:36 Ludzie to potwierdzają pod Pałacem Prezydenckim! Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:56 uu.kiko napisała: > Ludzie to potwierdzają pod Pałacem Prezydenckim! Co potwierdzają..., że ma na Wawelu spocząć...? Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 17:09 SONDAŻ Czy zgadzasz się z Andrzejem Wajdą i Krystyną Zachwatowicz? 88% tak (22578) 12% nie (2990) Liczba oddanych głosów: 25568 Odpowiedz Link Zgłoś
okiko Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 22:29 sondaż? tak szybko? na jakiej grupie??? Odpowiedz Link Zgłoś
okiko Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 22:34 próbka niereprezentatywna, jakieś nienawistniki w stylu włazikażdejwładzywdupę a'la wajda... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sroda, Wajda, Zoll 15.04.10, 07:38 okiko napisała: > próbka niereprezentatywna, jakieś nienawistniki > w stylu włazikażdejwładzywdupę a'la wajda... Jakby nie patrzeć, to tych jak ich określasz włazidupów, jest całkiem spora grupa... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sroda, Wajda, Zoll 15.04.10, 07:36 okiko napisała: > sondaż? tak szybko? na jakiej grupie??? Nie umiesz czytać...? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 17:16 Powiedziano ci: daj se siana - to se daj! I nie pieprz... Odpowiedz Link Zgłoś
simera16 Re: Sroda, Wajda, Zoll 14.04.10, 16:58 uu.kiko napisała: > autorytety od siedmiu boleści... > Decyduje - Naród, a Ten jest ZA!!!!!!!!! Zobacz sondaż przy tym artykule; wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7770158,Apel_Andrzeja_Wajdy__Wawel_podzieli_Polske__Zrezygnujcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Magdalena Sroda 14.04.10, 17:06 Wychodzi na to, że mam podobne odczucia, co pani Środa. Też uważam, że decyzję o pochówku na Wawelu podjął Jarosław z Dziwiszem, zeby ugrać trochę słupków przez wyborami. Aha, zwróciliście może uwagę, że Szmajdziński będzie miał pogrzeb w katedrze z całąpompą biskupami itp.? Ciekawi mnie, co by na to powiedział, gdyby mógł mówić? Jak dla mnie jest to wykorzystanie zwłok do gry polityczno-światopoglądowej, czyli ich zbezczeszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Pani Środa 14.04.10, 16:50 Pierwsza obrończyni świętości Katedry Wawelskiej, natchniona znawczyni dusz i intencji ludzkich, śmiała oskarżycielka rodziny zmarłego Prezydenta. Ani trochę mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 17:11 > Ani trochę mnie to nie dziwi. Mnie Twój wpis też nie. 1 : 1. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Pani Środa 14.04.10, 17:19 Mnie jakoś też nie... Brawo M. Środa - etyk... bądź co bądź, o czym vargtimmen zdaje się nie pamiętać... Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 17:22 sclavus napisał: > Mnie jakoś też nie... > Brawo M. Środa - etyk... bądź co bądź, o czym vargtimmen zdaje się > nie pamiętać... Napisałem mój post niżej przed lekturą Twojego - to pogrubione jest w tym chyba najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 17:20 remez2 napisał: > > Ani trochę mnie to nie dziwi. > Mnie Twój wpis też nie. 1 : 1. :-( Przykro mi bardzo, gdy "etyk" tak ostentacyjnie pomawia o skrajny cynizm człowieka, który tak wiele utracił, najbliższą rodzinę, przyjaciół, współpracowników, zanim ciała znalazły się w grobach. To wprost niewiarygodne zachowanie. Niesmak mnie ogarnia, gdy osoba tak zwykle wroga tradycji i religii, stawia się w roli recenzenta takich decyzji. Nie poradzę, Remezie, że tak to widzę, a co gorsza, że wcale mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 17:24 Niesmak mnie ogarnia, gdy osoba tak zwykle wroga tradycji i religii, stawia się w roli recenzenta takich decyzji. Ten zarzut jest nie tylko niesprawiedliwy - jest przede wszystkim nieprawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 17:46 remez2 napisał: > Niesmak mnie ogarnia, gdy osoba tak zwykle wroga tradycji i religii, stawia > się w roli recenzenta takich decyzji. > Ten zarzut jest nie tylko niesprawiedliwy - jest przede wszystkim nieprawdziwy. > Jest prawdziwy: Według prof. Magdaleny Środy Lech Kaczyński powinien być pochowany w Warszawie. - Choć nie jestem sentymentalna, Wawel uważam za święte historyczne miejsce. (...) Nie mogę pojąć, jak ktoś po śmierci tak bliskich osób tak szybko zaczyna myśleć politycznie. I podejmować tego rodzaju decyzję. Jestem tym oburzona - mówiła nie kryjąc emocji. (...) Jak podkreślała prof. Magdalena Środa prezes PiS "postawił wszystkich pod murem". - Nikt posiadający ludzkie uczucia i kulturę osobistą nie jest w stanie zareagować. Natomiast ta decyzja jest absolutnie zła. Jestem pełna obaw, co do aktywności Jarosława Kaczyński, który nawet w tych ciężkich dniach myśli o swojej politycznej przyszłości i przyszłości swojej partii - powiedziała na antenie Radia TOK FM. I to (niechronologicznie): Sam Lech Kaczyński byłby przeciwko tej decyzji. Byłby przeciwko dzieleniu Polaków i wykorzystywaniu jego śmierci, do takiego podziału, który naprawdę może być nie do zasypania - dodała. Etyk Magdalena Środa, osoba od Kaczyńskich politycznie bardzo odległa, podle atakująca Jarosława Kaczyńskiego, powołująca się przy tym na to, co by zrobił jego tragicznie zmarły brar Lech Kaczyński. Nie daję rady, gdy widzę coś takiego :( Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 21:26 > Niesmak mnie ogarnia, gdy osoba tak zwykle wroga tradycji i religii, stawia > się w roli recenzenta takich decyzji. > Ten zarzut jest nie tylko niesprawiedliwy - jest przede wszystkim nieprawdziwy. Chyba Twoja odpowiedź jest zaprogramowana. Bo zakwestionowałem zarzut jak wyżej a nie Jej uwagi na temat politycznych manipulacji Metropolity i Jarosława K. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 22:34 Wyraźnie się nie rozumiemy, wybacz, nie mam ochoty na gry słowne. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 22:40 vargtimmen napisał: > Wyraźnie się nie rozumiemy, wybacz, nie mam ochoty na gry słowne. Mnie też to nie interesuje. Zarzuciłeś Jej, że jest wrogiem religii. Podtrzymujesz ten zarzut czy tak Ci powiedziało, ja zwykle? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 22:43 remez2 napisał: > vargtimmen napisał: > > > Wyraźnie się nie rozumiemy, wybacz, nie mam ochoty na gry słowne. > Mnie też to nie interesuje. Zarzuciłeś Jej, że jest wrogiem religii. > Podtrzymujesz ten zarzut czy tak Ci powiedziało, ja zwykle? > Tak, choć może doprecyzuję: jest wrogiem religii rzymskokatolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 22:58 Tak, choć może doprecyzuję: jest wrogiem religii rzymskokatolickiej. A ja odbieram jej poglądy jako niezgodę na rządy kleru co nijak się ma do walki z religią. PS - mistrz z Nazaretu powiedział - "nie zwalczajcie nienawiści nienawiścią". Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 23:05 remez2 napisał: > Tak, choć może doprecyzuję: jest wrogiem religii rzymskokatolickiej. > A ja odbieram jej poglądy jako niezgodę na rządy > kleru co nijak się ma do walki z religią. To naprawdę dygresja w dygresji. W tym i innym przypadku, szczególna troska pani Środy o świętość Katedry Wawelskiej mnie razi, innych nie musi. Istotą mojej krytyki jest to, że ona paskudnie pomawia osobę po bardzo ciężkiej stracie. > PS - mistrz z Nazaretu powiedział - "nie zwalczajcie nienawiści nienawiścią". Co, wg Cienie, mam zrobić, gdy widzę werbalne znęcanie się etyka nad ciężko skrzywdzonym przez los człowiekiem, mój nauczycielu? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 23:18 To naprawdę dygresja w dygresji. W tym i innym przypadku, szczególna troska pani Środy o świętość Katedry Wawelskiej mnie razi, innych nie musi. Wybacz, proszę ale to nie brzmi poważnie. Istotą mojej krytyki jest to, że ona paskudnie pomawia osobę po bardzo ciężkiej stracie. Ty twierdzisz, że ona paskudnie pomawia. Bo tak po prostu uważasz. Ale dowodów, że pomawia nie masz. Co, wg Cienie, mam zrobić, gdy widzę werbalne znęcanie się etyka nad ciężko skrzywdzonym przez los człowiekiem, mój nauczycielu? Rób to, co uważasz za słuszne. A takie wtręty sobie daruj, człowieku bez wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 23:26 remez2 napisał: > To naprawdę dygresja w dygresji. W tym i innym przypadku, szczególna troska > pani Środy o świętość Katedry Wawelskiej mnie razi, innych nie musi. > Wybacz, proszę ale to nie brzmi poważnie. Wybacz, ale teraz szkoda mi czasu. Do poglądów pani Środy chętnie wrócę później. > Istotą mojej krytyki jest to, że ona paskudnie pomawia osobę po bardzo ciężk > iej stracie. > Ty twierdzisz, że ona paskudnie pomawia. Bo tak po prostu uważasz. Ale d > owodów, że pomawia nie masz. Zapytałem Ciebie o jej dowody ciężkiego oskarżenia. Odpowiedź była mniej niż blada. A ciężkie oskarżenia winien uzasadnić oskarżający lub jego obrońca. > Co, wg Cienie, mam zrobić, gdy widzę werbalne znęcanie się etyka nad ciężko > skrzywdzonym przez los człowiekiem, mój nauczycielu? > Rób to, co uważasz za słuszne. A takie wtręty sobie daruj, człowieku bez wątpliwości. Więc robię. Chyba szczęśliwie wyczerpaliśmy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Pani Środa 14.04.10, 23:34 Zapytałem Ciebie o jej dowody ciężkiego oskarżenia. Odpowiedź była mniej niż blada. A ciężkie oskarżenia winien uzasadnić oskarżający lub jego obrońca. Po pierwsze - pytaj autorki? Po drugie - ciekawy pogląd - kolorowe odpowiedzi. Nie ma oskarżenia - jest logiczny wniosek wyprowadzony w oparciu o dziesiątki znanych faktów. Więc robię. Chyba szczęśliwie wyczerpaliśmy temat. I tak podał tyły zwolennik Nowej Dynastii. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Pani Środa 14.04.10, 21:41 to mądra Kobieta. Czego i tobie bym życzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 22:02 tytanya napisała: > to mądra Kobieta. Mam zupełnie inne zdanie na jej temat, jak również podtrzymuję tezę o bardzo brzydkiego i nieetycznym charakterze jej wypowiedzi. > Czego i tobie bym życzyła. też mam być mądrą Kobietą? Podobną do Magdaleny Środy? Przepraszam, ale życzysz mi źle. Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Pani Środa 14.04.10, 22:07 Wiem, że masz. Nihil novi sub sole. Wystarczyłoby gdybyś był mądrym facetem. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 14.04.10, 22:27 tytanya napisała: > > Wystarczyłoby gdybyś był mądrym facetem. A może spróbujesz odpowiedzieć konkretnie na moje zarzuty do wypowiedzi etyczki Środy, zamiast próbować zajmować się mną? Odpowiedz Link Zgłoś
tytanya Re: Pani Środa 15.04.10, 05:36 Konkretnie? Najpierw stawiaj konkretne zarzuty. vargtimmen napisał: 'Pierwsza obrończyni świętości Katedry Wawelskiej, natchniona znawczyni dusz i intencji ludzkich, śmiała oskarżycielka rodziny zmarłego Prezydenta. Ani trochę mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Pani Środa 15.04.10, 11:40 tytanya napisała: > Konkretnie? > Najpierw stawiaj konkretne zarzuty. > Najpierw postawiłem, choć w postach do innych, nie lubię się powtarzać. To jak, odniesiesz się? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Etyczka-ałtorytetka! 14.04.10, 22:07 Ja, to nie wiem Tim..Jak smiesz powatpiewac w mandat profesoressy Madzi do wyglaszania sadow o wszystkim i w kazdych warunkach??!! Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Etyczka-ałtorytetka! 14.04.10, 22:27 marouder.eu napisał: > Ja, to nie wiem Tim..Jak smiesz powatpiewac w mandat profesoressy Madzi do > wyglaszania sadow o wszystkim i w kazdych warunkach??!! No, zwątpiłem, jak się dowiedziałem, że sądy się do tych sądów nie przychylają. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Sad, sadem, a sprawiedliwosc musi byc po Madzi.. 14.04.10, 22:32 ..stronie, jak to widac w tym refleksyjnym watku:) Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Sad, sadem, a sprawiedliwosc musi byc po Madz 14.04.10, 22:48 marouder.eu napisał: > ..stronie, jak to widac w tym refleksyjnym watku:) Jak mi się zdaje, pani Środa, jak na etyka, ma całkiem niezły nos do tego, jak wiatr wieje. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Miec go musi, skoro jako etyczka funkcjonuje.. 14.04.10, 23:30 ..jedynie w mediach. Takim autorytetkom swietnie sluzy skandal:) Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: Magdalena Sroda 14.04.10, 16:55 pierwszy raz się zgadzam z ta panią... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jest znakomita! 14.04.10, 21:36 Mówi co myśli - a myśli znakomicie. Rzadki to w Polsce przypadek, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Jest nieetyczna 14.04.10, 22:04 Oskarża, prawdopodobnie oczerniając, człowieka w żałobnie na podstawie swoich wymysłów. Wypowiada się w imieniu zmarłego Lecha Kaczyńskiego. Jest fatalna. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:17 Jednak ma rację w tym co mówi. Lech Kaczyński był narzędziem w rękach swojego brata (czego nawet nie ukrywał specjalnie). Nie wątpię, że sprawa jego uczestnictwa w uroczystościach katyńskich była niezwykle ważna dla wizerunku PiS - nie do pomyślenia było odwołanie na skutek jakiejś głupiej mgły... Zaś decyzja o pochówku na Wawelu.... to już przekroczenie wszelkich granic. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:24 dr.krisk napisał: > Jednak ma rację w tym co mówi. Lech Kaczyński był narzędziem w > rękach swojego brata (czego nawet nie ukrywał specjalnie). Nie > wątpię, że sprawa jego uczestnictwa w uroczystościach katyńskich > była niezwykle ważna dla wizerunku PiS - nie do pomyślenia było > odwołanie na skutek jakiejś głupiej mgły... > Zaś decyzja o pochówku na Wawelu.... to już przekroczenie wszelkich > granic. Środa twierdzi, że Jarosław Kaczyński cynicznie zagrał ciałem i pochówkiem brata o korzyści polityczne. Mówi tak o człowieku w ciężkim szoku i żałobie. Jakie ma do tego podstawy i prawo? To jest zwykłe oczerniające pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:33 > Środa twierdzi, że Jarosław Kaczyński cynicznie zagrał ciałem i pochówkiem brata o korzyści polityczne. > Mówi tak o człowieku w ciężkim szoku i żałobie. > Jakie ma do tego podstawy i prawo? Całą polityczną przeszłość tego pana. I prawo obywatelskie do wyrażania opinii o postępowaniu osób publicznych. > To jest zwykłe oczerniające pomówienie. Wg Ciebie. Ale może się mylisz? Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:37 remez2 napisał: > > Środa twierdzi, że Jarosław Kaczyński cynicznie zagrał ciałem i pochówkiem > brata o korzyści polityczne. > > Mówi tak o człowieku w ciężkim szoku i żałobie. > > Jakie ma do tego podstawy i prawo? > > Całą polityczną przeszłość tego pana. Nie wierzę, że to napisałeś :/ Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:54 remez2 napisał: > > Środa twierdzi, że Jarosław Kaczyński cynicznie zagrał ciałem i pochówkie > m > brata o korzyści polityczne. > > Mówi tak o człowieku w ciężkim szoku i żałobie. > > Jakie ma do tego podstawy i prawo? > Całą polityczną przeszłość tego pana. Ile razy Jarosław Kaczyński był w takiej sytuacji? Czy pani Środa zna prawdę o tym wydarzeniu, czy szerzy swoje uprzedzenia? Czy wolno stawiać ciężkie zarzuty w trybie oznajmującym, opierając się na swoich przypuszczeniach? Jak należy traktować osobę, która właśnie utraciła bliskich, przyjaciół, współpracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 23:03 Ile razy Jarosław Kaczyński był w takiej sytuacji? Przecież nie o tym napisałem Czy pani Środa zna prawdę o tym wydarzeniu, czy szerzy swoje uprzedzenia? Tego nie wiem. Ale nie posądzam ją o uprzedzenia. Czy wolno stawiać ciężkie zarzuty w trybie oznajmującym, opierając się na swoich przypuszczeniach? Na to pytanie powinieneś znać odpowiedź .. z autopsji. Jak należy traktować osobę, która właśnie utraciła bliskich, przyjaciół, współpracowników? Ze współczuciem. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 23:10 remez2 napisał: > Ile razy Jarosław Kaczyński był w takiej sytuacji? > Przecież nie o tym napisałem Owszem, pisałeś pośrednio o dopuszczalności sądów na postawie uogólnień. > Czy pani Środa zna prawdę o tym wydarzeniu, czy szerzy swoje uprzedzenia? > ] > Tego nie wiem. Ale nie posądzam ją o uprzedzenia. Przecież sam napisałeś, że rozstrzyga o sytuacji nie na podstawie wiedzy. Więc na jakiej? > Czy wolno stawiać ciężkie zarzuty w trybie oznajmującym, opierając się na > swoich przypuszczeniach? > Na to pytanie powinieneś znać odpowiedź .. z autopsji. Interesuje mnie Twoja odpowiedź w kontekście tej sprawy. > Jak należy traktować osobę, która właśnie utraciła bliskich, przyjaciół, > współpracowników? > > Ze współczuciem. > Tak, ale co najmniej, sprawiedliwie i ze szczególną dbałością o rzetelność. Jak odpowiedziałaby pani Środa na te pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 23:25 Owszem, pisałeś pośrednio o dopuszczalności sądów na postawie uogólnień. Nie pisałem ani bezpośrednio ani pośrednio. Przecież sam napisałeś, że rozstrzyga o sytuacji nie na podstawie wiedzy. Więc na jakiej? Powtórnie imputujesz mi coś, czego nie napisałem. Interesuje mnie Twoja odpowiedź w kontekście tej sprawy. Ja nie formułuję zarzutów - "bo tak mi się wydaje". Tak, ale co najmniej, sprawiedliwie i ze szczególną dbałością o rzetelność. Owszem. Jak odpowiedziałaby pani Środa na te pytania? Nie mam upoważnienia do wypowiadania się w Jej imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:35 vargtimmen napisał: > > To jest zwykłe oczerniające pomówienie. > Pani Środa jedna sprawę o pomówienie niedawno przegrała, na miejscu Kaczyńskiego nie darowałabym jej. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:46 grand_bleu napisała: > vargtimmen napisał: > > > > > To jest zwykłe oczerniające pomówienie. > > > > Pani Środa jedna sprawę o pomówienie niedawno przegrała, na miejscu > Kaczyńskiego nie darowałabym jej. > Ja bym na miejscu Kaczyńskiego darował, ale na moim nie daruję. Ta pani jest ostatecznie skompromitowana, jako etyk. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:36 Wszystko OK, ale sytuacja jest następująca. Nie wiadomo, kto konkretnie wpadł na taki pomysł ("rodzina" - czyli kto?). Pan Dziwisz raźnie pomysł podchwycił, i oto mamy to co mamy. I sytuacja jest bezsensowna, bo: a) Lech Kaczyński z małżonką nie zapisali się niczym niezwykłym w historii narodu polskiego (oprócz tego że tragicznie zginęli), coby uzasadniało ich pochówek na Wawelu; b) z drugiej strony nie ma sensu urządzać demonstracji protestacyjnych, bo nie wypada wrzeszczeć nad trumnami. Środa jest bezczelna, ale ma rację. To Jarosław Kaczyński ponosi w dużej mierze odpowiedzialność za wkręcenie swego nieszczęsnego brata w rolę, która najwyraźniej mu nie pasowała, za wykorzystywanie go politycznych potrzeb PiS. Było mi go żal - został sam z umierająca matką, ale czy oznacza to że nie można nazwać spraw po imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:41 Jeszcze raz, do skutku: Środa oskarża Kaczyńskiego o cyniczną grę polityczną ciałem brata i pochówkiem. Czy wiesz, że tak jest? Czy ona wie, czy sobie tak palnęła, co się jej wydaje, obsmarowując człowieka? Wg mnie, wiedzieć tego nie jest w stanie, zatem pomawia. W sposób pozbawiony empatii i podły. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 22:54 vargtimmen napisał: > Wg mnie, wiedzieć tego nie jest w stanie, zatem pomawia. A może ty wiesz, kto wpadł na pomysł z wawelskim pochówkiem? Tak z imienia i nazwiska? Łatwo oburzać się na Środę, ale jakoś trudno udowodnić że nie ma racji. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: Jest nieetyczna 14.04.10, 23:01 dr.krisk napisał: > vargtimmen napisał: > > > > Wg mnie, wiedzieć tego nie jest w stanie, zatem pomawia. > > A może ty wiesz, kto wpadł na pomysł z wawelskim pochówkiem? Tak z > imienia i nazwiska? > Łatwo oburzać się na Środę, ale jakoś trudno udowodnić że nie ma > racji. Ty ciągle nie rozumiesz - ja mogę uwierzyć, że Jarosław Kaczyński przyjął tę ideę ciepło i sam poprosił kardynała Dziwisza o ten pochówek. To, co jest podłe w wypowiedzi Środy, to oskarżenie, że on zrobił to cynicznie, dla polityki. Mnie się mieści w głowie miłość do brata, zaprawiona ambicją. Etyk Środa wie, że Jarosław Kaczyński gra ciałem swojego brata dla polityki. Może dla Ciebie, to OK, dla mnie to obrzydliwe pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Pani etyczko Magdaleno Środo! 14.04.10, 22:32 Wstyd, po prostu wstyd! Po raz kolejny daje pani plamę. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Brawo, pani Magdaleno 14.04.10, 23:26 Tym razem trudno sie z Pania nie zgodzic Pani etyczko. Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: Magdalena Sroda 15.04.10, 00:45 Bardzo mądra osoba. A w Polsce ci takich za mało. Odpowiedz Link Zgłoś