kosmos_pierzasty 31.12.20, 11:47 U mnie można mgle ciąć nożem, mleko, a z jedna trzecia samochodów na dziennych, bez tylnych... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajtova Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 11:50 Wolałabym żeby jednak nie używać drogowych we mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
wipsania Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 12:22 Nie drogowych tylko mijania. + przeciwmgielne. W drogowych właśnie widzisz samo to mleko Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 12:34 Lub przeciwmgielne. Samochód nie musi byc w nie wyposażony. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 12:29 kosmos_pierzasty napisała: > U mnie można mgle ciąć nożem, mleko, a z jedna trzecia samochodów na dziennych, > bez tylnych... Ooooo kolejne prawo jazdy wygrzebane z paczki z czipsami!? Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 12:38 Mijania. A w terenie niezabudowanym również przeciwmgielne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 12:43 Dzięki za poprawienie, pisałam na szybko, zaparkowałam na chwilę, by założyć wątek. Potem mnie oświeciło, że emama będzie mieć używanie, ale już nie parkowałam specjalnie. Ostatecznie, chodzi o to, by widzieć rzecz, nie zjawisko Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 12:49 nigdy chyba nie wyjdę ze zdziwienia... CHCIAŁO ci się "parkować na chwilę" specjalnie, żeby wątasek na ematce założyć? Chyba ze jednak nie parkowałaś ... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:38 Owszem, zaparkowałam. Ja jeżdżę za miastem, to nie stanowi problemu, wystarczy sklep czy szersze pobocze, albo cudzy podjazd Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:48 Serio zjeżdżasz na pobocze lub cudzy podjazd, bo musisz zaraz, natychmiast założyć wątek na forum?? To przebija nawet kwarantannę płatków. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:54 No cóż... Skoro tak to widzisz... Dla mnie to szok, że ludzi mogą wyjeżdżać na drogę ze światłami na "auto" i w ogóle nie zastanowić się, jakie są warunki, nawet kiedy są tak bardzo nieprzyjazne jak gęsta mgła. Dla mnie to bardziej zasługuje na uwagę niż kto, dlaczego i kiedy zakłada wątek na forum.. Czym by się różnił, gdybym założyła go z kanapy? Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:58 Jak raz we mgle byłam na auto, to mi ciężarówki migały. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 15:00 Też migałam, ale nie każdy kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
laura.palmer Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 15:00 Wybacz, ale niepotrzebne zatrzymywanie się na poboczu, nawet szerokim, podczas gęstej mgły to coś, czego nie da się obronić. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 15:05 Dokładnie to był podjazd. Mój własny Postanowiłam wejść na forum, zanim dopadnie mnie domowy młyn, przedsylwestrowy. Nadal nie wiem, jak wpływa to na treść przekazu... Nota bene jednak wolę być osobą otwartą na rady i opinie, np. naukowców wiosną w kwestii dezynfekcji żywności, niż zadufaną w sobie laską, tylko szukającą okazji, by komuś dogryźć. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:48 Plączesz się w zeznaniach. A prawda jest taka, ze pomyliłaś rodzaj świateł zwracając ludziom uwagę oraz parkowałaś na poboczu w czasie mgły, co jest bardzo niebezpieczne oraz zabronione. Bo już natychmiast musiałaś napisać na forum. Nie widzisz, ze to jest chore? Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:57 Jazda na dziennych po zmroku jest niebezpieczna i zakazana. Pomijam parkowanie na drodze we mgle, nie wiem w którym miejscu Kosmos zaparkowała. Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 21:20 Ja tez tak to widzę. Dla mnie to jest szok, że ktoś może sobie parkować na cudzym podjeździe albo na poboczu we mgle, żeby pisać jakieś pierdoły, zwłaszcza, że nawet nie napisałaś poprawnie merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 01.01.21, 18:54 >Dla mnie to szok, że ludzi mogą wyjeżdżać na drogę ze światłami na "auto" co to sa "światła na auto"???? Masz na mysli pozycyjne? mijania? Serio pytam bo boje sie takich autorytetów na drogach... Dopiero co odwozilam syna na pociag i jakaś ci.pka robila lewoskret w ponizszy sposob: przy czym ja nie ruszalam spod swiateł a jechalam "na pelnym gazie" - musiałam uciekać w lewo przed cip.ką... wiec wolałabym wiedziec wczesniej, czego jeszcze moge sie spodziewac Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 01.01.21, 19:01 Włączane automatycznie. Mają oznaczenie 'auto' i kierowcy o których mowa najwyraźniej nie wiedzą, że w niecodziennych warunkach należy samemu zdecydować, na jakich światłach jechać, a nie zdawać się na samochód auto-matycznie włączający światła dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 01.01.21, 19:05 www.auto-swiat.pl/porady/prawo/swiatla-do-jazdy-dziennej-jak-ich-uzywac/b3cs5m5 Odpowiedz Link Zgłoś
canaille Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 13:20 W niektórych krajach przeciwmgielne nie są obowiązkowe, a trudnych warunkach atmosferycznych wszyscy jeżdżą na awaryjnych. Jak na dyskotece Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:39 No to musi być niezłe... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Pamiętajcie o istnieniu kierunkowskazów! 31.12.20, 13:25 Na forach motoryzacyjnych się nie udzielam a zakładanie o tym specjalnie wątku na eMatce uważałem za niezbyt pasujące. Takoż dziękuję za okazje wykrzyczenia sobie: "Ty xuju (także damski), jakbym posiadał pistolę albo innego pancerfausta, to bym ci tego migacza odstrzelił, skoro go nie używasz!" Ulżyło mi. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Pamiętajcie o istnieniu kierunkowskazów! 31.12.20, 14:25 Dobre! Jak jeździmy po Poznaniu, to zawsze śmiejemy się, że poznaniacy są tak oszczędni, że nie używają migacza, żeby się nie zużył za bardzo, a potem jak sprzedają samochód, to w ogłoszeniu piszą: "Nowy, niemigany" Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pamiętajcie o istnieniu kierunkowskazów! 31.12.20, 20:00 Podzielam sentyment! Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:45 Zaraz, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Jedziesz autem, gęsta mgła, auta nieprawidłowo oświetlone, a ty postanowiłaś się zatrzymać i napisać na ten temat wątek na ematce? Gdyby mi coś takiego przyszło do głowy, to uznałabym, że to właśnie ostatnie z ostatnich stadium uzależnienia Pomijam już, że nie o drogowe światła chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 14:57 Być może dla Ciebie byłoby to właśnie ostatnie stadium uzależnienia. Dla mnie szczęśliwie nie jest. Warunki były trudne, ale jestem doświadczonym kierowcą, więc nie trzęsłam się nad kierownicą - za to zszokowała mnie głupota innych użytkowników drogi, którzy zapomnieli widać, że światła można regulować wg potrzeb i warunków... Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 15:06 Szczęśliwie??? Do jakiego muru musiałabyś dojść, żeby uznać, że coś jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 15:08 Nie doszłam do żadnego. Nie projektuj z łaski swojej. Przemyśl (i nie mam na myśli miasta ). Odpowiedz Link Zgłoś
glanaber Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 17:06 malia napisała: > Zaraz, bo nie wiem czy dobrze rozumiem. Jedziesz autem, gęsta mgła, auta niepra > widłowo oświetlone, a ty postanowiłaś się zatrzymać i napisać na ten temat wąte > k na ematce? No i dzięki temu mamy wątek roku! Rzutem na taśmę złoto zdobywa... parkowanie w celu napisania, wyprzedzając o pół głowy kwarantannę płatków 😂🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:45 Mistrzostwo, o którym takie żuczki jak ja mogą tylko pomarzyć 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 01.01.21, 18:10 Kwarantanna płatków to też była ona Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:07 Nienawidze ludzi, ktorzy przy byle mgielce wlaczaja przeciwmgielne, ktore wwiercaja mi sie w mozg i budza instynkty mordercze😬😬😬 Odpowiedz Link Zgłoś
kira02 Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:48 Przecież prawo o ruchu drogowym dokładnie precyzuje, kiedy ich używać. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 20:15 kira02 napisał(a): > Przecież prawo o ruchu drogowym dokładnie precyzuje, kiedy ich używać. > Ale malo kto to czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
mirkabella Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 20:22 A przecież można zaparkować na chwilkę na szerokim poboczu i poczytać 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:14 W mgle nie używa się świateł drogowych... Nigdy. Są odpowiednie światła Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:16 Akurat w Polsce ludzie cierpią na nadużywanie tylnich świateł przeciwmgłowych, dziś to było szczególnie widoczne - wyjeżdżają z mgły i jadą tak kolejne n km Cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 19:39 To prawda i to czerwone swiatelko, jak u Hala w Odysei kosmicznej😬 Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 31.12.20, 21:38 Drogowe we mgle się nie sprawdzają, kierowca nic nie widzi, rozświetla tylko mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Pamiętajcie o drogowych we mgle 01.01.21, 18:14 kosmos_pierzasty napisała: > U mnie można mgle ciąć nożem, mleko, a z jedna trzecia samochodów na dziennych, > bez tylnych... O, też zauważyłam. Na dziennych jesteśmy niewidoczni od tyłu jeśli nie jest wystarczająco ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama