Dodaj do ulubionych

Dziecko jako morderca

20.11.20, 17:58
Taki tytuł artykułu
"​13-LATEK MIAŁ ZABIĆ DWOJE DZIECI. DZIŚ MA 44 LATA I NIC MU NIE GROZI"
Wiadomo o jaką sprawę chodzi...
Święte kbuezenie w spoleczenstwie ze jak to...co sadzicie?
Mord odrazający, ale jednak to bylo dziecko....
Ciekawa jestem jak to ukształtowało psychikę obecnego 40 latka .
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 17:59
      Nie znam sprawy, o co chodzi?
      • mrs.solis Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:05
        W 89r zabito rodzenstwo. Dziewczynka byla zgwalcona, a morderca zabil rowniez jej mlodszego brata, ktory pewnie widzial co sie stalo. Morderca byl 13 letni kuzyn dzieci.
    • grrruuuu Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:01
      Nie mam pojęcia o jaką sprawę chodzi
    • grrruuuu Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:01
      A i jeszcze: miał zabić czy zabił?
      • marinette.wue Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:04
        Domniemanie niewinności(?)
      • memphis90 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 09:30
        Nienawidzę tej konstrukcji uncertain "Miał zabić" = był wynajętym mordercą (dla mnie). Natomiast "nastolatek był podejrzany o...".
    • marinette.wue Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:01
      www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-11-20/13-latek-mial-zabic-dwoje-dzieci-dzis-ma-44-lata-i-nic-mu-nie-grozi/
    • ichi51e Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:41
      Dla mnie ta sprawa nie jest jednoznaczna. Wtedy nie doszli a dzisiaj doszli ze to jednak 13 latek zabil dwojke kuzynostwa kuzynke zgwalcil grob wykopal a ojciec w tym czasie naprawial kran...?
      • kasiaakasiaa Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:50
        może badanie DNA? archiwum x zajmuje sie takimi sprawami . Wtedy może nie badali materiału genetycznego.
        • ichi51e Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 19:11
          Brali w art jest ze brali... maja zeznanie jakiegos swiadka...
          • ichi51e Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 19:13
            „ Reporter: Co oni mają na pana dokładnie? Jakie dowody?
            Dariusz K.: Nic nie wiem. DNA przecież pobierali, wszystko i nic nie wiem, o co chodzi.

www.polsatnews.pl/wiadomosc/2020-11-20/13-latek-mial-zabic-dwoje-dzieci-dzis-ma-44-lata-i-nic-mu-nie-grozi/
          • iwles Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 19:33
            Materiały DNA brali od kilkudziesięciu lat. Nie było tylko wtedy możliwości wykorzystania tego materiału.
            Ale rozny materiał jest pobierany z miejsca przestępstwa, właśnie po to, ze być może kiedyś nastąpi taki postep, ze będzie on dowodem. Tak, jak w przypadku DNA.
    • triismegistos Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 18:51
      Zdziwiła bym się, gdyby to były jedyne ofiary. Dzieci -mordercy to temat szokujący, ale historia wcale nie jest jakaś wyjątkowa. Najmłodszy seryjny (!) morderca miał 8 lat w chwili złapania.
      Szokujące jest to, że ojciec tego chłopaka na 99% był świadomy...
      • kasiaakasiaa Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 19:01
        masakra, a co ematka by zrobila gdyby jej dziecko zabiło?pamietam tez przypadek kiedy przedszkolak zstrzelil innego przedszkolaka w USA, to byłą zupelnie inna sytuacja.
    • droch Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 19:10
      Nic mu nie grozi prawnie, ale akurat nie (tylko) z powodu młodego wieku w momencie popełnienia domniemanego zabójstwa, ale z powodu przedawnienia sprawy.
    • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 19:31
      Ofiarami także były dzieci.
      Odrazajace jest to, że uniknął kary.
      • marinette.wue Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 20:13
        No wlasnie o to chodzi ....miał 13 lat...wiec max co mógł dostac to poprawczak
        • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 20:25
          W takiej sytuacji należy wziąć sprawy we własne ręce.
          • marinette.wue Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 20:32
            Ale co? Wymierzyc "sprawiedliwosc" 40 latkowi za winy wyrzadzone za dzieciaka??
            Bez sensu...
            • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 20:38
              Faktycznie, zostawić bez kary mordercę dwojga dzieci.
              To ma sens
              • droch Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 20:40
                Przecież żaden sąd nie wydał i już nie wyda w tej sprawie wyroku, więc skąd pewność co do sprawcy...?
              • snajper55 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 07:04
                sofia_87 napisał(a):

> Faktycznie, zostawić bez kary mordercę dwojga dzieci.
                > To ma sens

Ma, ponieważ sprawa się przedawniła.

S
            • lily_evans11 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 05:21
              Dlaczego bez sensu? Psychol zostanie psycholem. Powinien nie móc zagrzać miejsca w żadnej społeczności, w której zamieszka. A w Polsce powinien być rejestr sprawców przestępstw seksualnych z przybliżoną lokalizacją, tak jak w Stanach. Potwór na zawsze pozostanie potworem i tyle.
              • snajper55 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 07:00
                lily_evans11 napisała:

> Dlaczego bez sensu? Psychol zostanie psycholem. Powinien nie móc zagrzać miejs
                > ca w żadnej społeczności, w której zamieszka. A w Polsce powinien być rejestr
                > sprawców przestępstw seksualnych z przybliżoną lokalizacją, tak jak w Stanach.
                > Potwór na zawsze pozostanie potworem i tyle.

Dlaczego tylko seksualnych? Morderca jest lepszy? Na przykład kierowca który zabił? Można by na czole tatuować: gwałciciel lub morderca lub złodziej lub kłamca.

S.
          • jowita771 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:02
            Gdyby to był ktoś mieszkający w mojej okolicy, to nie wyobrażam sobie traktować go tak samo, nie odzywałabym się do niego i do ojca także. uważam, że powinno się zwyrodnialców traktować jak powietrze, odwracać się od nich, przechodzić na drugą stronę ulicy. Skoro nie da się zrobić nic, aby ponieśli konsekwencje, to przynajmniej tyle.
            • marinette.wue Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:16
              Ciezka sprawa...wg mnie konsekwencje dotkliwsze powinien poniesc ojciec, zapewne wiedział co syn zrobił.tamten byl dzieckiem
              • marinette.wue Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:20
                Jak sądzić czyny popelnione w wieku dzieciecym?
                • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:25
                  Adekwatnie do czynów.
                  Morderstwo to morderstwo.
                  Nikt mi nie wmowi, że tego rodzaju "dziecko" jest normalne.
                  • brenya78 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 22:00
                    "Morderstwo to morderstwo.
                    Nikt mi nie wmowi, że tego rodzaju "dziecko" jest normalne."

Ty to jednak durna jesteś.
                    Co z tego że nienormalne? To nadal tylko dziecko.
                    • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 22:19
                      Ofiarami także były tylko dzieci.
                      Durna to ogladasz w lustrze
                    • kyrelime Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 22:19
                      brenya78 napisała:
                      > Ty to jednak durna jesteś. Co z tego że nienormalne? To nadal tylko dziecko.

Tylko dziecko. Ale wyjątkowo niebezpieczne dla innych.
                    • lily_evans11 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 05:19
                      To dziecko to najwyraźniej młodociany psychopata. Ciekawe, ilu ludzi miał na sumieniu później i ma na bieżąco, tylko lepiej się kryje.
                    • padum Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 06:53
                      Mam w domu 14 latka. Uważam, ze to nie jest już dziecko. Młody facet.
                      • ichi51e Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 09:32
                        No dobra ale czy widzisz go jak w 15 min uwija sie ze wszystkim...? A ojciec w tym czasie zmienia kolo?
                  • kyrelime Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 22:17
                    Zwlaszcza że 13-latek to nie 3-latek, w tym wieku jak najbardziej rozumie się już, co to przestępstwo. 13-latek dopuszczający się takich czynów nie może być zdrowy psychicznie, nie jestem w stanie w to uwierzyć. To nie jest sprawa typu bili się i za mocno popchnął.
                    • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 22:20
                      Przede wszystkim 13 latek wie co to morderstwo i czym jest śmierć.
                      • kyrelime Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 22:24
                        sofia_87 napisał(a):

> Przede wszystkim 13 latek wie co to morderstwo i czym jest śmierć.

Oczywiście.
          • snajper55 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 06:56
            sofia_87 napisał(a):

> W takiej sytuacji należy wziąć sprawy we własne ręce.

Gdy komuś prawo się nie podoba, to powinien brać sprawy we własne ręce? No fajnie... Tyś z PiSu?

S.
            • sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 09:00
              Nie, nie znoszę pis, po prostu jestem matką.
              Prawo, które pozwalała mordercy uniknąć kary jest zle i szkodliwe, a nie "się nie podoba"
    • jowita771 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 20:33
      Facet ma rodzinę, własne dzieci? Nie wyobrażam sobie dowiedzieć się teraz, że mój mąż jest mordercą, nie umiałabym z nim być.
      • dagusia333 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:35
        Czytałam, że facet bezdzietny, stary kawaler.Nawet rodzicom zabitych dzieci ciężko uwierzyć, że 13 letni dzieciak w ciągu 15 minut (wcześniej towarzyszył ojcu w zmianie koła w przyczepie) molestował i udusił dwie osoby.Ich zdaniem ktoś mu pomagał, tym bardziej, że zwłoki chłopca były częściowo zakopane.
        • triismegistos Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:44
          Pomocnikiem mógł być ojciec
    • tmk123 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:35
      Po pierwsze nie wiemy czy zabił, jakieś dowodysą, od ustalenia winy jest sąd, ale sądy też się mylą.
      zupełnie teoretycznie załóżmy że tak.
      Co można powiedzieć o 13latku który zgwałcił zamordował kuzynkę i zamordował jej brata? Gdyby żył w jakiś południowoamerykańskich slamsach i był członkiem gangu, to zachowanie byłoby racjonalne.
      Tu jest zaskakujące. wyjątkowo głęboka demoralizacja? dopalacze? . Na pewno olbrzymie zaburzenia psychiczne.
      Moim zdaniem jeśli taki facet ma 44 lata i nie zabija dalej to znaczy, że się zmienił.
      Zastanawialiście się kiedyś dlaczego istnieje coś takiego jak przedawnienie, a nie jak w Biblii karzemy do siódmego pokolenia?
      Ja od czasu jak miałam 13-15 lat diametralnie zmieniłam poglądy i podejście do życia.
      Osobiście uważam, że dzici też powinny być karane sądownie tak od 10 roku życia. Ale po 25 latach to albo się stoczy zupełnie, albo pokona problemy
      ciągle jednak obowiązuje domniemanie niewinności i tylko załozyłam,że jest mordercą

• sofia_87 Re: Dziecko jako morderca 20.11.20, 21:41
        Ale jakie to ma znaczenie czy morderca się stoczy czy pokona problemy?
        Tak czy inaczej ofiary nie żyją
      • lily_evans11 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 05:23
        Skąd wiemy, że nie zabija?
        A nawet jeśli, to jest zbrodnia niewybaczalna. Także, jeżeli "zmienił poglądy". Ch** z tego przyjdzie jego ofiarom
    • irma223 Re: Dziecko jako morderca 21.11.20, 07:05
      Jakoś brak w artykule przekonujących argumentów, że to ten człowiek zabił. A czytałam kiedyś na Onecie bardzo sensownie brzmiący artykuł o błędnych ustaleniach Archiwum X i to w różnych sprawach. W tym w sprawie zabójstwa Iwony Cygan. Mnóstwo faktów i szczegółów, które poskładane razem dowodzą, że nie było egzekucji na oczach połowy wsi, tylko dziewczyna została zamordowana na potajemnej randce na osobności. A cała historia opowiedziana przez Archiwum X jest z d... wzięta. Podobnie, jak historia o zamordowanej w Krakowie prostytutce Kaśce Krzykaczce, która nigdy nie istniała. Zamordowana okazała się matką i żoną, która odeszła od rodziny i zamieszkała z kochankiem.
      A posadzono nie tylko nie tego zabójcę, ale i kobietę, która zeznała, że żadnej Kaśki Krzykaczki nie zna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka