Dodaj do ulubionych

Pytanie o odzież?

21.03.21, 21:55
Dziec chce kupić sukienki Shein. Macie jakies pozytywne lub negatywne doświadczenia z nimi? Chcemy zamowic kilkanascie sztuk (3 kobiety jestesmy) wybrac kilka i odeslac resztę. Będą problemy czy nie?
Obserwuj wątek
    • cosmetic.wipes Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:02
      Córka zaeksperymentowała.
      Same poliestry (to było wiadomo przed zakupem), ale nawet i te o jakości gorszej niż ścierka do podłogi. Rozmiarowka z totalnej doopy - w komplecie top+spodnie rozmiar 38 góra była na max 80 cm w biuście, a spodnie na 130 cm w biodrach.
      Paczka przyszła 10 dni wcześniej niż deklarowany termin, wszystko odeslalysmy w srode (do Belgii, tanio nie jest), czekamy na zwrot kasy.
      • niktmadry Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:06
        Dziękuję za ostrzeżenie.
      • arwena_11 Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:22
        To coś jak z alliexpresu. Moja córka też się zapaliła - ale jak na razie nie zamawiała nic. Muszę ją przestrzec.

• clk Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:08
      Mam kilka rZeczy - No szału nie ma, więcej nie skorzystam
      • niktmadry Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:12
        Dziękuję. Czyli chyba się powstrzymam.
    • madame_edith Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:13
      Moja córka też zamawiała stamtąd, jakość rzeczy katastrofalna, a rozmiary kompletnie od czapy.
      • ivaz Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:19
        o dzięki, moja córka też jakąś listę zakupów zrobiła w tym sklepie, będę musiała jej odradzić, ale można się spodziewać, że w tej cenie to jakość żadna.
        • madame_edith Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:52
          Wiem, też swojej mówiłam, że nie ma cudów za takie grosze. I większość nawet nosi na ogół, jakaś moda na ten sklep nastała wśród dziewczynek.
          • ivaz Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 22:58
            tak, takich wczesnych nastolatek, moja ma 12 lat
            • kosmos_pierzasty Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 23:03
              Jak i moja...
              • madame_edith Re: Pytanie o odzież? 22.03.21, 00:05
                Moja też ma 12 😂
          • nuclearwinter Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 23:07
            A ten sklep to nie hula już od kilku dobrych lat? Wydaje mi się że z 6-7 lat temu była moda na to wśród blogerek. Zawsze mi się wydawało, że to po prostu jakaś chińszczyzna. Ale ostatnio mi się nawet wyświetlały reklamy tak ładnych sukienek stamtąd, że od razu pomyślałam, że to nie może być prawda - coś w jak tym wątku o zbyt pięknych, nieistniejących ubraniach 😄
            • kira02 Re: Pytanie o odzież? 22.03.21, 17:56
              Mi się wyświetlają reklamy tego sklepu. No za taką cenę cudów nie ma.

A przed chwilą wyskoczyły mi filmiki na YouTube m.im. "Haul z Shein za 750 zł" 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ nie można za to kupić 2-3 porządnych rzeczy z polskiej firmy?
    • kosmos_pierzasty Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 23:02
      Cóż za głupia moda. Goowniane szmaty z końca świata. Moje dziecko też takie chce. I nie wiem - pozwolić, niech się przekona, co to warte, czy wybijać z głowy.
      Ale sukces marketingowy bez wątpienia jest. Jakie jeszcze idiotyzmy w handlu czekają nas w kolejnych latach?
      • nuclearwinter Re: Pytanie o odzież? 21.03.21, 23:10
        Normalnie bym doradziła, żeby pozwolić się przekonać na własnej skórze (mała krzywda jej się stanie a lekcja może być cenna), ale wspierać kupowanie jakiegoś chińskiego badziewia - to chyba nie warto, pod każdym względem.
    • niktmadry Re: Pytanie o odzież? 22.03.21, 13:11
      Dziękuję za odpowiedzi. A znacie jakies sklepy z podobnym asortymemnem ale.godne polecenia?
      • kira02 Re: Pytanie o odzież? 22.03.21, 17:57
        Ale czego dziec szuka? Bo jest Sinsay, Forever itd sklepy z tanią odzieżą dla nastolatek.
        • tesiabusia Re: Pytanie o odzież? 22.03.21, 23:56
          kira02 napisał(a):

> Ale czego dziec szuka? Bo jest Sinsay, Forever itd sklepy z tanią odzieżą dla n
          > astolatek.
          >

To zależy, jaka nastolatka. Moja nastolatka jest plus size i nie ubierze się w sinsay. Równie dobrze mogłaby ubierac się w smyku. Tez kusi ją Shein, ale ostatnio odpuściła i zamawia polskie ciuchy takich firm jak Taffi czy jakie tam jeszcze są. Czasem wejdzie na Asos, z rzadka H&M (jakość tego ostatniego to tragedia, ale jak potrzebuje koniecznie modnej jeden sezon sukienki, to w zupełności wystarczy).
      • ziazia17 Re: Pytanie o odzież? 22.03.21, 19:38
        Ojej, to ja się wyłamię. Córka i jej przyjaciółka kupują regularnie, wybierają rzeczy droższe, a tych tanich, i są całkiem ok. Po praniu nadal wyglądają tak samo. Ale w takich sklepach, wiadomo, loteria.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Pytanie o odzież? 23.03.21, 00:02
      Zrobiłam jak na razie dwa zamówienia, też za namową starszej córki (11 lat). Pierwsze zamówienie było za 90 zł, uparła się, a ja podeszłam sceptycznie, jeśli paczka miałaby "zaginac" to nie chciałabym więcej wydać.
      Zamówiła jakieś niedrogie krotkie topy (po 17 zl), t-shirty, koraliki, spinki, te okropne czapki wedkarskie, legginsy, maski. Przesyłka idzie z Chin około 2 tygodni. Podobno ze zwrotami ciezko, bo może nie dojść.
      Jakość? Nie spodziewamy się szału, ale uważam, że joe są takie złe te rzeczy. Porownalabym jakośc do tych tańszych sieciówek, HM, Sinsay. Rozmiary trzeba bardzo sprawdzać i czytać opinie innych nabywców. Ten sklep ma grupę na fb.
    • cisco1800 Re: Pytanie o odzież? 23.03.21, 00:15
      Mnie tam płatność wkurza. Nie można normalnie przelewem ze strony banku. I zrezygnowałam ku niezadowoleniu mojej córki
      • moze_sprobowac_inaczej Re: Pytanie o odzież? 23.03.21, 11:34
        Tez mnie to wkurza.
    • canaille Re: Pytanie o odzież? 23.03.21, 12:09
      Jeszcze nie bojkotujecie tych wszystkich gówien w odwecie za covid?
      • moze_sprobowac_inaczej Re: Pytanie o odzież? 23.03.21, 22:16
        Cóż, gdzie się nie obejrzysz, tam produkt made in China
    • konsta-is-me Re: Pytanie o odzież? 23.03.21, 23:59
      Na shein jest dokładnie to samo co na aliexpress a na Ali masz gwarancję zwrotu gotówki, jeśli towar nie przyjdzie (lub znacząco się opóźni).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka