alfa36 23.12.20, 21:07 Są w szkołach Waszych dzieci robione? Jak organizacyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulka-online Re: Organizacja półkolonii 23.12.20, 21:13 Nie ma żadnych półkolonii. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Organizacja półkolonii 23.12.20, 21:30 A daj spokój. Generalnie wolno tylko szkołom i placówkom opiekuńczo-wychowawczym, u mnie lokalnie robi 1 szkoła na całą dzielnicę, przez 1 tydzień. Firmom i niepaństwowym instytucjom w tym roku nie wolno, pod groźba kary 30 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Organizacja półkolonii 23.12.20, 22:52 Wolno tez harcerzom. Ale tylko dla zuchów, klasy 1-4. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Organizacja półkolonii 23.12.20, 22:53 panna.nasturcja napisał(a): > Wolno tez harcerzom. Ale tylko dla zuchów, klasy 1-4. Tak, w szkołach. Nigdzie prawie więcej nie wolno - jeszcze kluby sportowe (publiczne) i domy kultury wchodzą w grę. Ale prawie nie robią, bo wymogi są trudne dość. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Organizacja półkolonii 23.12.20, 22:59 Także w harcówkach i na powietrzu, jeśli pogoda pozwoli. Tyle, ze grupy do 12 osób i te same co w ciągu roku szkolnego, wiec nie da się całą drużyną, trzeba dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 08:40 W którym rozporządzeniu te wymogi? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 20:42 alfa36 napisała: > W którym rozporządzeniu te wymogi? isap.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20200002314/O/D20202314.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 21:11 A szkołom językowym? Bo nasza organizuje, tylko nazwa jakaś bardziej warsztatowa. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 21:19 disco-ball napisała: > A szkołom językowym? Bo nasza organizuje, tylko nazwa jakaś bardziej warsztatow > a. Nie wolno - chyba, że się dogadaja z lokalna podstawówka czy domem kultury i zrobia u nich, w ich siedzibie. Tylko tam i we współpracy.z publicznymi wolno. Niektórzy robia mimo to, ale całkiem nielegalnie, niestety. Wiem, bo też miałam organizować i wszystko odwołałam - nie będę narażać klientów na stres, wysokie kary i wywalenie dzieci z zajęć przez policję, pomijajac już ew. karę dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 22:30 Jak tylko szkołom? U nas sportowe półkolonie są. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 00:49 aerra napisał(a): > Jak tylko szkołom? U nas sportowe półkolonie są. > No publiczne instytucje tylko moga robić - nie firmy inne organizacje niepaństwowe. Klub sportowy, finansowany przez np. samorzad, też się zalicza do takich, co moga czy dom kultury, harcerzom też pozwola. Prywatnym klubikom, ośrodkom sportu czy kultury już nie wolno w tym roku, jeśli nie zrobia w podstawówce. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 01:27 Czyli szkoły niepubliczne nie mogą robić? Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 19:53 little_fish napisała: > Czyli szkoły niepubliczne nie mogą robić? Szkoła mojej córki robi. Będą półkolonie w styczniu, organizowane przez firmę zewnętrzna ale na terenie szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 20:28 alessa28 napisała: > little_fish napisała: > > > Czyli szkoły niepubliczne nie mogą robić? > Szkoła mojej córki robi. > Będą półkolonie w styczniu, organizowane przez firmę zewnętrzna ale na terenie > szkoły Szkoły dowolne - moga, wszelkie placówki opiekuńczo-wychowawcze moga. Co oznacza, że zewnętrzne firmy moga (niemal) tylko w szkołach. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 10:43 Ale kto je organizuje? Klub sportowy szkolny może zorganizować zajęcia sportowe? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 10:47 Może, u mojego podobno będą. Szkolny klub sportowy robi zgrupowanie sportowe na terenie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Organizacja półkolonii 23.12.20, 21:33 Nie mam żadnych informacji, ale może to dlatego, że dziecko już starsze. Odpowiedz Link Zgłoś
norra.a Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 08:41 Są u mojego syna, nie wiem jak to będzie wyglądać, na razie przyniósł stertę zgód do podpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 09:43 Są organizowane, zapisałam syna, ale szczegółów jeszcze nie znam. Syn się cieszy w ogóle z tego, że pójdzie do szkoły, cokolwiek będą robili. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Organizacja półkolonii 24.12.20, 21:16 U nas są. 2 grupy. Nie wiem jeszcze jakie obostrzenia. Wiem ze na całą Łodz chyba tylko 3-4 szkoły zorganizowały...chwała naszemu dyrektorowi. Bez sensu ze firmy czy instytucje typu domy kultury nie mogą...głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
alessa28 Re: Organizacja półkolonii 25.12.20, 19:51 alfa36 napisała: > Są w szkołach Waszych dzieci robione? Jak organizacyjnie? Tak, w prywatnej szkole, dostałam dwie oferty półkolonii w styczniu. Wybrałam jedna, bogata w ofertę, z posiłkami, ubezpieczeniem i atrakcjami, 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Starej normalności NIE będzie 25.12.20, 20:16 Prezes BionTechu, Ugur Sahin, oznajmił, że wirus pozostanie z nami co najmniej 10 lat. A po tych 10 powiedzą, że jeszcze pięćdziesiąt... Odpowiedz Link Zgłoś