Dodaj do ulubionych

Kosmetyki Lancome

29.12.20, 23:42
Co sadzicie o kosmetykach Lancome? Chodzi mi o produkty pielegnacyjne do twarzy. Warte swojej ceny? Mam troche ponad 30 lat, do tej pory poza plynem di mycia twarzy i jakiegos lekkiego kremu nawilżającego w zasadzie nic nie stosowalam (bardzo zadko sie maluje). Teraz schudłam 10 kg, (planuje kolejne 20) i niestety cos za cos - uwidocznily mi sie drobne zmarszczki mimiczne wokół oczu. Chyba czas na jakies smarowidla. Pomyslalam o Lancome. Plus taki, ze bede placic w $$, wiec ceny mam korzystniejsze niz w Polsce (w sensie ze tu gdzie mieszkam i zarabuam w $, te ceny sa przystepniejsze jak w Polsce)
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 00:38
      Jesli mieszkasz w USA to masz setki produktow lepszych niz lancome
      • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:13
        Bo sa hamerykanskie 🤣😂?

Przeciez wszystko jest dostepne i w Europie a popularne tam marki np Drunk Elephant, Tatcha, Verse, Good Genes, Skin Ceuticals, Tata Harper i wiele innych sa produkowane w Chinach.
        • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:18
          Nie princess... nie dlatego, ze sa amerykanskie czy chińskie. Możesz tutaj kupić o wiele lepsze kosmetyki w tej samej cenie co Lancome. Niestety ceny kosmetyków w USA są wciąż o wiele niższe niż tych samych w Europie.
          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:29
            Za duzo w zyciu do USA latalam i tam tez 5 lat studiowalam aby w to uwierzyc. Zobacz sephora.com, ulta, beautylish.com i porownaj z Europa np w Uk Cult Beauty, lookfantastic ( zreszta tez jest US site) beauty bay i porownaj. Roznica: null

Chyba ze mowisz o kosmetykach marki walgreens to pewno tak.
            • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:04
              Sprawdzilam 2 kremh na oficjalnej stinie kanadyjskiej i polskiej i cenowo zdecydowanie lepiej wychodzi cena Kanadyjska. W Polsce za krem 469 zl, w Ca za ten sam $139 (+13% tax).
              • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:36
                Oczywiście, że tak. Daleka jestem od tego, aby idealizować cokolwiek tylko dlatego, że jest amerykańskie, niestety kosmetyki są tutaj w zacznie bardziej przystępnych cenach niż w Europie.
                • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:42
                  Widzę, że dermstore nie wysyła do Kanady, sprawdź na stronie Sephory i poczytaj sobie o kosmetykach Sunday Riley i Kate Somerville. U mnie świetnie się też sprawdził trochę droższy krem pod oczy www.sephora.com/product/r-n-a-power-eye-cream-radical-new-age-P416813?icid2=products%20grid:p416813
              • alicia033 Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 13:12
                pruszynkaaa napisała:

> i cenowo zdecydowanie lepiej wychodzi cena Kanadyjska. W Polsce za krem 469 zl, w Ca za ten s
                > am $139 (+13% tax).

hmmmm
                średni kurs NBP dolara kanadyjskiego dziś to 2,8831 pln a kurs sprzedaży zawsze jest wyższy. Więc nie szalałabym z tą zdecydowanie lepszą kanadyjską ceną.
                No ale że kremy lancome nie mają rewelacyjnych składów nie ma co się skupiać na cenie.
                Imo propozycje magdallenac są lepszą opcją.
                • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 14:03
                  Sunday Riley- tak to dobra marka i ma dobre sklady
                  Kate Somerville- plastic z dimeticonem i innymi paskudztwami. Zobacz ingredients. Masakra
            • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:32
              Ależ princess, nikt nie ośmieliłby się zapomnieć ileś Ty się zjeździła, zlatała i gdzie była. O Twoich studiach w USA 45 lat temu, też wspominasz w każdym możliwym poście. Więc jeszcze raz- wiemy i pamiętamy. Ale do rzeczy, ceny świetnych kosmetyków takich jak np. SkinCeuticals, SkinMedica, Sunday Riley, IsClinical są o wiele niższe w USA na dermstore.com, dodatkowo często dostaje się kody na 15-20% off. To samo z Sephorą i Ulta. Pruszynkoo posprawdzaj sobie kosmetyki na dermstore.pl ja jestem ostatnio zachwycona Sunday Riley i Kate Somerville.
              • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:34
                *errata dermstore.com
              • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 11:50
                >nikt nie ośmieliłby się zapomnieć ileś Ty się zjeździła, zlatała i gdzie była

Bo myslisz ze kazdy kit wcisniesz ludziom. 45 lat temu mialam 3 latka.

Bo kodow nie ma w Europie?
              • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 12:02
                >ja jestem ostatnio zachwycona Sunday Riley i Kate Somerville.

Sunday Rilley- ok, dobre sklady
                Kate Somerville - zartujesz? To ma fatalne sklady i trzy razy drozsze niz Lacome.
            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:20
              Weź nie bredź, całe mnóstwo kosmetyków było tylko w USA i trzeba było prosić kogoś o zakupy w Sephorze w USA, bo jeszcze u nas tego nie było. A jeśli jakimś cudem Shopahollicdolls ściągnęły, to było w ostrej przebitce. Nie wszystko jest na cult Beauty i lookfantastic, np. mój filtr Ilia miałam ściągany przez siostrę cioteczną.
              Porównaj sobie ceny ZIIP Beauty udało mi się kupić 1/3 taniej - tu zależało mi na cenie, bo w opiniach ludzie piszą, że po 2 latach, gdy sprzęt się psuje, producent olewa konsumenta. Nie Ty jedna używasz kosmetyków, a większość moich świętych graali musiałam sprowadzać najpierw z USA.
              • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:15
                Tu już nawet nie chodzi o ceny, chociaż warto sobie sprawdzić wspomniane shopahollicdolls (przebitka co najmniej dwukrotna), ale właśnie o dostępność. Moja siostra regularnie zaopatruje się we WSZYSTKIE możliwe kosmetyki, kiedy do mnie przyjeżdża. Z princess nawet nie chce mi się dyskutować- życie kogoś, kto zawsze ma rację musi być trudne. W KAŻDYM jednym wątku w którym się udziela musi z wyższością pouczyć, protekcjonalnie przyganić, wspomnieć jak to kiedyś za Mieszka I studiowała w jakichś sanfranciskach czy innych kaliforniach i ONA WIE LEPIEJ. Jeśli mnie rzuciło się to tak w oczy po roku czytania forum, nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak princess funkcjonuje w realnym życiu, wśród ludzi.
                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:46
                  Princess taka jest. wink A dostępność i ceny (tak, ceny tez) wpływają na możliwości testowania danych kosmetyków.
                  • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:06
                    Thank you jest za to swieta i bardzo z tej swietosci dopier...komu sie da by poczuc sie lepiej.
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:29
                      Udowodnij.
                      • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:42
                        >Udowodnij

Trolliszcze w formie
                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:50
                          Chamica wróciła. big_grin
                • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:03
                  > czy innych kaliforniach i ONA WIE LEPIEJ. Jeśli mnie rzuciło się to tak w oczy po roku czytania forum, nie potrafię sobie nawet wyobrazić jak princess funkcjonuje w realnym życiu, wśród ludzi.

Nie, nie zgadzam sie ze sa wielkie roznice cenowe. Nie te czasy...

Jakiego rodzaju osoba nie radzi sobie z odmienna opinia jak jak funkcjonuje taka osoba w zyciu?
                  Kazdego kto w realu i w necie ma inne zdanie doglebnie analizuje i zastanawia sie nad zyciem personalnym? Dla mnie to nie jest objaw zrownowazenia umyslowego.

Na codzien wielokrotnie w pracy mamy brainstorming i odmienne opinie. Glosujemy, decydujemy i nie odgrzeaamy kotleta po paru dniach jak w tym watku prowadzac psychoanalize kogos kto mial silne przekonania. Nie znam ludzi tak infantylnych w realu.
                  • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:04
                    A najciekawsze jest to " po roku". W tym roku zaniedbywam to forum
                  • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:26
                    princesswhitewolf napisała:

> Jakiego rodzaju osoba nie radzi sobie z odmienna opinia jak jak funkcjonuje tak
                    > a osoba w zyciu?
                    > Kazdego kto w realu i w necie ma inne zdanie doglebnie analizuje i zastanawia
                    > sie nad zyciem personalnym? Dla mnie to nie jest objaw zrownowazenia umyslowego
                    > .
                    >
                    > Na codzien wielokrotnie w pracy mamy brainstorming i odmienne opinie. Glosujemy
                    > , decydujemy i nie odgrzeaamy kotleta po paru dniach jak w tym watku prowadzac
                    > psychoanalize kogos kto mial silne przekonania. Nie znam ludzi tak infantylnych
                    > w realu.

A teraz wdech i wydech, bo chyba się zdenerwowałaś i trochę Ci się wszystko poplątało. Spróbuj napisać jeszcze raz to co chciałaś wyrazić smile
                    • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:45
                      Ze jestes infantylna i nie radzisz sobie emocjonalnie z odmienna opinia i zaraz prowadzisz psychoanalize ludzi z internetu na podstawie literek. Idz robic brzuszki i wpatruj sie dalej w lustro z niepokojem. Ja spadam. No copy
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:51
                        Zapomniałaś dodać - nie czytam wątków, które opuszczam z fochem. big_grin
                      • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 19:02

> Ze jestes infantylna i nie radzisz sobie emocjonalnie z odmienna opinia i zaraz
                        > prowadzisz psychoanalize ludzi z internetu na podstawie literek. Idz robic brz
                        > uszki i wpatruj sie dalej w lustro z niepokojem. Ja spadam. No copy

W przeciwieństwie do Ciebie całkiem dobrze radzę sobie z odmiennymi opiniami, ba ja nawet potrafię przemyśleć sprawę i przyznać, że nie miałam racji. To chyba wystarczające świadectwo mojej dojrzałości?wink Nie wiem po co w tym wątku wywlekasz kwestie z równoległych wątków...czy tak nie postępują trolle?
      • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:24
        Chodzi dokladnie o Ontario smile
    • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:08
      Mozesz dostac tansze zamienniki a rownie dobre. Proponuje patrzec na sklady. Zaladuj ktoras appke i skanuj na poczatek.
      Jesli koniecznie zas chcesz wydac duzo pieniedzy to Sisley czesto ma niezley sklady w pielegnacji ale trzeba patrzec bo nie zawsze.
      • aniani7 Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:21
        Rownie dobre? Przeciez oni kazdy swoh kosmetyk zalewaja tona plastiku. Dzieki temu skora jest ladniejsza, taka "wyprasowana", ale przy okazji substancje, ktore moglyby faktycznie pomoc skorze i tak nie zadzialaja, bo te plastiki tworza taka okluzje, ze nic przez nie nie przejdzie.
        • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:31
          Przecsytaj jeszcze raz moje pierwsze zdanie bo cos mi sie wydaje ze nie przeczytalas. Hint: nie odnosi sie on do Lancome.
          • aniani7 Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:35
            Piszesz o zamiennikach czego?
            • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:48
              Tansze i lepsze w skladzie zamienniki Lancome produkowane przez firmy zwracające uwage na sklady pochodzenia nie syntetycznego i przebadane.
              • aniani7 Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:17
                Zdecyduj sie w koncu- to odnosi sie do Lancome czy nie?
                • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 11:45
                  O czym wlasciwie piszesz? Co chcialas wyrazić w pierwszej swojej wypowiedzi? Jaki to ma sens?
      • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 08:31
        "Proponuje patrzec na sklady. Zaladuj ktoras appke i skanuj na poczatek."

Polecisz którąś?
        • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:06
          Ja juzywam Ingredients Scanner
      • primula.alpicola Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 19:39
        Co mi da patrzenie na składy, skoro się na tym nie znam?
        • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 20:02
          No ja tez uwielbiam to protekcjonalne- sprawdź sobie składy 😀
          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:12
            >No ja tez uwielbiam to protekcjonalne- sprawdź sobie składy 😀

Czy ktokolwiek ma prawo do jakiejkolwiek opinii by nie byc przez ciebie obrazany? O tym czy kosmetyk jest dobry i nie szkodliwy wlasnie decyduje sklad. Jak mozesz cos polecac nie majac pojecia co zawiera? Zastanow sie zanim zaczniesz mnie obrazac. Sklad jest bardzo bardzo wazny. Pierwsza firma ktora polecalas ma gl naturalne sklady, a druga to peg dimeticony i najtansze konserwanty.
            • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:24

> >No ja tez uwielbiam to protekcjonalne- sprawdź sobie składy 😀
              >
              > Czy ktokolwiek ma prawo do jakiejkolwiek opinii by nie byc przez ciebie obrazan
              > y?

Biedna Ty. Wróć do początku wątku i zobacz, kto rozpoczął- ja napisałam: jeśli mieszkasz w USA istnieje wiele lepszych kosmetyków niż Lancome, Ty na to odpisałaś prześmiewczym tonem- dlatego lepsze, że hamerykańskie oraz podkreśliłaś to płaczącą ze śmiechu emotką. Nie rób teraz z siebie ofiary.
              • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:41
                Bo to jakis absurd polecanie ludziom kosmetyków by sprowadzali z usa jak sa pod nosem i nie jedna marka istnieje na swiecie.Koszta wysylki, cla itd

Oczywiscie ze ofiar nie ma sa tylko mordercy i trolle
                • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:52
                  princess dziewczyna pisała, że zarabia i płaci w dolarach, to Ty polecałaś jej kosmetyki z Europybig_grin
        • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 22:10
          Uff a mgslalam ze tylko ja mam z tym problem i rada "patrz na sklady" jest mniej więcej taka sama jak "wybierz cos najlepszego dla ciebie", czyli zadna, bo te nazwy kompletnie nic mi nie mowia
          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:20
            Tez polece incidecoder.com/
            cosmily.com/ingredient-checker
          • triismegistos Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 14:15
            Po prawdzie parę lat temu, kiedy nie miałam o składach bladego pojęcia też otrzymałam taką radę i wzięłam ją sobie do serca. Nie korzystałam z apek, tylko googlałam te składy i pojedyncze składniki. Rada "patrz na składy" jest bardzo dobra, lepsza niż polecanie w ciemno kosmetyku "bo mi pomógł"
            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:29
              Nie do końca, bo na składy trzeba patrzeć globalnie i umieć je czytać, wiedzieć który składnik działa w jakim pH. Idealnym przykładem są "mikroplastiki". Prawie śmierć w oczach. wink A to nieprawda.
          • joaz Re: Kosmetyki Lancome 13.01.21, 12:23
            Wiele apek (niestety nie wiem, czy te kosmetyczne też) ma graficzne oznakowania, które informują bez konieczności znajomości właściwości poszczególnych składników, czy są one zdrowe, szkodliwe itp.
        • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:09
          >
          Co mi da patrzenie na składy, skoro się na tym nie znam?
          Appki tego typu sa wlasnie o ludziach ktorzy nie maja czasu na czytanie o skladach. Skanujesz w sklepie napisy i ci wyswietla ktory skladnik jest albo moze byc niezbyt...
          Mozesz tez dodac wlasne.
    • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 01:48
      Dziewczyny, szczerze mowiac, ja na kosmetykach i skladach sie nie znam. Po prostu. Kiedys dostalam gratis kilka prubnych sloiczkow kremow z Lancome - jakies serum pod oczy i krem liftingujacy, w fioletowym sloiczku. Ogromnym plusem bylo to, ze nie zatylaly mi (rozszerzinych) porow, ladnie sie wchlanialy i nie powodowaly swiecenia twarzy. Dlatego postanowilam poszukać czegoś z tej firmy. Kosmetykow nie kupuje prawie w ogóle, dlatego też wolalabym kupic jakies "pozadne". Powiedzmy, ze dla mnie cena kremow z lancome jest wysoka, ale w miare akceptowalna. Wiem ze w styczniu beda jakies promocje, bo pytalam ekspedientki w mojej drogerii.
      • rosabell Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:45
        Lancôme to silikonowo-plastikowy syf. Jak zreszta wszystkie te pseudo luksusy o kosmicznych cenach. Proponuje zanim wywalisz pieniadze na te oblepiacze zainteresowac sie jednak skladami. Obejrzyj na YouTube Kanal Okiem Kosmetologa.
        Gratuluje sukcesow w odchudzaniu! Najpiekniejszs bedziesz jednak nie od kosmetykow, tylko tego co zjesz - owoce, warzywa, bialko, kwas hialuronowy do polykania nie smarowania.
        • karme-lowa Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 12:20
          rosabell napisała:

> Lancôme to silikonowo-plastikowy syf. Jak zreszta wszystkie te pseudo luksusy o
          > kosmicznych cenach. Proponuje zanim wywalisz pieniadze na te oblepiacze zainte
          > resowac sie jednak skladami. Obejrzyj na YouTube Kanal Okiem Kosmetologa.
          > Gratuluje sukcesow w odchudzaniu! Najpiekniejszs bedziesz jednak nie od kosmety
          > kow, tylko tego co zjesz - owoce, warzywa, bialko, kwas hialuronowy do polykani
          > a nie smarowania.
          Mogłabyś podać nazwę kwasu hialuronowego do połykania?
        • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 02:00
          Dziekuje smile czyli Lancome sobie darowac, ok.
        • alesupernick Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 12:45
          Okiem Kosmetologa kłamie co do swojego wykształcenia (nie skończył żadnych studiów), nie zna się na kosmetykach i substancjach, ma ubogie słownictwo i do tego każda osoba która wytknie mu błędy jest od razu "anonimowo" nękana i zastraszana. Zły człowiek.
      • rosabell Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 02:49
        Obejrzyj sobie kosmetyki Facetheory. Niedrogie z dobrymi skladnikami.
        • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 11:46
          A nie wit C znowu lol?
          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:21
            A jaki masz problem z vit. C?
            • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:05
              Taki ze zaczepki szukasz
              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:29
                Buahaha.
                • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:39
                  Cos bierzesz? Czy trollujesz?
                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:49
                    ;D big_grin big_grin
              • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:55
                princess ja naprawdę nie lubię się kłócić na forum, ale to Ty zaczęłaś smile weź rzuć jeszcze raz okiem na to co napisałaś.
                • primula.alpicola Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 20:19
                  Jezu, ring z kisielem nawet w tak niewinnych wątkach jak o kremach czy ćwiczeniach🤼‍♀️🤼‍♀️

Ps. Obczaiłam medik8, no niestety, cóż, nie stać mnie. Jakieś zamienniki dla przeciętnej Grażyny...?🙏
                  • boogiecat Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 18:57
                    Jakie jezu? Przeciez to najfajniejsze watki na jatki 😛
                    Obczaj serum z retinolem z polskiej firmy Liq C, ponad polowe tansze a wg mnie efekty rewelacyjne- wygladzajaco nawilzajace, moja taka se skora 35+ jest po nim bezproblemowa. Z tej samej marki uzywalam tez serum z vit. E i tez jest b.dobre.

Czy jakies boginie kosmetologii moga powiedziec jaka jest roznica miedzy tym medikiem a liq c?
                    • primula.alpicola Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:01
                      Na pewno thank_you może powiedzieć.
                      Mozliwe, że ten medik8 to ta dawno przez nią zapowiadana rewolucja w kosmetyce.
                      No ale niestety, zestaw czarnego, białego i serum kosztuje 2088 pln sad
                      • boogiecat Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:14
                        Aha, ty mowisz o kremach, a ja o serach 😛
                        Daleka jestem od kupna kremu za tysiaka. Moze sprobuj najpierw to medikowe serum, kilka razy tansze, zanim pojdziesz droga rewolucji (znaczy ja sie nie znam, ani twoich potrzeb).
                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:27
                          Po prostu w tym kremie medik masz kilka form retinolu, który nie podrażnia i jest fotostabilny (biały).
                        • boogiecat Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:30
                          Ojezu sory, nie doczytalam, ty mowisz tez o serum.

Tak wogole to zadne kremy, bez przesady, glownie ruch, sen i zarcie. A na sen tasmy 😛

https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/840/322/592.gif
                          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:38
                            Ok, ale my nie piszemy tu o ruchu, snu i żarciu oraz o ogólnej kondycji człowieka, hormonach mających olbrzymi wpływ na wygląd skóry tylko właśnie o kremach, a konkretnie o retinolu, który jako jedyny w profilaktyce antyaging ma spektakularne działanie.
                            • boogiecat Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:42
                              No wlasnie poczulam sie przytloczona tematem i postanowilam zboczyc😉
                              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:45
                                Spoko, to zawsze w cenie. big_grin
                              • primula.alpicola Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 21:06
                                boogiecat napisała:

> No wlasnie poczulam sie przytloczona tematem i postanowilam zboczyc😉

Też jestem przytłoczona. To jest jakaś ogromna wiedza której nie mam.
                                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:14
                                  Wszystkiego można się nauczyć. smile
                                  • primula.alpicola Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 14:26
                                    Właśnie sobie przypomniałam, że zrobiłam dwa zabiegi Retix-C (i jeszcze dwa przede mną) i co drugi dzień stosuję na noc krem Retix-C. Czyli nie jestem tak bardzo zacofana, jednak mi się ten Retinol przewinął przy pielęgnacjismile
                                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 14:40
                                      Wręcz przeciwnie. smile Stosujesz coś, co jest jedną z niewielu działających substancji. smile
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:25
                        Nie, to nie to. smile))) Ja jestem zablokowana jeszcze przez tego koronawirusa.
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:40
                        Nie trzeba kupować tego wszystkiego, wystarczy jeden, na lookfantastic są regularnie promocje na te produkty. No i to nie jest jedyny produkt, który działa - prawie każdy retinol działa (producent musi wyjątkowo namieszać, żeby zepsuć formulację), ale w tym Retinoate płaci się za moc produktu z komfortem stosowania. Ich Crystal też jest super. Ba, ja nawet Locacid (czyli kwas retinowy) wspominam (poza jedną moją głupotą) dobrze. wink
                        • petronella Re: Kosmetyki Lancome 12.01.21, 22:30
                          Hmm zamotałam sie i zamowilam medik8 crystal 3, dobre to bedzie, wypieknieje? Nie zaszkodziłoby mi to😃
                          • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 13.01.21, 07:53
                            "Hmm zamotałam sie i zamowilam medik8 crystal 3, dobre to bedzie, wypieknieje? Nie zaszkodziłoby mi to😃"

To jest, z tego co piszą lepsze od serum z retinolem, bo forma biologiczna retinolu 9 razy bardziej dostępna.
                            • petronella Re: Kosmetyki Lancome 13.01.21, 11:32
                              Dzieki, leb mi skwadraciał, powoli cos tam mozg przetwarza, ale z trudem.
                    • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:25
                      "Czy jakies boginie kosmetologii moga powiedziec jaka jest roznica miedzy tym medikiem a liq c?"

Boginią kosmetologii nie jestem, ale wyczytuje na stronie Medik8, że zamiast retinolu, w tych serach jest retinalaldehyde, czyli retinol już przekonwertowany do następnej postaci, z której potem powstaje w komórkach retinoic acid. Dodatkowo opakowany w coś, żeby po drodze do komórki się nie rozpadło (fotostabilny?). I że podobno to działa 11 razy lepiej od samego retinolu.

How It Works
                      Clinical-grade vitamin A, otherwise known as retinoic acid, is an exceptionally powerful skincare ingredient for youthful-looking skin. Highly potent and wildy efficacious, it is able to trigger cellular regeneration and collagen production to fight all visible signs of ageing. Retinoic acid is only available with a prescription, but vitamin A is available over the counter in the form of retinol skincare products.

Retinol has similar effects to retinoic acid, however it must first be converted to retinaldehyde and then to retinoic acid to be used by the skin. Crafted with retinaldehyde, Crystal Retinal requires just one conversion to retinoic acid. This means that it is able to produce results comparable to retinoic acid up to 11 times faster than classic forms of retinol.

[1] The advanced active is carefully encapsulated in a crystal structure that is broken down by the skin’s natural enzymes when topically applied. This ensures maximum stability and absorption while allowing the vitamin A active to be released gradually into the skin while you sleep for minimal irritation.

[1] G. Seigenthaler et al., Biochemical Journal, 1990, 268, pp 371-378
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:31
                        Tak, czyli ma się namiastkę tretynoiny, silny produkt bez podrażnienia, nawet jeśli wprowadzi się go do pielęgnacji bez okresu przygotowawczego.
                        • boogiecat Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:33
                          Dzieki thank you!
                      • boogiecat Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:32
                        Dzieki brenya !
                    • nuclearwinter Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:13
                      Też bardzo polecam sera Liqpharmu, zwłaszcza właśnie z retinolem, mogę potwierdzić że działa (tylko trzeba cierpliwości, jak to przy retinolu i retinoidach). Nie daje mi efektu jak po Atredermie (nic mi go nie daje, chlip!), ale jest naprawdę dobre (i tanie) 🙂
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:31
                        No bo tretynoina to inna bajka. Ale jednocześnie w wielu przypadkach dość bolesna i trudna. smile Super, że Ci się sprawdza. smile Poczytam o tym.
    • zonda-m Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 11:29
      To taki droższy Garnier/L'Oreal. Sam silikon, miły w użyciu.
      • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 11:47
        Zwlaszcza ze wlascicielem Lancome jest l'Oreal koncern
        • zonda-m Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 13:10
          Tak, dobralam marki nieprzypadkowo.
          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:14
            Ciesze sie ze wiesz o co chodzi,chociaz jedna osoba...
    • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 11:48
      A nie lepiej byłoby kupić kosmetyki z peptydami i retinolem?
      A na dzień serum z witamina C i filtry?
      Z dobrym składem, które faktycznie beda działać?
    • fandorina Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 12:14
      Poszukaj kosmetyków skutecznych, gdybyś mieszkała w Polsce poleciłabum Ci BasicLab i ich sera - z retionem , trehalozą i wit. C naprawdę świetnie i skutecze. Szukaj w Stanach kosmetyków z tymi substancjami.
    • rosa-fira Re: Kosmetyki Lancome 30.12.20, 14:58
      Dzięki ematce odkryłam The Ordinary - to kanadyjska marka (poprawcie, jeżeli się mylę). Nigdy wcześniej moja skóra nie była w tak dobrej kondycji. Mam skórę dojrzałą, bez zmian trądzikowych, z tendencją do przesuszania. Na noc stosuję Buffet z peptydami miedziowymi, po 20 minutach Retinol 0,5 wymieszany z serum Marine Hyaluronics, po kolejnych 20 minutach zamykam pielęgnację kremem Natural Moisturizing HA. Na dzień Ascorbyl Glucoside Solution 12%, po 20 minutach Hyaluronic Acid 2%, później krem jak wyżej. 2 razy w tygodniu Lactic Acid 10%+HA. Od kilku miesięcy skóra jak marzenie, gładka, bez przebarwień, zero zaskórników, pożegnałam się z podkładami i kremami bb.
      • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 01:58
        O jejku jakos ten opis bardzo skomplikowanie brzmi smile zajrzalam na strone - nawet nie wiem od czego zaczac! Cenowo to sa grosze, ale jak sie do tego zabrać w ogoke?
        • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 02:00
          Poczytaj na ich stronie..nie sa zle...
        • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 09:31
          No właśnie , podepnę sie. Co kupić na początek, cera dojrzała po 40, bez żadnych problemow jedynie potrzebuje czegoś na jędrność , bo zaczynaja mi sie chomiki robić.
          Czy te kosmetyki to wszystko typu olejki? Czy tez normalne kremy maja?
          Właśnie zauważyłam, ze moja córka lat 18 ma pare rzeczy tej marki.
          • rosa-fira Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 10:58
            Mają też olejki, ale ich nie stosuję. Olejki źle mi robią. Krem w ofercie jest jeden - idealny do zamknięcia pielęgnacji. Kosmetyki z TO nazywam eliksirami młodoścismile Są rzadkie, na twarz nakłada się zaledwie kilka kropli, nie dają poślizgu jak kremy z silikonami. Podejrzewam, że osoby przyzwyczajone do klasycznych kremów mogą mieć na początku problem, ponieważ to zupełnie inny rodzaj pielęgnacji. Po tygodniu zaczynasz zauważać różnicę, po kilku jest efekt wow (przynajmniej w moim przypadku). Zaczęłam od Buffet Copper Peptides 1%, Retinolu 0,2 in Squalane wymieszanego z Marine Hyaluronics na noc i kremu Natural Moisturising Factors+HA (wszystko nakładane w odstępach 20minutowych). Na dzień serum z wit. C (Ascorbyl Glucoside Solution 12%) i krem z filtrem. Później rozszerzyłam do opisanej powyżej.
          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:15
            Na chomiki i jędrność robi się masaże twarzy i szyi rozciągające mięśnie (codziennie), masuje twarz, szyję i dekolt wałkami do akupresury.
            Masażami możesz wpłynąć na zmianę kształtu twarzy. tongue_out

Z zabiegów to Hifu.

Dobre kosmetyki? A używasz retinolu? To najważniejszy składnik, tylko na efekty długo się czeka - min. rok zajmuje przemodelowanie skóry. Ja używam: tonik złuszczający, delikatne mgiełki, peptydy, wit. C, retinol, czasami tretynoinę, ceramidy, niacynamid, probiotyki, glukonolakton.

Poszukaj wśród: Dermaquest, Medik8, Thomas Roth, Barbara Sturm, Stratia (malutki wybór, ale wszystko dobre).

Stosujesz filtry?
            • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:33
              Dzięki za porady. Walki do masażu zerknę, kupię.
              Pielęgnacja twarzy to u mnie cienko. Zmywał makijaż żelem do mycia twarzy, potem krem na noc, rano na dzień. Kupuje raz z kwasem halurinowym, potem z retinolem. Marki to vichy, este Lauder , clinique, la roche posay,. W sumie to co dostępne tu w aptekach i ze tak powiem nie w zawrotnej cenie.
              Czasami kupuje serum vit C i tyle.
              Pytasz o filtry? Masz na myśli przeciwsłoneczne? Jak tak to nic specjalnego, chyba tylko to co jest w kremach .
              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:40
                To zacznij od retinolu, np. Medik8 Crystal, tam są różne stopnie, zacznij od najniższego poziomu. Filtry są konieczne, naprawdę. Bez filtrów całą pielęgnację możesz wyrzucić do kosza, bo to co próbujesz naprawić, to UVA zepsuje. Musisz szukać odpowiednich antyokdsydantów. smile Po retinolu możesz spokojnie położyć jeszcze krem np. z ceramidami.

Wałki do masażu są super, ja od razu masuję nimi skórę głowy. smile A masaż na twarz - po godzinie Kobido masz twarz jak nastolatka; można też stosować masaże, które wpływają na kości. Lub zachowują młody wygląd twarzy. smile Masażami można walczyć z bruzdami na twarzy. wink No, super są!
                • hungaria Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:50
                  Zalinkuj plis jakis tutorial na te masaze!
                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:34
                    Moje masaże to są lata praktyki (w ten sposób pozbylam sie bruzdy nosowo-wargowej, która była jedna z cech mojej twarzy, urocza gdy ma sie „pucki” w wieku nastu i dwudziestu kilku lat, ale gdy ma sie 35 to wyglada jak bruzda wynikająca ze starzenia sie twarzy a nie fizjonomii). Po prostu łącze to, czego sie nauczyłam, gdy chodziłam do masażystek, tutoriale z netu (masaż tanaka - choć tu trzeba uważać, bo zauważalnie odchudza twarz; elementy masazu Kobido - liftingujące policzki; masaż powieziowy i rozciągający miesnie twarzy - trzeba znac anatomię twarzy, ostatnio Azjatycki Cukier wydała eBook, masaże w pigułce - możesz kupić i zacząć od tego). Na wyglad twarzy wpływają miesnie szyi, trzeba je rozciągać. smile)

Wykonuje to sama w domu (Codziennie rano, Czasami gdy pracuje przy kompie i myśle, to masuje szyje) i chodzę tez do specjalistów. Teraz dostałam na święta kurs tapingu twarzy, szyi i dekoltu i jestem zachwycona - do tej pory moja masażystka przyklejała mi taśmy do twarzy po skończonym masazu aby utrwalić to, nad czym pracowała. Oprócz tego przyjlejam taśmy na noc w miejscach, które mi sie marszczą podczas snu (ja śpię na brzuchu lub na plecach, moj przyjaciel, prof. chirurg plastyk, dermatolog, śmieje się że poznaje po ludzkich twarzach jaka pozycje przyjmują w nocy.

Moje metody to lata mojej pracy, prób, miliona błędów wink
                    • andace Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:50
                      A można prosić namiary na masażystkę (jeżeli to w Wawie)?
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 15:23
                        Tylko za buziaka 😁
                        • andace Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 16:09
                          😘😘 nawet dwa wirtualne i uśmiech bombelka 😀
                          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 16:41
                            Szukaj na instagramie: Zofia Kosiba i Pan Kobido. smile
                    • hungaria Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 17:07
                      Dzięki kiss
                      Właśnie tych upiornych bruzd n-w chciałabym pozbyć się najbardziej (na zmarszczki na czole cuda zdziałały peptydy Argireline TO, wreszcie nie boli mnie czoło od ciągłego marszczenia).

A obok tematu: od siebie mogę jeszcze polecić krem pod oczy Image Skincare Ageless, jak dla mnie przebija Drunk Elephant.
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 19:21
                        Ale te bruzdy to moja codzienna praca. smile Tak samo zmarszczki na czole - to trzeba rozmasowywać, super, że u Ciebie podziałały peptydy, mi ciągle rosła wada wzroku (aktualnie mam -6,5, wybieram się na operację) - marszczyłam nieustannie czoło. I też masaże. Plus oczywiście peptydy. smile Serio, tymi masażami można odświeżać spojrzenie, podnosić policzki (do tej pory miałam "pućki", teraz mam kości policzkowe - szok!).

Dzięki za polecenie kremu. kiss
                        • szorstkawelna Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 09:12
                          thank_you, czy masujesz na sucho czy aplikujesz coś na poślizg? Jeśli tak,to co? I jeśli wolno spytać, to w jakim wieku zaczęłaś masować i po jakim czasie zniknęly Ci bruzdy?

thank_you napisała:

> Ale te bruzdy to moja codzienna praca. smile Tak samo zmarszczki na czole - to tr
                          > zeba rozmasowywać, super, że u Ciebie podziałały peptydy, mi ciągle rosła wada
                          > wzroku (aktualnie mam -6,5, wybieram się na operację) - marszczyłam nieustannie
                          > czoło. I też masaże. Plus oczywiście peptydy. smile Serio, tymi masażami można o
                          > dświeżać spojrzenie, podnosić policzki (do tej pory miałam "pućki", teraz mam k
                          > ości policzkowe - szok!).
                          >
                          > Dzięki za polecenie kremu. kiss
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 19:27
                        A odkąd codziennie przyklejam taśmy na twarz przed snem, to w ogóle twarz mam jak dziecko. Polecam.
                      • black_magic_women Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 12:26
                        Czy to musi być to z Ordinary, bo google pokazuje mi i inne z ta substancją? Nie znoszę tej zmarszczki na czole sad
                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 13:03
                          Jakiej zmarszczki? I co z Ordinary? Nie używam Ordinary, choć ich Buffet Copper !% jest ok, to poprzednia wersja NIOD (jeśli o peptydy pytasz).
                          • black_magic_women Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 13:23
                            Już piszę. Lat 40, za kilka dni 41, zmarszczka na czole, jestem krótkowidzem i matką 3 dzieci, więc okazji do marszczenia czoła dużo wink Kupiłam na początek serum z argininą Ordinary, ale bez miedzi. I pod choinkę dostałam wałeczek kwarcowy do twarzy. Do tego od kliku lat używam retin a z przerwami. I od kilku miesięcy pierwszy raz zauważyłam zmarszczki pod oczami!
                            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:36
                              A ten Retin A stosujesz pod oczami? Nie lepiej by było wprowadzić retinol do codziennej pielęgnacji? Zmarszczki na czole rozmasowuj (wpisz sobie na YT masaż czoło) i staraj się przestać używać mięśnie czoła do patrzenia (możesz naklejać sobie taśmy, wtedy zobaczysz jak mocno i kiedy chcesz zmarszczyć czoło, ja naklejam także na noc). Stosujesz jakieś peptydy?

Wałeczek kwarcowy to taki miły miziacz, tylko on nic nie robi poza relaksem. wink
                              • black_magic_women Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 12:59
                                Czasem maznę i pod oczami, ale rzadko. A sam retin a używam raz na tydzień, na 10 dni, bo sie łuszczę brzydko sad
                                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:13
                                  No właśnie, dlatego tak mało ludzi wytrzymuje na tretynoinie (której jestem ogromną fanką) - z tego też powodu lepsze jest codzienne używanie retinolu. smile
                • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 13:08
                  A mozesz podać jakieś konkretne kosmetyki z filtrami i antyoksydantami.
                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:37
                    Nie, nie da sie podac konkretnych kosmetyków, bo nawet na z pozoru podobnych cerach mogą nie zagrać odpowiednio. smile
                    Ale moge Ci pomoc szukać w zawężonym kręgu czegoś odpowiedniego. smile Ok? Tylko nie dzis, bo teraz leżę w wannie. 😁
                    • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 16:55
                      Ok,, czekam wtedy na Twoje wyjście z wanny?
                      I przy okazji jakie serum z Wit C polecasz?
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 19:24
                        Aktualnie używam zwykłego serum z Bielendy. smile Nie wiem jaki jest skład %, ale ma ultrastabilną formę vit. C. Nie mam przebarwień, to tylko jako antyoksydant. No i lubię wspierać polskie marki. smile Oni w ogóle mają super serie - kwasowe, z ceramidami, właśnie z vit. C. smile))
                        www.hebe.pl/bielenda-professional-serum-do-twarzy-15ml-000000000000357958.html
            • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:17
              To Ty chyba polecałaś Medik8- kupiłam białe i czarne i jestem zachwycona rezultatami- używam od miesiąca.
              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:24
                wink A nie mówiłam? wink
                • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:31
                  Jeśli masz więcej takich holy graali do dawaj- mam zamiar przenieść moją pielęgnację na najwyższy level wink skończyłam przygodę ze Stratią i SkinCeuticals.
                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:35
                    Tez uwielbiam drenaż portfela 😂
                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 14:45
                    Filleriny Wokół oczu Ostatecznie nie polecam,
                    Ta do ust - ujdzie, przy czym na usta nie narzekam, bo stosuje pomadkę z filtrem, jakieś rożne masełka i maskę nocna.
                    Wiedzialam, ze to ściema ale musiałam przetestować.
                    Maski w płachcie były cudne, juz mi sie skończyły, ale biorąc pod uwagę efekty po masce Mokosh, To pozostanę przy polskiej. smile))

• leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 16:51
                Białe, czarne? Ja właśnie kupiłam retinol , czarne ale małe stężenie 0,2%. , na początek chyba starczy? A białe to co to jest?
                I używam to potem codziennie?
                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 19:25
                  Najpierw opowiedz co kupiłaś, a będziemy radzić. smile Tylko mi zaraz mąż wraca z rozwożenia tart po rodzinie. wink
                  • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 21:44
                    Kupiłam cos to z kosmetyków .
              • hungaria Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 16:58
                Kurczę, ja tez kupiłam sad Na szczęście akurat trafiło się 20% rabatu.
                I alleluja - pierwszy retinol, który nie masakruje mi skóry.
                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 19:26
                  Bo to kupuje się tylko przy 20% rabatu big_grin Serio, jest rewelacyjny, w ogóle ich Crystal też jest dobry, ale ten jest niesamowity, bo masz działanie retinolu bez podrażnień (wiadomo, to nie tretynoina, ale ona ma też mnóstwo minusów, nie tylko plusu). Super, że masz się sprawdza. smile))
                  • my_fair_lady Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 23:37
                    Dzięki dziewczyny! Właśnie kupiłam ten Medik8 Retinol - z 25% zniżkà 👍😁😘
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 15:25
                      Ale który? Tzn. każdy z Media8 jest dobry, różnie bywa z komfortem stosowania. smile
                      • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 20:14
                        "Ale który? Tzn. każdy z Media8 jest dobry, różnie bywa z komfortem stosowania. smile"

Też chciałabym rozpocząć kurację retinolem. Myślę o tym produkcie:
                        www.medik8.com/products/crystal-retinal?variant=36622939750552

Możesz mi odpowiedzieć na dwa pytania:
                        czy to bardzo może podrażniać tj. czy obudzę się z jakąś opuchnięta twarzą, czy raczej będzie ok jak zacznę od tej najniższej dawki?

Jaki bloker do tego stosować? 50? Możesz jakiś polecić? Który nie zrobi z twarzy białej albo tłustej maski? Jest coś co można rano pod makijaż?

Boje się jak cholera, bo stosowałam już serum z vit C i wydawało mi się że też dobry bloker, a plamy jak miałam tak mam.

Można to stosować przy karmieniu?
                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 14:15
                          Retinolu nie można przy karmieniu. smile A gdzie mieszkasz? W Polsce?
                          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 14:18
                            I napisz jeszcze jaką masz cerę.

Co do retinolu (którego stosować nie możesz), to wprowadza się go łagodnie, tu nie ma co się spieszyć, te wszystkie efekty uboczne nie maja jakiegokolwiek sensu terapeutycznego, więc naprawdę można wprowadzać retinol od najniższych dawek, najpierw raz w tygodniu, itp. O ile ma się zamierzenie stosować to do końca życia (tak najlepiej).
                            • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 13:49
                              "I napisz jeszcze jaką masz cerę.

Co do retinolu (którego stosować nie możesz), to wprowadza się go łagodnie, tu nie ma co się spieszyć, te wszystkie efekty uboczne nie maja jakiegokolwiek sensu terapeutycznego,"

Ok, to w takim razie poczekam, a jak się mała odstawi to zacznę smile patrzę też na to czarne/białe serum. 50ml wi C w sumie nie o wiele droższe od 30ml Crystal, a moc 11 vs 8 vs retinol. To chyba rzeczywiście cudo.

Ja mam cerę jak na razie dobra, choć często w ogóle nic nie stosuje i na dodatek makijazu nie zmywam... Od dziecka mam bruzdy nosowo wargowe (tak się to nazywa?) taka budowa. No i robią mi się poprzeczne zmarszczki pod oczami przy uśmiechu.
                              No i te plamy mi się porobiły od Wit C, ale ostatnio myślę ze hormony i invitra które robiłam w tym okresie też chyba się mogły przyczynić...
                          • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 13:38
                            "Retinolu nie można przy karmieniu. smile A gdzie mieszkasz? W Polsce?"

UK. Czyli mówisz że nawet ten Medik8 na razie nie dla mnie? Tak się napalilam...
                            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 13:45
                              Niestety. sad To mnie też smuci, bo karmiłam syna 3 lata i teraz staramy się o dzieci, więc to moje ostatnie podrygi z retinolem na wiele, wiele lat. ;/
                      • my_fair_lady Re: Kosmetyki Lancome 07.01.21, 23:13
                        thank_you napisała:

> Ale który? Tzn. każdy z Media8 jest dobry, różnie bywa z komfortem stosowania.
                        > smile

Ten (mam nadzieję, że dobrze się wklei link).

W instrukcji jest napisane, żeby 4 krople olejku wsmarować w twarz, szyję i dekolt..... 4 krople?!
                        Tyle, to ja ledwo wokół oczu rozsmarowałam.... No nie wiem czy “mogę” więcej? 🤔
                  • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 20:49
                    "Bo to kupuje się tylko przy 20% rabatu big_grin Serio, jest rewelacyjny, w ogóle ich Crystal też jest dobry, ale ten jest niesamowity, "

A jak się to porównuje do retinolu z The Ordinary? Cenowo widze sporą różnicę...
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 14:16
                      Nie znam retinolu z TO, mnie ich formuły w ogóle nie przekonują poza peptydami miedziowymi (to formulacja zerżnięta z droższej siostry NIOD, przeszła do TO jak NIOD zrobił jeszcze lepszą). Za Medik8 Crystal ręczę. wink
                      • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 13:53
                        "Nie znam retinolu z TO, mnie ich formuły w ogóle nie przekonują poza peptydami miedziowymi"

A inne? Hyaluronic acid? Azelaic acid? Takie na razie zakupiłam. Dlaczego cię nie przekonują? Chodzi o to że i tak nie działają jako substancje, czy to że niestabilna forma w TO, czy źle są podane?
                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 14:06
                          Nie, po prostu jeśli mam stosować np. peptydy, to wybieram produkty, które zawierają ich % najwięcej. Po prostu nigdy nie zaprzyjaźniłam się z tą marką, ale jednocześnie uważam, że zrobiła dużo dobrego dzieląc produkty na takie kategorie, dzięki czemu pielęgnacja może być wieloetapowa. (Jak już pisałam, ich peptydy copper 1% są super, bo to formulacja poprzedniego NIOD).
                          • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 14:16
                            Aha, rozumiem. A co sądzisz o produkcie Buffet? Idea podobna do tego serum Peptide21 które polecałas, TO to taka uboższa siostra? Czy nie da się tego porównać? Mimo wszystko cenowo inna półka jednak.
                            Ja cały czas myślę, że te substancje powinny być jakoś opakowane chyba, w jakieś liposomy czy cos? I wydaje mi się że może te droższe są, a TO to czyste substancje które nic nie zrobią? Ale może mnie intuicja myli?
                            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 14:36
                              Nie no, liposomy to ściema. smile Porównaj po prostu skład. Ten Peptide 21 jest regularnie 20-30% tańszy.
                              Buffet (ten copper 1%) w swojej polce cenowej nie ma sobie równych, ale lepszy jest od niego jego droższy brat NIOD CIAS 2:1, jednak ciężko dostępny. Mnie teraz kończy się ten Peptide21 i mam ochotę na zmianę, dlatego porównywałam wczoraj skład Dermaquestu. Moja "wiedza" bierze się właśnie stąd - siadam i czytam, porównuję.

Trzeba pamiętać, że peptydy działają w środowisku o pH min. 4, więc odpada stosowanie z kwasami i niektórymi formami vit. C. Stosuje się też je jako pierwsze.

A liposomy? W liposomie nie zamkniesz wielu substancji, bo dana substancja ma określoną liczbę daltonów i po prostu nie da rady jej się przenieść. smile A coś, co da radę przejść z liposomami, to przejdzie samo. wink To taki "chłit" marketingowy. wink
                              • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 17:45
                                "Buffet (ten copper 1%) w swojej polce cenowej nie ma sobie równych, ale lepszy jest od niego jego droższy brat NIOD CIAS 2:1, jednak ciężko dostępny"

Ok, super, dzięki. To sobie kupię najpierw TO.

"A liposomy? W liposomie nie zamkniesz wielu substancji, bo dana substancja ma określoną liczbę daltonów i po prostu nie da rady jej się przenieść. smile A coś, co da radę przejść z liposomami, to przejdzie samo. wink To taki "chłit" marketingowy. wink"

Rozumiem. Liposomy to był przykład. Nie jestem kosmetologiem, nie znam się zupełnie na warstwach skoryy i co gdzie idzie, i czy wchodzi do komórek, czy tylko ma zadania do spełnienia w przestrzeni międzykomórkowej. Ale mam podstawy biochemii komorki. Liposomy, rozumiem mają zdolność przenikania bezpośrednio do komórek przez błonę komórkową? Nie każda substancja przejdzie sama do komórki - wszystko zależy od tego przecież, czy jest rozpuszczalna w tłuszczu, a nie od tego czy jest mniejsza czy większa od liposomu. Dlatego sceptycznie podchodzę do tych składów tych buffetow bo mam wątpliwości że to w ogóle trafia gdziekolwiek bez zamknięcia w liposom. Chyba że ma za zadanie tylko dotrzeć do przestrzeni międzykomórkowej i to plytko (np. kwas hialuronowy), ale wtedy w jaki sposób ma wpływać na przykład na ekspresję genów w fibroblastach? Takie przemyślenia mam 😀

• thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:42
                                  Akurat peptydy i retinol świetnie sobie radzą bez jakichkolwiek nośników, dlatego dają tak spektakularne efekty, szczególnie jako forma zapobiegania a nie leczenia. smile
                                  • eliksir_czarodziejski Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 08:33
                                    Thank you, ile zajęlo Ci wyprasowanie masażem tych bruzd nosowo wargowych? Ja dokładnie jak Ty mam wrodzone, ale mocno pogłębiają się z wiekiem... 😕
                                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 10:41
                                      Kilka miesięcy (4?5?). Ale zmieniła mi sie twarz, maz uważa, ze lepiej mi w bruzdach. smile
            • mus_tang1 Re: Kosmetyki Lancome 09.01.21, 15:13
              Super te wałki są! Kupię sobie, smile
              Dzięki.
    • poczkodovana Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:22
      Testuja na zwierzetach niestety sad.
      Jest mnostwo innych ciekawszych marek I do pielegnacji I do makijazu.
      • araceli Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 11:26
        poczkodovana napisała:
        > Testuja na zwierzetach niestety sad.

W UE jest całkowity zakaz testowania.
        • mallgosia76 Re: Kosmetyki Lancome 31.12.20, 20:21
          Dziewczyny ja nie w temacie: białe, czarne- ale bardzo zainteresowana!!!
          Co to ? Kremy?
          Gdzie to kupić i jaka jest pełna nazwa?😘😘🤓
          • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 10:57
            Medik8 retinoate w wersji białej i czarnej, intensywnej.
            Używam obu na zmianę, świetny, w ogole nie podrażnia.
            Ogólnie wszystko co poleca thank_you jest genialne ☺

Topestetic, lookfantastic

Nie mogłam przesłać w całości linkow , wykrywalo spam 😜
            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 13:05
              Dzięki. smile))
              • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 13:45

To jeszcze jedno pytanie , tym razem o masaż, sprawdziłam na fb ten Pan Kobido, chodzi Ci o salon na Kruczej?
                Tylko, że tam mają zapisy co pół godziny, to tylko tyle trwa, czy po prostu mają różnych masazystow i stąd tak krótkie odstępy?
                Ja też jestem wielbicielka masaży kobido, tylko że u mnie to trwa niemal 2 godziny ☺

• thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 15:20
                  Masaż trwa ok. 80-90 min plus taśmy. Nigdy nie umawiałam się inaczej niż przez DM. Na moim pierwszym miejscu jest p. Zofia. smile
                  • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:10
                    Dzięki ☺
                    Zmylily mnie te godziny umawiania się na fb, muszę wypróbować te taśmy.
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:22
                      Och, taśmy - ekstra. Dostałam na święta videokurs tapingu. Oprócz liftingowania twarzy przyklejam je na noc, kilkanaście minut pod nałożonej pielęgnacji - serio, budzę się z buzią niemowlaka, bo wreszcie niczego nie odgniatam. Pewnie jeśli ktoś śpi na plecach, to żaden problem.
                  • andace Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:40
                    Dziękuje za namiary, też miałam pytać co kogo wybrać na początek. A p. Zofia w Lalce czy gdzie indziej?
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 17:55
                      W Lalce, to miejsce też polecam
              • nuclearwinter Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 15:09
                To ja też zapytam, bo kojarzę, że używałaś m.in. Atredermu i innych retinoidów na receptę. Potrafiłabyś ocenić jak Medik8 się do nich ma? Domyślam się, że komfort użytkowania na pewno lepszy, ale efekty? Poprawa gęstości skóry podobna jak po Atredermie, lepsza, gorsza?

Zastanawiam się, czy kombinować z zamawianiem aptecznych retinoidów z zagranicy, czy spróbować z kosmetykiem, jeśli efekty są równie dobre, a może lepsze 🙂
                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 15:24
                  Nie używałam Atredermu, a Locacidu, Retin A itp.; tego w ogóle nie da się porównać. Tretynoina jest najskuteczniejsza, ale jednocześnie cały czas masz w skórze stan zapalny, borykasz się z różnymi problemami, a używając Retinoate zapominasz, że używasz retinolu.
                  Retinol powoduje przemodelowanie skóry po ok. roku stosowania. Trzeba czekać. Z Retinoate osiągasz to bezboleśnie.
                  • nuclearwinter Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 15:30
                    No tak, to prawda, tretynoina jest bardzo zdradliwa, z drugiej strony chyba nic dotychczas nie zapewniło mi takich efektów. Może mimo wszystko z ciekawości spróbuję z Medik8.

Dzięki!
                    • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:13
                      Ja też polecam, w ogóle nie czujesz, że to retinol, a skora jest jak marzenie.
                      Używam 4-5 razy w tygodniu, na zmianę z kwasami PHA i maską odżywcza
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:19
                      A o jakich efektach piszesz? Samo już przemodelowanie skóry, poprawienie jej gęstości, jędrności to efekt, o który nam chodzi. Ja jeszcze stosuję maseczkę z EGF.
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:20
                        Tretynoinę stosowałam już kilkanaście lat temu, już jakiś czas temu zmieniłam podejście do mojej skóry a starzenie się twarzy to nie tylko zmarszczki. wink
                        • nuclearwinter Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:34
                          Mnie głównie chodzi właśnie o zagęszczenie skóry, zmarszczek praktycznie nie mam. Tretynoina dawała mi efekt takiej bardzo jędrnej skóry, jakby od środka nawilżonej, zbitej i w pozytywnym sensie grubej.

Ogólnie (póki co) nie narzekam na skórę, ale chciałabym przynajmniej podtrzymać te efekty, jakie mam. Niestety od pewnego czasu retinoidów na receptę w Polsce nie wiadomo dlaczego nie ma, a to był mój niezawodny sposób (plus kwasy na zewnętrzne wygładzenie i rozjaśnienie) 😉 W sumie wolałabym kupić coś na topestetic niż pałować się z jakimś pokrętnym zamawianiem z indyjskich aptek, więc pewnie się skuszę, skoro zachwalacie xD
                          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:26
                            >Mnie głównie chodzi właśnie o zagęszczenie skóry,

Kolagen
                            • nuclearwinter Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:43

> >Mnie głównie chodzi właśnie o zagęszczenie skóry,
                              >
                              > Kolagen

Nie nie, chodzi mi konkretnie o retinol i retinoidy, wiem czego szukam, tylko waham się co do źródła - skąd je konkretnie wziąć. Kolagen nie da mi tego efektu.
                              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:47
                                No ona tak ma... wink

Retinol zwiększa liczbę fibroblastów (komórek odpowiedzialnych za syntezę kolagenu oraz elastyny). wink Właśnie dlatego daje efekt zagęszczenia i ujędrnienia skory; ja w tym celu stosuje tez maseczkę z EGF.
                      • magdallenac Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 16:58
                        Napisz jak wygląda Twoja codzienna pielęgnacja, kiedy będziesz miała chwilę.
                        • azja_pl2 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 17:31
                          Ooo, dziewczyny, widze, ze sie znacie... polecicie cos ma skore pokryta taka kaszka? Az chropowata w dotyku, takie male pryszczyki. Niektore wieksze, bolace - to na linii brody i szyji.
                          Niedawno tak mi sie zrobilo, mozliwe, ze od noszenia maseczek i czapek. wczesniej mialam raczej gladka, choc troche przetluszczajaca sie skore.
                          41 lat, wiec na jedrnosc tez by sie cos przydalo.
                          Ten Retinoate brzmi zachecajaco, kupowac?
                          Dzieki!!
                          • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:21
                            Fraxel, laser. Sama pielęgnacja mozesz tego nie zlikwidowac
                            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:31
                              Z armaty do muchy - laser na kaszkę. Stuknij się.
                              • princesswhitewolf Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:38
                                Sama sie stuknij. I odczep sie wreszcie ode mnie. Wielki dramat bo ktos ma odmienna opinie
                                .lulu....
                                • azja_pl2 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:48
                                  Dziewczyny, bez naparzanek prosze...
                                  Laser i inne zabiegi teraz niemozliwy, wiec prosze poleccie kosmetyki do uzywania w domu.
                                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:54
                                    A badałaś hormony?
                                    Bo krostki, które bolą, na żuchwie to często sprawa hormonalna. Leczyć należy też przyczynę, nie tylko skutki.
                                    • azja_pl2 Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 19:22
                                      hormony byly jeszcze niedawno w normie. Te zmiany na zuchwie zafundowalam sobie chyba jednym kremem, odstawilam i czekam na poprawe. zdarzalo mi sie to juz w przeszlosci i znikalo.
                                      Ale definitywnie potrzebuje czegos na te kaszke no i na jedrnosc, bo zaczynaja mi lekko zwisac chomiki...
                                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 18:48
                                  Dramat? Bo wyśmiewam proponowanie lasera na kaszkę? No, sama robisz dramat. big_grin I nie ma znaczenia kto to pisze - każdemu bym napisała to samo.
                                  I jeszcze się do ciebie nie przyczepiłam, spuść z tonu.
                                  • waleria_s Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 21:07
                                    Myślę teraz bardzo poważnie nad laserem na kaszkę, zaskórniki. Uściślając- laser na trądzik u dermatologa, bo non stop dokuczają mi małe pryszcze, przytkane pory. Mimo długiego stosowania kwasów i ogólnie dobrej pielęgnacji. Są cery tak oporne (jak moja), że mało zdziała się w domu, może mało to złe słowo, ale nie usunie się wszystkich defektów. Moją zmorą są te zaskórniki, nierówny koloryt, paskudne przebarwienia pozapalne. Nie rozjaśnił mi tego żaden kwas, wit C, niacynamid, dlatego 2021 będzie rokiem doprowadzenia się do ładu u specjalisty.
                                    • azja_pl2 Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 09:22
                                      Moja skora taka oporna nie jest, zazwyczaj wystrczalo czyszczenie u kosmetyczki. Ale teraz nie moge pojsc, a sama w domu moglabym sobie krzywde zrobic.
                                      Ale skoro retinol ma dzialanie zluszczajace, to moze te kaszke tez by mi kiedys zluszczyl? wink
                                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 14:13
                                        Nie nie, retinol sam w sobie nie ma działania zluszczajacego; tretynoina (retinoidy, czyli tu: kwas retinowy) by cię złuszczyła. Łuszczenie to skutek uboczny a nie działanie pożądane przy kuracji retinoIDAMI (to co innego niż RETINOL).
                                        I tak, na trądzik jest super (to właśnie przy kuracji trądziku odkryto boskie, odmładzające skutki retinolu).
                                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 14:05
                                      No tak, ale najpierw próbowałaś walczyć z tym, a nie że komuś wyskakuje kaszka i zaczynasz od armaty. smile Też miałam kaszkę, raz w życiu - na czole, po odstawieniu pigułek (brałam chyba 3 miesiące, sport nie dla mnie) i laser w ogóle nie był potrzebny, bo właśnie pomógł jeden (!) zabieg z kwasami.

W przebarwieniach specjalizuje się taka dziewczyna z instagvrama, Inni_skin, wydała ostatnio e-booka, poczytaj, podobno mega.
                                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 14:05
                                      Kwasy, witaminy, niacynamid - to za słabe na przebarwienia.
                                      • waleria_s Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 16:30
                                        Przebarwienia są pozapalne, nie mam skłonności do plam od słońca itp. Co jeszcze można spróbować? Jakie zabiegi? Peeling kwasem TCA u dermatologa też będzie za słaby? Masz duże rozeznanie w temacie widzę, chcę się jakoś nastawić przed wizytą u lekarza. I wiedzieć, kiedy uciekać, bo zaproponuje za słabe zabiegi.
                                        Załamuje mnie ta cera, policzki mam jeszcze w miarę ok. Czoło jak biedronka, mnóstwo czerwonych plamek po pryszczach. Co już się trochę podgoi, tworzą mi się na tych śladach nowe zaskórniki.
                                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 16:37
                                          W ogóle nie znam się na przebarwieniach pozapalnych, naprawdę wygoogluj Inti_skin, ona specjalizuje się w przebarwieniach i pomogła wielu osobom.

Używasz kwasu azelainowego? I filtrów? Nie jestem lekarzem, niestety. A Ty chodzisz do dermatologa? Jeśli tak, to co on mówi? (Skąd jesteś?)
                          • rosa-fira Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 13:56
                            Używasz olejków lub kremów z olejkami? Kaszka często jest skutkiem ich stosowania.
    • pitupitt Re: Kosmetyki Lancome 01.01.21, 13:33
      Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz. Jakiś miesiąc temu tak z ciekawości zmieniłam tą straszną, krytykowaną przez wszystkich ziaję na miyę, która ma niby świtne składy i robi cuda na twarzy. I co się okazało? Miya robi mi taką masakrę na twarzy, że szkoda gadać, a takie miałam nadzieje... wróciłam grzecznie do ziai i od razu wszystko wróciło do normy😮. Wychodzi na to, że moja cera ma w głębokim poważaniu naturalne składniki, za kocha te, które teoretycznie są szkodliwe.
      • brenya78 Re: Kosmetyki Lancome 02.01.21, 09:41
        "Wychodzi na to, że moja cera ma w głębokim poważaniu naturalne składniki, za kocha te, które teoretycznie są szkodliwe."

Ja uważam, że branża kosmetyczna jednak jakieś badania robi i wie co jest dobre dla skóry i widocznie te wszystkie silikony i dziwne składniki są potrzebne jakoś.
        Nie wiem. Tak na zdrowy rozum. Do kosmetyków naturalnych podchodzę z dużą rezerwą, chyba że są to również kosmetyki robione w prawdziwym laboratorium (podobają mi się te Medik8), a nie namieszane naturalne substancje bez ładu i skladu. Przecież na zdrowy rozum, to trzeba wiedzieć jak zmieszać, jakie substancje czynne można połączyć, trzeba to wszystko ustabilizować, przekonwertować do aktywnych postaci w skórze, podać w głębsze warstwy skóry - bez laboratorium chemicznego z prawdziwego zdarzenia tego się nie da osiągnąć chyba. Ale moze się mylę? Dlatego ja uważam że te wszystkie "szkodliwe" składniki mają jednak jakaś rolę z punktu widzenia chemicznego.

I też się trochę zawiodłam na mazidlach naturalnych. Wypróbowałam wiele produktów Nacomi, polecanego na forum no i dupy mi nie urwało. Zapach, który miał być naturalny, owszem niby jest, ale liczba namieszanych składników sprawia, że robi się ciezko-slodko i teraz pół wykorzystane kosmetyki leżą mi na półce bo mnie aż mdli. Konsystencja też taka se, co prawda używałam olejki i maski, ale ciężkie to, tluste, no takie... naturalne. To ja chyba wolę krem Clarinsa niebieski z silikonem i z plastikiem. Bo pięknie pachnie i pięknie mi robi na skórę, to jest sama przyjemność.
        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 03.01.21, 19:44
          Dokładnie.
    • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 10:00
      Thank _you
      Mozesz napisać cos więcej o rollerach. Darmo roller kaki wybrać, wielkość igiełek ? Jak często używać, no i co na twarz przed użyciem, a co po?
      Jakieś specjalne kremy, serum?
      Czy wystarczy po użyciu medic8 retinol?
      Jestem kompletnie zielona w tym temacie.
      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 10:39
        Nie dermaroller który nakłuwa - na nakłuwanie demapenem wybierz sie do specjalisty, moja opinia i grafiki o dermarollerach są w wątku o rolerach, zajrzyj.

Tutaj polecalam wałek akupresurowy Lyapko do MASAZU, masuje tym skore głowy, ciało i twarz. smile)))
        • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:20
          On nie przebija skóry ani nie niszczy włosów?
          Nie byłabym w stanie sprawić sobie bólu, a coś do masażu głowy by mi też się przydało ☺
          Kusi mnie też ten ZIIP, rozumiem, że ma Twoja rekomendacje? ☺
          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:30
            Nie, no co Ty. smile To jak szczotka na sucho do ciała - sama wiesz, czy lubisz mocniejszy czy delikatniejszy nacisk. Ja lubię mocny, to mnie w jakiś sposób relaksuje. Oczywiście to nie są efekty zauważalne po miesiącu - tylko długofalowe masowanie skóry ma miliony pozytywów.

ZIIP to czad, to takie Kobido codziennie w domu. big_grin Mam mongolskie powieki i nie uśmiecha mi się operowanie ich w moim wieku, dlatego stosuję ZIIP, aby je podnieść, używam też DMAE (budzące kontrowersje). smile Więc dla mnie to kwestia efektu liftingu (taki zmasowany atak na bruzdę nosowo - wargową), uniesienie policzków i powiek a oprócz tego drenaż limfatyczny.
            Jedyne co jest wadą, to niektóre opinie przestrzegające przed firmą. Mam nadzieję, że nie będę miała takich kłopotów.
            • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 13:53
              Wygląda iglasto dlatego się obawialam 😀
              Jesli to taka wygodniejsza forma szczotki to ok, wyprobuje oba rozmiary.
              O ZIIP doczytalam z negatywow tyle, że firma robi problemy w przypadku reklamacji.
              Ale trudno, kupuje. E-book Azjatyckiego cukru też już kupiłam ☺
              Czy Ty wiesz, że mogłabyś także wydać książkę na temat masaży i kosmetyków pielęgnacyjnych? Masz już pierwsza klientke jakby co ☺
              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 14:44
                Tylko Lyapko nie zastępuje szczotki, a ją uzupełnia. smile))

ZIIP - no właśnie, tylko albo AŻ reklamacje, bo jeśli urządzenie przestaje działać po 2 miesiącach albo pęka a producent nie uznaje reklamacji, to... trochę słabo.

Ebook AC jest super. To bardzo fajna i ogarnięta dziewczyna, po niej też widać, jak zmieniła się jej twarz (mega pozytywnie) po masażach.

Nie mogłabym wydać książki, bo to tylko moja pasja a nie działalność naukowa. No i wiesz, że pracuję nad swoimi kosmetykami, nie da się złapać 5-ciu srok za ogon, tym bardziej, że chcę mieć jeszcze kilkoro dzieci. smile
                • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 14:45
                  Aha, ja swojego ZIIPa zamówiłam na którejś kanadyjskiej stronie, z dobrym rabatem, który zjadły mi opłaty celne, ale i tak wyszło taniej niż wszędzie indziej.
                  • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 15:07
                    Dzieki ogromne ze wszelkie porady. Jak to mówią, kto pyta nie błądzi. Prawie kupiłam ten dermaroller😱
                    Za porada jednak kupiłam lyapko.
                    A ten ziip to to? Bo jak tak to cena niestety powala .
                • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 04.01.21, 15:14
                  Wystarczyloby gdybyś opisała to co piszesz na forum ☺
                  Na Twoje kosmetyki także czekam z niecierpliwością ☺
                  Z dziećmi to oczywiście życzę Ci spełnienia marzeń ☺
                  A z planami dotyczącymi kilkorga dzieci, to Cie podziwiam, my też planujemy jeszcze jedno, trzecie, jak ustabilizuje się sytuacja z covidem, ale potem zamierzam zamknąć sklep 😀
                  I znów będzie co najmniej dwa lata bez retinolu i uwazania na kosmetyki ☺
    • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 20.01.21, 05:09
      Toście mi pomogły.... teraz to już w ogóle nic nie wiem! Wychodzi na to, że jestem totalnym ignorantem jesli chodzi o higienę skóry twarzy sad. Jakie wałki, taśmy, nakłuwanie?
      Do tej pory używałam żelu do mycia twarzy z Vichy (taki zielonkawy w butelce "piramidce"), 2-3 razy w tyg. peeling drobnoziarnisty i na wieczór jakiś lekki krem nawilżający. I to było na tyle... Od 1,5 roku w ogóle się nie maluję (nic a nic). Może moja niechęć trochę wynika z wcześniejszych experymentów, które kończyły się zapychaniem porów i znacznym pogorszeniem skóry (przetłuszczenie, wypryski).
      No dobra - to od czego mam zacząć?! Jak to w ogóle wszystko rozplanować? Powiedzmy, że startuje od zera. Tak jak pisałam na początku - mam 34 lata, mocno rozszerzone pory niemal na całej twarzy i wklęsłe blizny potrądzikowe na policzkach. Nie mam przebarwień, trądziku, ani naczynek. Problemem obecnie również jest to, że po utracie 11 kg moja skóra traci jędrność i uwidaczniają się zmarszczki wokół oczu (planuję zrzucić jeszcze 19kg). Jak powinna wyglądać moja codzienna pielęgnacja?
      Mam od ręki dostęp do marek drogeryjnych takich jak: Estee Lauder, Vichy, Olay, Clarins, Avene, Versed, Clinique, Philosophy, La Roche Posay, Clarins, Bioderma, Biore, Strivectin, The Ordinary + wszystko co jestem w stanie zamówić online do Kanady. Kwota jaką mogę wydać na kosmetyki "na już" to ok. $300, czyli jakieś 750zł.
      Pomożecie mi coś sklecić krok po kroku?
      • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 20.01.21, 05:12
        Wcześniej pisałyście coś o retinolu, jako must have pielęgnacji - o coś takiego chodzi? shop.shoppersdrugmart.ca/Shop/Collections/New-Fall-Faves/Super-c-Retinol-Brighten-%26-Correct-Vitamin-C-Serum/p/BB_810014320755?variantCode=810014320755
      • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 20.01.21, 16:28
        A co sądzicie o czymś takim? Jest sens używania tego? Chodzi mi o to, czy takie fillery mają jakis długofalowy wpływ na skórę, czy to jest tylko kosmetyk na "tu i teraz"? www.clinique.ca/product/1683/64270/skincare/eye-care/moisture-surge-eyetm-96-hour-hydro-filler-concentrate
      • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 20.01.21, 17:03
        Polecany tutaj Medik8, crystal retinol albo retinoate, białej wersji kremu retinoate używam także pod oczy.
        Pod to peptydy miedziowe NIOD lub The Ordinary. Na retinol krem z ceramidami.
        Dwa razy w tygodniu maska odzywcza, u mnie Avene, raz w tygodniu krem z kwasami PHA

Na dzień kwas hialuronowy, potem serum z witamina C i lekki krem, potem filtry.
        Dobre kremy pod oczy ma Image (retinol plus kwas glikolowy) , Medik8, drogeryjne to chyba Shiseido.
        • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 05:16
          No właśnie, krem z tym czy tamtym - ale jak wybrać ten właściwy? Żeby nie było tych silikonów i innych niepożądanych składników? Medik8, ok - poczytam. Czy np. taki krem z linku jak wkleiłam wyżej z retinolem (skład jest podany na stronie), będzie ok?
          • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 07:49
            W kwestii składników musi się wypowiedzieć ktoś bardziej kompetentny ☺
            Albo strona , na której przeanalizuja INCI.
            Ja Ci tylko polecam to czego sama używam właśnie z polecenia jednej z forumek.
            Ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, że odmiany retinolu użyte w polecanym Medik8 nie podrazniaja jak zwykły retinol, a swietnie działają.
            • hexella Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 08:06
              ale w jednej pielęgnacji noc/dzień łączysz peptydy i wit C? Tak można?
              • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 08:15
                Laczylabym gdybym nakladala jedno na drugie☺
                Jak najbardziej można używać jednego na dzień, a drugiego na noc.
                Niektórzy twierdzą nawet, że nie szkodzi gdy nakladasz kosmetyk z wit. C w małym stężeniu na peptydy, TO tego zabrania ponieważ ich stężenia są duże, ale ja nigdy tego nie próbowałam.
                • hexella Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 08:52
                  ok. Ja mam serum z 15proc. wit. C (Dermomedica) i tam w opisie Topestetic pisze, żeby nie łączyć z peptydami w jednej kuracji, co zrozumiałam jako - musisz się zdecydować czy chcesz się bawić witaminą c czy peptydamiwink
                  Dzięki za wyjaśnieniasmile
                  • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 08:59
                    To nie tak, jest forma wit. L-ascorbic acid, która działa w środowisku 2,2-2,5, a peptydy lubią środowisko od 4 pH, więc peptydy po prostu nie zadziałają. Ale ąą formulacje z tą formą witaminy, kapsułkowaną, i z peptydami i to sobie nie przeszkadza (np. serum Babyface).
                    Musicie sprawdzać jaką macie formę witaminy C i w jakim środowisku działa, trzeba wyszukać kartę produktu.
                    • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 09:01
                      Zaś z innymi formami wit. C peptydy spokojnie działają, tylko trzeba sprawdzać pH. smile
                      • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 09:21
                        Dzięki za wyjaśnienia, ja staram się jedynie podczas kuracji retinolem używać wit. C w formie olejowej.
                        • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 16:17
                          Proszę. smile
                    • hexella Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 09:32
                      Dzięki.
                      Ja mam właśnie L-askorbic, dlatego tak mi się pałętało po głowie, żeby nie łączyć z peptydami.
                      To jest jednak wiedza wyższopółkowasmile
                      • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 16:17
                        Bez przesady. big_grin
        • leyla76 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 17:02
          Krem z ceramidami - mozesz podać przykładowe marki?
          Czy np Avene, Eucerin, la roche , cera ve to dobre marki? Bo to sie najczęściej pokazuje u mnie po wpisaniu w google krem z ceramidami
          • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 17:19
            To będzie odtworcze, za thank_you☺ żeby nie było, że to ja jestem specjalistka. Ale napiszę o tych, którzych sama też używam.
            Avene- krem i ich maska odżywcza w dni bez retinolu, Uriage - polecane przez thank_you i sroke.
            SVR Cera biotic, dopiero zaczynam z nim przygodę, ale chyba się polubimy.
            Stratia Liquid Gold - wspaniała, choć przy retinolu, który teraz stosuje za bogata, ale wrócimy do siebie po zabiegach.
            Bielenda żółta profesjonalna seria z ceramidami, nie używałam, ale podobno świetna.
            Do kremu na podrażnienia możesz dodać kilka kropli oleju z rokitnika, oprócz Stratii, która już go ma w składzie.
            • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 17:25
              Tak. smile Od siebie dodam, że nie znam wszystkich produktów z ceramidami, a twarz mam tylko jedną. big_grin
          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 17:24
            Poza jakimiś filtrami w zamierzchłych czasach, to nie znam kosmetyków Avene.

Cera ve jest super, Eucerin ma świetny produkt na przebarwienia. smile W Cera ve masz nawet piankę do mycia twarzy z ceramidami. smile Ja znam i lubię: Bielenda seria barierowa, SVR cera biotic, Stratia (najbogatsza z całego towarzystwa), Ceramidin Dr Jart. smile
            • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 17:40
              Lubie Avene, zwlaszcza ich wode termalna, a ich krem z filtrem SunsiMed uznawany jest za najlepszy dla ciężarnych☺
              A krem z ceramidami wystarczy jeden, ale dobry ☺
              • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 17:49
                Tak, dlatego dodam, że w Bielendzie jest tylko jeden Ceramid, ale ma naprawdę dobry skład - jest i skwalan i oleje, fitosterole (SVR też ma jeden). Stratia i Ceramidin to z kolei przebogate w dobroci kremy. smile
              • chococaffe Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 19:03
                Sunsimed jest fajny na długie pobyty na słońcu wtedy kiedy nie masz potrzeby makijażu (który podobno może zmniejszyć działanie). Lubię go bo nie trzeba powtarzać aplikacji co 2 godziny i dobrze chroni.

Jest natomiast filtrem chemicznym i raczej nie chroni przed światłem niebieskim (mineralne podobno dobrze sobie z nim radzą).

Czyli raczej krem na wakacje.

• thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 09:20
        Nie chcę Cię martwić, ale musisz chudnąć jeszcze wolniej i zacząć robić zabiegi na twarz, skoro na skutek chudnięcia skóra zaczęła tracić jędrność. Kosmetyki na utratę jędrności Ci nie pomogą, tretynoina i retinol pomogą Ci przemodelować skórę, ale ten proces trwa rok, wtedy pojawiają się więcej kolagenu, elastyny.
        Przy chudnięciu (gwałtownym) niestety trzeba się wypełnić (patrz, Adele).
        Na opadanie owalu dobre jest HIFU ale to musi być w rękach kogoś, kto takie zabiegi robi codziennie. Ja chodzę na laser ablacyjny, masaże twarzy (i sama masuję codziennie). Na ujędrnianie dobry jest ZIIP. Ale nie masz co liczyć na cuda, jeśli chcesz schudnąć jeszcze 19 kg, bez medycyny estetycznej się nie obędzie.

Kosmetyki? Retinol lub tretynoina (Medik8 Crystal, Medik8 Retinoate lub tretynoina, ale to już pod opieką dermatologa, boś laik), filtr (SPF 50, nie wiem jakie macie oznaczenia w Kanadzie, ale skup się na ochronie UVA - UVA musi być w kółeczku albo PA ++++), antyoksydanty (na początek Timeless serum z wit C lub BabyFace), kwasy (delikatne, do porowatej cery idealny jest lotion P50), maski (Korres probiotyczna, Sidmool z EGF), nawilżenie (tu produktów bez liku); dbanie o barierę ochronną skóry (Stratia, Ceramidin).
        Ciężko jest tak zbudować komuś pielęgnację od podstaw, gdy nie widziało się jego skóry, ja nie jestem też specjalistą. Najlepiej będzie jeśli zaczniesz od delikatnego retinolu z Medik8 (nie masz co się spieszyć do kolejnych stężeń), do tego koniecznie filtr; kolejne produkty wprowadzaj po kolei. Dbaj o barierę ochronną skóry przy retinolu.
        • hexella Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 09:34
          Może wałek lyapko coś tu pomoże ujędrnić po stracie wagi - wspomagająco.
          • thank_you Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 09:58
            Tak, moze pomoc ale przy utracie 30 kg wagi to potrzebny bedzie specjalista. Samym wałkiem nic sie nie zdziała.
        • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 18:33
          Dziękuję Ci za odpowiedź. Ja te 11 kg to już tak z pół roku tracę, więc nie jest to taka szybka utrata wagi - startuje z dość wysokiej wagi po prostu... . Po tych -11, uwidocnziły mi się zmarszczki wokół oczu i na czole troszkę, no i skóra nie jest taka napięta już - straciłą tą wyściółkę tłuszczową, było jej sporo, zniknął mi 2 podbródek na szczęście.
          Ogólnie to z tego co wyczytałąm, na mój główny problem to chyba jedynie laser frakcyjny zadziała? Na te blizny...
    • znowu.to.samo Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 19:12
      A ja mam takie pytanie: Czy jak wydam na ten krem Lancome to rzeczywiście on mi te zmarszczki wygładzi, czy od razu lepiej tę kase wydać na botox???
      • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 22:19
        Ja zużyłam tydzień temu próbkę (5ml) kremu Renergie Lift Multi-action z Lancome i muszę przyznać, że owal twarzy bardzo łądnie mi korygował, skóra świetnie napięta, wyraxnie "młodsza" się robi. No ale niestety już po 4 dniach od zaprzestania używania efektu brak... także działa trochę jak "proteza". Niestety według powyższych ekspertek, to silikonowy zapychacz, i jest na liście no-no, także ponoć szkoda kasy smile. Ale jak dla mnie to na tu i teraz, działą dobrze (przynajmniej ten konkretny krem) i efekt widać juz po 1-2 zastosowaniu.
        • sofia_87 Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 22:53
          To uważaj go jako maseczki bankietowa ☺ , a na codzień witaminę C, peptydy i retinol oraz filtry. Po to żeby mieć ten efekt wow na stałe
          • pruszynkaaa Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 22:57
            Dokłądnie tak właśnie zamierzam robić smile. Mam jeszcze jakieś próbki - zostawie je na "wyjścia", a na codzień pielęgnacja jak napisałaś
      • rosabell Re: Kosmetyki Lancome 21.01.21, 22:41
        Wygladzi na zasadzie oblepienia silikonem. Stad efekt wow silikonowych oblepiaczy. Po zeskrobaniu tegoz badziewia skora jest w jeszcze gorszym stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka