Dodaj do ulubionych

W co się ubrać?

23.04.21, 13:58
Co może nosić kobieta po 40-ce?
Z wątku o żółtej sukience wynika, że nie powinna nosić:
- żywych kolorów
- nic obcisłego
- krótkich spódniczek
- falbanek
- szmizjerek (bo podobno są zarezerwowane dla 20-latek chociaż nie widziałam 20-łatki w szmizjerce).
No więc co pozostaje? Czarne spodnie rurki i luźna bluzka zakrywająca brzuszek?
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:01
      A wiesz co? Czytałam tamten wątek i wiedziałam, że się uaktywniszbig_grin
    • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:01
      Problemem tej sukienki było to, że ona skupiła wszystkie te elementy.
      • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:02
        W punkt!
        • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:07
          Problemem tego strasznego przyodziewku nie był ani kolor, ani długość, ani wiek modelki. Ale jak się chce uszyć sukienkę w stylu safari, ale ona ma być krótka i w kolorze żółtym i z widocznymi guzikami i to dowalenie jeszcze tej falbaniuni to już było o co najmniej jeden grzybek w barszczu za dużo
          • alpepe Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:19
            A mnie się podobała, tylko skopana talia, lub jej brak u pani, oraz sukienka na mniejszy biust. Ja bym się tak samo ubrała, tyle, że żółć to nie mój kolor.
            • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:22
              Cóż, zawsze się zdarzy ktoś, komu się spodoba. Dla mnie kolor jest zupełnie w porządku, długość -nie, bo nie lubię takiej, ale na kimś innym - ok. Natomiast romantyczna falbaneczka do tego stylu i materiału nie pasuje.
              Pani miała poza tym za ciasną tę sukienkę, co wcale nie znaczy, że był jakikolwiek problem z jej figurą. Noszę 34, jakby mnie ubrali w 30 to też by było za ciasne.
          • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:04
            O dokładnie. Pomieszanie stylów, ale w złym guście, to był problem tej kiecki, nie kolor, długość, dekolt i niedopasowanie do wieku wink Mada jak zwykle przekręca pod swoją teorię.
      • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:04
        Tak jest, wszystko naraz. I jeszcze buty, skądinąd zupełnie ok.
      • azalee Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:06
        Niee, ktos wkleil zdjecie tej sukienki na modelce - nie byla ani obcisla ani krotka.
        Po prostu bohaterka watku pomylila sie o 2 rozmiary
        • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:07
          Ale nadal miała falbaniunię do kroju safari
        • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:08
          Ale falbana była, bez sensu do sukienki w stylu safari.
          • azalee Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:02
            No falbana byla, ale znowu duzo bardziej klula w oczy na bohaterce, bo sukienka byla tak obcisla ze ta nieszczesna falbana sterczala w polowie uda jak dzieciece tutu.
            Na modelce falbana byla duzo nizej i duzo dyskretniejsza, nie razila tak bardzo (przynajmniej mnie, ale mozliwe ze sie nie znam wink)
        • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:11
          Tak, to fakt, choć na modelce też mi się nie podoba :p
      • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:10
        Czyli gdyby była beżowa to można nosić? Bo jeśli nie to ja się załamię. Lato idzie a ja mam chodzić w dżinsach i czarnych t-shirtach (których nie mam) bo tak jest "bezpiecznie". Jak zwyke tamten wątek zdemaskował tę niby ciałopozytywnosc. Nawet lasce o idealnej figurze się dostało. A wiecie że mnóstwo kobiet nosi te dżinsy i T-shirty właśnie z obawy żeby się nie wyróżniać i nie oberwać. Bo "gdzie ja z moją figurą"...
        Smutne to.
        • primula.alpicola [...] 23.04.21, 14:12
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • daniela34 [...] 23.04.21, 14:14
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:12
          Dostało się sukience, nie lasce. Sukienka,moim zdaniem, jest okropna i nie uwydatnia atutów figury tej pani.
        • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:13
          Nie. Bo problemem jest w tej sukience dodanie do sportowego stylu safari falbanki zupełnie od czapy. Dlatego ta sukienka jest słaba.
          Projektant chciał być oryginalny i nie wyszło. Bywa

Sam w sobie kolor jest świetny. Bardzo lubię żółty w rożnych odcieniach. Od bananowego po musztardę. Kwestia karnacji tylko.
        • arthwen Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:13
          Nawet i żółtą mogłaby nosić, tylko niech sobie rozmiar dobierze - a jak chce obcisłą, to na litość nie szmizjerkę, bo to z definicji powinno być luźniejsze.
        • borsuczyca.klusek Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:18
          Chodź sobie w czym chcesz tylko zdjęć nie wklejaj 😃
        • aqua48 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:27
          21mada napisała:

> Lato idzie a ja mam chodzić w dżinsach i czarnych t-shirtach

A ktoś tak twierdzi?!!!

Nie możesz nosić zwykłych, cienkich spodni lub letnich spódnic i bluzek, albo t-shirtów w kolorach pasujących do Twego typu urody? A za normalne letnie sukienki dają w tym roku mandaty, czy jak?
        • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:35
          O, usunęli bo zacytowałam wpis primuli smile

No to jeszcze raz: po raz kolejny mada przeinacza fakty. W wątku, do którego się odwołuje figurę kobiety ze zdjęcia w zasadzie wszyscy chwalą. A krytykują model sukienki. Tak, to jest wątek ciałopozytywny. Tylko "brzydkosukienkonegatywny"
          • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:39
            Ciekawa rzecz, że niektóre rzygowiny rasistowskie w wątku bi_scotti nadal wiszą, a niewinne "nie p$@&#*l poleciało błyskawicznie.
        • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:37
          Jeszcze raz: nie mów głupotek, mnóstwo dziewczyn pochwaliło figurę bohaterki wątku. Zabawna mała 21madabig_grin
        • doubledoublejoyandtrouble Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:11
          21mada napisała:

> Czyli gdyby była beżowa to można nosić? Bo jeśli nie to ja się załamię.

Ty możesz nosić co Ci się żywnie podoba. My nie mamy obowiązku okazywać zachwytu na widok Twojej stylówki. Ba, mamy prawo okazać niesmak. Wiesz, to tak działa wink
          • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:34
            doubledoublejoyandtrouble napisała:

. My nie mamy obowiązku okazywać zachwyt
            > u na widok Twojej stylówki. Ba, mamy prawo okazać niesmak. Wiesz, to tak działa
            > wink

Ja! Ja okażę zachwyt. Niech tylko mada wklei swoje zdjęcie. Albo chociaż zdjęcie swoich sukienek.
            • snakelilith Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:05
              Lepiej się nie dopraszaj, bo będzie powtórka z rozrywki. Mada takie sukienki ala łyżwiarka już wklejała. big_grin
            • doubledoublejoyandtrouble Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:42
              magdallenac napisała:

> Ja! Ja okażę zachwyt. Niech tylko mada wklei swoje zdjęcie. Albo chociaż zdjęci
              > e swoich sukienek.

Mada raz wkleiła zdjęcie sukienek, które się jej podobają, na modelkach, które się jej podobają wink Dla mnie bylo to w zupełności dość wink
              • chatgris01 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:45
                doubledoublejoyandtrouble napisała:

> Mada raz wkleiła zdjęcie sukienek, które się jej podobają, na modelkach, które
                > się jej podobają wink Dla mnie bylo to w zupełności dość wink

Od początku podejrzewam, że Mada wtedy wkleiła foty Grubej z księgowości, żeby ją nam podstępnie wystawić na strzał suspicious
                (co nie wyszło, zdaje się)
                • chicarica Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:02
                  Nie nie.
                  Ona wtedy wkleiła fotki takiej sukienki, że gdyby ona ją założyła, to obawiam się że spod spódniczki wyłaziłyby włochate jajka, a to jednak trochę obciachowo.
                  • chatgris01 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:05
                    Ale chyba nie piszemy o tej samej. Ja mam na myśli te mocno dopasowane, seksowne kiecki na zmysłowych paniach XXL, jakie niedawno wrzuciła w którymś wątku.
      • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:39
        A nie, nie, problemem tej sukienki bylo to, ze znajdowala sie w niej zgrabna kobieta tongue_out Tutaj sie dostaje glaski od dziewiecdziesieciu kilo wzwyz, ze tak powiem big_grin
        • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:58
          W punkt!
          • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:00
            To czemu w wątku padło tyle komplementów dot.figury pani?
            Ktoś m.in.napisał, że pani kokietuje z tym, że musi schudnąć 4-5kg, bo ma świetną figurę.
            • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:02
              Wiadomo czemu padlo- bo zadna nie chce tak otwarcie robic za wredna zazdrosnice wink
              • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:04
                Czyli zazdrośnice jednocześnie pisaly komplementy dot.figury pani i jednocześnie krytyczne uwagi na temat sukienki, bo zazdrościły figury? Aha. Logiczne.

Ta sukienka jest po prostu brzydka (w wątku się nie wypowiadałam, bo podejrzewam autora o niezbyt szczytne intencje)
                • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:08
                  Oj tej calej aleksis w naparzance wlosowej tez nie napisaly wprost, ze jej zazdroszcza urody i mlodosci wink Za to zostala okrzyknieta zlodziejka cudzych zdjec z instagrama big_grin takie to ematkowe girl power w praktyce...
                  • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:12
                    Wątki włosowe są w ogóle pelne popisów rywalizacji paru forumek. Z zasady omijam. Natomiast ten wątek czytałam i zaiste zazdrości o figurę, która przeradza się w krytykę (czyli złej zazdrości) tam nie widzę. Rozumiem, że żeby nie wyjść na zazdrośnicę mam napisać, że zachwyca? No, ale jak zachwyca jak nie zachwyca?
                    • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:16
                      Wg mnie nie zachyt byl wyrazony z pelna zawisci satysfakcja- przez niektore forumki. I tyle, nikogo nie zamierzam przekonywac, ze ma myslec tak samo tongue_out I uwazam, ze watek z fotkami kogos, kto byc moze nie wyrazil zgody na publikacje nalezy zglaszac a nie komentowac. Tego pogladu tez nie zamierzam jakos nachalnie forsowac, ale tak wlasnie mysle.
                      • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:19
                        I uwaz
                        > am, ze watek z fotkami kogos, kto byc moze nie wyrazil zgody na publikacje nale
                        > zy zglaszac a nie komentowac. Tego pogladu tez nie zamierzam jakos nachalnie fo
                        > rsowac, ale tak wlasnie mysle.

Dlatego nie komentowałam w tamtym wątku wyglądu pani w ogóle. I sugerowałam dziewczynom, że intencje autora mogą byc nieco inne niż sam twierdził.
                      • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:50
                        fornita111 napisała:

I uwaz
                        > am, ze watek z fotkami kogos, kto byc moze nie wyrazil zgody na publikacje nale
                        > zy zglaszac a nie komentowac. Tego pogladu tez nie zamierzam jakos nachalnie fo
                        > rsowac, ale tak wlasnie mysle.

A ja uważam, że obie z madą próbujecie wywołać gównoburzę big_grin
                        • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:52
                          Mozesz tak uwazac. I mozesz uwazac, ze robienie sobie beki z gustu kogos, kto prawdopodobnie nie ma pojecia, ze jego fotki sa na forum jest calkiem w porzadku. Dla mnie to niesmaczne i juz.
                          • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:54
                            Napisałam mu, że jest bucem, ponieważ wstawił te fotki.
                            • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:56
                              A ja zglosilam watek, zamiast pisac, ze jest bucem i jeszcze mu podbijac watek. Mozna i tak, ale wtedy by zabawy nie bylo. Lubicie sie nabijac z ofiar jakichs kretynow (bo tak bym to nazwala), to przynajmniej bierzcie na klate, ze nie kazdy jest tym zachwycony.
                              • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:01
                                Dobrze, jesteś lepsza.
                                A reszta głupia i sika po nogach.
                            • ritual2019 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:00
                              primula.alpicola napisała:

> Napisałam mu, że jest bucem, ponieważ wstawił te fotki.

Bucem to on jest nie tylko z tego powodu. A wiekszosc ematek z nim dyskutuje sikajac po nogach.
                              • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:01
                                A to swoja droga. Tak samo z bywalcem niektore gadaja. No nie wiem, co trzeba miec w glowie.
                          • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:55
                            Ale tu poproszę skierować zarzuty do autora wątku. Ja osobiście pisałam, że pani ma bardzo ładną figurę i nie potrzebuje chudnąć 5 kg smile
                            • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:57
                              magdallenac napisała:

> Ja osobiście pisałam,

Mam nadzieję, że doubledoublejoyandtrouble nie przeczyta mojego wpisu🤭
                    • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:16
                      No widzisz, a figura tej co waży 90kg wszystkie zachwyca, chociaż jej nawet nie widać.
                      A co ci się nie podoba w figurze pani w żółtej sukience?
                      • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:17
                        W figurze? Wszystko mi się podoba. W sukience podoba mi się tylko kolor
                      • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:33
                        21mada napisała:

> No widzisz, a figura tej co waży 90kg wszystkie zachwyca, chociaż jej nawet nie
                        > widać.
                        > A co ci się nie podoba w figurze pani w żółtej sukience?

Pogięło Cię? Gdzie, zacytuj. Dostała WSPARCIE i tyle. A zachwyty były nad paznokciami i szczupłymi nogami.
                        Ty cholerna manipulatorkobig_grin
                        • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:36
                          Otóż to. Tylko grubym należy się wsparcie.
                          • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:38
                            21mada napisała:

> Otóż to. Tylko grubym należy się wsparcie

I kolejna manipulacja.

• primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:38
                            21mada napisała:

> Otóż to. Tylko grubym należy się wsparcie.

A po co szczupłym wsparcie w temacie wagi??
                            • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:41
                              No pewnie, po co. Dla szczupłych tylko hejt. Bo czemu nie.
                              • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:43
                                21mada napisała:

> No pewnie, po co. Dla szczupłych tylko hejt. Bo czemu nie.

O jak uroczy trolling. Szczupłym należą się komplementy za figurę (I w tamtym wątku były) natomiast nie znaczy to zachwycania się sukienkami, które się forumkom nie podobają. Natomiast w tamtym wątku nie należało komentować wyglądu pani w ogóle, bo nie ona swoje zdjęcie wstawiła.
                              • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:46
                                21mada napisała:

Ty jesteś nienormalnabig_grin
                                • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:47
                                  Nie, ona po prostu usiłuje manipulować wypowiedziami.
                              • doubledoublejoyandtrouble Re: W co się ubrać? 23.04.21, 19:07
                                21mada napisała:

Oj, Mada, Mada. Dla mnie możesz ważyć 45 albo 145 kilo i wsparcia ani sympatii się nie doczekasz wink Twój intelekt i klasa przesłaniają Twoje ewentualne kilogramy - ile by tych ostatnich nie było wink
                  • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:20
                    To może ogarnij kto krytykował i oskarżał, fornitta?
                    Bo się upodabniasz do mady, niestety.
                    • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:21
                      Niech ci bedzie smile
        • chicarica Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:06
          A skądże. Sukienka była paskudna, kolor to jedno, fason to drugie. Pani za to naprawdę fajna i aż szkoda że takie coś upierała się nosić.
        • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:11
          Żartujesz sobie? Od razu napisałam że laska bardzo zgrabna (i nie tylko ja), a sukienka bezguście, no cóż poradzić, chyba można wyrazić swoją opinię? Bzdury piszesz pod tezę i tyle.

Jedno co, faktycznie nie pomyślałam o kradzionych zdjęciach.
          • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:17
            No to nastepnym razem moze pomyslisz, nie ma za co wink To nie byl watek wlascicielki sukienki z prosba o porade modowa. No chyba, ze ten chlop to baba udajaca chlopa, ale cos nie przypuszczam.
            • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:28
              No nie ma za co, toteż ci nie dziękowałam. Może ty też następnym razem pomyślisz, zanim zaczniesz snuć teorie z dupy, niczym Mada 2.0?
              • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:31
                Ale piekny foch big_grin
                • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:35
                  forinta czy naprawdę w każdym wątku musisz się o coś kłócić??
                  • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:37
                    magdallenac napisała:

> forinta czy naprawdę w każdym wątku musisz się o coś kłócić??

Ma fazę trolololo 🤪
                    • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:38
                      Nie sądziłam, że forinta też jest trollem!?? Udało mi się z nią kilka razy normalnie pisać.
                      • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:43
                        Nie jest takim trollem jak Mada, ma tylko jakieś dziwne fazy czasami, jakby wszystko na przekór.
                        • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:46
                          nuclearwinter napisała:

> wszystko na przekór.

Tak jak ritual big_grin
                      • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:47
                        Nie jest trollem, ale najwyraźniej ma fazę: "Bo wszystkie a-matki coś tam", "bo e-matka jak zwykle...". Kilka pań piszących tutaj ma to permanentnie, w sumie dziwię się że bywają w środowisku tak bardzo dla nich nieodpowiednim.
                • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:36
                  E tam foch zaraz, nie lubię taniego manipulowania i tyle. Ale i tak podejrzewam, że tylko próbowałaś guanoburzę rozkręcić, zbyt grubymi nićmi to było szyte wink
                  • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:40
                    A moze zwyczajnie chcialam byc zlosliwa wobec osob, ktore koniecznie musialy sie popisac swoim poczuciem humoru w watku ze zdjeciami jakiejs nieszczesnej babki? Ja wiem, ze dla kogos napisanie, ze jego zachowanie nie bylo wcale takie cool jest obraza majestatu. Trudno.
                    • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:44
                      I napisanie tego poprzez aluzję do wagi (I wątku) innej forumki było cool?
                      • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:47
                        Nie, nie bylo cool, mea culpa. Zwlaszcza, ze to sympatyczna forumka. Sorry, moglam inaczej, nie pomyslalam.
                        • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:50
                          A widzisz smile wprawdzie nie moją rzeczą wybaczać, bo rozgrzeszenie to tylko w kościele ale za to moge napisać, że bardzo doceniam
                          • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:54
                            Spox, przyjdzie taniarada to rozgrzeszy wink
                            • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:56
                              No a tak serio, to jezeli zajrzysz do tego watku wiadoma forumko to przepraszam. A ty i tak schudniesz wiec juz za chwile to co napisalam nie bedzie o tobie wink
                    • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:45
                      fornita111 napisała:

> A moze zwyczajnie chcialam byc zlosliwa wobec osob, ktore koniecznie musialy si
                      > e popisac swoim poczuciem humoru w watku ze zdjeciami jakiejs nieszczesnej babk
                      > i?

Fornita w wątku obok wkleiłaś zdjęcia jakiejś instagramowej babki z wielkim biustem, poinformowałaś ją o tym?
                      • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:49
                        To zdjecie z pudla, jesli nie widzisz roznicy to nie wytlumacze wink Dla mnie jednak wklejanie fotek z plotkarskich portali czy google grafiki to nie to samo co upublicznianie zdjec osob prywatnych bez ich zgody.
                        • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:51
                          fornita111 napisała:

> To zdjecie z pudla, jesli nie widzisz roznicy to nie wytlumacze wink

Masz rację, sądziłam jednak, że takie osoby jak Ty po prostu nie obgadują innych, bez względu na to skąd zdjęcia pochodzą.
                          • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:53
                            Alez skad, z wielka przyjemnoscia obgaduje na emamie wyglad ludzi- tylko tutaj, nigdzie indziej. Ale to juz zupelnie inny temat...
                    • fornita111 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:45
                      Zwlaszcza, ze to sie powtarza. Kiedys byly szyderstwa z brzucha gazeciarza (czyli najprawdopodobniej brzucha ktorejs naiwnej forumki, ktora mu zdjecia przeslala), teraz z ciucha zupelnie nieznanej laski. Naprawde, jest piedryliard innych watkow w ktorych mozna sobie pozartowac, no ale nie.
                    • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:52
                      Ale gdyby pani ważyła 100 kg więcej, to sukienka też zostałaby mocno skrytykowana. Piękna figura jej właścicielki nie miała z tym nic wspólnego, więc złośliwość nietrafiona. Ujęłabyś to inaczej, to pewnie bym się z tobą po namyśle zgodziła, wykradanie cudzych zdjęć to podłość jakich mało.
                      • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:55
                        On nie tyle wykradł, co udostępnił zdjęcia, które pani mu wysłała.
                        Co nie zmienia faktu, że jest bucem.
                        • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 19:00
                          No jak bez jej zgody udostępnił, to na jedno wychodzi uncertain
    • ritual2019 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:01
      Jest watek o zoltej sukience?😀😀😀
      • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:04
        No weź. Nie zauważyłaś?
        no_easy_way_out wstawił fotki swojej pani w żółtej i zapytał jaki dodatek do kiecki ma jej kupić w prezencie.
        • ritual2019 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:06
          primula.alpicola napisała:

> No weź. Nie zauważyłaś?
          > no_easy_way_out wstawił fotki swojej pani w żółtej i zapytał jaki dodatek do ki
          > ecki ma jej kupić w prezencie.

Ah to ten, widzialam ale nie zajrzalam.
      • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:05
        Tak. Szukaj "babsko ciuchowo.
        • ritual2019 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:10
          Znalazlam. Ojej, ta sukienka bylaby OK ale bez falbany i NIE zolte buty.
    • arthwen Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:11
      Wcale nie. Z wątku o żółtej sukience wynika, że tamta pani nie powinna nosić stroju, który spełnia wszystkie te warunki NA RAZ. A do tego ta sukienka była na nią zwyczajnie za mała (a figurę miała wcale niezłą - tylko znalazła idealny sposób, żeby ją zmasakrować, o tym co ta sukienka jej robi z biustem to nawet nie chcę myślec, bo mnie boli).
    • princesswhitewolf Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:12
      >>.Z wątku o żółtej sukience wynika, że nie powinna nosić:
      - żywych kolorów

bzdury. Kazdy nosi takie kolory w jakich im dobrze i dobrze wyglada.. Mi w zoltym fatalnie bo wygladam za zolto ale brunetki i sniada skora wyglada rewelacyjnie. Za to mi w krwistym czerwonym czy wscieklym jasno niebieskim dobrze

> nic obcisłego
      - krótkich spódniczek

zalezy od figury

- falbanek

a czemu nie? zalezy ile i jakie te falbanki. Bo chyba nie takie jak u dzieci

>szmizjerek

jak ci pasi

Nie przejmuj sie glupotami i proznymi forumkami
      • motyllica Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:44
        odnośnie tej żółtej sukienki:

jak już jest krótkie to nie powinno być obcisłe i na odwrót,
        jak pokazuje się dół to już nie górę

bo to jest przesyt i zaczyna się wyglądać wulgarnie
        szczególnie na pani 40+, która widać że na siłę chce się odmłodzić

i ważny jest rozmiar - nie za mały ale też nie za duży
        • manon.lescaut4 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:55
          Otóż to. Do tego jeszcze te nieszczęsne buty, które same w sobie są fajne - tzw statement shoes, ale robią statement, gdy założy się je np do dżinsów, czarnych rurek itp. W wydaniu tej pani wyszło wulgarnie.
          No i jeszcze ta poza... Aż bije z tego zdjęcia lekka duszność smile Pani wciągnęła brzuch na maxa, na ile się da wypięła kląte do przodu i tyłek w druga stronę. Nóżka na boczek i efekt jest jaki jest smile Oczywiście wiemy w jakim celu- spodobać się facetowi, ale tu miałyśmy ocenić outfit, a w katalogach modowych i sklepach online odeszło się już od tego typu póz (oczywiście jest tez przegięcie w druga stronę czyli słynna Zara...) wiec całość, po raz kolejny, wyglada wulgarnie.
          • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:58
            Tak po prawdzie, to miałyśmy doradzić dodatki :p
            • manon.lescaut4 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:00
              Fakt hehe, ale chyba nikt się nie spodziewał odpowiedzi na temat. Nie w takim wątku smile
            • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:07
              Ja doradziłamsmile Brązową torbę i inne butybig_grin
        • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:30
          >jak już jest krótkie to nie powinno być obcisłe i na odwrót
          Bez przesady że żółta sukienka była taka obcisła, była dopasowana i to wszystko.

>jak pokazuje się dół to już nie górę
          Czyli tak jak pani w żółtej sukience. Nie zauważyłam tam dekoltu do pasa.
          • azalee Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:33
            Guziki sie jej na biuscie rozchodzily, a to juz podchodzi pod "pokazywanie gory"
        • princesswhitewolf Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:54
          ak już jest krótkie to nie powinno być obcisłe i na odwrót,
          jak pokazuje się dół to już nie górę

ponizej krotka, pokazujaca nogi i gore w dodatki z falbanka sukienka. Jesli ktos zgrabny to mu bedzie ladnie i po 30tce

https://media.missguided.com/i/missguided/DD925697_01
          • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:00
            Dokładnie. Większość letnich sukienek jest krótka, obcisła, kolorowa i więcej odkrywająca niż zakrywająca. Nie wiem dlaczego miałabym ich sobie odmawiać?
            • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:03
              Tu się zgadzam, latem i nie w pracy może być półnagosmile
              • princesswhitewolf Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:18
                w pracy tez byloby ok tylko cos na te ramiona by zakryc
            • motyllica Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:51
              żeby nie wyjść na zdesperowaną czterdziestkę?

a ta sukienka wyżej jednak nie jest aż taka krótka i przyciasna jak tamta żółta, i jest plażowa /nie do pracy z takim dekoltem!/
    • kalafiorowa.es Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:17
      Burkę.
      • homohominilupus Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:26
        Nie lubiłam i nie nosiłam falbanek i zabocikow mając lat 5 10, 15, 25 i nadal nie lubię.
        • homohominilupus Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:26
          A właśnie kupilam sobie zayebiste bojówki.
          Myślicie ze wypada po 40? Mada?
        • chatgris01 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:26
          homohominilupus napisała:

> Nie lubiłam i nie nosiłam falbanek i zabocikow mając lat 5 10, 15, 25 i nadal
          > nie lubię.
          >

Ale że na burce? tongue_out
          • princesswhitewolf Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:56
            no tylko pod burka i ze samym stanikiem ha ha
    • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:34
      A jak jesteśmy przy sukienkach, to ja bym chciała taką:p
      • fitfood1664 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:38
        śliczna, kocham ten kolor, krój też fajny, choć tu całość wygląda już kiczowato
        • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:44
          Ja bym ją nosiła do białych krótkich conversów :p
          • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:45
            Kolor ładny, fason ładny, sandałki na szpilce nie pasują, mam wątpliwość co do materiału. Musiałabym na żywo zobaczyć.
            • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:47
              Tak, ja też mam wątpliwości co do jakości tej konkretnej. Zapisałam ją sobie jako przykład bo mi wyskoczyła w reklamie jakiegoś polskiego sklepu netowego.
              • daniela34 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:51
                A, to ok. Sam fason i kolor- bardzo fajne
      • kura17 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:53
        > A jak jesteśmy przy sukienkach, to ja bym chciała taką:p

kolor swietny.
        ja chce taka (i chyba sobie zaraz zamowie)

https://static.zara.net/photos///2021/V/0/1/p/3037/271/330/2/w/1280/3037271330_1_1_1.jpg?ts=1616518791428
        • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:56
          Ja mam problem z takimi cienkimi ramiączkami,czuję się jakaś goła :p ale na plażę ok :p
          • kura17 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:59
            > Ja mam problem z takimi cienkimi ramiączkami,czuję się jakaś goła :p
            > ale na plażę ok :p

ja mam kilka w tym stylu i nosze je nawet jesienia/wiosna na body lub t-shirt.
            bez niczego tylko w lecie na plaze hehe
      • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:07
        mashcaron napisała:

> A jak jesteśmy przy sukienkach, to ja bym chciała taką:p

Oto kilka sukienek, które ja, prawie 43 letnia pani, kupiłam, bądź mam w planach zakupowych na sezon wiosenno letni. Więc niekoniecznie musi być garsonka i dżinsy z tuniką.
        • kura17 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:16
          Magdalena, nie dla wiekszosc tych sukienem przez ten golf u gory (przy moim duzym biuscie wyglada to tragicznie), ale ta pierwsza jest bardzo fajna! napiszesz, co to i czy byly inne kolory (czarny??)
          • kura17 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:18
            kura17 napisała:

> Magdalena, nie dla wiekszosc tych sukienem

matko swieta: nie dla mnie wiekszosc tych sukienek
            wybaczcie.
          • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:25
            Nie było czarnych niestety sad
        • jolie Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:17
          Podziwiam, że wytrzymujesz w takim kroju pod szyję. Nie dałabym rady, czułabym się spętana.
          • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:24
            Kiedy noszę krótką sukienkę, lubię mieć zakrytą górę. Kiedy sukienka jest dłuższa, dekolt większy- nie kieruję się jakimiś zasadami, tylko tak po prostu lubię. Tak samo, kiedy dół obcisły, luźniejsza góra i na odwrót.
            • jolie Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:08
              Ok, ja nie lubię mieć niczego pod szyją, drażni mnie to. Może mam zaburzenia sensoryczne.
              • mashcaron Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:45
                Mam tak samo, zadrapałabym się :p
                • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:47
                  U mnie takie zabudowane góry wyglądają lepiej, bo mam długą szyję i często jeśli założę coś z większym dekoltem i uliżę włosy w kucyku, to wyglądam jak lizak wink
        • motyllica Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:17
          dasz radę się schylić w niektórych z nich?
          • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:21
            Modelka ma pewnie z 180cm, ja tylko 164 smile Sukienki są przed kolano.
          • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:05
            Dama się nie schyla tylko kuca.
        • melisananosferatu Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:26
          Fajne!
    • mja-15 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:41
      Po 40-ce. Prześcieradło i najbliższy cmentarz.

🤣😂🤣😂
      • princesswhitewolf Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:56
        i czolgac sie. koniecznie czolgac....
    • simply_z Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:43
      a mnie sie nawet podobala. Moze kolor nie do konca dopasowany do karnacji ale kojarzyla mi sie tak latynosko i wakacyjnie.
      • majenkir Re: W co się ubrać? 23.04.21, 14:59
        Mnie tez sie podobało. Mimo ze troche latami 90-tymi zalatywało, ale calosc wyglądała wesoło i milo. duzo lepsza ta sukienka byla niz te smętne stroje, ktore tu czasem linkujecie.
        • ritual2019 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 16:24
          Sukienka ok ale bez tej falbany. Falbana do tego kroju nie pasuje. Buty ladne ale do tej sukienki nie pasuja.
        • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:06
          > lepsza ta sukienka byla niz te smętne stroje, ktore tu czasem linkujecie.
          No dokładnie! Czasem jak tu wkleją swoje nabytki to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. A większość nudna i ciemna.
          • ritual2019 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:40
            To akurat fakt. Z tym ze ten outfit z watku o zoltej sukience jest ekhmm...
            • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:43
              Jest seksowny. Powiedzmy to sobie szczerze. Pani wygląda apetycznie. Już Golcowie śpiewali "ty jesteś jak paczka cukierków w tym swoim przyciasnym sweterku". Dlaczego szczupła kobieta nie może nosić dopasowanych ubrań?
              • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:47
                "Dlaczego szczupła kobieta nie może nosić dopasowanych ubrań? "

Ależ może. Co więcej, nieszczupła też może. Jeszcze coś ci wyjaśnić?
              • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:53
                21mada napisała:

> Jest seksowny. Powiedzmy to sobie szczerze. Pani wygląda apetycznie.

Czy Ty przypadkiem nie jesteś facetem??
                • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:54
                  Od dawna jest o to podejrzewane.
                  • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:01
                    Określiłabym inną kobietę jako zmysłową, pociągającą, seksowną, piękną, ale przyznam, że przymiotnik apetyczna nie przyszedłby mi do głowy.
                    • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:04
                      >pociągającą
                      Ojej, jesteś lesbijką?
                      🙄
                      • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:07
                        Ojej, co za niezdrowe poekscytowanie. Jestem hetero, ale na szybko mogę wymienić co najmniej 10 kobiet, które uważam za piękne i pociągające.
                        • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:10
                          Coś podobnego! To zupełnie jak ja. 🙄
                      • chatgris01 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:07
                        Masz coś przeciw lesbijkom, mada? suspicious
                      • primula.alpicola Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:07
                        No wiesz, żeby życie miało smaczek...big_grin
                  • chatgris01 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:02
                    Bo to przecież jeden z licznych klonów gazeciarza.
                    • nuclearwinter Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:18
                      chatgris01 napisała:

> Bo to przecież jeden z licznych klonów gazeciarza.
                      >

Też tak od dawna uważam.
                • 21mada Re: W co się ubrać? 23.04.21, 18:02
                  Jestem nawet szczuplejsza od tej pani a mimo to uważam że wygląda apetycznie.
    • melisananosferatu Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:03
      Ja uwazam,ze te sukienki (i ubrania w ogole) sa super. Moje konto bankowe- wrecz przeciwnie.
      www.meandem.com/dresses-and-jumpsuits
      • princesswhitewolf Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:57
        ciazowe?

nie dogodzisz. co jedna to inny gust
    • angazetka Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:26
      Kobieta w żadnym wieku nie powinna nosić za małych ciuchów. A ta sukienka była za mała.
      • magdallenac Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:31
        Sukienka była za ciasna, za krótka i buty zupełnie nie pasowały do tej kreacji.
        • chatgris01 Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:52
          E, no zupełnie to nie, kolorem pasowały suspicious
          • majenkir Re: W co się ubrać? 23.04.21, 15:55
            😂😂
    • ichi51e Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:08
      Wszystko mozna tylko ze w pasującym rozmiarze
    • chicarica Re: W co się ubrać? 23.04.21, 17:59
      Niezależnie od wieku: jak widać pipkę, sukienka jest za krótka.
    • taki-sobie-nick Re: W co się ubrać? 23.04.21, 23:02
      Uwaga, tajna informacja. Istnieją inne fasony, nie tylko rurki, i kiecki niebędące szmizjerkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka