Dodaj do ulubionych

Regał Trofast ikea

02.01.21, 10:07
Jak w temacie. Zastanawiam się nad zakupem tego regału. Czy jest on w miarę stabilny, czy te prowadnice są wytrzymałe? W końcu pojemniki z klockami są wyciągane niezliczoną ilość razy.
Obserwuj wątek
    • szorstkawelna Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 10:30
      Nie wiem, chce tylko zwrócić uwagę na to że pudełka bez wieczek nie sprawdzają się przy alergikach. Przepraszam za wtręt, ale wkopalam się kiedyś w ten sposób i niepotrzebnie wydalam kasę.
      • milka_milka Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 10:34
        One mają pokrywki. Można dokupić.
      • kafana Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 16:42
        Tak jest ok! Nie są za piekne ale w końcu się zdecydowałam i nie żałuje bo wreszcie porządek jest.
    • wapaha Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 10:33
      Jest stabilny, prowadnice są wytrzymałe jeśli zapełnisz pojemnik lekkimi rzeczami albo np. lego do 3/4. U mnie cały zapełniony lego jest poza prowadnicami ( te najniższe stoją po prostu)-bo się wyginały
    • ichi51e Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 10:33
      Prowadzi was sa ok ale
      1. Bialy sie zuzywa
      2. One nie maja jakiegos duzego obciazenia. Trzymam w tym autka zelazniaki I pod ciezarnem autek szuflady caly czas wypadaja co wyglada srednio.
      • ichi51e Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 14:08
        Dodam jeszcze ze dziecko wyciaga z tego cale szuflady okazuja sie za ciezko i leci z limotem...
      • stara-a-naiwna Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 14:16
        u córki z jednej szuflady / prowadnicy wypada pojemnik
        u syna i z żadnej innej szyflady nie

to chyba kwestia niedokłądności spasowania o te 3 mm a nie zużcyia.
        Przynajmniej u nas
    • kanna Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 13:05
      Mam taki z sosny i jest nie do zdarcia (właśnie stuknęło mu 15 lat).
      Najpierw zabawki, potem różne graty, teraz buty... Staje się na nim, siada i nic się nie dzieje.
      • kurt.wallander Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 13:32
        Nie wiem, jak teraz, czy w ogóle sa sosnowe? Ale dawniej te sosnowe nie miały przykręcanych prowadnic tylko wgłębienia w korpusie po prostu, w które wsuwało się kosze. I to było solidne. W białych są przykręcane prowadnice i te pod większym ciężarem potrafią się wypaczyć. Ale i tak te regały są bardzo praktyczne.
        • tairo Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 17:25
          Z litego drewna jest tylko ten w kolorze naturalnym i wciąż ma wgłębienia w ściankach, a nie prowadnice.
    • tokyocat Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 13:30
      Ja mam, jest nie do zdarcia. Od lat. stabilny tez. Poza tym jesli kupujesz z karta klienta IKEA, masz dobra gwarancje na wszystko.
    • ela.dzi Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 13:38
      Stabilny, jestem zadowolona.
    • aguha Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 14:24
      Regał niezniszczalny. Pojemniki były mocno obciążone zabawkami, ale i tak dawały radę.
    • abecadlowa1 Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 14:37
      Mebel jest trwały i stabilny. Nawet te plastikowe szuflady są w stanie dużo znieść.
      Po 8 latach użytkowania wystawiłam na olx za 3/4 ceny sklepowej i sprzedał się po godzinie. Więc jak Ci się znudzi, to szybko i bezproblemowo się go pozbędziesz.
    • tairo Re: Regał Trofast ikea 02.01.21, 17:23
      Stabilny jest, ale jak chcesz wytrzymały, to bierz ten w kolorze naturalnym, bo tylko on jest z litego drewna (można sobie pomalować w razie potrzeby).
      Na klocki nie brać tych największych pojemników, tylko mniejsze i od razu z pokrywkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka