chabri 16.02.21, 15:41 Chodzi o typy osobowości, oczywiście. A więc: sangwinikiem, cholerykiem, flegmatykiem czy melancholikiem? Ja, niestety, chyba nieuleczalnym melancholikiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adriana.la.cerva Re: Kim jesteś? 16.02.21, 15:48 To nie osobowość A temperament. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Kim jesteś? 17.02.21, 00:32 Łapka w górę. Zresztą są już od dawna bardziej nowoczesne skale temperamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 15:51 Połączenie sangwinika z cholerykiem, dlatego cieszę się, że mąż to z kolei melancholik z elementami flegmatyka. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Kim jesteś? 16.02.21, 15:54 chabri napisała: > A więc: sangwinikiem, cholerykiem, flegmatykiem czy melancholikiem? Ja, niestet > y, chyba nieuleczalnym melancholikiem wytłumaczcie mi, po co na końcu takiego zdania ta emotka z językiem, co ona ma niby znaczyć w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
chabri Re: Kim jesteś? 16.02.21, 16:30 No. Porównując cechy choleryka z cechami melancholika, to chyba jednak lepiej już być tym cholerykiem. Oba typy charakteryzuje neurotyczność. Choleryk: drażliwość, niepokój, agresja, wybuchowość, zmienność, impulsywność, OPTYMIZM, aktywność. Melancholik: apatia, lęk, sztywność, refleksyjność, PESYMIZM, powściągliwość, nietowarzyskość, spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 17:09 chabri napisała: > No. Porównując cechy choleryka z cechami melancholika, to chyba jednak lepiej j > uż być tym cholerykiem. Oba typy charakteryzuje neurotyczność. > Choleryk: drażliwość, niepokój, agresja, wybuchowość, zmienność, impulsywność, > OPTYMIZM, aktywność. > Melancholik: apatia, lęk, sztywność, refleksyjność, PESYMIZM, powściągliwość, n > ietowarzyskość, spokój. Zależy, co stanowi dla kogoś większą wartość. Ja bym podkreśliła inne cechy. Choleryk: DRAŻLIWOŚĆ, niepokój, AGRESJA, WYBUCHOWOŚĆ, zmienność, impulsywność, optymizm, aktywność. Melancholik: apatia, lęk, sztywność, REFLEKSYJNOŚĆ, pesymizm, POWŚCIĄGLIWOŚĆ, nietowarzyskość, SPOKÓJ. I z tych dwóch wybieram melancholika. Życie z cholerykiem jawi mi się jako koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 18:09 Cholerycy są wybitnie wkur......cy. Jak wielkie bachory co się cukru najadły i zeby sobie ulżyć w tej wewnętrznej huśtawce wrzaskliwie czepiają się wszytkiego jak rzep psiego ogona. Kojarzą mi się z dobermanami i ratlerkami. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 18:06 Nie ma że lepiej być tym czy owym, to tylko temperament, baza, schemat reagowania. Na to nakłada się cała reszta. Zresztą nie ma typów czystych, każdy jest mieszanką - całe szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 15:59 Na testach wychodzi mi pół na pół melancholik z sangwinikiem z pewnym dodatkiem flegmatyka. Zero cech choleryka. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Kim jesteś? 17.02.21, 11:45 www.pracowniatestow.com/testy/fill-out,typy-hipokratesa-galena-21.html Np. tu. Zrobiłam z ciekawości i po latach wyszło mi 40% melancholika, 40% flegmatyka, 20% sangwinika, 0% choleryka. Nastąpiła zamiana między flegmatykiem i sangwinikiem, dominanta melancholika i brak choleryka trzymają się twardo. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 16:13 Z temperamentu flegmatyczną sangwiniczką, a osobowości INTJ - według testów. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Kim jesteś? 17.02.21, 00:53 A ja wychodze albo jako ESFJ albo ESTJ Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Kim jesteś? 16.02.21, 16:14 Choleryczką jestem straszną. Po tatusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Kim jesteś? 16.02.21, 16:58 dżisas, kolejny troll o iq rozwielitki na emamie Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Kim jesteś? 16.02.21, 17:52 Jestem pewnym siebie sangwinikiem, z lekkim odchyłem w kierunku cholerycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Kim jesteś? 16.02.21, 20:26 Flegmatykiem zdecydowanie, ale do pewnych granic, które zostały przekroczone z 3-4 razy w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kim jesteś? 17.02.21, 11:58 Melancholijnym sangwinikiem lub sangwiniczym melancholikiem xD Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Kim jesteś? 17.02.21, 12:00 Ale wiesz, że teoria humoralna to prehistria? W takim niemal dosłownym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Kim jesteś? 17.02.21, 13:57 Melancholicznym cholerykiem tudzież cholerycznym melancholikiem, zależy od dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Kim jesteś? 17.02.21, 14:06 Obżartuchem. Zjadłam dziś ogromną porcję sałatki z tuńczykiem. Na widok tuńczyka nigdy się nie mogę powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Kim jesteś? 17.02.21, 15:28 Ojej. Przepis! Kolekcjonuję przepisy na sałatki z tuńczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Kim jesteś? 17.02.21, 20:59 Ok. Czerwona fasola+papryka marynowana+kukurydza+marchewka+groszek (wszystko konserwowe) - proporcje mniej więcej równe + tuńczyk w oliwie (może być też na ostro paprykowy - ja lubię z Rio mare) +odrobina octu z białego wina+pieprz - jakby mdłe to czasami dodaje ciut soku z cytryny (ale z reguły jest to zbędne). Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Kim jesteś? 17.02.21, 21:48 Marchewkę można pominąć? Nie wiem czemu mi nie pasuje. Tzn mam w mózgu blokadę na marchewkę przez exa więc wiem. Brzmi bdb. Zapisuję w kajeciku! Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Kim jesteś? 17.02.21, 21:11 Pytanie powinno brzmieć: jesteś Puchatkiem, Tygrysem, Prosiaczkiem, czy Kłapouchym? Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama