Dodaj do ulubionych

Kapsuły do ćwiczeń

14.11.20, 21:50
Ematka korzystała? Poleca? Na stronach oczywiście same superlatywy, dlatego ciekawa jestem Waszej opinii. Chodzi o takie urządzenia, gdzie się jedzie na rowerze albo ćwiczy na bieżni, ale od pasa w dół jest się zamniętym w kapsule, jakaś podczerwień działa itp. Nie chodzi o to, czy można tym zastąpić aktywność fizyczną, ale czy w ogóle są jakieś efekty.
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 21:54
      Dawno dawno temu próbowałam takiego treningu na bieżni. Miałam neoprenowe ( chyba?) obcisłe legginsy i byłam zamknięta w tej kapsule.
      Więcej nie poszłam.
    • chococaffe Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 21:54
      Korzystałam (rowerek) - polecam. To znaczy ja w ogóle nie lubię zamknietych pomieszczeń "ćwiczebnych", ale jeżeli już to miało sens.
      • grruuuu Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 22:00
        A jakie efekty? Spadek obwodów, większy niż przy normalnym treningu, redukcja cellulitu?
        • jasnoklarowna Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 22:13
          Moja koleżanka chodzi raz na rok na serię.
          Nie wiem dokładnie ona na to mówi waku. Nie znam fachowej nazwy.
          Od pasa w dół jest zamknięta i jeździ na rowerku, chyba się tam jakieś ciśnienie czy podciśnienie wytwarza.
          Ona jest zadowolona. Mówi że jej to przemianę w tych częściach na ładnych kilka miesięcy napędza, wizualnie efekt jest faktycznie. Seria chyba 12 zabiegów.
        • chococaffe Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 22:19
          cellulitu nie mam , redukcja obwodów była znacznie większa niż przy normalnym treningu. Miałam około 6 tygodni na zmieszczenie się w sporo za małej sukience. Chodziłam 2-3 razy w tygodniu.
          • chococaffe Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 22:20
            tak na oko oceniłabym, że jest mocniejsze o 1/4 -1/5 zwykłego treningu
            • grruuuu Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 22:22
              Dzięki! O taki konkret mi chodziło! A miałaś wersję z podciśnieniem to vacu coś czy z podczerwienią? Power slim się nazywa
              • chococaffe Re: Kapsuły do ćwiczeń 14.11.20, 22:32
                na pewno vacu (to było już parę lat temu, ale pamiętam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka