Dodaj do ulubionych

macie kitcheaid?

27.11.20, 08:34
bo tak chodzi za mną
a dzis czarnopiątkowe promocje
i nie moze mi wyjsc z glowy
cena zawrotna jak za robot kuchenny
ale tak mi sie podoba smile
Obserwuj wątek
    • kotejka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 08:35
      kitchenaid pczywiscie, planetarny robot
    • leyla76 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 08:53
      Nie, mam kenwood😱
    • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 09:01
      Mam. A o co konkretnie pytasz?
      • kotejka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:08
        pytam, czy warto czy odpuscic, bo to fanaberia big_grin
        • ola_dom Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:16
          kotejka napisała:

> pytam, czy warto czy odpuscic, bo to fanaberia big_grin

To pomyśl, że jak go kupisz, to będzie Cię cieszył codziennie, kilka razy dziennie, za każdym razem, jak na niego spojrzysz, nie mówiąc o chwilach, gdy będziesz go używać.

Jak do mnie samej dotarło to, co wyżej napisałam, to przestałam się tak szczypać z różnymi "fanaberiami". One - jeśli faktycznie upragnione - dają potem radość wielokrotnie i cieszą przez długi czas.
          Więc dla TEGO właśnie warto.
        • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:29
          Nie uważam go za fanaberię smile Używam kilka razy w tygodniu. Przy tym wygląda obłędnie. Mam czerwonego. Jest dość ciężki więc lepiej żeby stał cały czas na blacie. Urządzając całkiem od nowa kuchnię przewidziałam dla niego miejsce i od razy zainstalowałam tam gniazdko.
    • sonix73 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 09:04
      Mam i kocham. Używam prawie codziennie, ale ja z tych wiecznie wypiekajacych. Mam do niego kilka końcówek, tarcie, mielenie, genialna przystawka do robienia lodów, kiedyś dokupię jeszcze końcówki do makaronów .
      Mam od 8 lat.
      Kupilam sobie ich mikser ręczny, ale byl słaby, ale za to malakser aristan jest świetny i tez w codziennym użytku.
      To było też ucielesnienie moich marzeń. Warto.
    • iwles Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 09:06

Jeżeli nie masz żadnego, to bierz. Koniecznie.
      Ja mam Boscha, ale nie wyobrażam już sobie życia bez robota planetarnego.
      Jeżeli chcesz wymienić, bo inny masz w domu, to nie wiem, czy warto.
    • sabek81 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 09:12
      Mam od tygodnia wersje classic, dla mnie jest w sam raz, też długo chorowałam na niego, wzięłam kolor biały, dość, że jest ozdobą kuchni to dla mnie spełnia swoje funkcje, już planuję przystawki jakie zakupie.
    • mama0208 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 09:14
      Tez za mną chodził i kupiłam trzy lata temu. Jestem zachwycona
    • beverlyja90210 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 09:16
      Tak mam, ale zaraz sobie może jakieś dodatkowe części dokupie.

Co polecacie ?
      • sabek81 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 17:34
        Ja planuke maszynke do miesa i sorbetnice? Jakos tak to sie nazywa do robienia lodow
      • kropkaa Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 21:31
        Maszynka do mięsa plus przecierak.
        Tarka do warzyw, oczywiście najbardziej potrzebny wkład jest w osobnym komplecie.
        Nie używam wałkowarki do makaronu, sorbetierę sporadycznie.
    • madame_edith Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:03
      Niestety nie mam, a marzę od lat. Nie stać mnie było, więc mam Bosch MUM.
      Jak się kiedyś zepsuje, to kupię KA big_grin
      • berdebul Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:18
        Długo masz MUMa?
        • madame_edith Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:56
          6 lat
          • b-b1 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:37
            madame_edith napisała:

> 6 lat

Mój padł po 13😁
    • damartyn Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:05
      Macie.
    • joanna05 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:14
      macie, kochacie, bierz
    • bialeem Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:28
      Macie. Kocham maszynkę do mielenia, kocham kiełbaśnik, kocham wałkownicę. Podstawowy też kocham. Trochę zagrzał mi się tylko raz przy pierniku staropolskim.
      • joanna05 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:26
        bialeem napisał:

> Macie. Kocham maszynkę do mielenia, kocham kiełbaśnik, kocham wałkownicę. Podst
        > awowy też kocham. Trochę zagrzał mi się tylko raz przy pierniku staropolskim.
        Co to kiełbaśnik? smile Wałkownica to do makaronu? A jak oceniasz malakser?
        Szukam inspiracji akcesoriami, pomogę mężowi z prezentem gwiazdkowym dla mnie w ten sposób przecież wink
        • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:30
          Chyba chodzi o specjalną rurkę do nabijania kiełbas wink
          • bialeem Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 17:56
            Yap. Już praktycznie nie kupuję białej kiełbasy.
    • ewamaria.star Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 10:37
      Mam tylko czajnik, bo dostalam w prezencie. Roboty kuchenne nie są za dobre i wydaje mi się że inne marki są lepsze.
      • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:33
        O. MÓJ. BOŻE! Tylko nie czajnik. Miałam i to największy bubel za 600zł ever. Lakier oblazł w ciągu miesiąca. Czajnik ciągle się zawieszał i nie chciał gotować wody. Do tego zepsuła się po pół roku klapka i przestała otwierać. Trzeba ją było podważać. O ile robot jest bardzo dobry o tyle czajnik to szajs jakich mało. Wywaliłam i kupiłam zwykłego Brauna. Poprzedni Braun wytrzymał bezawaryjnie 9! lat.
        • alpepe Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:33
          Ja mam czajnik kitchen aid i toster kitchen aid, ale taki z plastikową ścianką na zewnątrz, nic nie obłazi. Pasowały mi do kuchni.
        • redwineiswhatilike Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:40
          Mam czajnik kitchen Aid i jest ok.
        • ewamaria.star Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:14
          heca7 napisała:

> O. MÓJ. BOŻE! Tylko nie czajnik. Miałam i to największy bubel za 600zł ever. La
          > kier oblazł w ciągu miesiąca. Czajnik ciągle się zawieszał i nie chciał gotować
          > wody. Do tego zepsuła się po pół roku klapka i przestała otwierać. Trzeba ją b
          > yło podważać. O ile robot jest bardzo dobry o tyle czajnik to szajs jakich mało
          > . Wywaliłam i kupiłam zwykłego Brauna. Poprzedni Braun wytrzymał bezawaryjnie 9
          > ! lat.
          >

Mój czajnik działa i nic się nie psuje, a mam go już od dwóch lat. Ja po prostu nie przepadam za tym stylem i uwazam, że są lepsze firmy. Tutaj płaci się głównie za marke, a nie jakosc.
    • kotejka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 11:40
      kupiłam smile mówicie, ze pokocham? do czego go wykorzystujecie najczesciej? a moze przy okazji podrzucie pomysl na ulubione ciasta? jutro ma przyjsc, bede szalec po kuchni wink
      • kotejka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:06
        a wiecie, że już nie ma?
        do 12 cala promocyjna pula się wyczerpała
        widać nie tylko ja miałam taką fanaberię wink
        • bialeem Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:15
          Potrzeby serca nie są fanaberiamismile
        • helena31 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:35
          weszłam za poźnosad Czy ta promocja w zakładce Czarny Piątek .,to była tylko w tym cynamonowym kolorze , czy też były inne ?
          • kotejka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:48
            tylko ten, ale mnie on akurat bardzo podchodzi w tym cynamonie smile
            • helena31 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 15:07
              to gratuluje , bo cena rzeczywiście z tych - nic tylko brać . Dla mnie , jak ma cieszyć oko i stać na blacie, to kolor nie ten , wiec mniej żalu .
        • astomi25 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:12
          Moge zapytac jaka byla cena?
          • kotejka Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:22
            astomi25 napisała:

> Moge zapytac jaka byla cena?
            >
            Artisan 4,80 - 1799
            W zestawie trzy 3 mieszadła i pokrywa do misy
            • astomi25 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:23
              No to faktycznie.spoko cena jak za artisana.
              Wczoraj troche sie doszkolilam w temacie...
      • iwles Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:11

Pizze zrób! Dla całej rodziny!
        Zobaczysz, jaka to przyjemność, gdy ciasto samo się wyrabia big_grin
        • kotejka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:36
          juz ręce zacieram
          jutro ma byc
          Ty dlugo masz swojego?
          • iwles Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:18

niedługo, niecały rok, ale ile juz pizz i pierogów zrobionych ! big_grin
      • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:34
        Najczęściej to ciasto na naleśniki. Potem na pizzę a nawet kopytka.
      • kropkaa Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 21:33
        Też przed BN jakoś kupowałam 😁
    • berdebul Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:18
      Nie, bo stary mikser nie chce się zepsuć. 😭
      Obiecałam sobie, że będę miała kitcheaida, jak paskuda która kupiłam (bo nie miałam kasy na KA) się zepsuje. 8 lat i końca nie widać.
      • madame_edith Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 17:41
        Huehue widze, ze mamy te samą historię 😁
      • lianis Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 21:34
        Ja mam kenwooda od 11lat, nie do zajechania a tez kolorki KA mi sie podobaja i obiecalam sobie wymienic jak kenwood sie zepsuje, ostatnio nawet mi spadl z blatu, podloga uszkodzona a on nic 🙈 a nie wyrzuce tak po prostu bo mam za duzo dokupionych dodatkow
        • kandyzowana3x Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 22:37
          Mój spadł już czterokrotnie , za każdym razem w innym domu smile. Mam go z 15 lat i chyba nigdy się nie zepsuje. A następny to będzie też Kenwood chef z funkcją gotowania wink
        • mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 23:29
          duzy minus, ze sprzet sie nie trzyma blatu i plus dla KA, bo nie ma szans, zeby to sie przesunelo.
          • kandyzowana3x Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 07:50
            No akurat moje wypadki to trochę zawinione przeze mnie. Obawiam się, że nawet KA dałabym radę.
            • mikams75 Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 20:38
              ale jakim cudem? tego sie niechcacy nie da stracic. Jak ogladalam filmiki porownujace miksery, to tam byly takie, co chodzily po blacie.
    • conena Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:42
      macie. już ma 15 lat, nic mu się nie dzieje, pracuje jak złoto.
    • kaka-llina Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:48
      Mam kenwooda... Miałam wtedy określony budzet i w sumie starczyło by na KA ale bez dodatków zbyt wielu... Po przeczytaniu miliona opinii jednak zdecydowałam sie na brzydkiego Kenwooda (opinie miał lepsze i znacznie mocniejszy silnik) nie załuje, działa już 7 lat bez zastrzeżeń... Ale fakt KA sa piekne...
    • saszanasza Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 13:59
      Nie mam, nie stać mnie, bardzo mi się podoba. Celuję w bosha:
      www.euro.com.pl/roboty-wieloczynnosciowe/bosch-robot-kuchenny-mum5xw40.bhtml

Nawet gdybym się szarpnęła na KA, to i tak nie miałabym go gdzie postawić i podziwiać😉
      • iwles Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:33

Możesz na raty wziąć, jeśli możesz oczywiście. 🙂
      • mysiulek08 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 16:00
        bedziesz z muma5 zadowolona

nie mam kiczena, z wielu wzgledow nie chcialam (cena nie byla przeszkoda) sprawilam sobie na zeszloroczne urodziny mum9 optimum, kocham go miloscia wielka smile choc mum4 jeszcze dziala ale jakos tak mnie zwawo niz przed 12-13 lat tongue_out
      • solejrolia Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:04
        Bosch mum, mam od wielu lat, stoi na wierzchu, bo akurat mam miejsce na niego, nie jest bardzo designerski wink ale też wstydu nie matongue_out
        jeśli chodzi o moc silnika, funkcjonalność, to naprawdę bardzo ci polecam.
    • spirit_of_africa Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 14:23
      Tak. I uwielbiam.
    • panna.nasturcja Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 15:01
      Macie i kochacie miłością wielką. W kolorze żółtego słonecznika.
    • mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 15:08
      mam! dlugo sie czailam na odpowiednia pomocje az utrafilam. Bardzo przydatny a do tego pieknie wyglada w kuchni.
      • grey_delphinum Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 15:56
        A ile kosztował w promo?
        • koszykpoziomek Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 16:12
          Z powodów finansowych i braku miejsca w kuchni mam mum5, którego kocham miłością wielką.
          Niech Ci dobrze służy.
        • mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 16:12
          Obnizka 50%.
          • maj18-98 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:05
            Mam czerwony, bardzo jest ładny i cieszy oczy.Bardzo dobrze wyrabia ciasto na pierogi, makaron, pizze, bardzo dobrze ubija. Mam do niego tarki do warzyw bo były w zestawie (plastry, wióry, wiórki)są ok. Dokupiłam wałkownicę i takie rolki do cięcia makaronu, są bardzo dobre. Rozwałkować można ciasto na pierogi i sobie miło lepić a ciasto makaronowe tnie perfekcyjnie. Mam też do niego dużą, czerwoną, ceramiczną misę, jest fajna ale boję się ją stłuc co mi trochę radości odbiera. Mam w planach zakup wyciskarki do makaronu i maszynki do małych pierożków. Myślałam o sorbetierze ale podobno często się zdarza że wycieka z niej płyn chłodzący, więc się zastanawiałam. Teraz jestem zadowolona, że nie kupiłam, zajmuje sporo miejsca w zamrażarce a przed powtórnym uzyciem trzeba dobę odczekać, dołożyłam więc kasę kupiłam maszynę do lodów i jest ok. Żadna ze mnie kucharka, pewnie sprzęty innych firm są lepszej jakości i mają tańsze dodatki, ale KA bardzo mi się podobał.
            • mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:38
              tez wlasnie kupilam te walkownice i rolki do makaronu, jeszcze nie korzystalam, ale mam nadzieje, ze sie bedzie pierogi szybciej robic, nie lubie walkowac.
              • bialeem Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:04
                Zdecydowanie szybciej. Jest trochę węższa od ręcznych wałkownic jakich wcześniej używałam, ale to, że jest automatyczna nadrabia to kilkukrotnie. Tylko wałkować na wałkownicy trzeba umieć. Pożyczyłam ją kiedyś znajomym i uznali, że jest do niczego. Jak im pomogłam, to załapalismile
                • mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:22
                  cos szczegolnego powinnam wiedziec zanim sie wezme za pierogi?
                  • bialeem Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 08:59
                    Standardowo - wyrabiać małymi porcjami najpierw na najgrubszym i na ostatnie wałkowanie na docelowej grubości. Babcia mnie nauczyła, że ciasto jest gotowe jak się je złoży na pół, wetknie zagięciem do góry tak, że ciasto łapie powietrze i ciasto "pyka" pękając jak wchodzi w wałki. To często kilkanaście przewałkowań.
                    • mikams75 Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 20:43
                      to pykanie to sie pojawia jak ciasto jest bardzo dobrze wyrobione - te roznice zauwazylam przy zwyklym walkowaniu na stolnicy, KA faktycznie wyrabia, ze ciasto az pyka i takie pykajace jest inne w obrobce niz takie, co niby jest wyrobione, ale jeszcze nie pyka. Moja mama tez zwocila uwage na to, jak kiedys robila u mnie pierogi, ze tak super wyrobione, ze az pyka.
                      • bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:21
                        Dla babci to pykanie było celem wyrabiania i wyznacznikiem gotowego na pierogi lub makaron ciasta, a że od maleńkości byłam naczelnym "wałkowniczym", to mi też się to udzieliło. Jest wtedy super plastyczne, a ja lubię cieniutkie ciasto w pierogachsmile
              • kaka-llina Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:39
                Ja akurat mam kenwooda (też są wałkownice itd..) długo się zastanawiałam ale jednak ceny były trochę na wyrost jak dla mnie. W końcu kupiłam włoską ręczną do wałkowania i ciecia i faktycznie ulga niesamowita, nienawidze wałkować!
            • bialeem Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:06
              Mam sorbetierę, bo dostałam od mamy. Niestety nie mieści mi się w obecnej zamrażarce i generalnie masz rację - efekt moim zdaniem nie jest wart zachodu. Zwłaszcza, że na rogu mam lodziarnię z jednymi z lepszych sorbetów w mieście.
    • solejrolia Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 17:58
      Nie, mam Bosch mum.
      Natomiast zerkam na "promocję", jaka mi się wyświetliła, sorry, ale ponad 1600zł za moc silnika 275W ?! To mój bosch ma 1000W. To jest lekuchna kpina za taką cenę. Nie wierzę, że z taką mocą silnika można wyrobić ciasto drożdżowe, czy ciasto na pizze.
      • bialeem Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 17:59
        Zdziwisz się. Wszystko wyrabia jak złoto.
      • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:04
        Wyrabiam ciasto na pizzę w KA od dwóch lat. Bez żadnego problemu.
        • solejrolia Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:10
          No ale jak? z taką mocą silnika?
          😲
          • mysiulek08 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:13
            mum5 z 1000W?

bo kiczen ma inne przelozenia, stad z mniejszej mocy podobna sila
            • solejrolia Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 00:09
              Przepraszam, zerknęłam na tabliczkę znamionową: nie ma 1000, ma 900W.
            • astomi25 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 07:31
              Moj bosch mum ma 1000W.
              • bialeem Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:25
                To serio nie ma większego znaczenia. W sumie to nawet ciekawe, bo chyba w każdym niesponsorowanym przez np kenwooda wideo kulinarnym widuję KA. Obserwuję kilka kanałów tego typu i wszyscy cheffs mają KA. Widać sobie radzi mimo mniejszej mocy.
                • astomi25 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 09:30
                  Ja sie odnosilam.do zdziwienia mysiulka, ze Mum5 ma 1000W.
                  • mysiulek08 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 16:01
                    no bo troche sie zdziwilam smile

jak planowalam zakup mum5 to mial 700, teraz widze, ze jednak 1000 czyli poprawili

moj starenki mum4 ma 500 i chleby dzielnie krecil
                • heca7 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 10:37
                  Na Pintereście w co drugiej prezentowanej kuchni stoi KA wink
                • mysiulek08 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 16:05
                  potega marketingu po prostu, zaden inny robot nie ma takiej sily przebicia, robot planetarny = KA smile
          • heca7 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:43
            Nie wiem, nie jestem inżynierem wink Używam końcówki-haka i bez problemu sobie radzi.
      • mikams75 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:40
        to jest inny rodzaj silnika, wyrabia wszystko rewelacyjnie i nie zre przy tym pradu za duzo. Przy odpowiedniej konstrukcji nie trzeba 1000w, zeby byla odpowiednia sila.
      • b-b1 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:42
        solejrolia napisała:

> Nie, mam Bosch mum.
        > Natomiast zerkam na "promocję", jaka mi się wyświetliła, sorry, ale ponad 1600z
        > ł za moc silnika 275W ?! To mój bosch ma 1000W. To jest lekuchna kpina za taką
        > cenę. Nie wierzę, że z taką mocą silnika można wyrobić ciasto drożdżowe, czy
        > ciasto na pizze.
        >
        >
        Mój stary mum miał 1300w a kitchenaid bije go na głowę, inna technologia. Doskonałe wyrabia ciasto na pizzę chleb czy pierogi.
      • joanna05 Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:03
        solejrolia napisała:

Nie wierzę, że z taką mocą silnika można wyrobić ciasto drożdżowe, czy
        > ciasto na pizze.
        Można, można. Chleby mi kicuś wyrabia perfekcyjnie, bez żadnego problemu. To jest najwyższa liga, chodzi jak złoto. Genialny robocik.
      • panna.nasturcja Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 20:14
        Spokojnie wyrabia drożdżowe, pizzę, chleb.
        To nie jest tylko kwestia mocy silnika, ale jego budowy.
      • kropkaa Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 21:37
        Drożdżowe, pizza, na pierogi, chleby żytnie na zakwasie. Plus tarcie, mielenie, przecieranie. Nic mu nigdy nie brakło.
      • sabek81 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 15:25
        solejrolia napisała:

> Nie, mam Bosch mum.
        > Natomiast zerkam na "promocję", jaka mi się wyświetliła, sorry, ale ponad 1600z
        > ł za moc silnika 275W ?! To mój bosch ma 1000W. To jest lekuchna kpina za taką
        > cenę. Nie wierzę, że z taką mocą silnika można wyrobić ciasto drożdżowe, czy
        > ciasto na pizze.
        >
        >
        Oj uwierz, ze daje radę.
    • redwineiswhatilike Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 18:42
      Mam thermomix od ładnych paru lat i używam od czasu do czasu. Nie przepadam za gotowaniem ale ten kitche Aid kiedyś chyba kupię bo zawsze mi się podobał.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: macie kitcheaid? 28.11.20, 08:31
        Pomyśl, że tm to garnek gdzie ściagasz przepisy z platformy, są tam ich tysiące, dajesz dalej, dalej, dalej, wsypujesz co gar pokazuje, kręcisz galką i się robi.
        Ja też nie lubię gotować i nawet wyciskarki do soków nie mam bo mi by się nie chciało tego potem myć, robię smoothi w tm, bom lewa na maxa.
        A co dopiero przy jakimś dodatkowym sprzęcie przy którym musisz mieć przepis otwarty.
        Jak u ciebie tm stoi i tylko czasem używasz to co ty chcesz robić z KA? Podziwiać 💪
      • sabek81 Re: macie kitcheaid? 29.11.20, 15:27
        redwineiswhatilike napisał(a):

> Mam thermomix od ładnych paru lat i używam od czasu do czasu. Nie przepadam za
        > gotowaniem ale ten kitche Aid kiedyś chyba kupię bo zawsze mi się podobał.
        Ja właśnie rozważałam termomixa albo kitchenaid i padł na KA, nie używałabym termomixa w takim stopniu w jakim jest przeznaczony.
    • iberka Re: macie kitcheaid? 27.11.20, 19:01
      Nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka