chatgris01 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 07:59 Wliczając brassierki, mam grubo ponad 20. Możesz się czuć usprawiedliwiona Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 08:27 Policzyłam. Mam 17 sztuk. Czarne, białe, ecru i jeden komplet koralowy. Wszystkie dobrze leżą. Starych, powyciąganych, spranych, takich które robią się niewygodne pozbywam się na bieżąco. Żadnego sportowego, bo jeszcze na taki idealnie leżący nie trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 08:28 Ojej nawet nie wiem, z 40 jak nic, wszystkie do kompletu z majtkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:14 ty tez jestes jedna z rekordzistek w tym watku, wiec musze dopytac - ile z tego faktycznie nosisz w miesiacu? Odpowiedz Link Zgłoś
atenette Re: ile macie biustonoszy? 10.03.21, 10:36 Mam dużo, bo przed okresem piersi rosną mi o rozmiar, więc mam staniki w dwóch rozmiarach. Noszę wszystkie po kolei, wszystkie mam bdb dobrane, a rozmiar trudny bo 65f lub 65g, więc nie do kupienia byle gdzie, ale kocham bieliznę i co jakiś czas jakiś tam kolejny komplet wpada. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 08:28 Nie powiem ile, ale rozgrzeszam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
redwineiswhatilike Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 08:38 Niezbyt wiele bo mam problem z rozmiarem. Jak trafię to kupuję 3 od razu. W tej chwili nie mam więcej niż 7. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:43 Mam 4 wszystkie powiedzmy, że sportowe (nie stricte sportowe, ale nieusztywniane i niezapinane). Musiałabym je wymienić, bo już gumki powyłaziły i trochę flejowato wyglądają. Mam jeszcze jeden taki zwykły z usztywnianymi miseczkami, ale rzadko go noszę, bo niewygodny. Nie umiem sobie kupić dobrego biustonosza. A na co dzień najczęściej nie noszę żadnego biustonosza. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia-anna Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:46 Dwa sportowe i 5 zwykłych: bordowy, granatowy, grafitowy, beżowy z czarnymi wstawkami, cielisty pod białe bluzki (bo biały się odznacza, poza tym nie lubię). Wszystkie dobierane przez specjalistkę, więc wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:48 8 albo 9. Kupuję tylko w jednej firmie. Mam czarne, białe i beżowe. Innych kolorów nie uznaję Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:50 Kilkanaście perfekcyjnie dobranych, a i tak gdybym mogła, to chodziłabym w jednym, choć tego z samego modelu mam inne kolory. Pomijając już to, że aktualnie rzadko kiedy zakładam biustonosz... Mam też staniki, które niewiele robią, ale są cudowne, pełne przezroczystości, cudnych koronek. Niektóre to nawet z metkami jeszcze leżą... ech. Może jednak czas zacząć je zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 09:55 Mam 6-7 bazowych (takich codziennych, kolory różne), kolejne 6 do spania, 2 sportowe i parę modeli specjalnych (np super piękne, ale nie aż tak wygodne ) plus parę gorsetów. Te bazowe się zużywają, bo i prane często (a nie bawię się w ręczne, pralka na program do prania bielizny i tyle), więc wymieniam regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 13:13 ja wrzucam ze zwyklym praniem, zaden specjalny pogram, w woreczku z siateczki, jakos sie szczegolnie nie niszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 23:28 Wolę osobno, nic mnie to nie kosztuje (dobra, realnie to kosztuje, woda, prąd, bla bla - ale przy cenie biustonosza to są zaniedbywalne koszty ) Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 10:00 4 ale ja mam jazdę z biustonoszami bo pewnie miałabym więcej gdybym tak normalnie mogła je kupić bez ceregieli.. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 10:12 Trochę ponad 20 sztuk. Miałam kiedyś z 5-6 i to było dla mnie za mało, niszczyły się od ciągłego noszenia i prania. Nie wszystkie modele i kolory pasują mi do wszystkich ubrań, więc muszę mieć wybór. Poza tym lubię ładną bieliznę, przyjemnie zakładać piękny, dobrze leżący stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 10:33 15 sztuk z czego 4 sa sportowe i jeden na dlugie podroze, bezfiszbinowy. Niestety odkad dolaczylam do stanikomaniaczek trudno mi trzymac finanse w ryzach, gustuje we francuskich koronkach i brytyjskich niszowych markach typu Buttress & Snatch czy K.Hamilton. No w chooy kasy mi na to idzie ale lubie miec nieprzyzwoicie drogie dessousy na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 10:35 biorąc pod uwagę mój rozmiar (promocje w nim nie występują) i braki w sklepach, to obecnie mam 2 różniące się wzorem na materiale, niedawno 3 wyrzuciłam bo się zużyły. Nie kupię nic przez neta, co nie jest innym kolorem modelu, który posiadam. Sportowego nie mam żadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 10:53 8 klasycznych, 2 sportowe, chodzę na codzień w 3, jeden kremowy jest od święta, resztę zakładam jak te 3 są w praniu na raz, czyli sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sandrasj Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 11:07 8 zwykłych, znaczy z fiszbinami i 2 sportowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 11:27 3 sportowe,8 zwykłych, w tym 2 są typowo na rozbieranki, czyli w życiu codziennym 6. Odpowiedz Link Zgłoś
tereso Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 11:30 a i jeszcze 2 nocne- miękkie zupelnie. Te 2 to taki kompromis- córek goście ( zwłaszcza chłopaki) zostają 1-2 w tygodniu do 12-1 w nocy, mnie to nie przeszkadza, ale wieczorami lubię się snuć w piżamie, bez bielizny głupio bym się przy nich czuła, a szlafroki podomki- nie chce mi się, skoro to się często powtarza to nie traktuję ich stricte jak gości i oglądam sobie film na dole albo kolację jem w piżamie Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 11:35 Za dużo, bo dopóki się nie rozlatują to nie wyrzucam, no a jakieś porządne też pasuje mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
margerytka73 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:04 Jeden sportowy, ze 3 balkonetki i z 5-7 "normalnych". Kolory biały, czarny, granat i cieliste róże. W sumie nigdy nie liczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
doubledoublejoyandtrouble Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:08 ok. 40. Ani jednego z sieciówki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:15 jedna z rekordzistek w tym watku, wiec musze dopytac - ile z tego faktycznie nosisz w miesiacu? Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:30 Ponad 20, ale z dziesięć to ten sam model z HM tylko w różnych kolorach. Trzy sportowe i kilka bezszwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:42 beżowy, czarny, niebieski , czerwony + czarny sportowy Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaz1 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:49 Ja mam kilka , może 5 ? A taka kolekcja 20 szt to ile lat liczy najstarszy? W sensie kupujecie 20 rocznie czy to zebrane z 10 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 13:19 na pewno z lat a majac 20 ciezko je zniszczyc w rok, zeby kupowac nowe. Przy czym nie kazdy stanik nadaje sie po latach do noszenia, ja mialam kilka zakitranych, bo byly swietne i na pewno do nich schudne (hahaha) ale zanim to nastalo to gumki zmurszaly Teraz jeszcze trzymam dwa sportowe za ciasne, te lepiej znosza lezenie w szafie, poczekam jeszcze troche i na corke beda dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 13:55 Zebrane, ale nie z 10 lat. Kupuję po kilka na raz. Jak są wyprzedaże. Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 23:30 Z 10 lat to nie, bo raz, że biust się zmienia, a dwa gumki po takim czasie już nie są w idealnym stanie. Nastarsze - takie rzadziej używane mam może 4-5 letnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:50 2 sportowe i 4 zwykłe (biały, czarny, granatowy i zielony). I jeszcze 2, których nie noszę, bo są z czasów zanim ogarnęłam jak dobierać rozmiar, ale leżą w szafie. Muszą dokupić taki klasyczny cielisty. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria_s Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 12:56 Około 15 sztuk, wliczam w to 2 biustonosze sportowe, 2 do spania i 3 koronkowe, które raczej do codziennego użytku się nie nadają. Nie jestem wielką staniczkomaniaczką, nie celuję w drogie marki. Na moim powiększonym biuście nawet tanie staniki leżą ok (Oysho, Esotiq), nie mam też potrzeby specjalnego modelowania/podtrzymywania. Kupuję po prostu te biustonosze, które wpadną mi w oko podczas buszowania w sklepach, które wymieniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
motyllica Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 13:03 właśnie miałam się pytać czy te co mają po 20 staników to są jakieś bazarowe, sieciówkowe 75b czy faktycznie porządnie dobrane ze sklepu bieliźniarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:00 Moje nie są bazarowe, sieciówkowe to Esotiq, reszta z polskich firm, kupowana w sklepach z bielizną. Zazwyczaj przymierzam i przymierzam zanim (jeśli) trafię na coś wygodnego i ładnego oraz w dobrej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 14:06 motyllica napisała: > właśnie miałam się pytać czy te co mają po 20 staników ja mam 60G więc niestety ani sieciówki ani bazary nie są moim źródłem zaopatrzenia. Rozmiarową świadomość zyskałam ponad 15 lat temu, więc te ponad dwadzieścia staników miało kiedy mi się uzbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 16:47 Nic nie mam do sieciówek, ale akurat staniki mi tam nie leżą (wyjątkiem był Cubus, który miał wąziutkie i ścisłe obwody i kupowałam tam czasem takie staniki - zwyklaki jak jeszcze wysyłali do Polski). Najwięcej chyba mam obecnie z polskiego Gorteksu, całkiem ładne wzory, duży wybór rozmiarów a cena też nie zabija. Ogólnie kupuję zwykle w polskich sklepach z bielizną (online). Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: ile macie biustonoszy? 09.03.21, 23:36 Noszę taki rozmiar, że w sieciówkach nie uświadczysz. Sumarycznie moja bielizna to jest spora kasa, jakbym nagle musiała wymieniać wszystkie, ale w praktyce rzadko kupuję więcej niż 3 na raz, więc wymienia się niejako w ratach. A ulubione modele zamawiam via net. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ile macie biustonoszy? 29.04.21, 17:05 >jakieś bazarowe, sieciówkowe 75b A co poradzę, że mam sieciowkowe 70C...? Mam się pochlastac i kupować brafitterrskie 60HH dla samej idei rozcięcia sobie klatki piersiowej na pół...? Dziękuję bardzo, mam niewielki biust i mogę sobie kupić wygodny biustonosz w sieciowce za niewygorowaną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś