Dodaj do ulubionych

Najlepsze poduszki?

14.01.21, 11:23
Szukam czegoś ekstra elastycznego, miękkiego, dość wysokiego, co nie ugniecie się po miesiącu. Musi być sztuczne włókno, chętnie z memory foam, ale klasyczne 70x80 a nie ten ortopedyczny klin.

I jeszcze wałek do spania na boku.

Pomóżcie, bo zrobiła się ze mnie podstarzała księżniczka na ziarnku grochu, wszystko mi przeszkadza, głowa rano boli mnie od poduszki, a kolana odgniatają się od siebie. Potrzebuję spania na chmurce.
Obserwuj wątek
    • homohominilupus Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 11:32
      Juz mialam polecać swoją ukochaną poduszkę z wypełnieniem z łuski gryki ale ona nie jest miękka... za to super wygodna
      • geez_louise Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 11:57
        Chmurka, musi być chmurka. Mam genialny materac z warstwą memory foam, moje zmęczone kości go kochają, a te poduszki to teraz moja zmora.
        • beata985 Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 16:58
          Co to za materac?
          Ja też księżniczka na ziarnku grochu 🤦‍♀️
      • ykke Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 14:15
        homohominilupus napisała:

> Juz mialam polecać swoją ukochaną poduszkę z wypełnieniem z łuski gryki ale on
        > a nie jest miękka... za to super wygodna
        >
        Wystarczy kupić pierwszą lepszą, czy są jakieś "podróby " tematu?
      • tinywee Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 21:04
        "Juz mialam polecać swoją ukochaną poduszkę z wypełnieniem z łuski gryki "

Gryka rządzi. Absolutnie.
      • saszanasza Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 22:12
        homohominilupus napisała:

> Juz mialam polecać swoją ukochaną poduszkę z wypełnieniem z łuski gryki ale on
        > a nie jest miękka... za to super wygodna
        >

O! moja ukochana, po wszystkich tych „memory dziadostwach” jest właśnie z gryki!
        Naprawdę biorąc pod uwagę ile ja wydałam kasy na te memory, to ta jest za darmo, i zajebista!
        Mam taką jak w linku (inny wzór)
        Fakt, że trzeba sie przyzwyczaić, mnie przez pierwsze dni ucho bolało🙈

allegro.pl/oferta/poduszka-z-luska-gryki-30x50-eko-naturalna-zygzak-9729144992
    • triismegistos Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 12:03
      Obawiam się, że trzeba"przymierzyć" osobiście.
      • geez_louise Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 12:06
        Nie mam teraz możliwości aby chodzić po sklepach. Muszę zamówić dzisiaj coś przez internet.
        • georgia.guidestones Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 12:16
          na allegro jest trochę "poduszek typu szwedzkiego", do spania na boku, z miekkiej pianki. dla mnie aż za miękkie. osobiście wolę drugą od gory stąd www.ikea.com/pl/pl/product-guides/ergonomic-pillows/
          ROSENSKÄRM Poduszka ergonomiczna,sen bok/plecy Cena regularna69,99

na boku, na wysokosci talii podkladam to jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/plus/poduszka-wellpur-torpa-szary-24x42x12 - jest mięciutka. można ją też dać między kolana.
          slyszalam tez, że niektorzy wkladaja sobie miedzy kolana maskotkę-świnię z ikei (po sprawdzeniu na żywo i porownaniu z tą z jysk, to pluszak jest bardziej sflaczaly, choc wielkosc pewnie podobna)
    • ola_dom Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 12:41
      geez_louise napisała:

> Szukam czegoś ekstra elastycznego, miękkiego, dość wysokiego, co nie ugniecie
      > się po miesiącu. Musi być sztuczne włókno, chętnie z memory foam, ale klasyczne
      > 70x80 a nie ten ortopedyczny klin.

To może z ciętej pianki memory?
      Dla mnie chmurką okazała się dopiero właśnie taka. Różne kliny - nie-kliny ortopedyczne, medyczne i inne niestety się nie sprawdziły, sztywniała mi od nich szyja, a od sztywnej szyi dostawałam migren.

W końcu kupiłam taką:
      jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-figgjo-42x65x15
      i w sumie zrobiłam z niej dwie poduszki - bo wypełnienia jest bardzo dużo, a ja potrzebuję małej podusi. Do tego mój facet też wreszcie jest zadowolony z poduszki, on śpi na brzuchu i sobie ją wygodnie ugniata.

Tu jest jeszcze droższa, może lepsza (?):
      jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-vikna-42x65x15
      One są mniejsze, niż piszesz, ale może właśnie wypełnienie z rozdrobnionej pianki to jest trop. Jest mięciutka, fajnie się układa, wreszcie normalnie się wysypiam.
      • tereso Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 12:56
        Też mam te poduszki i też jestem bardzo zadowolona.
      • mikams75 Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 13:10
        taka ciezka z pianki z jyska kupilam corce, ale jest podlozna z czyms tam chlodzacym z jednej strony. Fajna, jej sie bardzo podoba a ja sobie raz pozyczylam i faktycznie dobra, choc ja wole z pierza.
    • bywalec.hoteli Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 13:21
      a chętnie też posłucham smile
    • alina460 Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 15:04
      Poduszki do spania na boku, na wznak, na brzuchu.. A jak ktoś śpi w różnych pozycjach?
      • memphis90 Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 17:11
        To powinien kupić kota. Kot wymusza spanie w jednej pozycji-w takiej, jaka jest komfortowa dla kota.
        • mamtrzykotyidwa Re: Najlepsze poduszki? 14.01.21, 18:48
          Nieeee, jeden kot, to jeszcze nic nie wymusza, zawsze możesz się od jednego kota odsunąć na dalszą część łóżka.
          Ja mam pięć, jak śpię, to mam kota z każdej możliwej strony.
          Żeby rano wstać na siku, to muszę się, jak wąż wyślizgiwać spod kołdry.
    • geez_louise Re: Najlepsze poduszki? 22.01.21, 11:25
      No to wątek wygrała Trissmegistos twierdząca, że trzeba pomacać. Kupiłam dwa straszne niewypały w jysku, i to każdy razy dwie sztuki 😂. Jedna poduszka jest tak twarda i ciężka ze można nią zabić (ta z ciętej pianki memory), a wielkie poduchy szeleszczą jakby były wypełnione zmiętą folią...
      • ola_dom Re: Najlepsze poduszki? 22.01.21, 11:31
        geez_louise napisała:

> Jedna poduszka jest tak twarda i ciężka ze można nią zabić (ta z ciętej pianki memory)

Usuwałaś część wypełnienia? Bo tam jest go naprawdę na dwie poduszki. Na "oryginale" spać się nie da w ogóle smile
        • geez_louise Re: Najlepsze poduszki? 22.01.21, 11:34
          Ok, może po wyciągnięciu połowy wypełnienia będzie lepiej.
          • ola_dom Re: Najlepsze poduszki? 22.01.21, 11:36
            geez_louise napisała:

> Ok, może po wyciągnięciu połowy wypełnienia będzie lepiej.

Wciąż jest ciężka, ale miękka i "układna".
      • mikams75 Re: Najlepsze poduszki? 22.01.21, 12:56
        zalezy kto co lubi, moje dziecko wybralo wlasnie taka ciezka i uwaza, ze to najlepsza poduszka, testowalam i na szczescie dzwigac jej na co dzien nie trzeba a jest calkiem wygodna. Szeleszczacej tez bym nie zniosla.
    • alpepe Re: Najlepsze poduszki? 20.01.22, 12:57
      Kiedyś kupiłam przyjacielowi memory w Kauflandzie. Normalna wąska, 80x40, bo ja takie preferuję, ale nie anatomiczna. Mój przyjaciel się nie skarży, z drugiej strony, jakby nas ktoś napadł w sypialni, to tą poduchą, mam wrażenie, można zabić, taka ciężka i solidna, a na pewno da się udusić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka