Dodaj do ulubionych

Krem Bambino

25.04.21, 12:28
No tak, jestem chemicznym idiotą. Nie wiedziałam, że cynk jest biały. Nie wiedziałam, że tlenek cynku jest biały i barwiący. Nie wiedziałam, że jeśli nasmaruję tym moje pękające, swędzące, przesuszone mydłami i odkażaczami łapy na noc, to coś może pójść nie tak.

Czy te białe plamy same zejdą, czy mam się z nimi pogodzić?
Obserwuj wątek
    • fornita111 Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:34
      Coz, kara za uzywanie kosmetykow firm testujacych na zwierzetach. A jest tyle innych...
      • alpepe Re: Krem Bambino 25.04.21, 14:41
        Jak to się ludziom coś wydaje. Tak, firmy nie testują na zwierzętach, bo ZLECAJĄ w innych krajach testy poszczególnych składników, oczywiście, że NA ZWIERZĘTACH. I wilk syty i naiwny baran cały.
        • fornita111 Re: Krem Bambino 25.04.21, 14:45
          No nie. Taka ziaja np nic nie zleca, bo w ogole nie sprzedaje na rynek chinski, gdzie te testy sa wymagane. Wystarczy sie odrobine zainteresowac tematem i znajdziesz liste firm, ktore nie zlecaja testowania na zwierzetach bo im to do niczego niepotrzebne.
    • mashcaron Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:38
      Kiedyś zejdą. A krem bambino na przesuszone ręce ci nie pomoże. Z resztą na mało co pomoże w ogóle. Już lepiej wymocz ręce w ciepłej oliwie.
    • arthwen Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:38
      Zejdą, ale trochę to może trwać.
      • arthwen Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:39
        Ale swoją drogą, to cynk wysusza, wiec na przesuszone ręce to raczej działanie odwrotne.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:40
          Było napisane że przestaną swędzieć. I przestały, tylko przy okazji zmieniły kolor...
    • mika_p Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:42
      Cynk jest srebrzysty. Tlenek może wyglądać zupełnie inaczej niż to coś, czego jest tlenkiem. Pomyśl o tlenku wodoru smile

Kremy bambino są różne.

Plamy zejdą
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Krem Bambino 25.04.21, 12:48
      Na ręce polecam Ci Glysolid g zawiera glicerynę i alantoinę. Jest w rosmanie, w czerwonej tubie, kosztuje chyba 7-8 zł.
    • 35wcieniu Re: Krem Bambino 25.04.21, 15:48
      Haha. Zejdą, zejdą, przecież ci nic nie odbarwil trwale, spokojnie.
      Swoją drogą krem bambino to jedyny krem, który zawsze robi mi efekt wow na twarzy. Nie stosuje na co dzień bo wiadomo, ale uwielbiam.
    • beata985 Re: Krem Bambino 25.04.21, 15:51
      Kup sobie w aptece maść z Wit A...Nie wiem czy plamy zejdą Ale na suche dłonie pomoże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka