kotejka 06.11.20, 15:42 Kiepska jestem w zapiekankach A mam cudowny garnek rzymski i dużo szynki, która muszę szybko wykorzystac Jakiś pomysł podrzucicie na zapiekankę z szynką? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiulek08 Re: Zapiekanka z pieca 06.11.20, 17:08 nie tyle zpiekanka, co pieczonka 😀 ziemniaki, cebula, szynka ziemniaki surowe kroisz w plastry, cebule w piorka, szynke jak chcesz, na dno garnka wlewasz troche oleju, warstwa ziemniakow, szynki, cebuli itd, ostatnie maja byc pyry, przyprawy do majeranek (najwazniejszy), sol, pieprz, ja daje ziolowy przyprawy najlepiej wymieszac z ziemniakami, sol bardzo ostroznie, jesli wedlina slona, to mozna pominac na wierzch polewasz troche wody, przykrywasz i do piekarnika, do miekkosci ziemniakow inna to cukinia, papryka, baklazan podduszone z passata, ugotowany aldente makaron, szynka, ser albo ziemniaki, szynka, smietanka, ser albo tosty z szynka, pieczarkami i serem Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Zapiekanka z pieca 06.11.20, 17:13 Mhm pysznie, zapisuje do notesika, ale dziś już uparowalam ziemniaki 👩🍳 Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Zapiekanka z pieca 06.11.20, 17:14 Podsmażyłabym cebulę z szynką, podgotowała brokuły albo groszek mrożony. Makaron na półtwardo. Jajka roztrzepane ze śmietaną i startym serem. Wymieszać, polać jajkami, zapiec. pod koniec zapiekania posypać kolejnym startym serem, lubimy spieczony na lekki brąz. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama