elenelda 25.04.21, 12:14 Jak czułyście się po Modernie? Jest różnica po pierwszej i drugiej dawce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
redwineiswhatilike Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:15 Moi rodzice po pierwszej dawce bardzo dobrze. Dziś mieli drugą i na razie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:17 Ja mam dziś Pfizera. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
mus_tang1 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:24 Ja jutro, też Pfizer. Mąż już zaszczepiony, tylko ręka go miejscowo bolała. Więc luz.. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:53 mus_tang1 napisał(a): > Ja jutro, też Pfizer. Mąż już zaszczepiony, tylko ręka go miejscowo bolała. > Więc luz.. Super. Obyśmy też tak przeszli. Bo rodziców przepisałam z AZ na Pfizera, też na dziś. OT. Juz 11 kg mniej. Ćwiczę 4x w tygodniu z Martą😉. W pasie 14 cm mniej💪. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 19:23 Pięknie. Tak trzymaj. W maju widzimy się na zdjęciach 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Samopoczucie po Modernie 26.04.21, 08:23 joann_80 napisała: > Pięknie. Tak trzymaj. W maju widzimy się na zdjęciach 😉 > No jasne😘 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:24 Moja mama po 2 dawkach Moderny, po obu- ból ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:24 Wczoraj pierwsza dawka Moderny. U męża mocno bolące ramie i tyle. U mnie ręka boli ale nie jakoś ekstremalnie. Po południu zaczęłam mieć dreszcze a tem urosła do 37,7. Po północy spadła i dzisiaj już ok. Nie brałam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:25 Ja po pierwszej źle, ale uszło (tak 2 dni), po drugiej tragicznie, ale jeden dzień Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:28 Przeczytałam Twój nick i lekko się zaniepokoiłam Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:29 Ja po pierwszej dawce, ból ręki, który delikatnie rozmasowałam i osłabienie, spać mi się chciało bardzo, dwa dni przesiedziałam drzemiąc pod kocykiem. W sumie dość przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:33 Wczoraj pierwsza dawka. Trochę boli ramię, jak zakwasy. Mąż dostał gigantycznego zmęczenia i poszedł spać o 18 i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:31 Mialam 1 dawkę moderny . Ból ramienia 2 dni, w drugim dniu osłabienie, mąż podobnie. Jemu już minęło, ja jeszcze trochę zmulona. Znajoma 2 tyg po pfizerze czuła się trochę niewyraźnie, jakby walczyła z niewielką infekcją. Reszta próby badawczej 😉 bez objawów, im starsi tym bardziej lajtowo. Odpowiedz Link Zgłoś
cku1 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 12:34 Tesc po 1 dawce nic, po 2 dwa dni temp i objawy grypopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 13:04 Moja matka po pierwszej dawce. Zero objawów. Nic jej nie bolało, nawet miejsce ukłucia. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 13:07 Mnie po pierwszej dawce bolała ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 13:36 Mój ojciec, 2 dawki, kompletnie nic. U mnie pierwsza doba duży ból ręki, 2 i 3 doba ból glowy, po tygodniu zrobił mi się czerwony placek w miejscu szczepienia i swędziało mnie mocno (ale ten placek to być może od drapania, bo w sumie już zapomniałam o tym szczepieniu). Maz wczoraj 1 dawka, kompletnie nic, ale od razu po szczepieniu wziął profilaktycznie paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 13:40 Po pierwszej dawce nie najlepiej 3 dni. Bardzo silne bóle mięśni, mdłości straszne. Bez temperatury. Ale pod koniec 3 dnia jak ręką odjął, tylko jeszcze lekkie osłabienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 13:42 Emeryt 24h po żadnych objawow. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 13:55 Ja miałam wczoraj pierwszą dawkę Moderny. Po jakichś 2h po szczepieniu zaczęłam czuć takie jakby drętwienie w ręce, potem ból, jak zakwasy, a nie jakiś bardzo mocny. W nocy się obudziłam i jakoś mocniej mnie bolało, ale jak poruszałam trochę ręką, to zelżało. Widocznie czip się lepiej ułożył Dziś na drugi dzień trochę boli mnie ręka tylko jak podnoszę. I jestem taka trochę śpiąca, bez energii. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 11:08 Na trzeci dzień ręka zaczęła mnie tak rwać, że aż się zaniepokoiłam. Bez paracetamolu p-bólowo się nie obeszło. Dwa dni mnie tak bolało bardzo mocno, dziś - 4 dni po, jakby przechodzi, mam na dzieję, że już na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda.a Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 17:21 Ja po pierwszej dawce moderny fatalne samopoczucie następnego dnia: gorączka, ból mięśni i stawów, ból głowy. Dzień później już tylko osłabienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Samopoczucie po Modernie 25.04.21, 17:34 Dobrze, ja i mąż, jakiś ból ręki tylko, on stwierdził, że jest rozbity, ale równie dobrze mogło to wynikać z tego, że wstaliśmy wcześnie. Teściowa natomiast odchorowała drugą dawkę, my jeszcze przed więc nie wiem jak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Samopoczucie po Modernie 26.04.21, 08:35 Ja, mąż, rodzice - wczoraj szczepieni Pfizerem. Każdy z nas tylko ból ręki. Ja dodatkowo wczoraj senność. Odpowiedz Link Zgłoś
troompka Re: Samopoczucie po Modernie 26.04.21, 11:34 po 1 dawce tylko ból ręki, ale mocny na tyle, że musieli mi pomagać przy ubieraniu sie (nie moglam reki do tylyu wygiać), ale po 2 dniach przeszło. Mąż kompletnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 09:25 Jaki jest aktualnie odstep miedzy dawkami Moderny? 28 czy 42 dni? Jest tam jakies pole manewru? Bo wychodzi mi, ze wyjazd na urlop koliduje mi z druga dawka Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 10:31 Ja mam równo 35 dni (5 tyg) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 10:40 Zależy od punktu szczepień. Ja i mąz 5 tygodni, syn 4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 11:04 Ja mam równo 5 tygodni, czyli 35 dni Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 09:27 Mój mąż 1 dawka- ból ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 10:58 Moja 75 letnia matka, która cierpi na wszystkie choroby tego świata, po pierwszej dawce odczuwała ból ręki a po drugiej spała 20 godzin. Ale ona często sypia, więc nie wiem, czy to od Moderny. Żadnych innych skutków ubocznych a jest już 2 tygodnie po drugiej dawce. Ja po pierwszej miałam ból ręki. druga za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Samopoczucie po Modernie 28.04.21, 11:27 Syn lat 19 dużo gorzej po szczepionce - ból ręki, temperatura 39, ogólne rozbicie, ból głowy, niż w czasie choroby gdzie gdyby nie utrata węchu i smaku to właściwie nic mu nie było. Na szczęście tylko 1 doba, bo się wystrachałam że na matury mu nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś