Dodaj do ulubionych

kto ma rację?

18.12.20, 08:24
Ostatnio rozmawiałam z pewną osobą na temat publikacji oświadczenia klubu Przyłębskiej. Ja twierdziłam, że nie spodziewam się przed czerwcem, będzie luz, wyjazdy, koniec pandemii, otwarte granice itd. A mój rozmówca na to, że raczej publikacja nastąpi niedługo, tuż przed lockdownem i że między innymi po to jest ten lockdown. Ja mówiłam, że nie sądzę, bo to by był termin paradoksalnie niekorzystny dla PIS - młodzież ma wolne i jest na miejscu, pogoda niezła, ludzie usadzeni i wkurzeni na maksa. Ale zasiał jednak we mnie ziarno niepewności.
Oczywiście przekonamy się, kto miał rację, ale jak wy myślicie?
Obserwuj wątek
    • jowita771 Re: kto ma rację? 18.12.20, 08:46
      Obawiam się tego, o czym mówił Twój rozmówca, niestety.
      • asfiksja Re: kto ma rację? 18.12.20, 08:51
        Teraz widzę, że się wzięli szybciutko za reformę Trybunału Stanu. Więc mogą się faktycznie spodziewać rychłej ostatecznej rozgrywki.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26620723,rz-pis-szykuje-reforme-trybunalu-stanu-sejmowa-komisja-rozpoczela.html#do_w=57&do_v=67&do_a=330&s=BoxOpLink
        Niewykluczone, że lepiej mieć to za sobą teraz niż latem. Ta publikacja w końcu kiedyś musi nastąpić.
    • runny.babbit Re: kto ma rację? 18.12.20, 09:30
      Myślę że nie są aż tacy durni żeby publikować teraz, chyba że faktycznie dążą do rozwiązań siłowych.
      • asfiksja Re: kto ma rację? 18.12.20, 09:52
        Prawda, że korzystniej dla nich byłoby to przeciągnąć?
    • leni6 Re: kto ma rację? 18.12.20, 09:40
      Ja myślę że niedługo opublikują niestety.
    • gaskama Re: kto ma rację? 18.12.20, 10:03
      Po raz pierwszy powiedziałam "oni tego nie zrobia" w 2015. Potem zaczęło się stopniowanie:
      Nie, to niemożliwe.
      Nie, to będzie ich koniec
      Nie, to skurwysynu.stwo.
      ...

Potem buly marsze, protesty, przecieranie oczu ze zdumienia ... zdrowy rozsądek tego nie ogarnia.

Znajomy może mieć rację.
    • woman_in_love Re: kto ma rację? 18.12.20, 10:55
      Wszystko jest możliwe. Nawet to, że szef Ordo Iuris zostanie sędzią Europejskiego Trybunału Praw Człowieka w Strasburgu:
      natemat.pl/330411,polscy-kandydaci-na-sedziego-etpc-wsrod-nich-zalozyciel-ordo-iuris

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka